Blondin bloggar

Jag snubblade in på en blogg här för ett tag sedan. Den låg 3a på blogg.se som mest lästa. Och jag må säga att det var det värsta jag varit in på. En blond 14 årig tjej som tycker seriöst att hon är jätte snygg, jo inte för det, bra självförtroende ska man ha men detta tog priset. Hon är för det första frälst i solarium och sedan något som tydligen är jätte poppis hos blondisar, knallrosa läppstift. Vill inte vara elak, hon är ju trotts allt bara 14 år men hon påminde mig om Fazers lakrits flicka


Var naturlgtvis in och kollade lite kommentarer och det roliga är att typ 95% dissar henne och hennes polare totalt men ändå är de in varje dag flera gånger om dagen för att enbart störa sig på henne och kommentera bilder och inlägg. Det ger ju henne bara mer uppmärksamhet. Och om hon ändå tog åt sig liiiite av vad dom skriver men hon tar det som avundsjuka. Hon tycker allvarligt att hon sminkar sig jätte fint och är värsta kändisen. Så här ser hon ut.



Var sedan in på andra blondin bloggar och läste och de går allihop i samma stil. Hej jag är snygg för jag är blondin och en smart sådan! Dom här tjejerna är otroligt provocerande och det verkar som det är det som drar läsare. Sen grälar de med varann, sprider lögner och skit om sin bästa vän på bloggen för att om några dagar vara back in buisness. Man undrar hur mycket var för att få mer läsare? Tycker det är beundransvärt att man går in dag efter dag och flera gånger varje dag på en blogg som man hatar, varför inte bara skita i den?


http://desireenilsson.blogg.se/
http://paulinadanielsson.blogg.se/index.html
http://kissies.se/

Dom verkar inte ha någon koll på vad dom tycker egentligen heller. Tror jag hittade ett video inlägg hos Bloggspejaren för ett tag sedan där de två översta bloggarna pratade om utlänningar. Det var otroligt rasistiskt. Sen är det helt plötsligt inte någon skillnad på folk i med annan hudfärg, hår och ögonfärg än blont i andra inlägg. Så kör det på i flera andra grejer med. Men det är klart är man 14 år så har man nog inte så järnkoll på läget :)


CU

Ur Rasmus mun

Därifrån kan det komma lite vad som helst :) Som jag nämnt tidigare så har han ju en språkstörning som gör att han inte har ett naturligt ordförråd på samma sätt som vi andra. Han kan glömma bort enkla ord sm stol eller stövel men däremot använder han sig ibland av ett språk som inte hör en 6 årings mun till. Det här utspelade sig i bilen på väg till skola/ dagis
-Sluuuuutttaaaa skriker en tjurig och ilsken Savannah
-Mamma han retar mig, jag hade den!!
-Nä jag hade den säger Rasmus pillemariskt
-Lägg av båda två säger jag argt, jag har ingen aning om vem som hade vad, det där får ni göra upp själv
De fortsätter och tjafsar i baksätet och tillslut ger Rasmus sig och säger till sin syster
-Som du vill min lilla dam

Flinade för mig själv, han kan vara rätt rolig han

Jag har drunknat

Så sa Rasmus när han kom hem från badet idag. De var med skolan till badhuset, jag har inte fått riktigt klart för mig varför han var på djup sida och vad jag fattade utan flythjälpmedel. Men läraren hade sett att han började svälja vatten så hon kallade på badvakten som dök i. Utav svallvågorna så knuffades han till kanten så han tyckte inte det var så farligt, jag frågade om han blivit rädd men det hade han inte. Men jag kanske måste förklara skillnaden med att få en kallsup och drunkna för honom :)

I kväll var vi på skolan, Rasmus klass hade övat in sånger och danser som de visade upp för oss stolta föräldrar. Skrattade åt min son, han stod längst fram, mummlade fram texten och såg allmänt uttråkad ut. Tror nu kanske inte att han var det men lite övning i framträdande vore inte dumt. Matilda som stod brevid svängde på höfterna ordentligt :)

Det är så kul att titta på ungarna, de är ju bara 6 år och man ser hur de allihop mellan varven under deras framträdanden glider i väg i tankarna, läpparna rörs, blicken far upp i taket och de förlorar kontakten med sången, händerna kan börja trassla ihop sig om man riktigt ser hur de ät ute på nån sommar äng och cyklar :) Sen helt plötsligt ploppar det till och de är med igen.

Har fotat lite men inte hunnit ta ut dom än. Gör det imorgon, har haft så mycket annat idag som jag pysslat med. Jo det har jag ju med gjort, krattat hundskit!!!! fyy fasiken vad mycket, vad tungt och så jäkulens äckligt. Ni som har hund vet hur en mosig gammal hundkacka som legat sen vintern ser ut, huj blää. Nä nu när vi fått upp allt så ska jag gå efter hundarna och tvinga dom o börja bajsa färdigt i påsar :) Inte en så tokig tanke, med lite tränging kanske jag får dom och bära den till mig sen, hehe


Bilden lånad från: http://zombiecrew.blogspot.com/
rätt roliga grejer de håller på med :)

CU

Gomorgon

Har vaknat för ett par timmar sen, kollat mailen, druckit morgonkaffet! Här gapas det ikapp, Tintin är flyttad till vardagsrummet nu. Tänkte att hon kanske lugnar ner sig och hon har varit betydligt mindre gapig. Det är faktiskt jakona som sätter igång först. Men nu är hon i sitt ässe!!! Måste gå och kolla in matskålarna och vattnet. Hon är rätt kinkig med dom.

Huja idag är det jobb hela dagen, hela och hela, börjar kl 12 och går till 22 imorgon är jag ledig :)))) Dom har lovar upp till 15 grader varmt idag och imorgon så jag tror ju naturligtvis att de små vädergubbarna har rätt :) Jag och Nina ska ut med gänget på lång prommis idag. Vi tänkte först promenera ut till IKANO, djurmagasinet har hundens dag idag. Sen ska vi över till gallerian på finska sidan, de har tydligen reor där som Nina ville kolla in. Så förhoppningsvis blir det varmt och skönt idag.

Ha en trevlig lördag

Skvallrar om storasystrar

Kom på en massa när min syster skrivit sin kommentar om att storasystrarna inte var så snälla alla gånger! Så nu ska vi skvallra lite om dom, hehe. Vi börjar väl med Bejan som är 7 år äldre än mig.

Bejan hade alltid lekar som leka affär, bibliotek och skola. Gissa vem som fick handla, låna böcker och vara elev? Jo jag! Jag hittar fortfarande idag bland bladen i mina gamla böcker hennes hemskrivna lånelappar. Nå, nu började hon 7:an och att läsa franska. Då föll det ju sig väldigt naturligt för henne att vara fröken och lära mig det som då alltså var 6 år. Jag kommer ännu ihåg var vi satt. Vi satt i lillrummet som vi kallade det. Då sa hon
-C'est une pipe, säg det!! med en väldigt sträng blick (tror det betydde, det är en pipa)
-Se un piiip (eller nått liknande tror jag att jag sa)
Uttalet var ju förstås inte gott nog till Bejan som verkligen försökte få in det i skallen på mig. Till slut blev hon så arg så hon slog mig i skallen med boken och kallade mig dum :)



Pian, 9 år äldre än mig, hon var inte så mycket bättre hon heller. Hur gammal hon var har jag ingen aning om när denna händelse utspelade sig, men säkerligen tonåring! Hon hade börjat spela flöjt och tyckte att det skulle minsann lilla syster också lära sig. In i lillrummet igen. Det kanske var någon sorts tortyr kammare hos oss fast att jag inte visste om det :)
Sen spelade hon en trudelutt på "KoKo göken är här" och jag skulle spela likadant, tror att jag hade en egen flöjt. Det gick nog inget vidare, det tjöt garanterat falskt och sprutade spott om flöjten. Hon spelade igen och visade hur jag skulle hålla fingrarna och när jag skulle lyfta dom. Men resultatet blev inte riktigt det Pian ville så, as usually, jag fick flöjten i skallen och fick säkerligen höra en del okvädesord av henne med :)



That's all folks

Ur barnamun

Glömde bort att jag lovat några barndoms minnen. Börjar med lillsysters fulheter :)

När vi var små så försökte vår kära mor lära oss att man ska vara snäll och hjälpsam mot äldre människor. Vi hade varit och handlat och Annika stod och höll upp dörren åt en gammal dam. Glömmer inte hur hon såg ut, hon var kanske 3 år, tutten for från sida till sida och man såg hur hon riktigt började bli irriterad på tanten som inte kom. Nä det var grävande i väskan, ordna varorna, få dom rätt i kärran och så gick hon sakta. Tillslut brister systerysters tålamod och hon utbrister
-Men kom då din jävla chääääring!!!!

Mamma kom rusandes och ursäktade henne medan den gamla damen gav mor en ilsken blick och gick!!

Sen är det min tur att glappa med truten. Jag var kanske en 4-5 år. Vi hade en tant som bodde granne med oss, Tant Bojan. Tant Bojan var rätt bra på titta djuuupt ner i flaskan då hon inte jobbade. Hon jobbade visserligen som servitris så hon kanske tittade i dom då med :) Vi ungar fick alltid cykla och köpa tidningarna till henne och sen fick vi typ 50 öre för det. Även om jag hunnit en bit upp i åren så var 50 öre tom lite då jag var barn. Sedan tyckte tant Bojan om att ringa till vår mamma...... som inte alltid uppskattade hennes fyllebabbel. En gång när det ringde sa mamma
-Anna svara du och är det tant Bojan och hon är full så säger du att mamma är i källaren och tvättar kläder.
Ja jamensann, jag utförde uppdraget till punkt och pricka till en onykter tant Bojan i andra änden.

Men när man har sattit ett barn att fingra lite med sanningen så är det önskvärt att den personen inte tittar förbi inom en snar framtid. Men det gjorde tant Bojan, hon kom till oss ett par dar senare... nykter! Då säger lilla Annapanna
-Hördu tant Bojan. min mamma var inte alls i källaren och tvätta kläder men hon ville inte prata med dig för att du var full :)

Mn moder hade nog lust att sjunka genom golvet eller fylla min mun med lim :)



Nattinatti

Rasmus funderar

Rasmus har ju varit jätte rädd för döden. Han har haft riktig ångest över det under hösten. Men nu har den släppt, det har inte varit något sen december tror jag. Jag hade tänkt då i höstas redan kolla Bröderna Lejonhjärta med honom för att han ska få se Nangijala. Men jag vågade helt enkelt inte, han var så himla ångestladdad över det. I höstas var han inte mogen, tänkte att det kanske ställer till det ännu mer bara.



Han hade tankar som -Om du dör mamma, hur ska jag vet vad jag ska handla och vad saker kostar och var ska jag skaffa mig ett jobb!! Huj stackarn, det var hemskt. Jag visste inte riktigt hur jag skulle förklara för honom. På dom funderingarna sa jag -du hinner lära dig Rasmus, precis som du lär dig saker nu. När du var 4 kunde du inte skriva ditt namn, det kan du nu, du har lärt dig. Likadant lär du dig vad saker kostar och hur man handlar, det lär du dig när du blir stor nog för det. Han accepterade som tur var min förklaring.



Men idag har vi tittat Bröderna Lejonhjärta.Jag förberedde honom på att dom dör i början men sen kommer dom upp till Körsbärsdalen i Nangijala. Han hade en del funderingar på hur det blir när han dör då -Mamma du måste säga mitt namn hela tiden så du inte glömmer bort mig där uppe. Han frågade oxå om alla våra djur som dött är där och väntar. Jodå sa jag det är dom. Vem tar hand om dom då? undrade han. Ja sa jag min pappa är ju död så han är säkert där och då kom han på att Dannes morfar, han kallar honom farfar är ju oxå död så han är säkert med där han med. Vårat hus kommer att bli gammalt berättade han med och Savannah ska bo i det sen med alla sina barn.


Jonatan och Skorpan på Grim och Fjalar

Efter filmen gick vi och badade bastu. Han fortsatte sina funderingar där.
Men om jag glömmer nått mamma som jag måste ha med mig, kan man komma tillbaka till jorden och hämta det?
Jo sa jag det kanske man kan men vad skulle du glömma?
Min såg, jag måste ju kunna göra ved säger han.
Men sa jag det finns ju säkert ved där och kanske ett godisträd och en popcorns buske med.



Jo säger Rasmus och skatter har vi, för då ska vi bli rika, vi ska ha pengar och juveler och guld.
Vad ska vi med det till när vi har allt vi behöver redan i Nangijala?
Ja men då kan vi komma ner till jorden och ge till dom som är fattiga.

 

Det var en bra fundering tyckte jag. Han har rätt djupa tankar trotts sitt "handikapp" Han anväder ord som är rätt avancerade, såna som han inte borde kunna i och med att han inte har ett naturligt ordföråd och svårt att lära sig ord. Vanliga ord kan han ha jätte svårt med men ord som delikat, ordentlig, stilig, elegant, verkligen och verkligt såna använder han och i rätt sammanhang.

Efter bastun ville han att vi kammar hans hår slickat bakåt, då såg han ordentligt stilig ut och elegant :)

Ja han har sina dagar min son, så klok, omtänksam och snäll.


Jonatan och Karl Lejonhjärta

CU

Jobbat helg

Skrattar åt Pias kommentar, japp det e dags att skärpa till sig :) Tråkigt slutade jag att ha redan samma kväll jag skrev inlägget. Jag är en social person och gillar inte att vara ensam allt för länge :) Ensamheten kan vara skön ibland men bara då den är själv vald enligt mig.

Jobbat hela helgen, långa pass från fredag. Avslutade mina pass med en dundrande huvudvärk, tog en citodon när jag kom hem, sov en stund men vaknade med samma jäkulens huvudvärk. Tog en till innan sänggåendet och vad tror ni galoperade inne i mitt huvud på morgonen!! Jopp, fortfarande hästhovar i skallen. Nå nu värkar det ha släppt ialf. Jag har en sena i nacken som är på väg att bli stel och den gör just nu en fin liten boll när jag böjer huvudet bakåt så det är väl därifrån det kommer.

Et roligt barndoms minne vill Pia ha. O jesus, vad ska jag då skriva om!? Jag gav nog mest min kära mor gråa hår skulle jag tro. Jag var vild och befann mig mer uppe på saker än på marken. Jag minns när jag lärde mig att cykla, jag kunde inte bromsa så jag cyklade in i kioskväggen (vi hade kiosk) för att få stopp på den :) Vi hade en gubbe som brukade gå mycket hos oss, jätte snäll farbror, han var advokat tror jag och när hans fru lämnade honom började han titta rätt djupt ner i flaskan. Så han var inte alltid så nykter när han kom till oss. Han hade jätte buskiga ögonbryn så jag och min lillsyster brukade roa oss med att stoppa tändstickor i dom och sen hölt vi på att dö av skratt när han pratade och de guppade upp och ner bakom glasögonen :) han var oftast så full så han märkte inte dom!


Så här kunde han se ut :)

Nu ringer telefonen, men jag ska fundera ut nått bra minne från barndomen, det finns ju så mycket. Det finns underbara minnen från bla Seskarö där min mormor och morfar bodde, det finns tokiga och roliga minnen, alla hyss vi gjorde, som att jaga mina stora systrar med äckliga spindlar :)

Återkommer med det lite senare under dagen

CU

Dö tråkigt!!!

Huja vilken tråkig kväll jag har haft!!!
ingen har varit förbi,
ingen har ringt,
Danne jobbar,
ungarna sover
ingen Jonte
ingen Dennis
gojorna sover
t.o.m hundarna sover.....

Så här tråkigt har jag inte haft på läääääänge, blä



Snart kommer Danne ialf hem

Dumt

Idag fick jag höra något som gjorde mig paff. Inte förvånad över uttalandet i sig, det hade jag förväntat mig men att sättat det sades på, argumentationen var så otroligt korkad!!! Jag stod nog mest med öppen mun och undrade över hur stor dumheten kan vara.

Jag glömde bort hela grejen, men den kom upp igen under kvällen, då blev jag förbannad! Jag började fundera över vad denna dumhet igentligen syftade till??

Men nu känner jag mig mest fundersam, jag måste komma fram till hur jag ställa mig till det, hur gör jag på det bästa sättet, utan att själv vara ful, elak och dum?

"Det som mest skiljer de dumma och de kloka åt är att de dumma hela tiden begår samma dumheter, medan de kloka alltid hittar på nya.
"
Karl Heinrich Waggerl



Einstein

I själva verket är dumheten ett utmärkt riktmärke för framtiden – vi ser åt vilket håll vi inte vill gå

Viktor- Ger en anledning

att börja titta över hur det är i våra egna kommuner. För det är upp till varje kommun och deras välvilja att ta det beslutet, att barn ska ha lika stor rätt som vuxna att få hemsjukvård. Barn tillhör primärvården, alltså landstinget och där finns ingen färdig plan för sånt här. Vi vuxna faller på kommunens ansvar därför kan vi få det, kommunen är skyldig att ombesörja hemsjukvård till vuxna. I stor regionerna har man börjat med hemsjukvård när det gäller barnen, då samarbetar de med primärvården.

Ja jag tänker då kolla upp hur det står till i Haparnda kommun. Man vet aldrig, vi kan sitta i Viktors båt en dag!

Viktor

Viktor somnade in i morse på lasarett, inte hemma som hans syskon och föräldrar ville.
Men han har fått frid i från sin cancer och har inte ont mer.



Sov i ro lilla vän

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4901243.ab

Usch vad det finns mycket lidande

Läste om Viktor som bara är 1½ år och döende i cancer. Han har bara några dagar kvar att leva och föräldrarna vill att han ska få dö hemma. Men deras kommun har ingen hemsjukvård för barn under 18 år. Igår läste jag att han har syskon också och de vill att han ska få komma hem och dö i sin säng med sin familj och alla hans leksaker.... men det går inte

Kram på dg lilla Viktor, hoppas slutet går fort så du slipper lida

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/barnhalsa/article4894735.ab


Viktor och hans föräldrar

Till salu

Har ju glömt bort att jag lovat Danne och blogga om vår skorpion :) Den har ju gått till de sälla jakt markerna för ett tag sen. Danne är lite konstnärlig mellan varven så han gjorde ett tittskåp av det hela med en av våra kackisar. Om ni inte vet så föder vi upp kackerlackor!!! Japp jag vet, dö äckligt. Och jag har försökt stoppa honom men nej. För några år sedan kom han hem mycket mystiskt en kväll. Han hade varit hos Jerry som jag visste hade kackisar som han ville bli av med och som min käre sambo var mycket intresserad av. Så här gick hans hemkomst till den kvällen
-Hallo, ropar jag, det tar ett tag innan Danne svarar, jag hör smusslande i hallen
-Hallo!!
-Vad gör du? undrar jag
-Inget, kommer det lite irriterat

Underligt tyckte jag men tänkte inte mer på det. Efter ett tag hör jag hur han går ut i hallen igen och far som ett rött sträck ner för källar trappan
-Vad håller du på med?
-Äh, inget, ännu mer irriterat.

Glömmer av det hela till nästa dag. Går ner i reptil rummet och upptäcker genast en ny "burk" aha!!!! och vad finns i den. Tjolahopp, javisst, stora jäkla kackisar!!! Danne e på jobbet, jag blev så sur så jag tog burken och går ut och gräver ner den i snön, den blir helt övertäckt med snö. Ska tillägga att det är över 30 grader kallt den aktuella kvällen. Efter 4 timmar tycker jag synd om de små liven, skyndar mig ut, gräver upp dom igen, rengör burken från snö och bär ner dom igen.

Danne kommer hem, går ner i källaren. Jag smyger efter för att se om han märker att det hänt nått med hans kackisar. Surt säger jag
-Du lovade att inte släpa hem kackerlackor men ändå har du gjort det
-Ja men det är ju bra mat till ödlorna tycker sambon.
-Måste erkänna att jag faktiskt har försökt ta livet av dom, de har varit nergrävda i 4 timmar!
-Jag tyckte väl de var lite slöa säger han.

Nå han lovar att mata upp dom till djuren, vilket han oxå gjorde men tänk att de överlevde varenda en efter 4 timmar i 30 graders kyla!

Vart jag ville komma var att kackisen är oxå vår egen uppfödning and killed at home. Han la den i frysen. Vad har vi inte i vår frys, läs Utamand av Eira.

Här kommer lite bilder på tittskåpet

          

En fin prydnad kanske :)
 

Skogen runda

Kommer just tillbaka från skogen, jag och X har varit ute med Sanna och Johanna och deras voffsingar, Akira, Hera och Romeo. För er som inte vet så är Akira- en ung sprallig, vild och något ohyffsad schäfer tik. Älskar människor och säkerligen hundar med men hon vet inte riktigt än hur man beter sig :) Hera- vit herde hund (egentligen vit schäfer)damen  i gruppen och även mamma till Romeo, cool, självsäker och uppfostrande. Romeo- slyngeln, han blir 9 månader och testar gärna sina gränser med de andra hundarna. Men när herr X blir less då viker han sig lydigt och snabbt.

Så här ser det ut när vi släpper ut dom från bilarna. Malms hundar, hoppar och busar med varann, eller de två vita jagar runt på Akira. Akira springer fram och tillbaka, eggar, busar och mellan varven jäklas med de andra. X håller sig lite på avstånd men när han tycker att nu jäklar går Akira för långt så trycker han till henne litegrann. Till 99% av gångerna rör han henne inte bara knuffar med sin tyngd och Akira gapar och piper, hon blir skit rädd när han kommer farande. Men det håller sig inte länge förän den unga damen är på G igen. Idag tog han fast i henne nånstans för hon blev jätte ledsen och for och satte sig bakom Johanna :)

Men det är en bra grupp att vara med X i. Han respekterar dom, han vet att de är en flock och lägger sig inte i i onödan, de busar lite med honom och han springer med dom och ingen bråkar med honom heller. Han får vara i fred tills han själv väljer att delta.

Idag när jag släppte ut X så var bara Akira ute, hon kom gladeligen hoppandes mot honom, han vek undan med huvudet för att inte ha henne i öronen men sen gick han fram till Sanna och pinkade in revir..... på hennes byxor och in i skorna :D



Så kan det oxå gå när man är med hundfolk :)

Isbjörnshoppet

Läste ni om det? Kollade videon på aftonbladet. Då sa dom att de inte visste varför hon frivilligt hoppat i bland björnarna. Nu hade de luskat ut lite mer. Hon vårdas idag på sjukhus för bit och rivmärken men oxå för psykisk ohälsa. Hon var utan jobb och hade fått sämre kontakt med sin 8 åriga dotter. Dottern bodde numer mesta dels hos sin pappa och var bort med honom över påskhelgen. Det tog hårt på henne. Hon hade fnissandes hoppat i.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4888048.ab

Usch vad livet måste kännas tungt när man väljer att göra något sådant. Jag har genom åren varit i kontakt med folk som försökt ta sitt liv och känt en del som gjort det. Vad de säger är att livet känns så svart, de ser ingen annan utväg och att folk runt ikring skulle få det bättre om de inte fanns. Jag kan förstå att det känns så just då. Men kan det vara mera fel? Utvägar hittar man bara man vågar berätta, det finns alltid någon som kan hjälpa eller åteminstone försöka hitta rätt hjälp för de problem man har. Och att folk runt ikring skulle få det bättre? Jag vet att jag undrade fanns det något jag kunde ha gjort? Något jag kunde ha sagt? Tänk vilka känslor man lämnas med. Jag har nu aldrig varit nära vän eller anhörig men tänk att hamna i den sitsen, man har nog många frågor som man aldrig får svar på. Kan tro att man har känslor som ilska, förtvivlan, hopplöshet, man dömmer nog sig själv som den som gjorde det, kanske man kan känna förståelse någonstans med.

Vad jag vet är att det är svårt att prata på det sätt att man känner att man når fram till en deprimerad människa. Det verkar inte finnas något som kan locka fram lite jävlar enamma. Dom är bra på att ha argument till varför det inte skulle bli bättre, varför livet inte kommer att bli roligare eller mer värt att finnas i. Men jag tror på att prata, jag tror att man ska försöka, något av det du säger kanske till slut fastnar. Kanske man kan ge dom lite livslust tillbaka bara med att finnas.

Jahapp det blev ett annorlunda inlägg, jag tyckte bara så synd om kvinnan och hennes dotter.

Coooolt Jonna

pratade just med Jonna och hon har fått vara och sjunga in en låt med RAUBTIER!!!! För dom som inte vet vilka det är så är det ett Haparanda band som blivit väldigt på ropet. De har gått väldigt bra för dom och är på uppgång nu. Lite för hård musik för min smak men Danne tycker dom är skit bra :)

Så här låter Kamphund med Raubtier.



Hjärteblod- Marcus Fagervall sjunger med i denna



CU

Påsk middag

Vi hade en liten påsk middag hemma igår. Mamma är ju oxå här och Jonathan och Madde kom hem. Det var en trevlig stund och gemenskap. Jag har saknat Jonte, det har känts så tomt när han inte är hemma längre. Morsan började nästan att grina när han for igår och hon pratade om det hela kvällen, Dennis for ju oxå till Gärre och Maria igår så ingen av pojkarna var hemma. Hon tyckte det var så tomt och tyst.

           

Så här såg det ut när vi satt och åt. Savannah var inte så speciellt sugen på mat, allt påsk godis hägrade så hon var rätt fort färdig med sin måltid :)

CU

Toalett taket

Taket i toan har vi ju inte gjort något åt. Jag har inte vetat vad jag vill göra åt det eftersom vår toa har lite speciell stil. Tillslut kom jag på det. Jag behöll det gammla taket, ni vet ett sånt med stora skivor, bara en skarv mitt i. Vi målade det och köpte takrostt och riktigt gammeldags lister. Jag vill ha lite mafioso/romantik känsla när man går in där :)

Lägger in ett par bilder på själva badrums möbeln för er som inte sett den

           

Och så här ser våra lister och takrosetten ut

           

Nu är jag ute efter en sån där tre armad taklampa, typ från 40 talet med upp och ner vända kupor (så de ser ut som en skål) Den ska alltså vara gammal med toffsar, fransar och hela köret :) om den sen är sliten gör inget, jag målar den. Så om ni har någon gammal mormor eller så som vill bli av med sin så tänk på mig. Har funderat på en liten kristall krona med, men jag vet inte än......

CU

Den käre Sonja

Sannas mamma var en krutig liten gumma inte ens 1.50 över havet. Hon var jätte mån om oss som umgicks hos dom redan som tonåringar. Hon såg till att vi hade ätit, fikat, manade oss, grälade på oss och så fick vi några goda ord på vägen då och då. Jag minns då hon såg mina naglar. Jag var och är en redig nagelbitare (idag biter jag bara på 2 naglar!!, jo jag vet, dumt) men den dagen hon upptäckte hur gräsliga naglar jag hade så gav hon sig den på att dom ska fixas. Jag fick komma dit varje kväll, sitta med naglarna i oljebad, sen filade hon dom, tog hand om mina nagelband och hade en sån där liten pinne som hon knuffade nagelbanden med. Hon förklarade varje steg mycket nogrannt för mig. Sen tog hon och tejpade fast bomullshandskar på mina händer!!! Allt för att behandlingen skulle hinna verka och jag inte kunde stoppa dom i munnen omedvetet. Sen var jag ju där nästa kväll igen och hade jag tjuvbitit fick jag minsann bannor :) Detta tror jag pågick i några veckor faktiskt. Men fina blev dom och fort gick det när de började ta form :) Tror faktiskt jag höll mig från att bita på dom i flera år efter det.

Men hördu Sanna, skrattade åt ditt inlägg om att din mamma har sagt att man ska dela med sig, jo iofs det tyckte hon säkert. Men jag lovar dig att hon hade grälat sig grön på mina hundar om hon varit med igår :)

Vilken morgon

Alltså jag är ledig och skulle få sova till 08 ialf för då ska Danne upp. Men vad vaknar jag av 06.45!!!! Jo dom där förbannade jakosarna började härma Nikita när hon skäller. Dennis klev upp och for och jobba, ja då börjar dom och skälla. Ibland är dom bara för mycket!!!

En morrande ledig mamma


Satt och letade någon passande bild, var in en gång till gojorna och bad dem hålla igen en viss sak och konstigt nog så blev de tyst. Har läst nånstans att gojor räknar in flocken på morgonen, kanske det var de de ville se, vem som var vaken???
Knasiga djur, men tysta är de nu ialf :)

Bantningstips

Skaffa en rottweiler. Mina är värre än Anna Skipper!!! I fredags snodde de nästan hela min 200g choklad kaka som jag tänkt mysa med i soffan..... hann med två rader sen hittade jag två rottisar som såg ut som "Varför ser du ut på detta viset???? Vi har inte gjort nått"  Idag skulle jag få främmande så jag köpte en bulla krans, Sanna kom hit och vi hann med varsin liten bit och när vi kom in efter röken så fanns bara små smuler och lite rottisdräggel kvar på tallriken!!!!

Bannade fläskfior till hundar

Så kan det gå

En liten påsk vits

Fick den här av Bejan på mailen, den var så bra så jag är tvungen att sätta in den :)

Här är förklaringen till varför kondom säljs i 3, 6 och 12-pack.

En 12-årig pojke gick in i en affär med sin pappa. När dem gick förbi kondomerna frågade pojken sin pappa vad det var för något.
Pappa sa 'Det där är kondomer, dem använder man när man vill ha säker sex.'
Då frågade pojken 'Varför finns det bara tre i den där?'
Pappan säger 'Jo, det där är för högstadie pojkar. En för fredag, en för lördag och en för söndag.'
Pojken pekade på ett annat paket. 'Varför är det 6 stycken i den där då?'
Pappan säger 'Det är för gymnasiekillar. Två för fredag, två för lördag och två för söndag.'
Och till slut frågade pojken 'Och 12-packet då?'
Pappan blev lite tårögd och sa sedan..
Jo, min son, det där är för gifta män. Januari, februari, mars..



Hehe :)

Tar påsk ledigt

från bloggen.... tror jag, kan hända det dyker upp nått litet inlägg :) jag har tagit semester över påsk så jag blir ledig hela 8 dagar nu, fy tusan vad skönt det ska bli. Bejan kommer hit från el stockholmo, de ska välja tapeter och annat till deras "våning" som hon brukar säga som de köpt här. Det ska bli riktigt roligt när de kommer. Savannah ser fram emot att få leka "turragömma" med henne, ja och så har hon bestämt att Bejan och Lasse ska handla lördags godis med dom.


Så Glad Påsk på er alla, hoppas vädret blir fint och att man kan njuta av solen.


Rakar party

Min son har ju som sagt inflyttningsfest eller vad han nu kallar det idag. Alldelens nyss kom Dennis och Claus hit, de hade rakta Claus med Jontes rakapparat som inte klarade av jobbet riktigt. Han såg ut som killen i fanta reklamen minns ni den? henka hade tydligen oxå rakat huvudet, vilka idéer alltså. Nå jag rakade av det sista som fanns kvar på skallen. Jag vet några pojkar som kommer få en skrämmande syn i spegeln på morgonen :)



CU

Petra ringde

Petra ringde oxå på förmiddagen. Saga mår bättre och bättre, hennes värden stiger för varje dag. Hon låter trött själv och håller på att bli förkyld men kan ju pusta ut lite iallafall. Det värsta är ju över nu. När jag ändå kollade igenom gamla mappar så hittade jag detta av Petra. Tror det är taget året innan hon började vänta Theo. Slänger in det med :)



Tack till er alla som tänkt på oss och hört av sig på det ena eller andra sättet
Kram och Puss
Petra, Janne, Theo och lilla Saga

Jonte har flyttat

Det är nu en vecka sedan Jonathan flyttade hemifrån. Usch vad det kändes konstigt. Har inte skrivit om det för jag var tvungen atyt utreda vad jag känner själv. Första dagen var det hemskt, det såg så tomt ut och öde när han tagit sina grejer. Inte för att det var nu mycket men ändå, allt det där personliga försvann.

På kvällen började jag att städa, det är ju något som varit en bristvara i Jontes rum! Jag dammtorkade, dammsög runt alla lister, plockade bort skräp och slängde delar av det han lämnat, en del sparade jag som minnen, tvättade upp täcken, madrasser osv. Sen skurade jag och möblerade om som Dennis ville ha det.

Gillestugan tog jag ju några dagar innan ordentligt. Kerstin var ju här och sov en natt, så innan hon kom fick gillestugan samma procedur som Jontes rum fick. De hade ju som båda rummen där nere. Dennis ansvarade för städnng av gillestugan och Jonte för sitt rum.

De första dagarna tyckte jag det var hemskt, det kändes nästan som han försvunnit ur mitt liv helt! Sen kom jag ju på det, han bor ju faktiskt i Happis!!! :) Och det finns ju mammor som har sina barn på andra sidan jordklotet och tom det är ju aldrig längre bort än ett telefon samtal.

Men varför tyckte jag det var så hemskt? Jag har funderat på det, jag vet inte, det var som en blandning av att känna sig bortglömd, inte behövas, inte våga tro på att det går bra, förlora kontrollen och sen en saknad och en tomhet.

Men ändå nånstans tyckte jag att han mognat mycket, han har blivit en helt annan människa det sista halvåret. Han jobbar nu och sköter det perfekt. Han tar mer ansvar så visst visste jag att nu är han mogen för att ha en egen lägenhet. Och samtidigt tyckte jag att han börjat bli för stor att bo hemma med. Han har ju sitt liv, sina vänner som idag känns nästan för stora för att hälsa på i pojkrummet (nå det var nu inte riktigt ett pojk rum men ändå) han gör sina saker som ibland krockade med en småbarns familjs liv. Han har blivit en liten man nu :)

Dom har ändå tur mina pojkar, de får jobb. Jonathan jobbar heltid och Dennis får jobba så mycket han vill och hinner, han går ju sista året på gymnasiet nu. Det får man ju tacka släkten för och vara dem tacksam. Om jag tittar på många av deras vänner så går de hemma med aktivitets stöd och vem kan flytta hemifrån med bara det? Idag är det inte lätt att starta upp ett liv. Och nu när Jonte fick lill 1an så har de total renoverat den, Maria och Gärre har slitit med att få det fint och fräscht. Och den kan ju Dennis kanske ta över när det blir dags för honom. Jag har sagt åt dom att ni fattar inte hur bra ni har det. Men nånstans tror jag de vet det om inte annat så lär de förstå det senare i livet.

Men det har gått så fort, nyss var han 13 och gick på Gränsskolan. De tre åren och åren på tornedalsskolan har gått jävligt fort alltså. Fattar inte var de tog vägen. Han började 7an ena dagen och nästa dag gick han ut estet!! Och nånstans mitt emellan såg han ut så här



Jag menar, Rasmus fanns med bland dessa bilder och han var liten då och det är han ju ännu så när han Jonte bli så stor??

Grävde igenom mina mappar och hittade denna blild bland många


Jonte med sin skate, det gick många brädor under sommrarna :)

Ja sånt är livet, det går vidare

Kattbajs problem

Läste denna artikel i aftonbladet idag

 En man i Sibbhult bombarderade grannarna med kattbajs. Nu döms han av hovrätten i Malmö för ofredande. I tingsrätten friades mannen, men hovrätten anser att det var ett hänsynslöst beteende, skriver Norra Skåne. Han döms till dagsböter och ett skadestånd på 5 000 kronor.

Mannen kastade bajset för att han inte ville ha grannens katt inne på sin tomt. Han tyckte att han kunde kasta tillbaka det som katten lämnade efter sig. Bajset ska ha träffat även cyklar och bilar, skriver tidningen. Hovrätten tycker att ofredandet var särskilt allvarligt eftersom det pågått under lång tid, totalt fem månader, och att grannarna utsatts för kränkningar i sitt eget hem.

Jag har egna katter som går över till grannarna. Tyvärr är katter såna. Jag har pratat med mina grannar och sagt åt dom att INTE börja kela med katterna och att kasta vatten på dom om de upplever dem som störande. Nu har jag väldigt bra grannar, dom mitt emot har en egen katt och har aldrig sagt något om vår Ozzy när han går över, Gudrun går inte ens ut på vintern. Grannen baki huset älskar katter och tycker det är så trevligt när den kommer över till honom. Sen Stefan är väl inte så förtjust i dom, de brukar bajsa i hans blomlådor (som han aldrig har blommor i) men jag har sagt att kör iväg dom, skräm dom. Och nu sen han tog Meja av oss så far dom inte dit på dagarna. Meja jagar iväg dom direkt

Miljödomstolen har fastslagit att:

Då en katt passerar tomten skall anses som en ringa störning och är inte en olägenhet för människors hälsa enligt miljöbalken. Det är fastighetsägarens uppgift att freda sig från att en katt tränger sig in i hus, ligger på sittdynorna i trädgården, gör spår på trädgårdsbord vid fuktig väderlek, orsakar avföring i trädgårdsland och rabatter mm. Han får själv överväga vilket skydd som kan finnas för att freda tomten från passerande katter."..

Detta har jag även fått påpeka till en föredetta granne då han försökte köra över min katt när den satt på trottoaren utanför hans hus.

Fakta. Enligt Statens jordbruksverks författningssamling SJVFS 2008:5, 7 får katter inte hållas bundna. Däremot får man gå ut med katten i koppel, men man måste inte. Det vill säga det är inte straffbart att låta sin katt ströva ute i frihet.

Nu håller man på att diskutera en ändring av lagen men det har inte kommit någon än så länge vad jag vet.

Jag kan förstå att folk som inte äger katt och inte vill ha dem på sin gård blir irriterade men man kan inte hålla katter på samma sätt som man håller hundar. Katter är ett "friare" djur och inte nog dum för att låta sig tränas som en hund :)

Har men problem av löst springande katter kan man ju försöka prata med ägaren. Inte för att man som kattägare kan göra så mycket men man kan:

Sätta en pingla på katten- Då hör andra att den kommer och kan vara mer beredd på att schasa iväg den, plus att det är svårare för katten att ta tex fåglar.... å andra sidan får den svårare att ta möss och råttor med, sånt som vi vill bli av med.
Fastighetsägaren kan- Hälla eukalyptus runt de ställen de inte vill ha katten. Katter HATAR eukalyptus.
Fastighetsägaren kan- Oxå hälla ättika, det brukar hålla katterna borta ett tag. Men de måste ju även då själva stå ut med lukten.
Kattavskräckare- Finns i många varianter att köpa, såna som avger ett högfrekvent ljud, det finns såna som sprutar vatten på katterna osv.

Känner ni någon som har problem med katter så finns det olika varianter med information om hur de funkar att köpa på denna sida
http://www.miljocenter.com/produkter/silverl_skade.php


Julas variant
http://www.jula.se/e-Sales/esa/default.jsp?%40where.ItemID%40EQ=478301&mainpage=ItemDetails.jsp

Så som det ser ut nu är det bara att gilla läget eller försöka sammarbeta med problemet tills att lagen ändras.

CU

Ny bild på Saga

Jag har inte pratat själv med Petra under dagen men både hon, Saga och Janne mår nog bra. Pian hade ringt om inte annat. Hon får sova med henne nu och har fått börja amma, det vet jag ialf.

Linda berättade idag att hon får flyga ner Theo till Göteborg, men han har inte tänkt åka till nåt BORG!!!!! :) Hon försökte visa bilder på hur det ser ut men han hade inte ens tid att titta på dom. Han sa bara argt med pannan rynkad och blängande ögon under ögonbrynen- Jag har ju redan sett dom!

Petra messade över en bild på Saga när hon vilar i Jannes famn


Lillan helt ovetanades om vilken uppståndelse det varit och vad hon gått igenom och tur är väl det :)

Vi var ju på den sista dator testen och lite andra små tester idag med Rasmus. Dator testet tyckte jag han fixade bra. Men sen var det lite frågor han skulle svara på och de kunde låta så här.

Jesper: Vad är det som man kan se på himlen på nätterna?
Rasmus: Vampyrer och fladdermöss, de vaknar då

Jo iofs alldelens riktigt för en som älskar Scooby Doo men det var inte riktigt det Jesper var ute efter :)

Jesper: Nu är det vår och det finns nått på marken som gör kläderna geggiga och smutsiga, vad kan det vara?
Rasmus: En myrslok!!

Jahapp, det kan den tydligen göra :)

Den 5 maj ska Jesper och vara förmiddagen med Rasmus klass. Han ska observera hur han leker med andra barn. Visserligen har någon redan varit och gjort det men han ville göra det själv med. Han tyckte att Rasmus tal hämmar honom rätt mycket. Och undrade om det kan vara därför som han drar sig undan och väljer att bygga istället. Rasmus älskar att bygga med olika saker men visst det kan vara en orsak att han känner att han inte kan göra sig riktigt förstådd.

Jesper ska vara lite lekledare för att se hur Rasmus fungerar i gruppen. Han säger att det kan bli ett problem med utveckling och rollspel osv om han känner sig hämmad. Men jag vet att Rasmus pratar mycket och tar för sig när han känner sig trygg i gruppen. Men kommer det in okända barn så blir han genast lite reserverad, iakttar och försöker utläsa vilken roll han ska ha och vad leken går ut på. Sen är han mer medveten ju äldre han blir om sina svårigheter att göra sig förstådd.

Ja så efter den 7 maj, då har vi möte, då får vi ett utlåtande på honom. Förhoppningsvis är allt ok, att det bara är detta med talet och är det nått annat så förhoppningsvis adhd eller add......... Men ibland ser jag något, hans blick, hans sätt att hålla händerna, sättet att föra kroppen, gången och när han springer iväg. Ibland när han tittar på mig är blicken tom. Ibland ser jag en liten autist springa iväg.....
kanske är jag bara yrkesskadad??

Hittade en gammal bild på honom, här är han 2-3 år och har tydligen ätit en macka :)


Mammas lilla hjärta
 
 

Messat med Petra

Messade med Petra på morgonen. Natten har tydligen gått bra för Saga. Petra och Janne sover ju på Ronald McDonalds hotell nu och de har inte ringt något under natten från avdelningen sa hon. De var på väg dit nu och hon trodde de skulle få sova med henne i natt :) Hon skulle ringa senare när hon pratat med läkaren.

Vi är nu på väg med Rasmus till Kalix, han är mitt i en adhd utredning. Han har redan varit på två test dagar och ska på en till idag. Men det är sista sen får vi väl utlåtande när de sammanställt resultaten. Huvva, har ju en del erfarenheter från olika håll i olika åldrar av adhd och jag är redan låååångt fram i mina funderingar. Tänker på tonåren, hur ska det bli? Jag håller redan på att tillverka en plan för hur jag ska göra om det är så. Men vad jag defentivt ska göra är nog att starta upp en förening för barn och anhöriga i Haparanda om adhd. Kanske det redan finns, men jag har inte hört om nått nätverk ialf.

CU

Allt har gått bra

Petra messade strax efter 20 ikväll och allt har gått bra under op. Alla värden var bra förutom njurvärderna, men de trodde att dom kommer att stiga de med inom kort. Så de får faktiskt komma hem efter helgen om de fortsätter utan komplikationer av något slag :)

Den här nya tekniken då de går in via ljumsken verkar ju jätte bra. Hade de måsta göra en öppen kirurgi så hade hon blivit kvar två dagar på intensiven och en vecka på avdelning läste jag. Och riskerna för infektioner är betydligt högre med en öppen kirurgi. Tänk vad man kan indag, helt otroligt.

Så förhoppningsvis så är Saga hemma i Happis i nästa vecka!

Saga opereras just nu

Petra messade för en timme sedan, de rullade precis in henne till op. Hon hade pratat med kirurgen som ska operera henne. Det kommer att ta ca 3 timmar, så vid 21 får vi veta hur operationen gått. Han som opar är chef för sjukhuset samt chefs kirurg sa Petra, så det låter ju lovande.

Usch nu väntar man bara att klockan ska gå



Lycka till nu lilla Saga

Petra har ringt

Petra har nu pratat med kirurgen. Det är en förträngning på stora lungpulsårdern. De ska göra en ballongsprängning i kväll på henne. De går in genom ljumsken om det är möjligt. Läste nånstans på nätet att det är detta som kallades för Blue baby förr.

Untill later

Uppdatering av Saga

Pia hade pratat med Petra igår natt. De kom fram efter 24 till lasarettet först. Det hade pratat med en sköterska där och hon sa att Saga mår bra och syresätter sig förvånansvärt bra. De skulle få prata med läkare idag. Petra var jätte trött, hon har ju varit vaken i flera dygn nästan. Först innan födseln och sen föddes hon halv 3 natten mot igår och efter det har hon inte hunnit sova mycket.

Nu vet vi vad "tillståndet" heter, pulmonalisklaff, en förtränging i kärlen som finns i klaffen (tror jag man kan beskriva det som). Vad jag förstått när jag googlat på det så föds ca 1000 barn varje år med det. Det är en förtränging i pulmonalisklaffen. Man har aortaklaffar och pulmonalisklaffar. Det är bättre om man nu får säga så att ha förträngningar i den Saga har. På en sida stod det att man kan tom leva utan pulmonalisklaff. Men om hon behöver byta klaff finns en ny teknilk idag, man gör ett byte med hjälp av katerisering. Och då kan patienten fara hem dagen därpå!!
Gå in och läs om det på denna länk, det e helt fantastiskt igentligen vad man kan göra idag.
http://www.medtronic.se/SE/downloadablefiles/MEDLEY_20.pdf      (det börjar på sidan 12)

Ett litent leeende



Återkommer när vi vet mer



RSS 2.0