Pooljoxat idag

Vi fyllde poolen själv, orkade inte vänta och nu vet man att de lovat fint väder i flera dagar. Den behöver ju tid att värmas upp med. Det tog ändå inte så länge, 5-6 timmar och då hade vi ett break ett tag där emellan.


Det här är nu ikväll. Rasmus har redan hunnit bada en sväng trotts att det var SVIN kallt vatten!!! Ikväll har jag rengjort den, håvat den på skräp, vi har klorat och höjt ph värde. Nu är poolskyddet på i väntan på ungarna i morgon :)

Igår fick vi flyttat gungställningen, det har vi tänkt göra ett tag nu. Rasmus och Emils koja rev vi (den var spikad i gungan) men de var med i rivningsarbetet :) Gräsmattan under gungan var helt förstörd så nu står studsmattan där istället. Förhoppningsvis så kanske gräsmattan återhämtar sig.

       
Sköldpaddorna har oxå fått komma ut för sommar vistelse. De har ju en stor fin bur att vara i och de njuter verkligen av att vara ute i det friska. De käkade, badade och sökte upp varsin korkbit att sova under.

       
Det är bara Kasper som är kvar i matskålen. Pekka och Pätkä har gjort natt :)

Altantaket går framåt. Småjoxet jag skrev om för några dagar sedan håller Danne ännu på med. Men tänkte visa upp det "färdiga" resultatet.




Vi har inget fel på vär tegelväggen vid lillfönstret. Har photshoppat (slarvat) bort ett gojträd med linnen hängandes på. Det såg så fult ut :)

Hundarna har så skönt. De går in och ut, lägger sig i skuggan och tar en siesta. De kör sina rejs runt tomten, jagar varann och slåss lite mellan varven.


En lite dålig bild på X men hur jag än försökte så ville han bara komma till mig :) Men Nellie blev väl vacker på denna bild. Det är lite skillnad på tik och hane. Tikarna är så smäckra jämfört med hannarna. Personligen tycker jag hanen är mycket snyggare. Snyggare huvud, mer bastant i kroppen helt enkelt skit snygg :)


 Tänk att de är helsyskon, de skulle man inte kunna tro. Det är många som frågar om hon är Exos valp :) sur Nellie

Nä nu ska jag ut och kolla vad Danne pysslar med. Sen blir det lite tv och sängen.

Natti natti på er

Närbild på dreadsen

Uscha här kommer dom, tycker inte om att synas på bild!! Har aldrig gillat det. Jag ser ut som om jag rymt från någon anstalt. Men det är väl bara att acceptera, jag ser ut sån :)

       

Och det värsta framifrån!!!



Jag är nöjd, det har varit och är mycket jobb men jag är ändå nöjd med dom. Så dom kommer nog att sitta där i några år framöver ialf :)

Ha det gott

Blåsigt

Solen skiner men det är blåsigt värre idag. Så det blir en hemma dag igen. Vi har beslutat oss för att börja fylla poolen själv. Måste ju passa på nu medans det är fint så den hinner värmas upp med. Har funderat på att köpa solvärme mattor till den. Men vi har hundar som kommer att rejsa över dom och då är dom sönder. 

Nä nu väntar morron fikat och sen ska jag börja med dammsugningen!! Kan nästan göra en till rottis av allt hår som finns här :)

 

Ha det gott i solen idag


Uppdatering Tintin och övriga gojor

Nu har hon kommit till sitt rätta jag. Jag får hålla henne igen. Utfallen är borta och hon är hur snäll som helst :) Det tog ändå över en vecka efter det att jag tagit bort alla nötter. Gapandet har oxå tagit fart igen fast inte alls på samma sätt som hon gjorde när hon stod med de andra gojorna. Hon är mycket lugnare sen jag flyttade ut henne i vardagsrummet. Så gammel Tintin får stå där. Där får hon sola i fönstren och kolla tv med ungarna. Hon står precis brevid muren så hon har uppsikt till köket med, hon har full koll den lilla divan som Lena brukar kalla henne.

Sen Moa farit till Åsa är det betydligt lugnare i huset. Ellen gapar mindre, jakosarna är betydligt mindre gapiga. Moa var ju den som tjattrade på hela tiden, kommenterade, rockade lös till nån bra låt. Och ids man bara sjunga till henne kommer hon i riktig tung gung. Hon var ju den som kanske var roligast på så sätt men hon fick fart på de andra med.

Så får se hur det går hos Åsa och vad Åsa sen bestämmer sig för. Hon kommer jätte bra överens med Åsas jakosar men jagar Åsa inne i buren. Jag brukade ha med en pinne in ifall hon hade en dag då hon lekte spottkobra. Jag behövde bara visa att jag hade en så flyttade hon på sig.

CU

En kallare dag

Jag har försvarat min icke städnng på att det är för varmt, det är sol då ska man vara ute man vet aldrig när det är slut på det hela. Idag hade jag verkligen kunnat dammsuga och var på gång med det flera gånger. Morgonen gick åt till att ta reda på mina dreads så gott jag kunde. Efter det bar jag upp poolen, vi hade hoppats på att få den fylld idag men icke sa nicke, det blev inte. Ingen kunde komma med jäääätte bilarna med de stooora tankarna :)

Linda med familj kom hit likaså Petra med sin nygifta familj. Linda tuperade och virkade in bak på dreadsen. Hon for strax före 15 då började hon jobba. Petra och Janne stannade ännu en liten stund. Då var det dags för middagen och så har kvällen rullat på och dammsugaren står där den stått i några dagar nu. Men imorgon ska jag ta tag i det direkt på morgonen annars blir det inte gjort.

Nån beach blev det alltså inte idag. Det hade jag bestämt redan på morognen då dagen fortfarande var lovande. Hade ju planer för poolen och lite annat. Vädret mulnade på vid 14 tiden och jag tyckte det var lite små kallt. Men tänk vad bortskämd man blir fort med värmen. Det var ändå 18 grader och jag tyckte det var kallt :s

Taket forskrider, nu håller han på med det där små pysslet som jag skrev om igår, såga kanter hit och dit, lägga på nån vind och regn grejsijox osv.

Imorgon tror jag oxå vi blir hemma oavsett väder. Danne behöver bilen imorgon på morgonen till att föra gräs och lövsäckar. Nå om vi hinner efter det så kanske vi drar iväg ändå. De har ju lovat bättre till imorgon. Jag har liiite svårt för att inte åka till stranden om det är sol. Tycker som att det inte varit sommar om jag inte häckat där hela semestern :)

Nope nu väntar soffan :)

Hoppsan

Inlägget jag skrev är tillbaka?! Igår natt när jag tittade så var det inte sparat som utkast heller, och nu var det där. Ja ja då slapp jag ju skriva det igen.

Ska börja med att fixa till raggtofflan uppe på skallen lite. Men först nu morgonfika till ungarna.

CU

Fan oxå

Skrev ett inlägg nyss om mina dreads och tvätten men det bara försvann. Bloggen hakade upp sig och det var borta!!!!
Tar det imorgon igen

Bed time

Klockan är halv 2

Och jag har virkat färdigt, dreadsen är små fuktiga ännu men jag chansar och virar in det och går och lägger mig. Jag vet ju inte ur detta ska vara, hur mycket ska komma ur dom? Hon sa tjejen att det är omöjligt att de går upp. Men jag tycker det känns som om löshåret glidigt ner i vissa. Ska be Petra går igenom dom imorgon och knyta små snoddar på dom som verkar hopplösa. Jag läste att man kunde göra så för att "hjälpa" till. Kanske jag bara är petig, vet inte. Men efter tvätt känner man sig inte så nöjd som innan! Nå nu ska de få vila och när allt är in virkat in morgon så gelear jag. Det är ett himla jobb det här med egna dreads, fast nog är dom fiiiina :) Visst jag, lovade ta när bilder. Kan fixa det med imorgon.

Bed time

Kväll

Jahapp, ungarna har gått i sängen och jag har plockat undan. Danne har gjort taket färdigt på altanen. Nu var det lite småfix kvar, nå brädor som ska i kanterna och vad det nu var. Men taket är helt funktionerbart nu. Det blev jätte bra, han är så duktig Daniel när han sätter i gång. Sen är han så jäkla noga, det ska inte finnas något att klaga över.

Annars har vi varit på beachen i Salmis igen med ungarna och Sanna. Idag var det hett!! Sen var det helt vindstilla, ibland kom det en svag liten pust in i viken och något litet moln då och då men det var bara välkomna ska jag säga. Ungarna låg och plaskade hela dagen. Linda, Tommy, Emil och William var med. Maria och hennes William dök oxå upp. Så vi var ett litet gäng igen. Tiden går så fort fast man inte gör något, man bara är. Man pratar, dricker kaffe,fikar och servar barn :)

Ska ge mig på en hårtvätt idag igen, huva får se hur man ser ut idag då. Nå Petra är på väg imorgon så hon får väl virka igen. Tror inte det blir någon beach imorgon, tänkte ta ut poolen och få den fylld. Måste väl vara hemma nån dag med.

Nä nu ska jag gå igenom mina favvobloggar och sen basta.

CU

Energin har flytt

Energin har flytt någonstans. Jag är helt slut körd just nu. Ni vet så trött så det värker i kroppen. Iofs blev min natt sömn väldigt hackad! Nikita var ju här, innan hon hade morrat och skällt på alla ljud hon hörde, hoppat upp och ner i sängen, blivit livrädd för katterna som avguder henne, ja det tog väl ett par timmar av tjatande på Nikita innan hon kunde slappna av så hon somnade. Sen sov jag dåligt för att det var varmt. Linda ringde 02.30, vi babblade en stund, jag somnade om och så ringde hon igen efter 03. Somnade om igen, Savannah kom i sängen på morgon kulan. Somnade återigen för att bli väckt strax efter 08 av hungriga barn.

Så nu säger skallen att den vill vila en timme så det ska jag nog göra nu :)

CU

Dop??

Jahapp det bar iväg mot kyrkan igår. Vi satte oss ner och jag hade mina misstankar om att de tänker gifta sig och mycket riktigt, bröllops marschen ljöd i intåget :) Många var redig överraskade måste jag säga.


In marschen Levi, Petra och Linda och Saga bakom.

Kimmo Sulila var präst. Han höll en kort och rolig predikan för brudparet. Det var jätte fint, hon var söt söt Petra, ja och Janne var stilig han med. Det får man inte glömma att säga.

       
Löften för livet att ges, ringar som svär evig kärlek och kyssen som förseglar det hela.



Sen var det lilla Sagas tur att få sitt namn.

       


Jag döper dig till Liv Saga Angelica. I faders sonens och den helgie andes namn....

Petra ville att Conny och Jonathan skulle spela Nothing else matters. De satt hos oss och övade timmen innan så jag fick lite försmak, Jätte bra var de verkligen. Har filmat det hela så jag ska kolla om jag kan få upp det.


Måste bara nämna att jag hittade den perfekta presenten. Det vart en text i trä  "Every day matters" hade lite bröllop i tankarna, plus att jag visste vad som skulle sjungas och Sagas äventyr som nyfödd.

Mommo Pia läste en så fin dikt till Saga. Hon hade jätte svårt att hålla tårarna tillbaka. Det var så fint. Hade jag inte filmat så hade jag nog släppt en tår själv.



Avslutningsbild på brudpar, dopbarn och faddrar



Sen bar det iväg från kyrkan hem till Tommy och Linda på fika och fest.



Efter fika och bröllops tårta var det dags för fotografering i trädgården. Men den vita bakgrunden och Petras klänning sög ljus så det var lite svårt att få till det. men har photoshoppat lite så det ser lite bättre ut iallafall.


Ser nu att denna bild är för ljus ännu, får räta till det lite.

Måste bara avsluta med en bild på Petra, hon blev så vacker på det.


Undrar vad hon tänker på här. Hon ser så fundersam ut.

Nu ska vi på Alvas kalas, hon fyller 9 eller 10, har så svårt att hålla kolla på det :)

Men vi hörs senare

Michael Jackson död??

Alltså såg nu när jag skulle in på bloggen att han drabbats av ett hjärtstillestånd igår och dog!? Det kändes lite konstigt att läsa det, han var ju inte ens gammal. Nog för att han sett ut hemsk ut det sista årtiondet, hela hans kropp verkade ju trilla ihop. Sen alla skriverier om barn som han gjort illa, huj inget trevligt alls men det var ändå konstigt att han dött. Men han blir nog just pga allt som sagts runt honom hans musik och hans videon, helt otroliga, en legend.


Minns ni denna? Det var bland de första jag kommer ihåg med honom, eller var Billie Jean före? Tänk vad han kunde blivit om han inte förstört för sig själv.

Ha det gott

Dagens schema

Idag blir det ingen badstrand för oss. Petra och Janne ska döpa sin lilla Saga idag. Jonathan och Conny ska "uppträda" lite. Jonte spelar gitarr och Conny sjunger. Det blir vad jag vet Metallicas "Nothing else matters"


Den är så fin och Petra tyckte att texten passar så bra med tanke på vad lilla Saga redan gått igenom. Så blir till att ladda filmkameran och vanliga kameran :)

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen på stan. Tomas ska låna vpr bil idag, Alva är i Seskarö på läger och det slutar idag. Annika har ju börjat jobba i Kalix så hon tar deras bil. Sen ska jag och köpa dop presenten, jo jag vet, i sista minuten som vanligt. men varför stressa, jag hinner :)

CU

On the beach

Detta är verkligen mitt väder. Idag har vi varit hela dagen igen på stranden. Rasmus badade och badade, han kom upp bara för att äta något fort och sen i igen. Savannah simmade mer igår. Idag frös hon hela tiden så hon låg under filten ett antal gånger och värmde sig.


Det är så otroligt skönt och tiden går så fort. Vi är ju ett litet gäng som ligger år efter år på stranden. Flera av dom träffar jag nästan bara på stranden om somrarna och det är nästan som att bara ta vid där vi slutade prata förra året :)


Imorgon har vi dop, Saga döps så det blir inget vällande i solen imorgon. Lördag fyller Alva år så då blir det inte heller. Men Alva brukar ha ute poolen när hon fyller år. Så för barnen blir det nog bad iallafall. Och vi vuxna får skäl att sitta ute i solen och hålla koll :)

Nu ska jag ta och börja med maten.

CU

Att handarbeta

Blir oftast lite krångligt när man inte hämtar en beskrivning!!! Nä jag har ju så klart en egen idé om hur det ska se ut och hur det ska vara. Naturligtvis existerar inte sånt jag vill göra så då får jag tillverka det!

Håller just nu på att göra ett "dreadsnät" till håret spm skulle vara skönt att ha nu på sommaren. Nu har det börjat ta form.... jo skulle kanske tillägga att jag virkar och JO Annika jag kan virka!!! .... liiiite. Men just nu ser mitt dreads nät ut som något tomten kunde ha till skägget!!!!


Hmmmm

Hemkomna

Vi har kommit hem från stranden för ca ½ timme sen. Ungarna har badat hela tiden, i över 4 timmar har de varit som fiskar. Tvingade upp dom små korta stunder för att värma sig en stund. Savannah hade tom blåa läppar. Men inte frös dom, o nej. Det är härligt mamma sa dom bara :)

Här sitter dom faktiskt "nästan" på torra land och leker en stund.

Det var verkligen härligt, vi var jag, Sanna och ungarna, Anette och Felicia och sen hennes granne Tuula med sin son Max. Dom hade jätte roligt tillsammans. Det är så skönt nu när man inte behöver hålla koll exakt hela tiden. Man kan vända bort huvudet några minuter ialf.

                              

Varmt har det varit, just nu är det 22.5 i skuggan så undrar hur varmt det varit mitt på dan? Danne håller ju på att snickra på vårt altan tak. Han kunde inte vara ute mitt på dan, han började må dåligt, det är så varmt där. Sen har vi vinkelhus så det blåser sällan in på altanen. Oooo I love this :)


Till imorogn lovade dom ännu varmare, så då blir det stranden igen :)

CU later

Jippiii

Det är redan 19.3 grader varmt ute så idag blir det badstranden :) Ungarna har tjatat i flera dagar men det har inte varit riktigt badväder och sen har det blåst. Just nu är det praktiskt taget vindstilla. Så en dag som denna blir nog skön på stranden. Pratade just med Sanna hon skulle med, ska ringa Anette och Tomas och kolla om dom kommer med.

Äntligen värme

Tintin

Uppdatering angående Tintin. Städade ur hennes bur, tog bort  "holken" jag sattit in till henne då jag trodde hon skulle lägga ägg. Ville att hon skulle få vara i fred så att äggen inte fastnar. Men då kom det fram att hon ruvade jordnötter :) Så jag städade alltså ur hela buren, tog bort alla jordnötter och har inte gett henne nya heller. Så nu börjar hon komma tillbaka till sitt gamla jag. Hon är fortfarande sur och hugger efter en men inte alls på samma sätt som då hon vaktade sina nötter. På några dar är hon nog helt sig själv igen, den gamla kråkan.

Mari- Bilder finns på mina dreads, inte så bra, ska sätta in nya. Under tiden kan du titta på dom under detta inlägg "Dreadsen" Jag är skit nöjd med dom. Nu har dom ju lagt sig lite med. De är inte så stela och omedgörliga som de var förra veckan. Och från och med nu kan de bara bli bättre och bättre. Ja det är klart, det beror ju på hur man sköter dom förstås. Men jag är ju rätt petig så det lär nog bli bra :)

Nu ska jag slänga mig i foffa. Jo en annan bra grej jag gjort idag. Jag har köpt en ny hemma telefon!!!! Vår gamla var helt sönder pratad, den leve ett eget liv den. Men nu så alla mina vänner som varit irriterad på min trotjärnare, jag har en ny nu :) Ingen dyr eller avancerad historia men en som man kan prata i längre än 20 minuter eller som bestämmer sig själv för utan att förvana, att nu har du pratat klart och lägger av!



CU folks

Nöjd

Petra drog in det som stack ut efter tvätten och nu är faktiskt jävligt nöjd med mina dreads

:)

18 grader

Klockan är nu 15 och vi har 18 grader varmt ute, 15 grader skulle det vara enligt aftonbladet vid 15 tiden :) Sanna och Linda, Tommy och Emil har varit här och solat lite. Nu väntar jag på Petra som ska komma och virka in lite löst hår.

Ont i nacken har jag, vet inte om det var för att jag råkade vrida huvudet för fort eller om det kom när jag stod och höll i en jätte planka åt Danne. Fick hålla emot rätt mycket för att han skulle ha i en jätte bult i den. Nu strålar det upp genom ansiktet ända upp på skallen.

Nä ut i solen en sväng.

CU

Gillar

Det hrä ser väl bra ut :)



Idag lovar de 15 enligt detta men det är redan nu 16 grader så det blir varmare till dagen. Har kollat vindarna, det har ju bara blåst här men det var oxå betydligt bättre än vad det varit.  Hoppas det stämmer nu bara :)

Nu ska jag ut och fixa dreadsen så man är redo föär dagen.

CU

Kanske en diskborste

Överdrev litegrann i paniken, det var inte så farligt som jag trodde. Det krömp från piasava till diskborste. Nu har jag dragit in det mesta. Det var ca en timmes jobb. Men när jag tog av handduken så tänkte jag att detta kommer att ta timmar att fixa till.

Det är skönt med nytvättat hår ialf, dom är lätta och luftiga. Mitt eget där under är som baby hår. Det värkar som håret valt färd riktning åt vilket håll de ska skruva sig, ja håret har ju inget val, jag tvinnar ju det visserligen :) Dom är inte så stela och stenhårda längre och det känns skönt, lite mer naturligt då. Så nu ska de stackars håret få vila. Imorgon när jag vaknar så åker turbanen av, sen är det fram med gelet och virknålen :) Tycker ju om att hålla på med dreadsen så det är inga problem.

Nu ska jag glo lite tv men Untill tomorrow

Piasava

Japp, jag ser ut som en piasava kvast i skallen!!!

Första tvätten

Tänkte tvätta mina dreads idag. Har lusläst hundratals sidor om när och hur man ska göra. Men de flesta säger att det är ok att tvätta dom efter en vecka. Efter de är en månad gamla kan man börja tvätta dom var tredje dag. Det är jätte viktigt att man har en ren skalp för att dreadsen ska må bra. Så nu åkte bastun på! Får se hur det ser ut imorgon. Lär tillbringa ett antal timmar framför spegeln och virka in lösa hår, hatar när det spretar ut.

Undrar hur det går för Moa? Har spejat in Åsas blogg men där är inget nytt så jag antar att det går bra för dom alla tre. När man talar om trollen så messar Åsa.

Moa har försökt skrämma Åsa idag med och huggas när hon skulle byta mat till dom. Men Åsa hade inte backat för henne så hon slapp blodvite :) Åsa har blivit en tuffing. Blää jag gillar ju inte riktigt jakosarna, de är inte snälla med mig de små grå fanstygen. Så jag har backat när de hotat mig så de vet hur de ska göra. Byter till dom gör jag ändå men jag har sattit så mycket respekt i dom att de håller sig på sina pinnar när jag kommer. Men råkar jag glömma att hålla koll eller kommer för nära då hör man näbbarna slå ihop :) Nä tacka vet jag aror :)

Nu väntar bastun och tvätt av dreadsen, bloggar kanske i morgon med världens skräck senario om mina dreads som ser ut som piasava kvastar :)

CU

Godmorgon

Solen lyser och det ser ut att bli härligt väder idag. Idag har jag tänkt gå ner till stranden så att ungarnan får rasa av sig i lekparken. Klockan är 9 på morgonen och vi har redan 17 grader varmt. Blåser gör det sin vana trogen här i Happis, det är en riktig blåshåla detta Happis. Vi har älven och havet så det gör väl sitt.

CU

Söndag kväll

Idag har jag bara varit, hade främmande på dan, Anette och Sanna var förbi och satt och solade här i ett par timmar. Solen ja, jo den är framme men den sprider ingen vidare värme än ialf. Men jag lever på hoppet :) Ungarna har badat och gått och lagt sig. Så nu har jag kvällen framför mig i lugn och ro.

Danne han snickrar på vårt tak över altanen. Vet inte om jag sagt det men det ska bli ett plast tak över halva altanen. Idag har han mätt upp höjden, jag har ju en del lååånga släktingar som är nära 2 meter så han har sattit stå höjden på 197 cm. Vi kom överens om att den som är över får ducka :)

Är skit nöjd med mina dreads. Har virkat lite själv på de ställen som jag tycker de spretat och det blir bara bättre och bättre. Jag är ju lite små petig med sånt. Virar och snurrar och gnuggar. Jag vill INTE ha en kaka mitt uppe på huvudet eller dreads som växer ihop eller enorma utväxter eller partier med hår som inte har dreaddat sig! Usch tycker det e fult, så nära perfekt man kan komma så vill jag ha det. Nå äkta dreads blir aldrig som inflätade. Äkta är ju lite tovigare och har mer spret men det betyder ite att man behöver acceptera vad som helst i spret väg :)

CU

Dagen efter

Midsommar förflöt lungt och stilla. Alla sov ju, som jag nämnde här tidigare redan vid 20 i vårt hus förutom jag. Jag själv somnade på soffan :) Vaknade vid 04, Dennis ringde och ville att jag skulle hämta dom från nån fest utanför stan. Nå jag var ju ändå vaken så jag hoppade i bilen.

Idag har vi inte gjort så mycket. Suttit och solat lite, pratat med grannarna som fortfarande hade fest... för tredje dagen. Huvva fattar inte att man orkar i så många dar och sen startar men med en öl det första man gör. Nä fy bubblan jag skulle spy upp den i samma veva den slank ner.

Åsa har ju flirtat på Moa i över ett år. Hennes Charlie blev ju så kär i henne. När vi inte sålde så köpte hon en egen liten Märta till Charlie. Nå nu har vi fört ut Moa på prov till Åsa, hon har ju en så fin voljär som hennes karl byggt. Moa behöver få sträcka på sig lite. Och så här kuligt tyckte Moa och Märta att det var med varann och vi som trodde problemen kunde uppstå mellan dom. Men ack så vi bedrog oss. Kolla in bilderna på Åsas blogg.

Sanna har varit här och vi har suttit och pratat dreads förstås och jagat lite smycken på nätet. Men inte hittat nått spec faktiskt. Då menar jag ringar och pärlor till dreadsen, skulle vara lite kul med nån utsmyckning här och där. Linda har också kommit och vi är så hemskt mycket för att prata med varann just nu :) hon sitter bakom ungarnas dator och jag bakom min egen med ryggarna mot varann. Man hör henne sucka lite då och då och perkla till över nått :)

Mutta CU friends

Midsommar

Då var det midsommar, kallt är det ute men solen gör sina försök att titta fram. Vad har alla för planer för idag? Vi ska ut på seskis på sedvanligt midsommar firande med Annika och Tomas. Vi brukar inte vara där så länge, vi fikar lyssnar lite på Seskarös lokala förmågor, ungarna fiskar i fiskdammen och rejvar runt litegrann. Vi ska käka hemma i år för Jonte och Dennis käkar oxå med oss sen drar de vidare och vi tänkte ta bilen och kolla runt lite vad alla gör. Så det blir lungt as usual hemma hos oss.

Savannah kom i vår säng vid halv 6 i morse. Hon rullade ner på golvet en sväng och jag sov inte mycket efter det. Rasmus steg upp vid 07 så då gjorde jag det samma och kollade tv med honom. Väckte Danne vid 08 då Savannah också steg upp. Hade tänkt vila lite själv men det gick inte så jag vek tvätten som var i sovrummet. Danne har återgått till ryggläge!! *grrr*. Nu tänkte hoppa i duschen och sen drar vi på stan för att köpa in det sista av midsommar maten. Har lovat småisarna och köpa lite mer jordgubbar, de vill mumsa redan nu på dan.



Trevlig midsommar till er alla

Ronja och Rovdjuret

Just nu känner jag mig som en blandning av de två i håret :)

                      

Och när man lägger ihop de två bilderna får man mig


Ungefär så :)

CU

Jo glömde uppdatera om Saga. Hon blev kvar över natten. Hittills har både EKG och EEG varit bra men de ville ändå ta en EEG under natten. Men de har väl inte fått någon rimlig förklaring på vad det var som hände med henne. Men så länge de inte hittar nått allvarligare fel måste det ju ändå vara bra, eller??

SEMESTER

Har just kommit hem från jobbet, nu har jag semester!!! Skönt 4 veckor bara vara. Vi har inte planerat in nått spec, det är alltid så mycket annat som ska hinnas göras. Men bara vädret tillåter så blir det en massa badstrand ialf. De har ju lovat 23 grader hit upp på måndag. Låter otorligt bra måste jag säga :)



Med ungarnas sovande går det si och så. Vaknade i morse igen med de små liven i sängen. Det är ju så söta så det gör inget. Huvudsaken är att de somnar i sina egna sängar ialf. Tids nog så slutar de koma till oss och då kommer jag nog att sakna dom.

Nu när Jonte och Dennis är stora så brukar jag tänka tillbaka på den tiden då de var små. Hur det var då. Då var de hemma med mig varenda helg, de kollade Disney dags och lekte med Turtles och Biker Mice. På somrarna drog de ut till furön då och då. Deras intressen var djur, cykla, spela fotboll, pokemon kort, nintendo, wadokai, skridsor, skidor, inlines. De fick vara ute till 20 på sommaren. Vi åt lördags godis och hade veckopeng. De var flitiga båda två i skolan, behövde aldrig tjata om läxor. Den tiden saknar jag idag. De är stora nu, de har sina liv och jag kan känna mig lite utanför. Det tar väl ett tag innan man fattat att de vuxit upp.

Idag lever jag återigen i den tiden med Disney dags, Turtles och Biker Mice. Ibland när jag ser på vissa disney dags snuttar kommer jag ihåg dom från Jonte och Dennis tid. Då är jag tacksam att jag återigen får vara med. Ibland känns det som om att blir de aldrig stora. Om 12 år är Rasmus där Dennis är idag, det kan kännas som en evighet dit. Men jag vet ju av erfarenhet hur fort åren går. Och denna gång ska jag vara tacksam för varje minut jag får vara med mina barn för snart är den återigen över.

Ha det gott så hörs vi

Seg dag

Huj vilken seg dag det varit hitills idag. For vid 9 tiden till Savannahs dagis och lämnade blommor till Gudrun, Eva och Nina och så ville hon bjuda hennes barn och singelns barn på glass. Hon slutar ju nu på småbarns sidan. Hon tog semester från och med igår.

Har inte gjort något annat vettigt idag merän hängt tvätt. Är så jäkulens less på vädret, inget regn här, lite sol av och till men kallt och blåsigt. Blir det aldrig sommar?? Jag jobbar sista dagen idag så det är bäst sommarn infinner sig nu.

Nikita är här på gäst spel igen. Perta och Janne fick åka in akut med Saga igår. Hon hade fått nått konstigt anfall, de visste inte var det var. Och eftersom hon haft det där med hjärtat så vile de ha in henne i sunderbyn. De har tagit EKG men hjärtat låter fint och funkar som det ska. De skulle mäta EEG idag för att se att det inte är nått med hjärnan som orsakat det. Hoppas det inte bara är nått allvarligt.

Jonathan har ju som liten haft "anfall" de trodde han hade epilepsi, vi var in på mätningar och sånt. Han förlorade medvetandet rätt länge när det inträffade. Men vad han hade var kraftig migrän och så kraftig så han tuppade av. Det höll i sig i några år för att helt försvinna. Men idag kan han få otrolig huvudvärk ibland.

Nä nästa maskin väntar och sen ska jag snurra dreadsen innan jag går till jobbet.

CU later

Tintin

Har ju glömt att berätta om den tokiga fågeln. Här för ett par veckor sedan började hon att bete sig skumt. Hon låg alltid på burbotten på morgonen när man täckte av henne. Sen började hon bli skit sur och bet efter mig. Hon har aldrig bitit mig. Det blev bara värre och värre med att vara på burbotten. Jag trodde allvarligt att nu ska hon dö eller så lägga ägg. Ringde till Mari och frågade. Japp säger Mari hon ska säkert lägga ägg. Hon har gjort det en gång tidigare och då betedde hon sig likadant.

Men vet ni vad min gode Tintin gör? Hon ruvar...... på jordnötter!!!!! Danne upptäckte det hela. Hon tar alltså ett par jordnötter och lägger dig på dom och ruvar. Sen vaktar hon dina nötter som en blodhund. Hon är värre än mina rottisar på att vakta. Ska städa åt henne och ta bort alla nötter och inte ge henne nya på ett tag så kanske det försvinner hennes beteende. Har ju inte velat stöka runt i buren för jag trodde ju hon skulle lägga ett riktigt ägg. Men nu så är damen tagen på bar gärning med ett adopterat ägg :)

Man ska inte ropa hej....

...förrän man är över bäcken heter det ju. Inatt har båda de små sovit med oss. Rasmus kom nångång mitt i natten och Savannah på morgon kulan. Vaknade med så jäkulens ont i ryggen så jag visste inte hur jag skulle ta mig ur sängen. Rasmus låg bakom mig och Savannah framför. Föröskte åla mig ur så jag inte skulle väcka dom. Efter många om och men gick det så då travade jag och la mig i Rasmus rum.

Inget kli i hårbotten än, skönt. Pratade med Sanna nu på morgonen, de hade flätat till halv 1 i natt innan de blev färdiga. Nu har non också nya fräscha dreads i skallen :)

Ja ja nu väntar dogsen på att få gå och pinka.

CU

Glömde 2

Rasmus hann inte bli 16 innan han sov en hel natt i sin säng. Det gjorde han redan natten mot idag. Han var så jätte nöjd själv över att han faktiskt lyckades med det. Det gick mycket lättare för de båda att somna idag. Inget springande fram och tillbaka. De la sig, kollade film en stund och somnade :) skönt både för oss och för dom själva.

Natti natti

Dreadsen

Japp nu är de gjorda och jag är skit nöjd!! Förlängde ändå, det hade gått att göra i mitt korta men hon sa att det blir svårt att hålla reda på. Så vi körde in lite längd. Dreads i eget hår ser inte alls likadant ut som när man flätar in. I flätat är jämt och snyggt, tuperade har olika form lite här och där, lite mer oredigt. Det tar ungefär 3-6 månader innan dom börjar dreada sig själv. Sen tar det ca ett år innan de börjar se snygga ut. Så här kan man inte ha bråttom inte. Ömalm folket, här kommer lite bilder.

           

Men jag är skit nöjd, inte alls tungt som iflätade. Det har inte kliat nånstans i hårbotten än. Och för mig brukar det börja klia på några timmar redan. Det är för att hårrötterna blir irriterade när det spänns och dras i håret. Ändå är mitt eget först tuperat, sen drog hon igenom löhåret, tuperade det, HÅRT, sedan gick hon lös med virknål ännu i dreadsen. Är öm i hårbotten när jag trycker på det men inget kli än så länge.

När vi var klar så drog vi direkt tillbaka mot Happis, stannade och käkade i Persön, åt en taco pizza, otroligt god måste jag säga. Danne skulle gå och pinka innan vi for men det var kö så han sket i det. Naturligtvis blir han jätte pink nödig i bilen, jag sa att det är ju bara och stanna längs vägen. Men min sambo kan ju vara dramaqueen nummer 1 ibland. Inget ställe passade, det fanns inga träd, inget att gömma sig bakom, det var för nära vägen och så vidare. jag tyckte ju att va fan, det spelar väl ingen roll. -Nåjo säger han, du vet folk börjar tuta, sen tar dom mitt reg nummer och spårar mig och sen börjar jag få få mail och bilder och sånt. Tillslut garvade jag så mycket så tårarna sprutade och vi var inne på youtube klipp med en pinkande Danne :)

När vi väl hittatde en plats utan träd men nog långt borta från vägen vågade han ut och vad händer? Jo en mersa parkerar bakom oss. Danne han låtsades börja samla skräp ur bilen och sprang med dom fram och tillbaka och visste inte i vilken tumma han skulle sätta dom i. Mersan drog rätt snabbt, de kanske hade samma ärende som vi och en lika generad människa som behövde få uträtta naturbehoven. Så han vågade ner i det gröna och pinka. Jag var bara tvungen att föreviga det, hehe



Nå niin folks, det var vår dreads resa till Luelå det.

CU

Glömde ju!

Glömde ju berätta hur småisarnas första natt gick i eget rum. De somande jätte bra utan mankemang, inget gnäll om att jag vågar inte eller jag är rädd. De gick snällt och la sig som jag nämnde igår. Rasmus har kommit smygande under natten till mig. Men det gör inget tycker jag, jag sa det till honom när han gick och la sig -Vaknar du så är det bara att komma till mamma. Och mitt i natten kände jag hans fingrar fast i mitt hår. Han snurrar i det.

Savannah hon har sovit som en stock i sin säng. Nu i eftermiddag sa hon -Oh mamma jag längtar till att jag ska få gå och sova. Det är så mysigt i mitt rum :) Det kommer en natt då Rasmus också sover hela natten..... ialf innan han fyller 16 brukar jag säga :)

Natti på er

Alltså vilken dag

Hur härligt har det inte varit idag, 22 grader mitt på dan! och naturligtvis jobbade jag. Precis då jag slutade idag vad hände? Jo då går solen i moln :( Det var likadant i torsdags då det var riktigt varmt, jobbade då med fram till 20.30. Men det är rätt ok, jobbat på daglig och då har man mycket utevistelse. Jag är säkert mer ute där än vad jag är hemma. Skillnaden är att hemma får jag sitta i fred och mysa i min solstol :)


Oh vad morgondagen ska bli spännande, det är ju dags för mina dreads!! Undrar hur jag kommer att se ut, jag har inte så långt hår. Det står väl rakt upp som små antenner i början :) Nä det blir nog bra, det finns en hel del accesoarer du kan ha i håret för att inte förväxlas med någon förrymd dåre :)

Var bara tvungen att fota himlen ikväll. Jag hade planterat i mina ärligt snodda blommor, man ska inte säga tack för blommor och snor man dom ska man göra det utan att säga. Det har tanterna på jobbet lärt mig. Jag ringde och pratade med Anka medans jag beundrade mitt verk. Då upptäcker vi hur vacker himlen är. Den gick i allt från klarblå till lila-svart. Försökte fota från vår altan men jag fick inte till färgerna riktigt.

           

Nä nu ska jag i bastun, sedan glo lite tv,

mutta CU tomorrow

Hunnit med det jag ska

Vi har ju planerat att flytta ungarna till deras eget sovrum och använda det som just sovrum. Lite leksaker finns ännu där med det mesta är i källaren, i gillestugan. Vi bestämde igår att om det regnar så fixar vi in sängarna  imorgon. Imorse när jag klev upp och insåg att det regnade blev jag faktiskt glad :)

Jag har städat och tvättat allt som går och tvätta och det som inte gick att tvätta råkade ut för min klorin behandling. Rensat skåp gjorde jag med. Det fanns en hel del kläder hos de båda som bara var att kasta och sen det som ännu var bra åkte i en påse till Petra. Stackars Petra, ringer alltid lite då och då, nu finns det att hämta och det du inte vill ha ger du till någon annan eller slänger bort. Så jag flyttar egentligen mitt problem med plats för kläder till henne, hehe

Ni skulle se hur stort vårt sovrum blev när Savannahs säng åkte ut, det kändes riktigt lyxigt. Får se då hur det går för de små att sova i ett annat rum. Hittills har det sett lovande ut, det har inte vart några ledsna miner alls. Det kändes nästan som om de alltid sovit där. Med Savannah blir det nog inga problem utan det är nog Rasmus som kommer att få svårt.

Vilken härlig dag det återigen har varit. Nog för att att det regnat av och till men det har varit varmt, jätte skönt ute. Och när det regnat så luktar det så gott ute. Jag har bara myst så fort jag varit ute idag. Inte för det, solen är så välkommen så :)

Imorgon ska Mange och Danne börja fälla lite fler träd. Eller om jag fattade det rätt så ska de låna en skylift och kapa topparna först. Våra björkar är jääääävligt höga och står precis intill husväggen. Hupp, vilken tur att jag jobbar!

Nä nu ska jag ta mig lite kaffe och rök på bron, kanske hinner blogga lite till undre kvällen.

CU

Väntar att kroppen ska vakna

Igår lyckades jag faktiskt se en hel film, jo jag somnade mitt i en sväng men jag tror inte jag sov merän kanske några minuter. Kollade på Beyond Borders med bla Angelina Jolie. Den var jätte bra, eller gripande ska jag säga, man var tvungen att se den klart. Det var inget man somande ifrån. Det var ett drama om en läkare som jobbade i utsatta områden. När Angelina blev inblandad så jobbade han i Etiopien i ett läger där folk dog som flugor och stödet till lägret blev indraget av bla Angelinas svärfar.


Filmen slutade halv 3 i natt. I morse när Savannah väckte mig så önskade jag att jag somnat på soffan :) Men hon somande om och vi fick sova till 8.45, då körde jag faktiskt upp Danne. Ställde klockan på 10 men orkade inte upp. Jag har ont i hela kroppen idag, vaknade mitt i natten att armbågarna värkte som om någon sattit en stoppare precis över. Ryggen var som en pinne, kunde inte ens byta ställning. Fotleder och knän värkte också så jag öll på att bli galen. Mina värk tabletter är slut och jag hade ändå inte tagit mig upp i natt ur sängen för att ta en, jag kunde inte röra mig. Så när alarmet gick 10 idag så tillbringade jag 20 minuter med att få igång kroppen så att jag skulle komma upp.

Nu är jag i upprätt ställning även om den är lite krokig :) när den återhämtat sig ska jag börja att städa ur det rum som ska bli ungarnas "sovrum" tvätta nallar, torka av leksaker osv.

Smärtpunkterna vid Bechterewes och jag har ont i varenda en!

Nä nu morgonfika så man kommer igång nångång

CU

Det har blitt kväll

Kom iväg och köpte blommor, planterade dom också på en gång, vilket är lite ovanligt för mig. Brukar ha en tendens att de blir stående några dagar innan de hamnar i jorden! En gång så drunknade dom för att  jag inte fick i dom :)

Dammsög och skurade köket, Danne tog vardagsrummet med måppen. Sen slängde jag fort ihop lite kyckling enchiladas, vi käkade och hann tom vila en timme innan gästerna började komma.

Sen har det varit full fart ända tills nu. Nu inväntar jag Sanna med döttrar på fika. Sen ikväll ska jag nog bara slöa på soffan, glo tv. Jag har förmågan att somna mitt i allt och det irriterar mig, ser ju aldrig nått klart. Kanske det blir likadant ikväll men jag känner mig piggare så jag lyckas nog med en film :)

CU

Plantera blommor

Sitter och samlar krafter, är på väg till Torneå och köpa blommor, tänkte plantera idag. Alla andra har väl gjort sitt redan men jag har inte haft varken tid eller ork. Idag tänkte jag ta tag i det hela.


Det är bara det att jag har så dålig fantasi på sånt, jag vet ju inte ens vad blommor heter och hur de växer och så vidare. Hur jag än gör så ser det inget fint ut! Men va tusan det är finare hur som haver skorna skaver med fräscha blommor än gammla från förra året :)

Måste dammsuga och skura lite, Dennis har fyllt 19 i tisdags och vi firar lite idag. Har sagt åt gästerna att de inte får komma förrän efter 17



Grattis grattis gubben min

Vilken härlig dag

Vilken dag jag har haft idag. Var först på Rasmus avslutning i kyrkan. Dom är så söta, de där små. Satt just och funderade, Dennis tog studenten förra veckan och denna vecka är jag på 6 års verksamhetens avslutning. Det börjar om, jag har av verkat en kull så då tar vi nästa :)


Här är man på ingång till kyrkan med Eva, spännande. Rasmus har ju inte varit på avslutning tidigare.


Alvisen hittade vi också där.


Här har vi sattit oss ner och väntar på att alla ska komma.


Fanbärarna på plats, de böt av varann lite då och då.


Kimmo Sulila höll ett passande tal till barnen. Han berättade om när han var 8 år och fick en krona till glass.

4 an och 5 an sjöng och vi sjöng gemensamt, rektorn pratade och tackade av 5 orna som går vidare till Gränsskolan nästa termin. Stipendium delades ut och prästen bad för eleverna och sommaren.

Savannah tycker om psalmböcker, de är mycket intressanta att läsa. Så hon hade en egen liten bibelstudie om kartor och troll i den :)



Annars har jag jobbat, det var en rätt bra arbetsdag. Det har varit 21 grader varmt idag, yeees vad skönt det var. Sen vill jag bara påtala att minneskortsläsare på USB är världens bästa grej, jag bara älskar min. Har haft jätte mycket nytta av den. O ja Danne började semestern idag, skönt det med.

Allt känns bara så himla bra just nu.

Ha det gott alla mina vänner så hörs vi mer i morgon

Vårfesten

Rasmus vårfest var de sista fotona för ikväll. Vi fixade oss i ordning efter middan. Jag våfflade Savannahs hår, då undrar hon
-Men mamma varför gör du så jag ser ut som ett får i håret?!
-Hmm svarar jag, det kallas krusa och det är fint! ;)


Förskole klassen, Rasmus klass sjöng först.

Sen hade Alva och två kompisar ett litet uppträdande, de sjöng de Celine Dions My hart will go on.


Alva var så fint klädd i svart tröja och kortkort rutig kjol och vita leggings

Sen var det treornas tur att ton



Och slutligen fyrorna


Alvapalva i mitten :)

Efter sångprogrammet var det fika och lotter. Som vanligt gott fika, många bra bagare i Grankullen :) Vi vann faktiskt på en av lotterna, en pasande bok till Rasmus. Den handlade om reptiler, gojor, exotiska djur.

Avslutar med Savannah. Danne har fotat i sepia. Färgen på klänningen är ljusblå med vit skjorta, lite gammeldags stuk på den. Alla beundrade henne i hennes vackra klänning. Fröken virrhjärna hälsade i sedvanlig ordning på folk hit och dit. Trängde sig in bland 4 orna, där tyckte hon att hon kunde sitta. Sen när de skulle upp på scen så var hon på väg dit med. Men Danne håvade in henne. Hoppas att hon får behålla det sätt hon har, oblyg, orädd och framåt. Hon vill bli sedd och blir det :)




No nyt rakas lapset, nyt menen sohvale jag soovaan vähän :)

Fotosession 2

Ellen och Tintin var ut en sväng på dan. Det var så varmt och härligt efter all kyla så jag passade på att ta ut fjäderfäna ett tag. Tintin den kråkan vägrade gå ner på gräset, hon klängde fast i mig var hon än fick tag, bara hon slipper. Hon var så nöjd och bara sitta med mig. Så här såg Ellen ut.

       
Lite försiktig först men vem skulle inte vara det när rottisarna är ute samtidigt. Dom byr sig inte om Ellen, kollade lite, -aha det är den där, ja ja men vem bryr sig. Ellen tyckte nog de dundrade alldelens för mycket när de kutade förbi. Så vi gick upp på altanen istället till hennes sitt pinne.


Den är verkligen fantasilös, hennes sittpinne. Vi ska börja bygga ut den till ett litet träd och hänga upp leksaker och sånt i det så hon har nått att göra när hon är ute.

Bye bye säger Ellen

Var börjar vi?

Jag får väl börja i tur och ordning. Dennis och Freddes student fest.

Först var det folkan, talare, uppträdanden av kören och betygsutdelning. Sen bar det av till borggården, där vi släkt och vänner tog emot :)


Blommor i massor runt halsen

Efter det hade Dennis ordnat med flak körning, inget som är vanligt här uppe i Happis. Det är inte som söderut där det far flera hundra lastbilar o annat med flak. De var ensamma om det i år.



Sen for vi till oss där det bjöds på smörgåstårta och kaffe med dopp. Mycket folk, 3 olika släkter plus övriga vänner var inbjudna. Hann inte fota så mycket och skulle väl måsta ha fått med åtminstone fikat. Det glömde jag helt bort :) Och när det var som mest folk glömde jag bort kameran totalt. Så dessa bilder är från när alla börjar komma.

     
Conny, Pias äldsta, Ann-Helen och Kalle
   
     
Janne, Petra med Saga och "Måttstocken :)" och så Dennis

        
Madelene och Jonathan

      
Savannah, Theo, Rasmus, Petra med Saga som har jätte kul åt Danne


Saga tycker att Danne är en hel festlig kille :)

Sedan var det dags för fotande i trädgården. Bakgrunden är inte den bästa, vårt gräs är brunt, ni ser inte fel :) Får nog fotoshoppa där litegrann :)

           
Dennis                          Fredde                        Wille


Grabbarna :)

Först vid 21 for de sista gästerna. Städade undan och stöp på soffan, enormt trött men nöjd. Det har varit en bra dag för alla tror jag. Avslutar med en bild på Dennis blommor



CU

Tjofräs på er

Just hemkommen från Rasmus vårfest som var jätte bra ordnad. Uppträdanden från varje klass som sig bör och så rev dom igång med riktig rock'n roll på slutet.

En kopp bränt starkt kaffe, bläää men man vaknar till och så en treo och sen är det bara och ge sig på alla foton som behövs minskas och redigeras! Det är väl en 80 stycken efter att jag deletat bort de dåliga!

Så bilder är att vänta

Untill later

Härlig dag

Idag ser det ut att bli fint ialf. Solen skiner och det är redan rätt varmt ute. Ursäkta tt jag inte hann blogga igår. Jag hölt på med en sak i exel och när jag börjar med något just vid datorn så har jag väldigt svårt att sluta. Satt från kl 16 fram till 24! Bara med små avbrott för mat och sänggående för de små.

Nu väntar klädera att bli upphängda ute i solen. Sen ska jag ta ut Ellen och Tintin i det gröna. Fotar lite och sätter upp. Student fotona ska jag försöka hinna få ut ur kameran ikväll. Sätter upp det med när det är klart.

Ha det gott i solen

Hemkomna igen

Efter maten tog jag och Savannah och la oss en stund på soffan för att ladda upp inför rocken som väntade på torget. Så här såg prinsessan ut liggandes på rygg och kollar in Jimmy Neutron på tv!


En cool rockande prinsessa va?

Vi hann inte till Raubtier, lite synd, hade velat höra dom live. Men det viktigaste var Passion Lane. Savannah blev så generad när hon såg Kim att hon inte ens vågade titta på honom!



Jonathan och Dennis var oxå på torget med sina polare så vi stod med dom och lyssnade. Sen for småttingarna till lekparken som är precis brevid och jag sa att de går ingen annanstans. Jonte var med dom där och rätt var det var s sticker Rasmus. Han kommer inte alltid ihåg vad man fick göra och inte. Så jag fick kuta ikapp honom. Nå ungarna var måttligt less redan då så vi for till Maxi och köpte glass ingredienser.

Rasmus ska bli försäljare säger han, han ska börja sälja glass. Vi skulle ha massor med frukt, framför allt bananer enligt Rasmus. Det fanns inte en enda banan på Maxi och de andra var då inte så noga. Han köpte då hallon och och blåbär. Så nu har vi gjort glass på coca cola, hallon och blåbär och 3 olika saft smaker med choklad toppingar.

Om de är goda säger han så ska han börja göra glassar och stå och sälja vid staketet så vi blir rika. Det lät som en jätte bra idé tycker jag :)



Nu vill de små och bada så det är bara att logga ut.

CU




På väg till torget

Hållr på med matlagningen sen ska vi dra ut till torget för att bla lyssna på Raubtier



och Passion Lane




Vädret är av och till vet inte om man ska promenera eller ta bilen. Promenera var min tanke men det är ju så jävla kallt och sen regnar det ibland, haglat har det oxå tydligen gjort idag men inte på vår gata. Lät som hon i Saltkråkan "hemma på våran gata i stan...."

CU

CU

Kedjebrev

Brukar bara kasta när jag får kedjebrev men den här öppnade jag faktskt och garvade, den stämde ju faktiskt. Det första som någonsin gjort det :)


Bra va?

Lördag kväll

Gud så skönt, jag har gått av mina pass nu. Imorgon är det LEDIGT!! Hoppas bara det är varmare imorgon, jag hade tänkt gå till torget med ungarna och titta på spektaklet som pågår där. Savannahs favvo Kim spelar ju med sitt band Passion Lane oxå imorgon.

 
Dennis har åkt idag, huj vad det känns trist när han far. Första kvällarna är jätte tråkiga och jag går omkring och undrar om han har det bra, är han mycket ensam, har han trist helt själv där på lillsidan. Tänk och han är 19 år och jag oroar mig för allt möjligt än. Han kan ju faktiskt ta egan initiativ och göra saker :) Nå saknar min lilla gube ialf. Dom båda för den delen. Jonte var hit med Madde på Dennis student skiva och det är så kul när dom är hemma. Tycker nästan att de alla kan bo med mig tills dom fyller åteminstone 40!

Har tittat på ett bilbyggar program, ni vet de där från USA som bygger enormt snygga, dyra och extrema bilar, bågar osv. Det är rätt kul och följa från scratch till en topp bil. Har badat bastu och nu ska jag ta min jätte choklad kaka som var ämnat för igår men jag somnade och lägga mig på soffan och glo tv.




Natti människorna in cyberspace 

Aschberg och Fylking



De nådde Haparanda redan i torsdags, de var då och bastade i Kukkola och igår serverade de köttbullar på IKEA. idag blir de utkörda till upphämtnings punkten, Outinens i Vuono. Just nu blir de utskällda av Haparandas hundar.
Här kommer programmet för dagen och imorgon
http://www.haparanda.se/nyheter-2009/6-4-2009-aschberg-och-fylking-ar-snart-i-mal.html

Herrarna har börjat bli rätt så skäggiga så de ska väl rakas också kl 13 idag.




Jag jobbar idag från kl 13 men vi får ta gänget och fara och titta på stan. Imorgon är jag ledig så då ska jag nog på torget med ungarna en stund iallafall. Det är kul när det händer nått roligt här i stan

CU

Herregud

Det har snöat!!! Detta norrlands väder är helt otroligt. Det snöade för en stund sen, var bara tvungen att ha bild bevis!!!



Det blir definitivt flytt till ett varmare land nångång!

Jobbar

Jobbar hela dagen idag, slutar först 22. Ska försöka hinna med fotona från själva avslutningsdagen. Har inte haft orka att blogga nu. Det har varit så mycket de sista två veckorna. Allt fixande och donande inför själva balen och studentfesten. Kläder, fika, städa och att bara komma ihåg olika saker man ska ha gjort! Jag som har minne som en zebrafisk. Behöver komma igen liiite grann bara.


En sak kan jag svära lite över ialf. Jag trodde att det var nu på tisdag som jag skulle göra dreadsen men det är ju nästa tisdag!!! Fan vad sur jag blev när jag kom på det! Jag vet inte var jag varit ute oc cyklat? Nå i håret kommer de ju ailf.



Tjao på er tills vidare

Sikroms toast

Det sitter jag och käkar just nu :) mmmmm så himla gott!! Bra med en fiskare i släkten. Studenten är avklarad och allt gick bra men bloggar mer om det imorgon. Jag är skit trött, har tom blåsor under fötterna

Nattinatti mina vänner

Huvvaligen då

Vad jag är trött, har jobbat extra idag och stressat sen förra veckan med denna student. Imorgon är det över och man kan pusta ut. Idag efter jobbet så var jag och köpte nya gardiner, inget märkvädigt men åtminstonde likadana :) jag är ju inte så brydd i det där med heminredning. Har inte tid med sånt. Jag skulle önska att jag vore lagd lite mer åt husfru hållet, det är så fint hemma hos andra men jag får som inte till det. Sen går det int här heller för den delen, det bor alldelens för mycket djur här.

Att tex köpa gardiner går till på det här viset. För det första kollar jag längden, vill ha gardiner som är 160 cm typ. Att ha långa fina gardiner går inte, vi har hundhår som virvlar runt hela tiden. Nu tänker ni varför dammsuger inte människan då?? Jovisst jag äger en sån och den används men 3 hunder och 2 katter plus 5 gojor...... vi nöter ut en dammsugare vart annat år.

Efter att ha kollat längden kollar jag vilket tyg det är, det får inte vara plysh, sammet eller nått sånt, grovt vävtyg går inte heller. Dom ser ut som små ryamattor efter ett par dagar, katterna ligger på fönsterbrädorna. Helst ska man hitta något glansigt halt tyg som det inte fastnar på.

Slutligen så älskar jag paneler, inte för att jag tycker att det är snyggare än nått annat men för att de hamnar mer åt sidan så de stackars katterna inte får sina sängplatser förstörda av en massa gardin!

När gardinen väl hänger på plats så är det dags att ta upp dom så de inte släpar i golvet och så att dammsugaren kommer under utan att suga in hela gardinen i påsen :) Så det är ett litet projekt i sig att köpa gardiner.

Kan bli så avis ibland på folk som har det lungt och tyst, hår och fjun fritt, inga klor som skrapar över golvet så fort du lyfter på arslet, inga gojor som gapar GONAAAATTT eller svär åt en när man går förbi, och kan dom inte prata deto mer så kan det låta så här...


Så här kan Ellen hålla på mellan varven...

Men och andra sidan så är man aldrig ensam. Med jakosarna går det nästan att föra ett samtal. Som sist jag städade burarna så hängde Ellen precis brevid mig hela tiden, putsade mitt hår, pussade och underhöll mig. Hubbe satt i buren och frågade -Vad gör du för nått? Jag svarde -Städar efter er små grisar - Jahaja säger han då, Är det tisdag? var en fråga, svarade irriterat efter flera gångers frågande -Näääe torsdag!! - Jahaja får man till svar. Plus att han sa en massa annat. Jag som trott att han slutat prata nästan helt sen Barbro kom men onej, han babblar på för fullt men han har en annan röst nu.

Hundarna, framför allt Exo är där jag är, går jag på dass ligger han utanför, skulle han få så skulle han sitta med huvudet i mitt knä. Sen smyger han efter mig och dunsar ner i liggläge vart jag än är.

Katterna håller mig sällskap på morgon kaffe med rök ute på bron, då värmer de mina tår och vill bli lite kliade. Så visst är det mysigt med dom oxå

Har köpt hårfärg idag, en aning mörkare än det jag har. Vill inte se ut som en gammal urblekt dassmatta i huvudet i morgon. Sen ska jag ju göra dreadsen på tisdag och då kan det ju vara lite fräscht att vara nyfärgad. Det är ungefär en nyans mörkare än mitt eget så när utväxten kommer spelar det ingen roll, det kommer inte att synas och sen är oftast min utväxt mörkare än det övriga håret.

Nä nu ska jag starta med färgning och sen bastu.

CU

Reaplan

Min tvättmaskin låter som ett reaplan! snart vill nog den inte ställa upp längre på slavgörat den gör i detta hus. Den stackarn går varm må jag säga. Den kommer lagom att paja till sommaren ska ni se. Precis när man trodde att man kanske har lite mer över i form av skattepengar så kommer den att ge upp och gå till de sälla jakt markerna. Nå tur i oturen som man brukar säga, det är ju lite extra pengar på väg in :)


Kanske någon ger mig en present? :)

Nä nu ska jag gå och glo lite tv, börjar 6.45 i morgon. Så det är väl dags att varva ner litegrann.

Natti

Poppis

Ser på min statistik att inlägget om Seskarö varit poppis.

Svar till "också mamma"

Svarar på kommentarerna till seskarö inlägget

Jo det var Dennis, Fredde och några till (killar och tjejer)som hade varit kvar och städat som jag skrev, vilka de andra var vet jag inte riktigt. Det kanske var lite luddigt  skrivet av mig. Dennis sa till mig att de försökt ringa in fler folk dit men de hade inte velat komma. Sen har ju inte killarna pengar på kortet att hålla på att ringa runt så de hann nog inte ringa så många.

Jag har ingen aning om det varit vuxna med där, men mest troligt inte för då kanske det inte gått till på det viset som det gjorde. Men jag blev ju utpekad av Kaj att ha varit där av någon anledning, vad jag nu skulle ha gjort där vet jag inte. Men på det sättet han sa det till mig lät det inte som något positivt iallafall. Jag har inte varit nera på tromsö sedan förra sommaren! Och jag undrar precis som du, var fanns de minderårigas föräldrar?

Hans otroliga agreande är under all kritik, ljuger, gapar, anklagar. Och det ska man kalla en vuxen man med förhoppningsvis liiite hjärna. Jag kan förstå att de varit pisst för att det såg ut som det gjorde där men på det viset vinner man inget. Jag tycker att alla som var kvar där och städade upp efter som du säger 100 pers ska ha all ära för att de gjorde det.

Sen har han släppt iväg ett gäng på morgonen, de som härjat värst innan polisen kom dit. Det kan man ju oxå undra över, varför fick de åka när han visste hur det ser ut på stranden? Om han visste eller inte att det varit just de där killarna som härjat är ointressant tycker jag. De som är intressant är att de fick åka.

Jag tror inte att någon av mina söner (de äldre) är änglar. De som känner mig vet att jag varit med om än det ena och än det andra med pojkarna. När de var minderåriga hade jag järnkoll på dom (så gott det gick) jag har kollat, jag har kört, jag har nog varit in på varenda ungdomsfest i den här stan de sista 4 åren innan de blev myndiga. Jag har försökt ta mitt ansvar när det gäller pojkarna och deras fester även om jag aldrig varit med i typ föräldrar på stan eller liknande. Men förälder på stan har jag varit varenda helg i flera år.

Våra söner kan gå med rak rygg idag ialf (plus några tjejer och killar till). Det är inte många som kan det av de som var med på festen igår.

Ha det gott/
Anna

I kalix med Rasmus

På förmiddagen idag var vi till Håkan Sjögren på barn i kalix. Vi hade blivit informerade om att de skulle göra en "audiotiv" test på honom för att se om han hoppar över några frekvenser i ljud. Men det var det inte. Vi pratade om hans diagnos. Han undersökte Rasmus, pratade med honom och sedan med oss. Vi fick redogöra för hur han funkar i skolan, hemma osv

Resultatet av det hela blev så här. Just nu kan han inte säga om det är ADD, språkstörningen har de fokus på just nu. Han vill att vi träffas igen om ca 1 år för att se hur det gått för honom och hur språket utvecklats. Han sa att det spelar inte så stor roll vad det heter huvudsaken är att han får rätt hjälp. Och det håller jag med om till viss del. Det viktiga med rätt diagnos är att det underlättar en hel del i mötet med Rasmus. Jag vet hur jag ska göra för att nå fram, hur jag ska prata så jag vet att det går fram och att han lyssnar på mig.

Vad jag glömde berätta är att Rasmus äter Eye Q. Det är en speciellt sammansatt fiskleverolja som varit bra för barn med olika bokstavs kombinationer, framför allt barn med ADD. Kristoffer Gillberg med flera har gjort en studie i sverige om det. Rasmus har alltså ätit eye q i snart ett år och det har blivit märkbar skillnad på honom. Förr kunde man nästan inte sitta brevid honom och tex titta tv. Han ålade sig över soffan, stod på huvudet, låg, satt, stod, hoppade, skrek osv. Nu är han mycket lugnare, han sitter still, aggressionerna försvann, har tyvärr kommit tillbaka men i en betydligt mildare form. Jag vet inte om det är eye q:n menhan är bättre ialf.


Nå det återstår att se hur det blir när han börjar 1an och kraven ökar. Det är då man brukar upptäcka det i normala fall.

CU

Killarnas kväll på Seskarö camping

3orna har farit i några år ut på Seskarö camping för att fira att det är sista veckan i skolan. Igår har det tydligen varit väldigt livat. Dennis och Fredde och några till blev utskälld efter noter utav deras, jag vet inte om han är vaktmästare eller kanske städare. Jag skulle hämta Dennis och gänget vid 12 idag men han ringde mig vid 10 och sa att jag inte behöver komma att de måste städa hela stranden! Det hade varit buskörning under natten, krossat glas och skräp överallt. Någon kvinna hade kommit och sagt att de just städat stranden för 20 000. Förstår att de var förbannade


Men nu hade inte pojkarna varit med om detta svineri, de har suttit där ikring de har haft tältet och de har haft burkar inga flaskor. De säger att de har inte gjort något av det där, att de var falskt anklagade. "Människan" anklagde även Dennis för att ha kört 140 först efter E4an sedan efter tromsövägen. Dennis hade försökt försvara sig men han hade stått alldelens intill Dennis och skrikit TYYYST!

Nu är det inte så att jag är en sån mor som bara tror gott om mina barn. Men de brukar säga till mig när det varit allvarligare saker. Jag har sagt att säg sanningen för den får jag oftast veta ändå. Och hittills har de nog varit relativt sanningsenliga........... hoppas jag

Jag ringde upp "människan" för att fråga varför han endast håller de pojkar och några tjejer som var kvar där som ansvariga och varför han vill dra in mig i detta? Dom får ju ringa till dom som varit där säger han då. Nu har jag fått veta att "människan" släppt iväg det gäng som betett sig värst där under natten innan polisen kom för han känner en av killarna bra. Jag frågade varför han påstått att Dennis skulle ha kört 140 efter vägen? Ja jag har vittnen säger han då, jahja vilken tid skulle det ha hänt då? undrade jag. Det var inte så noga enligt honom, jag har vittnen. Det var inte det jag undrade tyckte jag då utan fortfarande vilken tid? Då säger han till mig oxå -Jag såg ju dig här med igår?! Va säger jag, jag har inte varit på seskarö igår, det är lögn. Sen ville han inte prata med mig mer utan gav luren till polisen istället.

Lika bra var det för han bara avbröt mig, fick påtala flera gånger att jag vill prata till punkt. Det var -Nu ska du lyssna Anna och skrik inte Anna. Jag sa att jag skriker inte, jag är lugn. Men däremot får jag en reltaivt bestämd stämma när jag är förbannad men skriker det gör jag inte. Det tycker jag är ovärdigt. Men kanske det är så att när man pratar bestämt så låter det otrevligt i lyssnarens öron och de tar det som skrik.

Han kunde givit mig namnen på de vittnen han haft så kunde jag fått prata med dom. För är det så att Dennis framför sin bil på det sättet så måste man ju ta tag i det. Men jag lovar att Dennis bil går inte att framföra i 140 på de vägar han syftar på. Då hade han kört rätt ut i skogen med den. Om den överhuvudtaget går så fort som 140.

Han hade sagt flera gånger till killarna att han sett mig där på kvällen? Undrar var han ville komma med det? Varför vill han svartmåla mig på det viset? Ville han att polisen skulle tro att jag sitter och festar ihop med ungar eller? Det är ju en ren lögn, jag har inte varit på tromsö sen förra sommaren.

Han hade påstått att Dennis och Fredde skulle ha varit i någon stuga i vintras och flygit på människans kompisar, det är också en lögn från herr Människas sida. Det är ju synd att nu när campingen får bra samarbetspartners som Kneippbyn så finns människor där som beter sig på detta vis. Tänk om det blir problem med någon campare, man vet ju aldrig vad en sån människa kan hitta på!

Jussa ringde oxå upp "människan" och efter att Jussa blivit heligt arg så tog han tillbaka allt och då var de helt plötsligt så fiiiina killar, de är så skötsamma så. Han hade sagt att de varit så duktiga på att städa och för sina kompisar så "människan" tyckte att han skulle få sätta ut deras namn och berömma dom. Då lät det så helt plötsligt. Det svängde från att ha anklagat dom för vad som helst till att de var nästan värd en tapperhets medalj! Fredde hade tänkt säga till honom att vi städar inte här frivilligt vi har blivit påtvingade med polis att göra det!

Han kanske inte är så van att få på pälsen herr Människa och allra helst inte från kvinnor. Han hade sen anklagat Dennis för att vara feg när han ringer mamma så mamma skäller ut honom. Dennis ringde mig för att säga tt vi inte behöver hämta honom, de hinner inte städa då, så fick jag reda på det. Haparandabladet hade ringt och pratat med Fredde men han hade sagt att han tycker det är fel att de blir anklagade och ansvariga för saker de inte gjort. Så detta kommer att vara i Happisbladet på fredag.

Visst ska man städa om man svinat, det tycker jag absolut. Och nu hade de varit där så städa det tycker jag att de kan göra. Men människan visste också att pojkarna inte var ensam skyldig till detta och han verkar ju vetat mer exakt vem som var skyldig till mycket av det för namn hade kommit upp. Men dom släppte han själv iväg. Då kunde han ha skött det på ett annat sätt och inte ställt sig och gapat och kommit med falska anklagelser om allt möjligt.

Ja herrejestanes

090607
Fick rekomendationer att ta bort "människans" namn pga att "någon" anmält det som opassande. Tänk att man får vara opassande i tal (som denna människa som är runt 50 år till ungdomar som är 19)var men inte i skrift??

Var tog vädret vägen

Jahaja, det skulle vara upp till 29 grader varmt bla idag enligt prognosen förra veckan? Helgen skulle vara strålande? Jo på mornarna var det vackert och vindstilla, det samma om kvällarna. Men mitt på dagen, jo då blåser det så saker och ting lättar från sina platser. Fan och shit, don´t like it!

Veckans väder, se och bedöm, ser inget vidare ut



Så fort solen går baki moln så har man ståpäls, hujja

Britains got talent

Susan Boyle kom två mot Diversity. Har inte alls hängt med merän att jag var och lyssnade på Susan Boyle när jag hörde att de hittat en till Paul Pott fast en kvinnlig :) Och visst sjöng hon helt otroligt bra.

Ikväll kollade jag vem som vann, kolla in dom här, helt otroliga. Försökte få in deras första framträdande för de var verkligt så man tyckte om dom genast, de var så ödmjuka, ärliga ungdomar och ungar :)
Det här är från finalen



Det första framträdandet hittar ni här
http://www.youtube.com/watch?v=iUNC2BTWOHA&feature=related
(det gick tyvärr inte att bädda in)

Savannah filosoferar

Hon såg en bild på mig och henne när hon var ca 1 år. Då säger hon
-Mamma jag är liten bebis där, jag älskar dig mamma
-Vet du mamma vi har en pappa också, jag älskar pappa också.
Sen är Jonte och Madde min bästa kompis.
-Jag saknar dom

Hon var lite kramig hela kvällen och ville att jag skulle ligga brevid henne och titta tv. Hon längtade efter alla idag, Dennis var inte heller hemma mer än en halv timme sen for han med. Han och Fredde har nå grejs i tromsöviken idag, de ska sova över där med 3orna.



Ha det gott

Bal i Lördags

Nu har jag gått igenom fotona så här kommer det

     
Fredde, Dennis, chauffören Tomas och Jonte och Danne.

Lite foton innan

       

Och så här fint skulle då åka




Snygg va? Special beställd från Luleå med chaufför och allt :)

Killarna väntade och var är dom!!!??



Och så kom tjejerna äntligen


Ann-Sofi Nilsson och Madelene Rundgren, jätte vackra var dom.
Inte undra på att dom väntade.

           
Dennis och AnnSofi       Alla fyra och                       Fredde och Madelene

Sen var det dags för avfärd, mot Tornedalsskolan


Alla installerade och Tomas rätar till de obligatoriska brillorna, 50 tals musiken var förstås på.

Vi andra rände upp till torget och började invänta cortegen

           
Och här kommer dom, först och allt.

Upptåget runt alla irriterande människor som inte fattade att de var i vägen!

     

Sen uppställningen

     
Dennis och Ann-Sofi stod till vänster om huvudingången, Frdedde och Madde naturligtvis på höger sida. Så det var bara att jogga över till ansra sidan, kursa bland alla människor, ursäkta mig hit och ursäkta mig dit, puh

Men då hittade jag dessa två turturduvor


Jonathan och Madelene. Hon är så söt Madde och de passar bra ihop, det är lite flower power över de båda :)

     
Fredde och Madelene

Osså ropades de in, många utav studenterna missade att ställa upp för foto på trappan. Var lite nervis att Dennis och Fredde skulle missa det men det gjorde de inte :)





Då var det över, pojkarna med bal damer försvann in på stadens hotell för att ägna sig åt den efterlängtade balen kvällen. Vi mammor for hem med nostaligska tankar om hur fina de var, hur stora de blivit, nyss var de små och tiggde pengar till pokemon kort. Var har tiden tagit vägen?

Efter middagen var det mellanlandningoch påfyllnad hemma hos oss innan eftersläppet öppnade

     
Här har Ville som oxå går ut hakat på och Olliver som går ut den 17/6 från svefi.



Allt hade varit bra, Dennis kom hem kl 04.30 sa han. De hade haft kul och nu väntar bara själva avslutningen med betygsutdelning, flakåkning och student fikat. Sen är det över och jag har 12 år kvar till nästa :)

CU

RSS 2.0