Timbeeer

Idag har vi varit igång tidigt. Strax efter 08 kom Mange med motorsågen. Vi har tre träd på baksidan som vi ville bli av med. Så det var bara att sätta på kaffet, ladda upp med kall dricka (dagen till ära, saft med is i, hehe) Första trädet åkte fort ner. Men det andra var lite högre, inte nått kraftigt men med tre stammar. Men när snöret var runt så var det bara och såga.

          

Ville att det skulle se lite dramatiskt ut på vår lilla gård så jag la till lite rök som virvlar upp på första bilden, ser ni den?

Jahapp och stamm nummer två, gör vi hur?

                   

Lite vingligt där här!!! Vi kom överens om att skyddsombudet skulle inte varit så nöjd över situationen :)


Mickes lilla pojk tyckte nog det var spännande med brummande och trädfällning på morgon kulan

Träd tre var så nära telefon ledningen och stugan, men det gick jätte bra. Den hade nuddat i ledningen men vi har inte haft problem med vare sig nätet eller telefonen och ingen granne har klagat heller :)

Alla som känner Mange vet ju hu han kan vara när han ska till exempel byta en glödlampa eller en bläckpatron i en skrivare, eller över huvudtaget fixa något. Annika ringde mitt i fällningen och frågade hur det går  :) Men det här är Manges grej, en motorsåg, fälla och såga, göra ved och göra snyggt. Sen var vi lite nostalgiska över motorsågs väskan med verktygen. Jag frågade om det var pappas väska? Jovisst säger Mange, den har hängt med så länge han minns och så ska det vara. På 70 talet hade han sattit ett klistermärke på den, Clarion, ett runt rött med en sumobrottare på, jag mindes det, gör ni?


Så här fint blev det, alla ris är förda, veden är sågad och borta. Morsan har krattat, gud så skönt....inga löv!!! Nu får vi bara hoppas att grannen ovanför blev inspirerad. Inte för att löven stör mig MEN hans träd skymmer hela våran gård från 15 och framåt. Kan ni tänka så irriterande, jag är ju soldyrkaren nr1 och lever på altanen hela sommaren. Men han började faktiskt att överväga och ta bort sina bamseträd :)

Nä nu ska vi göra oss redig för Eurovison song contest och heja på Malena.

Ha det gott vänner

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tror jag måste göra ett besök vad gäller skydd å sånt... ser ju att ni inte tänkt på sånt, måste bara "plugga" på lite så jag vet vad som gäller för träd fällning och om att klättra i träd:)

Nä... skämt å sido, Pojkarna gjorde ett bra jobb och fint blev det ju:)

2009-05-17 @ 19:17:39
Postat av: Nina

Glömde ju skriva från vem det va



"skyddsombudet" Nina

2009-05-17 @ 19:19:36
Postat av: Anna

Nämen hejsan skyddsombudet :)



Det var lite si och så med säkerheten, inte hade de riktgt klart för sig hur man använder stegen heller men vi kom överens om att han har ju en livlina, det e ju bara och hänga i den om det brakar :)

Jo det blev jätte bra, nu e Mange sugen på mer av verkning. Han hade varit förbi igår och de har slagit sina kloka huvuden i hop om hur de ska fälla träden som står mellan huset och lunden! Hovva, blir ju lite orolig där!!!

2009-05-17 @ 19:55:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0