Storm

Det är utfärdat klass 3 varning här uppe, det innebar (läst i kuriren)
Klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.
Längs kusten förväntas allmänt stormbyar på 25 sekundmeter men sträckan mellan Luleå och Haparanda befaras drabbas än hårdare - där varnar SMHI för vindar på 30 sekundmeter.
Vädret förväntas skapa stor oreda och fara för både liv och samhällsfunktioner (se faktaruta). Det kan innebära att det el- och telenät slås ut och att det är förenat med stora risker att färdas med bil på vägarna, till och med att vistas utomhus.

Var ut igår kväll sent och plockade in sånt som kan blåsa iväg. Då hittade jag två blomkrukor som jag glömt kvar sen sommaren och vet ni de hade knoppar!! Först trodde jag de bara frusit eftersom de var gröna ännu men sen såg jag knoppar, helt otroligt va!! Jag fotade dom med mobben, slänger in bilder när jag blir ledig igen. Men har mina skift nu så det får vänta.

Blåser gör det utav bara den men inget värre än så länge. Det skulle kulminera vid lunch tid så får se......

Gott Nytt år på er alla

Julen är över

... för denna gång kan man väl säga. Jag har jobbat hela julen, gick av igår. Så nu har jag 3 härliga dagar av ledighet framför mig. Ska ägna denna dag åt att plocka undan leksaker, kläder som ligger överallt, tvätta, dammsuga litegrann och städa till gojorna (som jag inte hann innan jul). Skulle ha städat till dom dan innan men det blev ändrade planer så jag får ta det nu. Sätter in lite bilder från julen lite senare.

Julen gick lungt till, vi var hos syrran på kvällen. Tomten delade julklapparna, vi satt en stund och for hem. Ungarna vill hinna leka lite med de nya grejsen innan bedtime. Dan där på hade vi lite släkt fika ihop, bytte skift så jag hann göra mina timmar på morgonen istället. Det var trevligt, det pratades och sjöngs lite, fikade osv. Sen for jag och alla mina systrar hem till mig och sjöng lite sing star :) skit kul. Det är ju lite annat än karaoke, man ser hur tonerna ska tas och får poäng där efter, så det blir ju lite tävling i det hela och alla är vi ju tävlings människor vare sig man vill eller inte.

Småttingarna åkte med Bejan till kära mor i Neistenkangas igår. De for redan efter 10 och kom hem först vid 20. Så de var lagom trötta när de kom hem. Jag passade på att sjunga lite när jag var ensam här. Danne på jobbet, och de två stora var heller inte hemma :) Köpte tre skivor till av Petra, svenska schlager, party hits och legends, många bra låtar. Det var allt från 40 tal till Pink.

 Nä nu ska jag börja med att utfodra gojorna, sen ska de duscha och när de torkat börjar jag att städa inne hos dom. När man duschar Ellen skulle man behöva regn kläder. Hon älskar att duscha så hon viftar , flaxar och skvätter som en galning. Man är hur blöt som helst när hon e klar.
Tintin sitter som vanligt med och bloggar, tuggar på mina fingrar, klampar över tangentbordet så det är en massa suddande här :) så det är nog bättre att avsluta här.

Ha det gott

Speciellt till Mari och Rauno

Här kommer en speciell jul hälsning från mig till min ex matte och husse.

Jodu gammel matte, här i huset har det varit full fart och sent på nätterna. Det har gjorts små runda bruna saker som åkte in i ett skåp och efter en stund började det lukta gott. Sen har hon nya matte gjort nått annat som också åkte in i samma skåp och det fick jag smaka, jätte gott var det :) Dom har prasslat med papper och slagit in en massa saker i det. Jag fick vara med en stund men det var ju så kul med allt papper så jag ville ju hjälpa till men när jag tuggat i mig av pappret några gånger åkte jag in i buren!! usch det var oförskämt tyckte jag, så jag satt där och surade ett tag.

Igår kväll skulle du varit här. Mattes systrar kom hit och tydligen har matte fått nått som hette Sing star, dom stod och gapade i två svarta runda pinnar som tusan!! Vi,  jag och mina gojpolare skulle också vara med och sjunga med dom men vet du vad matte gjorde då? Hon drog för draperiet och gjorde natt åt oss. Visst var det väl taskigt? Ellen den jätte blå gula pippin, hon hade nog kunna överrösta dom när som helst. Vi tyckte nog det låtit bättre ifall vi fått vara med, dom lät som kråkor konstaterade vi i burarna. Fast vi hörde dom tjoa och gapa nått om bra poäng :)

Annars så mår jag jätte bra, jag är ute varje dag med matte. Hon är bäst, ja husse kan jag gå till ibland men bara för att rusa upp och bita honom i örat, skit kul hehe. Du skulle se så han svär. Nä de andra ska ge tusan i att störa mig när jag umgås med matte för då blir jag jäkulens så sur, då kan det vara rätt åt dom att jag provsmakar lite på dom :)

Hoppas ni kan komma och hälsa på mig och träffa mina nya polare. Jag är den enda med eget rum här i huset. Matte tyckte jag kunde prova gå in med den stora blågula men det tyckte inte jag så jag tog mig ett nafs MEN det skulle jag nog inte ha gjort för du skulle se hennes näbb!!! Det är fusk den är säkert 5 gånger så stor som min! Undrar varför hon har så stor, varifrån har hon fått den. Måste googla på det. Vid datorn sitter vi ofta, men när jag ska skriva tycker matte att jag lägger mig i och föser mig upp på axeln igen.

Ha det gott matte Mari och hälsa till gammelhusse från migJulkramar och pussar /Tintin

Ett gott skratt

Fick mig ett gott skratt nyss. Danne var på väg till jobbet så vi tog oss en rök på bron innan han for. Vi stod och pratade om allt möjligt. Till saken hör att han kan säga rätt tokiga saker ibland och ordspråk och sånt är nått han inte använder sig av. Helt plötsligt säger han:
-Det jobbigaste när man rakat huvudet med hyvel är att mössan halkar omkring!! Den kan man inte ha om det blåser.
Jag började gapskratta, det lät så tokigt på nått vis, såg likosm hur mössan halkade runt på hans bara skalle.
-Jo säger han när man har lite stubb så är det ju som kardborre, mössan klistras som fast.
-Det här ska jag blogga om, jag brukar ju ha "Ur barnamun" jag får ha en "Ur Dannes mun"  säger jag under mitt skratt anfall.
-Vadå? frågar han
-Ja du vet man brukar ju säga "ur barnamun" när barn säger nått roligt
-Jaha jag hörde "urban" du vet en sån där mössa man har i arabiska länder, såg framför mig hur jag ska knyta toffsen under hakan när det blåser.
-Det heter turban tjuter jag bland skratt salvorna.
-Jahaja

Så kan det gå

Nightwish

Det här var vad min son ville spela på sitt intagningsprov på svefi. Men lärarna var inte förberedd på det trotts att de var tvunga att skicka in i förväg på vad de tänker göra. Nåväl men så här kan han låta med sin gitarr.


NightWish - Crimson Tide Deep Blue Sea

Dom är bra faktiskt. Danne säger nu att jag haft inne den en gång tidigare, nå¨då kommer den igen.

CU


O la la

Jag har städat :) Blev inspirerad på morgonen efter att ha läst i bloggarna så jag satte igång. Och vips så hade jag gjort Rasmus rumsstädning och det tog tid ska jag säga. Men han var med och hjälpte till mycket flitigt. Efter att vi städat och plockat i en timme säger han
-Mamma gå du och ta en paus
-Jo säger jag, det tycker jag vi tar

Jag går tillbaka efter röken och han tittar tv, efter ett tag kommer han rusande
-Mamma jag glömde komma men det var så bra på tv:n.

Han är så söt min lilla kille. Savannah den bekväma lilla donnan låg i sängen och glodde video. Hon kom in i rummet svepandes som en liten prinsessa, tittade lite slött, lyfte med nöd och näppe upp lite grejs och gick tillbaka igen, lat e vad hon e :)

Sen dammsög jag över våningen och faktiskt lite nere i källaren med och så skurade jag med förstås. Men dammtorkningen lämnar jag till Danne; hehe

Jag gjorde mina julgrupper idag med, det är faktiskt lite av en tradition. Jag gör alltid mina egna julgrupper, sparar pynt och sånt som åker i år efter år.  Det sista jag gjorde innan jag bestämde för att ge upp för kvällen var att vika in alla kläder jag fått av Nina till Rasmus, tackar Nina jätte fina kläder som vanligt. Jenna hade stuckit in lite grejs till Savannah. Undrar om hon tyckte lite synd om Savannah för att det alltid är Rasmus som får kläder? Hon hade sattit med två väskor, den ena full i pennor av olika slag och färger, alldelens nya såg dom ut. I den andra väska låg lite smink, läppglans och sånt. Savannah var i säng när jag packade upp påsen men hon blir nog överlycklig skulle jag tro.

Så nu sitter jag med ett välförtjänt vin glas och ska gå och titta tv.

CU

Julstökar

Hur går julstöket för alla då? Här har det varit ganska lungt ändå. Har gjort undan mellan arbetspassen. Bakade en omgång lussekatter till efter jobbet igår, vilket betydde att själva utbaket började vid 23.30. Men jag är ju vaken till 01 och 02 varenda kväll i princip så det spelar ingen roll, då är det lika att göra nått vettigt av tiden istället. 

Idag ska jag städa litegrann, läste på Pias blogg att hon varit så flitig och riktigt storstädat. Jag tänkte dammsuga, torka damm och skura igenom över våningen bara, pojkarnas domäner i källaren får de hålla reda på själv!! Imorgon ska vi städa gojburarna så de har julfint och så ska jag ta det värsta i hela huset, städa och rensa i småttingarnas rum. Och det värsta är att de är hemma och övervakar vad mamma slänger. Ni vet en gammal kartongbit eller sten, rivningsrester från huset kan vara väldigt viktiga saker för Rasmus.

Tintin sitter och parar sig med ina fingarar när jag skriver och det blir bara fel här, bannade bajspippi!!! Nä hon är rätt söt ändå :) Hon är ännu lika envis, det är bara jag som kan ta i henne, alla andra biter och och blir nästan bara mer och mer otrevlig med dom, hehe.

Imorgon kommer min systeryster från el stockholmo och blir här i en vecka ungefär. Och jag jobbar nästan hela tiden och jobbar inte jag så jobbar Danne. Nå en dag, nästa söndag är vi lediga ihop så då får vi väl försöka passa på att umgås lite med varann allihop.

Untill next time

Olive Riley

Jag fick en utmärkelse av Pia och dedikerade en av mina utvalda till Mike Rubbo som har bloggat med världens äldsta bloggare, Olive Riley. Hon blev 108 år gammal, hon dog nu i sommras. Jag följde hennes blogg i över ett år. Det var jätte intressant för Ollie var helt klar i huvudet ända till slutet. Det fanns mycket bilder och youtube klipp med henne. Hon hade helt otroliga historier att läsa. Här kommer två klippmed henne.Hon har jobbat på 20 och 30 talet som piga på hotell. I detta klipp demonstrerar hon hur strykjärn från den tiden användes. Om jag inte minns helt fel så var de i hennes hemby och hade iscensatt delar av hennes liv. De gjordes även en kort film om henne.I detta klipp är de också i Broken Hill (där hon bott under största delen av hennes liv) hon är i den lokal hon brukade vara på dans. Tänk att i dessa två klipp är hon 106 och 107 år gammal. Inte illa va

CU

Barn emellan

Vi hämtade hem småisarna från dagis/skola här om dagen. Savannah hade med sig lite grejor hon gjort på dagis. Då utspelade sig detta samtal i hallen.

-Mamma, titta vad jag har jott!?
-Oh wow vad snygg säger Rasmus (klart impad av hennes konstverk) inte visste jag att du var en sån konstnär.

Konstverket :)
 

CU


Tre små grisar

Denb här var väl rätt skön :D


Hehe

Här var det ljus

Här ligger nog ett visst hus här i stan i lä........ :)


Rätt fränt gjort även om det är gjort i nått flash program typ

God Jul

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Pia blev jätte glad av anledningen att jag fick den :) Tackar ödmjukast Pia."Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid o relationer!

Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, kommer ännu fler vänner ha fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse..."

Svårt att välja... men det blir

Eira
Irinas Lanttis blogg
Mia
Åsa
Johanna
Mari
Frida
Olive Riley

Den sista handlar om en kvinna jag började följa förra året, hon var då världens äldsta bloggare. Hon dog nu i höst, 108 år gammal. Det finns mycket youtibe klipp med henne. Och tanten är helt klar i huvudet. De har intrevjuer med henne, hon minns tillbaka hur det var på 20 och 30 talet. Helt fantastiskt. Det är jätte intressant.

CU

Köttbullar

Julens köttbullar är klara, inte Jul köttbullar som Dennis sa när han var liten. Här i huset har det alltid varit full fart. Till mat lagning har det oftast inte funnits så mycket tid till för jag har ju alltid jobbat skift. Så när det är köttbullar på menyn så är det Mamma Scan som gäller. Men en gång gjorde jag egna mitt i sommaren så utbrister Dennis
-Oh mamma får vi jul köttbullar :)


Så här smarriga ser de ut, ja goda var de med. Tillagade till tonerna av Il Divo


Angelina från senaste albumet The Promise

Mycket vackert och fram för allt så rofullt

Untill next time


Min julklapp...

av Jonathan och Dennis :) Yeees jag har beställt den idag, var runt stan och kollade men det var slut överallt. Sen hittade jag den på nätet utan frakt tom!


Nu jäklar blir det sjunga av :D

Jaaaa, han vann :)

Och årets vinnare av Idol 2008 är..........................

KEVIIIIIIINNNNN

Jag har sagt från start att han kommer att vinna, jag tycker han har gjort så bra vad än de har bett honom sjunga. Så jag tyckte det var rätt person som vann.

Men det allra bästa var ändå Il Divo http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.765914
Tar inte nått klipp från youtube för det bästa hade faktiskt TV 4. Men det kommer säkert ut där snart och då snottar jag det :)

Ha det gott och nu ska jag spana in vinnarbilen och efterfesten, hehe

CU

Idol final

Jahapps idag är det final i Globen. Jag har aldrig följt Idol förrän i år. Jo när Markus vann såg jag de sista 5 programmen kanske. Idag är det  Alice VS Kevin


Jag hoppas på Kevin men Alice är oxå skit duktig. Och det har ju som sagt gått bättre för 2an än för 1an. Men att vinna är ändå en ära.

Men det jag verkligen ser fram emot att höra är dessa.


Alltså lyssna när Carlos Marin kommer in efter säckpiporna, helt otroligt vilken röst. Jag får gåshud :) Det är helt underbart. Det ska bli så härligt att få höra dom i Globen.

Nä sitter på jobbet, tar en paus för att uppdatera mig och Kattis i hur det ser ut för våra idoler. Och enligt aftonbladet och idols hemsida leder Kevin klart i röstningen om vem som ska vinna.

Heja Kevin

Från oss alla till er alla.......

............... en riktigt God Jul och ett Gott Nytt årCU

Bakat

Vad har jag gjort idag då? Rasmus är fortfarande hemma från skolan men imorgon ska ha gå. Savannah har varit på dagis några dagar redan. Känner mig ännu lite små dassig om än betydligt mycket bättre än förra veckan. Så under dagen blev det inte så många knop gjorda.

Bakade pepparkakor med små ungarna idag och gissa vad jag gjorde, japp jag glömde fota det hela och det hade jag TÄNKT göra!! Savannah gav upp redan efter två utkavlingar medans Rasmus höll ut tills att degen var slut. Hon tyckte inte det var nått roligt med julbak.... klok flicka :) När jag gör egna köttbullar under övrig tid än julen så frågar de större pojkarna om vi ska äta julköttbullar :)

Efter att Danne kom hem så var jag och tränade hund ihop med Johanna, Jag hade X och hon Akira. Det var riktigt roligt faktiskt. Vi var framför deras hus, det var väl typ det enda stället som det inte var snorhalt på men istället blött och några hundbajjor lite här och där. Ni kan ju gissa vem som lyckades trampa i en sån *grrrr* nä det var inte så farligt hann inte trampa ner hela foten. Vi ska köra lite nästa vecka med men då växlar jag hund till Nelli.

Nä nu soffan och CSI och sen natti natti

Ur barnamun

Jahapp då var deet dags för en uppdatering igen. Anledningen till att jag inte bloggat är för att jag varit så himla sjuk. Dagarna har gått rätt bra, jag kände mig nästan frisk men när klockan började bli runt 20 ja då jävlar var det som om någon slog mig med en hammare i skallen. Jag blev helt nerklubbad, i slutet på förra veckan trodde jag allvarligt att jag närmar mig döden med storm steg. Så jag har helt enkelt inte haft ork. Och detta pågick i över en vecka!!! Är ännu heller inte helt kurant.

Måste bara nämna några roliga saker barn kan säga.

Under kvällsfikat nu ikväll så började vi prata om tomten som säkert många gör i dessa dagar. Rasmus sa att han skulle då vara verkligt snäll nu. Tidigare på eftermiddagen hade vi några diskussioner han och jag, han bad mig vara tyst, han sa att om jag inte var det så skulle han då slå mig, han svor åt mig osv. Så jag frågade om det, var tror du tomten säger om att du sagt så? Han blev tyst och funderade lääääänge, så säger han
-Men vet du vad jag hört på tv idag? Jag hörde att tomten arbetar nu, han är upptagen med att inspektera julklappar i sin verkstad så han hörde nog inte för han jobbar :)
Började att småflina för mig själv så jag sa att - Jo nog kan det ju vara så förstås att han jobbade då och inte hörde.


                        Rasmus snögubbe

Nä det väl var dags för sängen så hade de två en liten diskussion om hur de skulle sova. De kom fram till att de båda ville sova brevid mig, trotts att Savannah redan låg i sin egen säng. Såg hur det knakade i Rasmus för att komma på hur han skulle få sin lillasyster att välja att sova brevid pappa istället ..........................
Vet du säger han -Pappa är mycket skönare för han har hår!!!!
Vad menar du frågade jag?
- Ja han har ju hår på magen och ryggen och benen:D

Han tyckte han hade kläckt världens idé och la sig nöjd bland kuddarna :)
Här står han stolt brevis sin egenhändigt gjorda snögubbe

Om ni undrar vad det är som pinkar på snögubben så är det Kurt :)

Bloggar vidare ikväll om jag hinner. Tar det imorgon annars har lite bilder på myshörnan som är klar.

CU

RSS 2.0