En bra dag

Nu när det blivit lite över midnatt och jag sitter och funderar på dagen som varit så tycker jag att den varit jätte bra. Vi var till logopeden med Rasmus till att börja med, det var väldigt givande. Vi fick övningar hem, lite tankar och funderingar om vad vi ska träna på och hur osv.

På efter middagen for vi hela familjen på IKEA och käkade, det var väl det som var mindre bra idag då. Colan smakade avslaget, ingen kolsyra och en lite mögelaktig smak. Maten var små kall och Jonte och Dennis fick gå och köpa korv efteråt för de blev inte mätta! Men Ok de är tonåringr och äter som hästar :)

Väl hemma så startade de vanliga sysslorna, ut med hundar, plocka undan, Danne tömde diskmaskinen (hehe mamma la sig på soffan.....sköööönt) Sen var det natta ungar, återigen plocka grejor. Men det positiva med kvällen var att vi började äntligen att flytta på det stora akvariet. Vi har sedan länge bestämt att det ska till vardagsrummet, Exos bur ska vid altandörren men det har inte hunnits med förrän idag. Det blev riktigt bra. Lite mysfaktor med akvariet, Exos bur är svart så den smälter in och man märker den knappt. Och det bästa av allt, mitt vardagsrum börjar se ut som ett vardagsrum igen :)

Som en bonus på dagen så kom Anka förbi och vet ni, hon satt faktiskt här riktigt länge, babblade och drack kaffe. Och lite Anka troget när vi bar runt på akvariet, dirigerade hur saker och ting skulle flyttas :)  Tackar för hjälpen Annika. Sen vad som är bra med hundmänniskor är att de just är hundmänniskor. Alla andra blir stressade över våra rottisar, de är påflugna och burdusa, de manglar sig fram och ser till att de får hälsa. Men som Anka sa idag, du behöver inte säga åt dom, jag gör det själv. Men det är nått man bara gör i förbi farten, jag ser när de börjar bli jobbiga och så blir det  -nå gå härigrån nu.

Jag funderade faktiskt igår kväll lite över det, våra hundar är glada, de tycker om människor. Men bara för att de är stora och tunga så kör man bort dom. Det går ju inte att undgå dom direkt. Hera är det sällan nån som kör iväg. Ok storleken är väl lite avgörande. Men de är ju precis lika lyckliga som hon när det kommer någon och vill visa det, precis som Hera gör. Och så blir de bortkörda för att de är stora. Jag kanske sårar dom. Nä nu är det slut med det. Så nu ni alla som kommer till oss, nu blir det ändring på torpet. Nu blir det en hälsa på rottisar stund innan ni kommer in i huset :D

Ha det gott and CU soon folks

Rottweilers och soptunnor

Då var det väl dags att blogga lite igen då. Hur har det gått med mitt löfte om att motionera mer, läsa.... fan kommer inte ihåg vad jag lovat mer :) Men vi tar det jag minns iallafall. Jag har börjat promenera mer, läsa har jag oxå börjat med men hittar inte tid mer än när jag sitter på dass :) Och där får jag ju aldrig heller vara ifred. Så jag känner att jag får läsa om och om....mindre lyckat. Jo, jag har klippt mig och färgat håret idag. Det är jätte fint fast jag vet inte om det är riktigt jag?! skulle velat ha det kortare tror jag och lite mer spret. Men det blir nog bra när jag får fixa det som jag vill.

Vi kämpar vidare med ungarna, vi lägger dom i sina sängar men de kommer till oss relativt fort, tycker det blir bara tidigare och tidigare, så det går inte heller så bra. Men jag lovar, de sover inte med oss när de är 16!!!

Jag har beställt biljetter till Joe Labero, jag, Danne och Rasmus ska gå dit. Det ska bli jätte roligt. Sen har jag beställt biljett till Terry Evans med, han kommer hit i Maj. Det ska bli riktigt kul. Men redan nu i februari ska vi få lite försmak. Sanna hade hittat en annons i en tidning från två tjejer som gått utbildning hos honom och nu ville de ha lite "försökskaniner" Det blir privata sittningar och sen ska vi göra en utvärdering. Det ska bli jätte intressant.

Har en liten historia om Danne och hans lilla Nelli som jag tänkt blogga om ett tag

Det var så att Danne skulle ut en fredagkväll förra hösten och köpa några öl så han tog med sig Nelli på promenad samtidigt. När han kom till Shell så knöt han fast henne i den stora soptunnan som står där utanför. Den är ju rätt hög, tung och ser väldigt stabil ut. Nå han går in, hör efter ett tag att något brakade till men tänkte inte mer på det. Ställer sig i kön, då kommer det in en tjej som säger - Hörni det springer en rottweiler med en soptunna efter sig vid lassarettet!!!

Danne höll på att dö och övervägde att inte avslöja att det var hans hund. Men kunde ju inte annat än kasta in ölen i kylen och rusa ut. Där ser han Nellie springa uppe vid vårdcentralen i vild panik, tunnan efter, skramlandes som tusan. Han vrålar och vrålar på henne att stanna men inte då. Det är väl klart, hon var ju livrädd, hur hon än sprang så följde ju den galna soptunnan efter henne. Danne fick rusa ikapp hunden, försöka få stopp på henne och sedan få lös en panikslagen hund. Men detta var nog inte det svåraste. Danne skulle ju släpa tillbaka tunnan med :D Nelli i panik, tunnan var inte så lätt, det skrapade och brakade, hunden drar och Danne svär och kämpar! Till hans räddning kommer det två tjejer som frågar om han vill ha hjälp? Jo hade han sagt, ni kan ju ta HUNDEN!!! Han fick tillbaka tunnan och tjejerna hjälpte till med Nelli.

Han kommer hem och såg ut som han hade lust att ta henne i carporten och göra nått väldigt dumt. Och när han började berätta, alltså jag höll på dö av garv. Jag kunde bara tänka mig Danne som inte gillar att göra bort sig, som inte riktigt vet vad han ska ta sig till när han ser sin hundan rymma iväg från shell med deras jätte soptunna i STÅL!! Jag garvade så jag höll på att pissa ner mig. Jag garvar just nu bara jag tänker på eländet.

När han sa att han knöt fast henne i den så sa jag -Hon drog iväg med den va? Jo säger han hur visste du det. Jag har nämligen gjort samma sak en gång fast med Jenni, rottisen som jag och Gärre hade. Hon drog i sär hela tunnan och rev ner den mitt bland pumparna. Där stod jag förbannad mellan bilar, pumpar och en massa jävla skräp. men som tur kom Tommy och hjälpte mig där, jag behövde inte ens plocka upp skräpet :)

Så jag har att utfärda en liten varning  
Shells stora soptunna är INTE lämpat att knyta en rottweiler i :)

Ha det gott folks and CU soon

Ohojaja

Ikväll är verkligen en sån kväll då jag tycker att jag är alldelens för gammal för att ha små barn. Folk i min ålder har barn som är i 18 års åldern. Folk i min ålder kan ta det lungt på kvällarna, mysa, hälsa på eller bara vara. Folk i min ålder behöver inte medla mellan små barn som skriker det är MIIIIN eller MAAAAMMMAAAA, hon nyper mig!!! Dom behöver heller inte byta blöjor, göra välling och natta små barn för att sen falla halv död ner i soffan.

Jag har gjort färdigt mina pass för denna gång, nu är jag ledig tre dar och sen börjar jag igen. Natten mellan fredag och lördag sov jag inte så mycket, jag hade de två större bröderna på fest. Det blev sent innan vi kom i säng och vid 03 ringde den ena och ville bli hämtad. Frågade efter Jonte men han hade ingen aning om var han var. Då sätter oron in, gillar inte det. Han har i sedvanlig ordning tappat sin mobil!!!! Så det gick inte att nå honom heller. Linnea ringde på morgon och frågade om han kommit hem så han har inte sovit hos henne heller. Då startar detektiv arbetet, ja efter nån timme fick jag veta att en kompis till Petra sagt att de varit på samma efter fest och att han var på festen ännu kl 07 på morgonen! Då först kunde jag slappna av. Så jag sov inte mycket från 03 och framåt, jag vaknar när jag hör ljud, kollar mobben så jag inte missat nått och känner mig allmänt nojig!

Sen har det varit långa pass på jobbet, Danne jobbar med så det är ingen vila när man kommer hem. Så nu känner jag mis som om jag promenerar runt på ögonbrynen. Savannah ska alldelens snart i säng, sen Rasmus och sen för jag ta det lungt en stund ialf.... tills kvälls ruliansen med att springa från sovrum till sovrum startar....

Pust och stön CU

Kommit igång

Nu har jag förskt komma igång med det jag tänkte lägga som nyårslöften. Jag har börjat läsa min bok som jag fick av Lasse. Men jag hittar inte riktigt tiden till att läsa så jag läser alltid lite när jag sitter på dass :) Jag har börjat promenera igen, har tagit riktiga långa promenader både igår och idag och tänker fortsätta med det så ofta jag kan. Fast idag var det inte roligt att gå, svin halt var det, hunden halkade omkring som bambi på hal is :) Kommer att ha stans träningsvärk efter att jag gått omkring och spänt mig.

På tal om det, vilket lusigt väder vi har. Igår när jag var ute så var det 14 grader kallt, idag var det +1!! Det tom regnade av och till. Var är vårt klimat på väg? Jag minns när jag var liten, vilket är en så där 15 år sen på sin höjd! *garvar* jag har ett foto på mig när jag är 7 år, jag leker i vår backen, det är full vinter och backen är säkert 3 meter hög, och det var i början av Maj!!! Tänk nu för tiden går vi ju nästan i shorts vid den tiden. Så nog har vi försört vår värld. Glaciärerna smälter, isbjörnan dör för att det inte finns is, helt otroligt. Får se hur det är när mina minsta är stora. Det är skrämmande.

Exo har än så länge hållit sig något så när i skinnet, ja han hade försökt komma åt julgranen i går när vi kom hem och han var i buren! Han flyttar alltså hela buren när han är i den?! En halv timme till och buren hade sett ut som Jesus julkrubba :)

CU

Rasmus har härliga uttryck

Imorse när Danne steg upp med ungarna hörde jag hur Rasmus ropade
- Men Exo!!!! Nu blir inte mamma glad, vänta du bara tills hon stiger upp, det blir inte roligt :)

Min käre vovve hade bestämt att det var dags att byta ut gardinerna i vardagsrummet, han hade helt sonika dragit ner dom från gardinstången och in i buren!!!!

Fråga inte har ingen aning om hur han gör!! Undrar om jag fortfarande om 5 år är vid mina sinnes fulla bruk???

Så kan det gå

Ur Rasmus mun :)

Det finns ju såna roliga saker barn brukar säga så jag tänkte ge några exempel här hemmifrån. Jag nämnde i jul inlägget när jag blev arg på Savannah men för er som inte läst det så tar jag det igen.

Det var så att jag tyckte Savannah skulle vara fin med klänning på julafton men det ville inte damen i fråga. Nej hon blev jätte arg och det blev ett mindre krig mellan mig och henne. Det hela slutade med att hon drog på sig jeans under klänningen och collegetröja på. Så jag gav mig och tog bort klänningen. Rasmus tycker inte om att man blir arg på henne så han tyckte jag skulle be om förlåtelse av henne men jag sa att det tänker jag inte göra för hon är tjurig och envis. Då gick han till Danne och sa
-Pappa nu har jag då fått NOG utav mamma med bestämd röst och betoning på nog

Igår började vi och bråka jag och Rasmus om sockar. Han ville inte ha på sig det och jag tyckte att han skulle det. Vi har golvkallt och när hundarna ränner ut och in så blir det kallare..... och till saken hör att både jag och Danne alltid har Foppa tofflor på oss och tycker att ungarna bör ha det med :) Nåväl jag sa åt honom att nu får du sitta i köket på stolen tills du sätter på sockarna. Då blev han skit sur och vrålade
-Det var DROPPEN!!!! Nu flyttar jag
Jag frågade naturligtvis var han tänkt flytta...full i skratt
-Till skogen sa han
-Behöver du nå mat med dig då undrade jag
-NEJ!!! vrålade han (han gillar ju inte mat)
-Nått annat frågade jag, kanske kläder eller leksaker? här hade jag verkligt svårt att hålla mig för skratt
-Jo kallingar behövde han, jacka, mössa, vantar och hör och häpna sockar :D

Nå vi enades om att han kunde sätta på sig foppa skor utan sockar och då var han nöjd. Och när vi pratade om hans flytt och jag sa att det skulle ju göra mig jätte lessen om han flyttade ut i skogen. Då tittade han på mig med blicken full i fan och tyckte att jag skulle passa mig för vad jag då säger till honom så kanske han stannar hemma ändå.

Savannah har upptäckt hur man retar sin bror tillvansinne. Man kan sitta och sjunga "Pinte pinte pintel" (Imse vimse för er som inte vet) högljutt och ju argare bror blir ju mer och högre sjunger man. Man kan oxå nypa bror i magen, tårna eller riva honom i håret och sen rusa i full syra ut ur vardagsrummet. Man kan flina illmarigt när bror är sur för då skirker han. Man kan också skratta åt honom då blir han ännu argare. Hon knycker hans saker, hon ska naturligtvis ha precis det han har. När hon snott nått skriker hon, det är min!! Men akta om Rasmus tar nått som är hennes, det är som att slå på ett brandalarm! Hon tjuter i HÖÖÖGA C!!!

Rasmus vill inte blir stor, det har han sagt flera gånger. Här en kväll när vi låg och pratade så sa han att om man inte äter mat utan bara godis då blir man inte stor. När jag sa att titta på Jonte och Dennis, de har ätit mycket godis och ändå har de blivit stora. Jo det förstås men det berodde nog på att de äter så mycket nu. Han förklarade att om han blir stor så blir mamma gammal och kanske dör. Nä sa jag inte dör man för att man blir gammal, mommo är ju gammal. Jo sa han men han vill inte bli stor för det utan han ska alltid sova med mamma, ligga i soffan och titta dvd film. Och det lovade jag att han kunde få göra fast hela livet. Får se när han är 15 när jag säger att du har lovat mig om det går hem fortfarande :)

Jag hämtade honom från dagis här om dagen. Då berättade Annika och Yvonne att han skulle bli rockstjärna och spela med i ett band. MEN han skulle inte dricka öl!! Jag frågade om han skulle tjäna mycket pengar åt mig, Nä sa han rockstjärnor tjänar inga pengar, de äter bara godis.

Idag har Savannah fått vara publik när han övade sig på sin rockstjärne karriär. Han drog fram en stol till sig själv, flera stolar som publiken skulle sitta på. Satte Savannah på en stol, han själv tog gitarren i famnen och så sjöng han led motivet från Lycky Luke. Det är tydligen en rocklåt enligt Rasmus :)

Ibland är dom otroligt snälla med varann, gosar  och tycker synd om varann. Rasmus tänker alltid på Savannah ifall han får något och hon inte är med. Savannah hämtar hans kudde och nappflaska på morgonen och ser till att han har det bra i soffan. Så visst finns det syskon kärlek där emellan med.
 

Ha det gött mina vänner

Bardisken :)

Eller vad det nu kallas. Vi har sattit upp skivan som blir som en bardisk på köksön. Det blev jätte bra faktiskt. Så nu saknas bara barstolarna. Vi är lite oense om hurdana det ska vara, jag har en stil och Danne en helt annan. Men men vi enas nog till slut ...... hehe

Så här ser det ut

     
Bakifrån (el blir det fram?) Danne kockar idag

     

Nåväl...den andra sidan :)

Snyggt va! Och nu kollar ni inte in vår fina stekspade! Den som har eltejp runt. Vi HAR köpt en ny. Men den gamla hänger fortfarande kvar av nån anledning :) Ska slänga den, lovar.

Annars har jag inte gjort så mycket idag mer än jobbat. Det var en trevlig dag på jobbet. Var på daglig till att börja med. Vi var på utedag, skönt trotts att det snöade och regnade om vart annat. Kvällen var lugn, vi fick nya schemor att titta på. Karin Wittiko hade knopat ihop ett som såg jätte bra ut tyckte jag. Nu sitter jag här och väntar på att Anka ska ringa, hon fyller år idag, ska dit med en liten present och fika och ha lite tantskvaller ihop.

Ha det gött så hörs vi


Houdini

Tror ni på reinkarnation? Det gör jag och efter att Mr X kommit i huset så vet jag att det verkligen stämmer, man återföds faktiskt. Ni vet Houdini, utbrytar kungen? Han bor hos oss, Japp helt sant. Åteminstone är reinkarnerad i X:s kropp numer, han är alltså hund! Undrar vad han haft för karma månne?

Varför tror jag nu på detta. Som jag skrivit tidigare om den gode X så går det inte att han honom lös i huset när vi är borta för då hittar han på diverse jäkulskap, att äta telefoner har ju varit en av hans favoriter. Vi har alltså en stor bur åt honom som vi stänger in honom i när vi far. Men hur vi än gör, hur många karbinhakar vi än har så kommer hundfan ut!!! Och jag vet inte hur han gör. Alla karbinhakar sitter alltså kvar, buren ser ut som den gjorde när vi låste in honom i den men hunden är ute och överlycklig.

Ja idag gjorde han alltså det igen, han bröt sig ut, sklickligare än Houdini för han behöver ju inte ta bort låsningar och kedjor, X fixar det ändå. Där stod han i hallen, glad och överlycklig för att vi kommit hem. Jag har fotat buren för att ni ska se hur den ser ut efter att han haft sin utbrytar lek.

image294


Som ni ser är den låst med 4 karbinhakar, dom sitter kvar. 3 av dom är ännu såna man skruvar upp. Och man kan tycka det vore omöjligt för en hund på snart 50 kg och ca 67 hög att komma ut där. Jag lovar, en dag ska jag rigga en video kamera för att få bildbevis på det hela!!

Anna och Houdini


Hur det är att ha två galna gojor :)

Vi  har två till lite halvgalna saker här hemma av annan art än oss människor. Nämligen papegojor, två grå jako. Här är lite utdrag av vad de kan vräka ur sig!

När Hubert som gojan heter bodde hos sina förra ägare så kommer hennes syster förbi, Hubert tittar på henne och säger
-Är du en tjockis?
 Skulle kunna tro att det blev lite pinsamt tyst. Men känner jag Sanna rätt så garvade hon nog hjärtligt åt Hubbe.

Vi skulle döpa vår son Rasmus, prästen kom till oss och jag hade enorm huvudbry om var vi skulle sitta eftersom den galna fågeln svär så förbaskat mycket. Tänkte att om vi sitter i köket, där han har buren då håller han tyst. Han pratar sällan då vi har främmande. Vi sitter där och pratar om hur det skulle bli o vad vi ska sjunga osv, jag hör hur han börjar kommentera o svara på frågor- Jo, -Nej, -Njaa kanske o sånt men helt plötsligt vräker den ur sig
-Är du kåt?
Jag höll på att dö, men prästen förstod som tur vad inte vad den sa. Jag har aldrig lärt den detta TRO MIG men däremot min syster dotter hade tjatat det i flera månader till honom.

Sen var jag barnvakt åt min systers nymfparakit här för ett tag sedan. Vi ställde in buren brevid Hubbes. De satt där o glodde på varann i nån timme, då frågar Hubbe
-Nå vad heter du?
Ja, jag hade ju iofs inte presenterat dom för varann, trodde inte att fåglar behövde den informationen :)

Björn (de som hade honom tidigare) berättade att den hade frågat honom en kväll
-Är du min kompis?
-Jaa det e jag väl hade kompisen svarat. Efter lång betänkte tid säger Hubbe
-Nå det lönar sig inte

När jag lagar mat gapar den -Det luktar skit!!! Han fiser, rapar, jamar, skäller, nyser o hostar. Pratar jag i telefon lägger han sig i samtalet. Han gormar åt hundarna o ber dom vara tyst - TYYYYST med dig gapar han, kör ner katterna från bordet- Nå ner med dig hör man o gå bort därifrån. När han själv e gapig o skrikig (ni ska inte tro att han e rolig jämt, han har en massa hemska ljud för sig) så säger han- Men tyst med dig jävla papegoj jävel, inte låta så där

Ringer i telefonen gör han med, han härmar en av Nokias värsta larmsignaler. Man får oftast säga åt honom att svara annars tjuter han på. Sen för han ett litet samtal, låtsas lyssna på någon o svarar sen innan han säger hej då.

Han gnisslar som disken när jag lastar diskmaskinen, ropar mamma med Rasmus röst och sen svarar han med min -Jaaa. När jag o min sambo försöker sitta i köket o prata, frågar han mig något svara Hubbe med min röst och tvärtom. Han röker när vi röker, då hör man när han blåser ut i buren osv.

Han lurar ungarna med att ropa på dom med min röst o sen när de ropar -VA? så ropar han igen tills de blir förbannade, man får säga att Hörni ni grälar med Hubert. Han kallar in hundarna o busvisslar efter tjejer

En gång sa han när jag kom hem från jobbet
-Men lilla gumman hur é det med dig?
Tittade på Hubbe o sen på Danne o undrade genast var Hubbe lärt sig det för Danne kallar aldrig mig för Lilla gumman!!!


Moa som den andra heter, hon kan verkligen leva om. Hon babblar en massa för sig själv. Oftast obegripligt men även helt begripliga saker :)


I somras började hon gapa efter Stefan, vår granne!!!

Stefan, Steeeefaaaan, hörde man. Jag sa till Danne att vi får säga till Stefan att Moa lärt sig hans namn annars tror han att jag blivit galen!


Hon sitter i buren och skriker på Jonte sen härmar hon hans röst och svarar Jaa? Då gapar hon MAAAAAT


Hon härmar mig när jag grälar på ungarna, hon härmar Rasmus och Savannahs röster när de tjurar. Hon ropar på dom med min röst och ropar mamma med deras röster. Även Moa skäller och jamar, gnisslar som glasen i diskmaskinen, härmar gnisslet i ugnsluckan osv. Hon grälar med sina leksaker, river och attackerar dom och är heligt förbannad. Det är full show på henne hela tiden.


Livet med gojor är inte som Baretta hade det med sin kakadua, dom sitter på axeln och roliga. O nej de har betydligt mer ofog och oljud för sig än roliga saker. Dom skräpar och fjunar, när de är lös så hittar de på allt möjligt tokigt.


Hubert råkade förvilla sig in i vårt sovrum en gång, då for han runt på sängen och hummade högt för sig själv och så säger han -Men oj så det kan gå.

Så ni kan förstå hurdant liv jag har här hemma, det räcker inte med tonåringar, småungar, hundar, katter o andra djur. Jag har två galna gojor på halsen med....... men jag skulle aldrig göra mig av med dom för allt i världen. De har sin charm ändå.

Här kommer en länk till Hubbes hemsida, den är visserligen inte uppdaterad på flera år. Där finns lite ljudfiler på vad han säger.

http://medlem.spray.se/hubertgoja

Kram på er vänner


Sovit läääänge

Idag har jag sovit länge. Steg upp först 11.45!! Men hela december har varit ett enda vakande. Vi har inte gått och lagt oss före 01 en enda gång. Det har snarare varit 02 och senare än det. Sen ska man ju upp med ungarna eller jobba. Så nu var det dags att sova lite igen. Skönt var det men nu känner jag mig allmänt mossig i huvudet.

Måste bara få berätta om igår kväll. Var och badade bastu, sen när jag kom upp så gick jag in på min fina nya toalett (finns bilder under rubriken "den stora uppdateringen") drog pallen framför den stora spegeln och smorde mig, gjorde ansikts rengöring, borstade håret och kände mig som stans lyx fru :) Riktigt härligt var det ialf.

Nix nu ska jag börja plocka undan här och hänga upp lite tvätt... tillbaka till vardagen och alla sysslor :s

Ha det så hörs vi

Hur går sovandet

Ungarna har ju börjat att sova i sitt eget sovrum nu. Savannah är bara att lägga som jag nämnt tidigare, Rasmus somnar på soffan och sen bär vi honom. För Savannahs del har det gått rätt bra, hon har sovit de första två nätterna till 2-3 och sen kommit till oss och jag har lyft i henne i spjälsängen som står kvar i vårt rum. I morse var den 4.45. Rasmus har också varit rätt duktig, han kommer trippandes mellan 2-3 han med. Hoppas att det börjar gå nu, det skulle vara skönt. Som igår när vi la oss, tänk bara att kunna ligga och prata innan man somnar utan att behöva väsa som en demon från avgrunden för att inte väcka ungarna. Iofs så sov de rätt bra fast vi pratade och om de vaknade så tittade de bara upp och somande om. Men man ville ju inte störa dom heller.

Läste Mias blogg om nyårslöften. Jag brukar inte ge några men jag blev lite sugen på att avlägga ett par så här i efter hand, så här kommer dom
Jag har 4 böcker som jag tänker läsa under 2008. Jag har inte läst på flera år alltså!!! Jag får ingen ro till det och jag som brukade läsa så mycket. Men nu kan jag ju läsa i sovrummet utan att störa nån och Danne stör man inte i  första taget, det skulle inte spela nån roll om man släppte en bomb i sovrummet så skulle inte han vakna av det.
Den första jag ska läsa är en bok som jag fick av Lasse, Själens boning av Gary Zukav. En kärleksfull vägledning i konsten att möta livet och att våga lita på sin intuition. Den andra boken blir Äntligen icke rökare- för kvinnor av Allen Carr. Slutade ju att röka när jag läste den förra boken, nu finns en för kvinnor speciellt. Så den blir bok 2. När jag sen är rökfri kan jag behöva nått att läsa så då blir det Mia Törnbloms 2 böcker i självkännedom. Har börjat på bok 1 i höstas men jag kom av mig. Men nu ka det ta mig tusan bli läsa av.

Sen ska jag börja motionera igen, tycker ju om att promenera men har inte funnit tiden och orken alls under hösten och nu börjar det märkas på figuren :) Så det ska jag ta tag i med. I kväll är jag skit trött och känner endast för soffan så inget av det jag skrivit ovan verkar särskilt lockande må jag säga :s  Men man får tänka positivt, nu har jag sått tanken nu finns den där och det ät bättre än att den inte finns alls ;D Oh yeah, selfdefence, I know

Ha det gött mina vänner så hörs vi

Gjort om lite i småisarnas sovrum

Vi har ju tänkt sätta in båda småisarna att sova i samma rum, det mindre. Det större rummet ska de ha som lekrum. Det är så att Rasmus har ju varit lite kinkig på att sova nån annanstans än brevid mamma. Så har han varit sen han föddes. Och vi har kämpat!!! I två år kämpade vi varenda kväll. Vi la honom i hans rum,satt med honom tills han somande. Vi har provat alla möjliga olika ideér och tekniker vi fått tips om. Men nej, han vill sova med mig. Förra året på våren var vi till Kalix till nått team som gav oss lite tips. Vi skulle låta honom sova med oss och sedan flytta ut dom tillsammans i samma rum. Men meningen var ju att det skulle ske under sommaren :) Vilket det inte gjort och det har varit av min och Dannes slöhet helt enkelt. Visst har vi pratat om det men sen inte orkat ta tag i det. I och med att vi vet att Rasmus kommer bli strulig.

Men igår så satte vi upp ett ljusnät i taket på "sovrummet" vände på Rasmus säng (han har en sån där IKEA säng som man kan ha som hög eller låg) gjorde lite mysigt där inne. Savannah var ingen match, hon grinade lite och tyckte det var konstigt. Men jag satt med henne en kvart kanske. Vi sjöng och vi pratade och jag förklarade att om hon vaknar på natten så kan hon komma till oss. Sen lämnade jag henne coh hon somande dit. Rasmus sövde vi som vanlit på soffan. Bar in honom när han sov och en timme senare så steg han upp!!! Och efter det så vägrade han gå tillbaka i sitt rum. Han sov alltså med oss.

Ikväll så somande Savannah utan problem, inget grin ingenting. Rasmus sover på soffan, vi ska bära honom i rummet så får vi väl se när han kommer, men kommer det gör han :) Nå nog vet jag han har slutat sova med oss när han fyllt 16 ialf. Men det skulle onekligen vara skönt att få läsa i sängen, lösa lite korsord och kanske göra nått annat kul med utan att behöva tänka på ungarna :)

           
Lite suddigt men ni ser ialf ungefärligt hur det blev, cooozy eller hur

           
Mitten bilden, så ser det ut när du ligger i Rasmus säng och nätet är på

image293
Låg på ryggen och fotade, lite besvärligt att få en bra bild :)

Nä nu ska jag umgås med Danne ett tag, min uppdatering har pågått i två kvällar nu, timmar i sträck. Än en gång var det Mia som fick mig att sätta igång. Tackar Mia, jag behövde en spark där bak :)

Natti natti folks and CU soon

Nyårsafton

Det firade vi också hos oss. Pian och Jussa, annika och Tomas med familj kom hit. Vi gjorde fläskfilé med potatis gratäng, sallad och bröd. Det var jätte gott. Vi käkade, spelade trivial och gissa vem som ledde, na na na na na na. Det har ni inte räknat ut va :D

Så här fint var vår nyårs dukning

           
Dukade i svart och silver. Hittade inga silvriga underlägg så jag gjorde egna. Satte foliepapper på julunderläggen :) Blev hur bra som helst

           
Till bords


     
Savannah och Jussa hittade på lite eget medans de övriga var ute och tjuvstartade raketerna. Hon var med en sväng men Pian fick komma in med henne, hon blev livrädd. Sedan var hon livrädd för att gå och sova för de small ju hela tiden. Hon var vaken till över 01 och somnade slutligen när Danne la sig och höll henne i handen. Men hon ser intresserat på när Jussa ritar och förklarar åt henne, de hade en egen liten stund på golvet.

Klockan började närma sig 12 slaget så vi skålade in det nya året.... nån minut innan. Alla förutom Danne och Savannah skulle ner och titta på fyrverkerierna.

           
SKÅÅÅÅL OCH GOOOTT NYYYYTT ÅÅÅÅÅR

Så här såg det ut på stranden, har en ny kamera pch den tog jätte bra bilder på rakterna

     
image285
Visst blir det bra bilder med den

image286
Nog för att jag bloggar i efterskott och det är redan januari men jag säger
Gott nytt år ialf mina vänner


Juldagen

På juldagen kom Annika, Tomas, Alexander och Alva hit. Vi åt julmiddag och delade ut lite julklappar. Det var jätte trevligt. Rörigt, högljutt och mycket liv och rörelse som alltid när vår släkt samlas. Ändå var vi bara vi denna gång :) Jag tycker det är roligt när vi har middagar ihop. Vi är en högljudd släkt,vi hörs och vi syns :) Linnea, Jontes flickvän var också med. 
 
           
Middagen

           

Sen var det lite julklappar då

           

Och ännu ett på vår julgran. Jag vet inte men jag tyckte den var så mysig, istället för ljusslinga så satte vi ett ljus nät, det hade vi förra året med och jag tycker det är sååå fint

image270
                                             Nog med jul nu va?

Och så var det julafton

Måste bara visa vad kranni Stefan kom över med dagarna innan jul. En stor korg full med allt möjligt åt oss alla. Det var godis, frukt, nötter, drickor, saft, öl, vin, kaffe, cappuchino... ja till och med cigg. Jag sa men har du köpt cigg också. Jo sa Stefan när ni dricker öl och vin så blir ni ju röksugna :)

     
Så här fin var den, tackar Stefan

Julafton var vi bara familjen. Danne åkte med småisarna till Tanos på förmiddagen en sväng. Under tiden förberedde jag och fixade så att vi kunde sätta oss ner och kolla Kalle klockan 15. Som vanligt sprang jag mellan grytor och Kalle, konstigt, det minns jag att min mamma alltid gjort och min mormor med. Vi andra tittade tv medans de ställde iordning. Men det känns på nått vis som en naturlig lösning med :) Det var en lugn och skön julafton.

            
Så här såg det ut när vi åt middag. Savannah vägrade sätta på sig något fint. Jag hade velat att hon skulle ha en fin klänning, men icke. Hon vägrde i sten. Hon drog på sig jeans under och en college tröja på klänningen :) Mamma hann bli arg på henne men var tvungen att ge sig och ta bort klänningen. Rasmus han gillar inte att man blir arg på henne så han tyckte jag skulle säga förlåt. Nej sa jag, Savannah är bara tjurig och envis!!! Då hörde jag att han gick till Danne och sa
-Pappa nu har jag då fått nog utav mamma :)

           

Inte för att någon annan heller hade nu klätt upp sig.....


Så här såg det ut när tomten kom

     
Tomten frågade i sed vanlig ordning om de varit snälla under året. Savannah den skenhelige berättar att hon varit det. Rasmus erkänner att han har nog varit lite arg för på savannah då hon drog honom i håret. Men den STORA boven har varit Jonathan för han har sagt fula ord, Jonte har kallat honom gris och bajskorv minsann!!!! På den sista bilden berättar tomten vad som kan hända med såna som Jonathan och det tyckte Rasmus var jätte bra, det blir mindre julklappar till nästa år :)

           
Märker nu när jag ska lägga upp foton att Danne missat att fota när Jonte och Dennis får paket, inte för att de nu ville vara med på bild heller men det kunde ju varit lite kul ialf. Savannah höll sig framme. Så fort hon fört bort ett så stod hon färdig framför tomten -Hej tomten, är det min?

     
Sen var det dags att säga hej då till tomten och tacka för julklapparna. Alla barnen kramades och Jonte kom till och med upp i famnen på tomten, kanske för att försäkra sig om att tomen inte drar bort nån klapp nästa år :D

     
Rasmus visar var tomten ska gå och förklarar hur man tar sig ut från gården. Savannah står länge och tittar efter tomten och vinkar hej då.

Sätter som avslutning in Rasmus på julaftons kväll när  provar sina nya kritor han fått utav Uffe och pojkarna. Han ser så extremt nöjd ut på det och sedan ett på julgranen innan utdelningen

image260
Han är så söt mammas lilla hjärta *puss på sig gubben*

image235
                   God Jul och Gott Nytt År på er alla


Marie Picasso

image232
Vi var och tittade på Marie Picasso när hon hade sin lanserings turne. Hon var i Ica Maxi. Hon var jätte trevlig, väldigt alldaglig. Mitt i intrevjuen av henne så säger hon -Nu får ni ursäkta men jag måste dra upp mina pants, jag håller på att tappa dom :) och så gjorde hon det, tog tag bak och drog upp dom. Hon gav ett bra intryck tycker jag. ställde upp på sina fans, höll om ungarna och log väl villigt.

image231

image233
Här kom Pian med oxå :) Vi hade tänkt trycka dit Savannah med Mari men vi hann inte

image234
Måste bara ha med den här bilden igen, tyckte den blev så bra.

Mitt emellan

Får se vad har vi gjort här mitt emellan julfester och julstök? Ja just ja, vi hade kvar en av valparna, Afrodite fram till den 19/12. Hon skulle bli en julklapp, så lite bilder av henne kommer här. Så här bra hade hon när hon blev ensam kvar efter att de andra åkt :)

        
Rasmus hade verklig sorg när hon for. Men hon har det bra och har gjort en annan familj väldigt lycklig.

Sen har vi en dag med hundarna i skogen

           
Visst e X tjusig där han står, alltså hunden på mitten bilden :)

Så kan det gå när man har gojor :)

           
I håret kan man hitta lite av varje :) Himlen knäppte jag för den var så extremt underlig den kvällen

image230
Hon blev fin här Nelli, synd att de blev så mörkt bara.

Rasmus julfest på Åkerbäret

Rasmus har så bra personal, dom ordnar jätte fina fester för barnen och föräldrarna. Det var som vanligt en jätte lyckad fest. Pian kunde också komma med i år! Förra året var hon på väg men Nelli åt upp hennes fina skor och hon hotade nog att ha ihjäl henne och for hem :) Mina röda gympaskor dög inte?? Fattar inte varför, jag tyckte hon skulle ha varit fin så, knäkorta byxor, finklädd och tre nummer för stora skor. Jag menar, det ser ni väl framför er hur fin hon blivit :D Här kommer lite bilder från i år.

           
Mycket tomtar och Lucior :)

           

Savannah lyssnar       Julmiddag och fika efteråt och tomten förstås.

När tomten kom så videofilmade jag så det finns inga bilder på det. Alla barn fick en julklapp, inklusive syskonen. Det tycker jag är jätte bra, ingen blir utan.


image219
Savannah avslutar detta inlägg med rörelser till "Pepparkakeland" :)


Den stora uppdateringen

Tänkte köra detta med olika rubriker. Jag börjar med toan.
Nu är vår toa äntligen helt färdig..... eller ja, vi har taket kvar att byta, sätta upp lister och byta dörren. Men den är helt användar duglig nu iallafall. Fast jag ska säga att det var svårt att börja gå på den igen :) det hade alla våra gäster med. Danne blev nästan sur och tyckte att här har vi lagt ut en massa pengar för att göra om toan och se går ingen dit :) Den blev jätte fin, man verkligen bajjar med andakt :D

Lite bilder
     

Några detaljer
           

Toalett pappershållaren fick jag av Sanna i sommras efter att ha hotat att jag skruvar ner den nån dag. Sen såg hon min kommod och förstod varför jag ville ha den, så då kom hon med den. Pigtittaren är från Dannes mormor Ellen, den ska eventuellt målas antikvit men får se, den är i bra skick så jag vet inte om jag näms. Men skivan den står på sak målas så kanske jag känner mig mer nöjd då, vi får se.

Ja det var det om toan, nu tar vi nästa inlägg

Grrr och super grrrrr

Nä män häj :)

Alltså jag får tuppjuck på detta. Nu har jag tillbringat sista timmen att plocka ut fotona från min kamera!! Sen skulle jag öppna alla (efter att ha tagit bort de som var dåliga) i ph som visserligen varnade mig, det var över 150 foton, jag förminskar alla foton direkt, dom e ju så himla stora annars. Men men det brukar gå bara man brukar lite våld vilja och vaselin som Fia brukar säga. Men inte denna gången nä. Hela datorn låste sig och levde ett eget litet liv i en kvart!!! Nu är klockan 01 på natten och jag ska gå och basta. Fasiken jag som hade velat överraska alla med att ha gjort ett jätte jobb ikväll med min blogg. Jag lovar imorgon under dagen ska jag förminska så många foton jag kan och slänga in lite i bloggen på kvällen.

Nope the sauna i calling, see you later my friends

Jag tjuvstartar med ett på Mari Picasso och Alva och hennes kompis. Jo Pia var med där med och surade över att hon inte kom med på bild med Mari :) Men Pia du var med på ett :))

image207
Visst var det en bra bild


RSS 2.0