Melodifestivalen

Kollade faktiskt på den i kväll och hela. Brukar inte göra det. Har nog inte sett det på flera år. Men idag hade jag bestämt mig för att titta. Men vad bra hon var Malena Ernman!!! Helt otroligt vilken röst hon har, vilken inlevelse och vilken glädje när hon sjöng. Såg ni hur hon fullkomligt käkade sig in i kameran?! Är ännu helt konfunderad över henne. När hon sjöng andra gången höll jag andan nästan hela tiden, kände mig högröd och svimfärdig till slut :) 

Jag hoppades på att hon och de tre killarna Next 3 skulle gå vidare. Det båda bidragen var lite annorlunda, inte så stereotypiskt som tex Agnes. Killarna var ju som lite av allt vad som krävs i en sån tävling, lite rap, tuffa brudar, en låt med fart och mycket latino. Men nu så ska jag hålla fingrar och tår för Malena Ernman :)


 Annars tyckte jag så här om bidragen

1. Agnes- Nja jag vet inte riktigt, tyckte Anna och Maria var bättre
2. Star Pilot- Tyckte att de hade en bättre låt än Agnes och skulle tagit henne i duellen. Men jag gillade inte stilen på dom riktigt! Men låten var bra.
3. Susanne Alfvengren- Nä men hallåååå, vilket intryck hon gjorde, hon såg hemsk ut på scen. Texten var fin och säkert en låt som kommer att höras mycket men inget ämne för Eurovision song contest direkt.
4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng- Bättre än Agnes men kunde varit mer fart i låten så skulle de nog tagit Agnes.
5. Thorleifs- Men detta var väl döden :) tyckte han såg full ut när han skulle av!
6. Sarah Dawn Finer- Hon var jätte bra men inte riktigt i min smak
7. Next 3- Jag tyckte rappen inte var så bra men resten av låten var helt ok.
8. Malena Ernman- Min helt klara favorit :)

CU

Tintin

Till Mari

 

Igår tyckte jag hon var något tystare än dagarna innan. Idag har jag jobbat hela dagen men Danne säger att hon varit gapig. Jag vet inte vad som är problemet just nu. Det kan vara det att dom är många och börjar en så gapar alla. Och oftast är det Tintin som gapar. Men det kan ju bara vara en period just nu, hon kanske är i könsmognaden och skulle vilja ha sig en karl :) Vi får se, hoppas det lugnar ner sig. Hon är ju trotts allt den mysigaste av dom allihop min älskade Tintin.

Så länge hon är med mig så är hon tyst och lugn och har hon utsett mig som partner och vill ha sig ett nyp så är det ju därför hon gapar åt mig hela tiden skulle jag tro. Min lilla vän har inte fattat är jag inte är grön, väger betydligt mer än ca 300 gr och saknar näbb:)

 

Kram på dig, du ska se det ordnar sig


Dags att vara lite kreativ

Vad har hänt här hemma sen sist? Har jobbat mina pass plus att jag jobbat lite extra med. Det har varit lite körigt på hemmafronten tycker jag, eller körigt, gapigt är väl rätt ord. Tintin har nu i flera dagar varit väldigt skrikig, vet inte varför. Klockade henne för ett tag sen, en 5 minuters intervall, räknade varje minut hur många gånger hon gapade per minut. Hon skrek alltså mellan 20-40 gånger/ minut!! Helt otroligt och så har hon hållit på nu rätt länge. Det är inga höga skrik men det blir jävligt irriterande efter ett tag ändå. Sen sätter dom igång varann med. Har försökt fundera på lösningar hur jag ska göra för att få henne mer tyst, provat lite mer att ha henne klättrandes på buren, hjälpte inte, har sattit upp en gren ovanför buren med grejer på så hon kan underhålla sig där men icke då. Hon har Ellens träd med men det duger inte heller. Förhoppningsvis kommer jag på nått bra och hon lugnar ner sig annars vete fåglarna vad jag ska göra. För jag kan inte riskera att alla börjar gapa för det har blivit gapigare över lag allihop nu.

Snart är det sportlov här, småïsarna blir lediga, Jonte ska åka till Göteborg med Madde, hör och häpna, trodde inte mina öron när jag hörde det. Han brukar inte lämna Happis frivilligt. Dennis ska säkert jobba. Sen när Jonte kommer hem så blir det väl besök på IKEA för hans del och han börjar flytta till sin egen lägenhet. Har lite blandade känslor inför det. Då är han ju inte längre min lilla pojke, jo men inte på det sättet, han blir vuxen och har sitt eget liv. Sen känns det samtidigt skönt med, vi är nog båda redo för det här nu. En är fostrad och klar att flyga ur boet, 3 to go :) Tänk den dagen jag sitter så här och det är Savannah som flyttar, huva då har jag inte många år kvar till pensionen. 
Vad jag ser fram emot är att jag har alltid sagt att den dagen jag går i pension, då säljer jag allt i sverige och tar mitt pick och pack och flyttar utomlands. Till solen och värmen, underbart.
Danne har ju förstås en del år kvar han :) han är ju 7 år yngre mig. Nå han får väl köpa en etta och bo i den, komma ner till min söderhavs ö och semestra och övrig tid håller han koll på barn och barnbarn här hemma :)

Nu när Jonte far så tar han med sig datorn och betalningarna på den med :) Så då ska jag äntligen kunna köpa en ny laptop åt mig själv. Har börjat titta på vad jag vill ha och paljon maksa. Då får småisarna ta den här, vi ska lägga in trådlös uppkoppling på båda bärbara sen så då kan de ju sitta var de vill.

Man måste ju lite fundera hur man kommer att använda sin dator så man vet vad man ska köpa. Jag kommer ju mest att syssla med
Bilder, så bra arbetsminne är att föredra så man slipper sitta och dela ut mer minne till ph så går allt annat som i sirap, då går det knappt att surfa samtidigt.
Titta film, så 17 tums skärm, bra grafik kort och ett bra ljud, dom finns ju med inbyggt surround nu för tiden.
Hårddisken, behövs nu inte vara gigantisk för jag kommer inte att ha så mycket sparat. Jag bränner ju ner allt jag vill ha kvar varje år. Det som behöver rymmas i programväg är office paketet och förstås photoshopen!! sen lite andra små program på det.
Brännare, ett måste, hatar att tjata på Danne, då gör jag det själv via min egen lilla fina dator
Minneskortläsare, vill jag oxå ha, tänk vad bekvämt att slippa sitta med den som jag kopplar i via usb, då är den färdigt där, bara och stick i alla kort jag har i den.
Trådlös uppkoppling, kan jag surfa fast i sängen
HDMI-utgång, uppkoppling mot tv:n kan ju vara bra..... nångång när vi kanske har en tv i sovrummet, har alltid varit avis på Anka för hon har det, vill ju osså...:(

Har kollat runt lite på vad jag vill ha och vet ni vår egen lilla GRIT data här i Happis verkar ha de bästa priserna hittills. Var på dell, startade på deras ena 17 tum för 5400 kr när jag lagt ditt det jag vill så var den uppe i över 9000. Så för grundpriset får du inget. Sen hittar jag nästan allt jag ville ha på GRIT för 7400, det enda jag inte fick med då var det rosa fina locket i microfiber, det hade varit lite flashigt det :) Ja och ljudet dtod det inget om direkt på deras hemsa, men man får väl gå in och höra med dom när de ändå finns i stan.


  
eller

     Nä nu ska vi börja bada ungarna och jag. Ha det gott så hörs vi

CU

Utmanad

Foto utmaning av Pia, hann ju bli lite nervös. Hon är jätte bra på att fota och jag kan ju inte direkt skryta med den egenskapen :) Men denna var enkel, så då kör vi. Här kommer mitt foto..... började fundera över vilket foto det kommer att bli men jag hade tur, det var ett bra foto


Min syster och Rasmus på hans 6 års dag

Så här gör du:
Lägg ut den 6:e bilden i den 6:e mappen i ditt bildarkiv..
(enkelt va)

Utmanar
Fia
Eira
Tösen
Maria
Anka
Mia

Alla ni brukar ha mycket bilder så...... :)
 
CU

Haft lite blogg torka

Eller vet inte vad jag ska kalla det, bloggtorka, lathet, sjuk eller nått annat. Men skrivit i bloggen har jag ialf inte gjort på några dagar. Jag har jobbat sen är jag ännu sjuk, denna förbannade förkylning!!!

Sitter återigen här och skriver med en ara på axeln, men idag modell större. Det är Ellen som är med, Tintin fick stanna i buren. Hon är med flera gånger om dagen iallafall. Och idag visade Ellen att hon ville komma ut, hon blev skit sur för att jag bara satte in ny mat och vatten. Hon brukar alltid börja käka direkt men nu började hon gapa så det var bara att ta ut henne en stund. Hon är så mysig, rensar mina kläder, mitt hår och min mun.

Ska ut på stan om en stund, ungarna vill på Ö&B, det är Rasmus favvo affär, där finns allt säger han. För att få fara dit så visade han mig deras reklam blad igår, -se mamma dom har såna här medel med, han hade hittat sköljmedel :) Sen ska vi in på jala en sväng, Rasmus har sparat ihop lite över 100 kr. Vi ska ut och titta på snöskulpturerna på stan, Savannah har velat se dom i flera dagar. Sedan handla både lördagsgodisen och mat.

CU

Om män :)

Fick denna på mailen idag, det förklarar varför det ser ut runt toan!!
Män ska inte göra två saker samtidigt :O
Hehe

I korvburken.......

såg det ut så här.............

 

 

Jag har ingen aning om de var gamla, men enligt årtalet går de ut 2011. Något svart som såg ut som mögel men ändå inte befann sig högst upp och korvarna såg ut som de kom från 1940!!!! uääääckäääää säger jag

 

CU


Dennis som osså blitt stor

Det känns så otoroligt att pojkarna... ....det har jag alltid sagt om dom, pojkarna. Alla vet vem jag pratar om när jag säger pojkarna. Rasmus och Savannah är småisarna eller småungarna. 

Men vad jag skulle komma till var att det känns så otroligt konstigt att de blivit så stora. Jonte fyllde 20 år, ingen tonåring längre och har fått egen lägenhet och jobbar. Dennis har fått körkort nu och kör bil, alldelens själv!!!!! Och allt hände på nästan samma dag. Mammas små pojkar är inte små nått mer och letar tomtenissar i rummet kring jul :)

 

Vrooooom här far han iväg i sin egen bil :) Knasigt!

 

Festen gick bara bra annars. Jag var med och sjöng singstar, plockade tomflaskor och glas, umgicks och blev utmanad i armbrytning. Trotts att jag är liten tog det många år innan pojkarna tog mig i det, tror att det är först de sista två åren det fixat ner morsan i det. Jag har varit som en måttstock, när jag får ner morsan så, hehe.

23.30 började jag avblåsa festen för krogavgång och det tror jag var rätt lagomt med tanke på hur mycket de tagit i varje ben :)

 

CU


Personalfesten

Jag har utlovat bilder från vås sista personalfest, så håll i hatten här kommer dom.

Efter bastun så hamnade vi på Lei Lani

 

Trevligt och mysigt att vara hela gänget tillsammans ute. Vi åt gott hela högen

Sen hamnade vi då på c-huset för imundigande av liiite starkare drycker.

 

Orvokki, Maria och Marianne, Mari och Katja oh sedan Lena och Mange, skååååål

 

Orvokki hade som jag nämnt tidigare planerat en egen grej till oss med, magdansen!!!!

 

Hon har dansat i 5 år så hon var jätte duktig. För detta var inte det lättaste.

 

        

Visst har vi härliga kläder

 

Yo man, untill next time

 

 

 

 

 

 


Här är det fest

Här har vi 20 år fest, Jonathan fyller 20 idag och Dennis har fått körkort igår. Där nere dunkar det dom fan i min stackars 20 år gammla stereo! Här uppe sjungs det singstar för fulla muggar. Än så länge skötsamt...... hoppas de drar på krogen snart :)

Dansat magdans

Då var det dagen efter då. Det var ju personalfest igår, jätte trevligt. Först var det bastubad uppe på kommunhuset. De har en jätte fin bastu som man kan boka. Meningen var att jag skulle vara med och bada också men jag hann inte så vi kom lite senare jag och Danne. Nå efter det var vi och åt Lei Lani. Men då började nog de flesta vara så igång så vi drog rätt snabbt till c-huset. Där hade vi lite tipsfrågor till Orvokki om gamla Aspängens tid, om tokigheter vi i personalgruppen gjort och lite annat. Och den sedvanliga sången slapp hon inte heller. Det var ju en liten kombination, hon slutade och så firade vi in Minna som fått hennes tjänst.

Orvokki själv hade gjort mat, tacopaj. Det var jätte gott. Vi sjöng både karaoke och singstar. Orvokki har dansat magdans i 5 år så hon hade planerat en liten uppvisning till oss. Men hon ville inte göra det ensam så hon hade tagit med kläder till mig också!! jag har ju aldrig dansat magdans. Jag lär dig lite enkla rörelser sa hon, bara du dansar i bakgrunden. Sagt och gjort, vi övade ett tag och sen körde vi en uppvisning. Det var skit häftigt måste jag säga. Det allra jobbigaste var att stå med armarna rakt ut i princip hela tiden, du kommer att ha träningsvärk sa hon. Och i morse när jag steg upp tänkte jag att hur tusan har jag sovit!? Jag hade jätte ont i axlarna och armarna. Men så kom jag på det, just det, magdasen. Men det var kul att prova och jag tror att det är något jag ska börja göra. Ska prata med Orvokki så får hon dra med mig sen när det är nån nybörjar historia. Vi har alla fotat, vi ska sammanställa bilderna sedan så jag kommer in med foton från kvällen lite senare.

Snart kommer mammas gullungar hem. Savannah har blivit sjuk, ont i örat och feber sa Pian, så hon ville hem redan nu. Jag är ju vaken och pigg så jag har bara gått och väntat på dom. Ska lägga mig sen i sängen med Savannah och glo dvd filmer. Quakpacks signatur melodi ekar i huvudet på mig mellan varven :) 

CU

Personal fest

Ikväll ska vi fira av en av våra som gått i pension. Det känns så konstigt, hon har ju alltid jobbat när jag har jobbat!! Helt plötsligt ska hon gå i pension. Jag har jobbat i 25 år inom handikapp omsorgen. Det betyder att Orvokki var 42 år när jag började jobba. Jag själv blir 44 i år. Dessa är har gått otroligt fort, tänk om ungefärligt lika länge går jag i pension, usch då. Det låter hemskt. Eller hemskt men man börjar inse att man inte är odölig och äldre blir även jag :) det känns då inte och framför allt det kan ju inte synas heller, min själ är ännu 20 år, hehe. Men det ska bli så kul med fest, ser fram emot kvällen.

Avslutar med en vits som går i ämnet, att bli äldre

3 GAMLA DAMER SATT PÅ EN BÄNK UTANFÖR SITT ÄLDREBOENDE

EN GAMMAL MAN KOM GÅENDES FÖRBI.

DEN ENA GAMLA DAMEN ROPADE: "VI SLÅR VAD OM ATT VI KAN GISSA DIN AKTNINGSVÄRDA ÅLDER." 

DEN GAMLE MANNEN SA: "DET FINNS INTE EN CHANS ATT NI KAN GISSA MIN ÅLDER ERA GAMLA FJOLLOR."
EN ANNAN AV DE ÄLDRE DAMERNA SA: "SJÄLVKLART KAN VI DET. BARA TA AV DEJ BYXORNA OCH KALSONGERNA SÅ SKA VI TALA OM HUR GAMMAL DU ÄR."

MANNEN BLEV LITE GENERAD, MEN IVRIG ATT MOTBEVISA DAMERNA, DROG HAN NER BYXORNA.  
DAMERNA BAD HONOM FÖRST GÅ ETT PAR VARV OCH SEDAN HOPPA UPP OCH NER ETT ANTAL GÅNGER.


EFTER EN STUND ROPADE DOM I KÖR: "DU ÄR 87 ÅR GAMMAL"

STÅENDE MED BYXORNA NERE VID ANKLARNA FRÅGADE DEN GAMLE MANNEN: "HUR KUNDE NI GISSA DET?"

DAMERNA SLOG SIG PÅ KNÄNA OCH TJÖT AV SKRATT SAMTIDIGT SOM DOM UNISONT ROPADE--" VI VAR JU PÅ DITT FÖDELSEDAGSKALAS IGÅR!"


Ja ja trevlig helg på er alla, bloggar om festen när jag kan :)Dags igen

Det börjar väl vara dags att skriva lite i bloggen med. Idag har jag varit och lämnat prover, hela 11 rör!!! trodde de tänkte tömma mig på blod :) Sen har jag jobbat och jobbat och jobbat. Men imorgon är det återigen sista dagen för denna gång. På lördag har vi personalfest, det ska bli så jävla roligt. Ser verkligen fram emot det. Tänk att bara få vara sig själv inte mamma på en hel kväll. När man har små barn så uppskattar man det mellan varven. De små liven ska vara hos systeryster i Harrioja och de större liven ska vara med hundarna hela kvällen, det har de lovat.

 

Linda har varit här idag och fixat lite med Savannahs hår. Och skickade jätte fina bilder på henne till mig på jobbet. Hon blir den lilla damen som sin kusin, älskar smink, kläder, skor och hår. När jag skrev det så påminde det mig om en till person, nämligen.............. mig själv ;D

 

 

 

 

Rasmus bygger mycket med sitt GeoMag, han gör otroliga konstvärk med dom. Och det är inte så lätt att få kulor och stavar rätt med brickor emellan. Men han bygger verkliga fantasi grejor. Kolla här och det här är en mindre variant.

 

 

 

Nä nu ska jag se lite tv men sätter in den andra bilden på vår lilla prinsessa som avslut, den var så vacker. Men det e klart då var det ju ett vackert motiv med.

 

 

 

 

Nattinatti folks


Utamanad

Utmaning...

Pia utmanade mig idag!! Så nu ska jag svara på några frågor..

Vilken mat äter du ofta?
Älskar fläskfilé, enchiladas, tacos. Men hamburgare grillade i skogen är det alls inget fel på, super gott

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Jag är nog den son springer runt och hjälper till lite här och där, organiserar gärna om jag kan, hehe sen delegerar jag ut det som jag känner att jag inte hinner med 

Var sitter du helst när du bloggar?
Antingen bakom Dannes dator eller vid min egen laptop

Köper du ofta Triss?
Säger som Pia, Nej, men jag svär ofta över att jag ALDRIG VINNER några pengar!! 

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Det är Kreta, jag har inte hunnit med så många resor

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Det är nog mest 3:an och 5 an sen kommer 4 an. Men det är bara för att alla csi av  olika varianter går på dessa kanaler och jag älskar dom. Och de går (repriserna) så pass sent så jag hinner titta på dom. Börjar titta tv vid 23-24 först.

Reglerna för utmaningen: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!

Jag utmanar följande bloggerskor

Åsa
Johanna
Tösen
Henrikssonskan

 

Nä nu väntar tv:n hör att Horatio pratar där, måste gå och kolla :)

CU


RSS 2.0