Knasigt

Detta väder blir man inte klok på numer. Imorse när jag steg upp var det 19.4 minus grader nu ikväll är det -3.3!!!
 
Från att ha haft -19 grader och säkert några grader till under nätterna de sista dagarna till detta..... jaaha ja man undrar hur det är fatt med kära moder jord egentligen??Googlade lite på växthuseffekt

Under 1900-talet har något mycket anmärkningsvärt inträffat. Jordens medeltemperatur har stigit med nästan en grad. Det låter inte mycket, men i klimatologiska sammanhang är varje tiondels grad betydelsefull. Och de flesta klimatforskare är ense om att den ökade medeltemperaturen under 1900-talet beror på en ökad växthus­effekt, som i sin tur beror på våra egna utsläpp av koldioxid, genom förbränning av kol, olja och bensin.

Datorberäknade klimatförändringsscenarier är naturligtvis mycket osäkra, men resultaten av dem är hittills ändå ganska samstämmiga. Nästan alla visar på en kommande temperaturhöjning. Beroende på hur mycket utsläpp man räknar med under de närmaste hundra åren, beräknas jordens medeltemperatur stiga med 2-6 grader fram till år 2100. Det betyder att många ekosystem kan förändras. Växter och djur kanske flyttar eller dör ut.
Om beräkningarna stämmer kan man börja odla vin i Skåne, och det kommer att växa skogar på kalfjällen i norr. Frankrike skulle kunna bli en dammig öken. I andra delar av världen kan miljarder människor bli lidande av torka eller översvämningar.
De flesta är ense om att användningen av fossila bränslen måste begränsas för att undvika dramatiska klimatförändringar som kan få stora konsekvenser. Eftersom klimatförändringar är ett globalt problem, måste vi samarbeta internationellt för att lösa problemen.

Ganska otorligt egentligen. Tänk om det blir en sådna höjning av temperaturen, vilken katastrof det skulle bli. Växt och djurlivet skulle helt förändras. Det skulle till komma nytt, andra dör ut. Hur skulle det se ut här uppe då?? Huvva

Fundersamt ikväll :s

Kommentarer
Postat av: Åsa

Så du menar att vi får sluta gnälla när det är vinter och kallt ..... ok då, det är ju det som är normalt här uppe så nästa gång de är så kallt ska jag bara andas djuupt och tänka .. DET ÄR SÅ HÄR DET SKA VARA; DET HÄR ÄR NORMALT :-) kanske det blir lite lättare att ta -25 då. Men nu går vi ju mot ljusare tider, bara nån månad vinter kvar och sen är det VÅR ... härligt !!

2009-01-17 @ 10:04:38
Postat av: Pia

Mitt huvud pallar inte de här svängningarna och jag mår verkligen skit när det blir plusgrader när det ska vara vinter. Har en inre termostat som säger "minusgrader, ge mig minusgrader".. vi hade

minus 24 här i Umeå igår.. DET är rätt kallt så här vid kusten!

Ha en skön lördag!

Kram!

2009-01-17 @ 14:22:53
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0