Historien bakom....

pärlugglorna. Tänkte att jag kanske måste förklara den :)

Det var så att vi satt och fikade på Rasmus kalas och Pian och Petra har båda ont i nacken och är stela som pinnar. Danne satt mitt emot dom och studerade. Efter en stund frågade han
-Har ni ont i nacken båda två?
-Jo säger Pian, syns det?
-Men ni ser ju ut som pärlugglor när ni ska vrida på huvudet!

Vi garvade så tårarna sprutade, det lät så roligt och sen när fantasin började flöda blev det bara värre :D
Så nu vet ni varför jag kallar min kära syster och hennes dotter för det

Ha det gott

Toan och bilder

Måste bara köra en liten uppdatering av toaletten med

Den är nu färdig kaklad, fogad och siliconad :)) På Onsdag kommer Lasse och lägger klinkersen, svart ska det vara, det ska bli så kul. Har sattit in lite bilder på den.

        

Den gråa delen ska bli min sminkhörna, ett sminkbord som ska vara sandfärgat (äggskalsvit typ) ska stå under fönstret. Vill ha ett i gammal stil med svängda ben osv. Men det är svårt att få tag på dom, har raggat sen våren. Jo, det finns men alla är söderut!!! Sen ska jag sätta upp spott lights, en helfigurs spegel på ena sidan, hyllor för mina hårprodukter (som börjar bli jävligt mycket) krokar för mina hår uppsättningar, förvaring för locktångar och annat. Ooooo vad jag längtar att få ha det fiiiint i den. Jo vi ska ha små kristall kronor i taket, en i smink delen och en i den andra delen. Sen skulle ni se min kommod med spgel till. Den är hur snygg som helst. Det kommer att kännas som att man bajjar väldigt kungligt :D

Ha det gött mina vänner så hörs vi

Rasmus har fyllt 5 år

Tjolahopp

RAsmus fyllde 5år den 20:e men vi hade ett litet kalas nu i söndags till honom. Vi är som sagt mitt i repet ännu både av köket och toan så det blev ingen bjudning av en massa barn. Rasmus hade bjudning på dagis istället. Rasmus personal är helt fantastiska, de ställer upp på det mesta. Vi hade rulltårtor som skulle skäras i bitar, sen skulle det grädde och strössel på det och olika kakor till det, så det var ju lite jobb med det. Men det var inga problem. Det hade varit ett uppskattat fika och Rasmus var så nöjd över att barnen tyckte att hans fika var gott och han fick en liten present och ett jätte fint grattis kort. Han var så nöjd med sin dag när han kom hem.

På söndag var det ju som sagt dags för kalas här hemma. Då kom släkten och lite kompisar. Vi kalasade i spridda skurar från 13- 19 ungefär. Han fick presenter, vi sjöng, blåste ljus och fikade. Det var en jätte trevlig dag. Men han saknade Emil, Emil hade feber och Linda sa att de kommer en annan dag istället.

Lite foton från lillgubbens kalas, en del av främmandet hamnade på video film, andra glömde jag att fota, sorry

         
Rasmus öppnar v¨r present som han fick den 20:e, en stor
radiostyrd robot.

         
Savannah har upptäckt smink, så hon fick egna. Här testas det :)

    
Ja må han leva, ja mååå han leeeva.....

    
Theo                          Savannah

Och så måste jag bara avsluta med en bild på PÄRLUGGLORNA *skrattar ännu åt det*

image192


Migrän

Alltså jag har börjat få migrän. Jag hade ju migrän liknande attacker när Dennis var liten. Men sen har det varit borta.Men nu har jag börjat få igen. I tre dagar!!! har jag haft en jävla huvudvärk och spytt. Helt otroligt! Igår började det dunka vid 11 på jobbet, när jag kom hem var det bara och spy, spydde två gånger, tog en treo och gick och la mig. Sen var det lugnare när jag klev upp. Tur är att man har vänner med medikamenter. Sanna som har haft migrän hela livet kom förbi igår med piller till mig. För tror ni inte att det började banka på i skallen på kvällen igen, men tog en sån "riktig" migrän tablett och det släppte. Gud så skönt.

Nu är det bara två valpar kvar, Marias och den som ska till Kalix. Maria hämtar idag vid 14 tiden så hon...... det känns lite trist faktiskt. Dom är så söta nu. Sen har jag tagit upp dom från källaren, så de har sin lilla hage vid Exo. I morse när jag klev upp så började dom och gnälla, tog ut dom och de kissade och bajsade båda två. Sen la jag tillbaka dom och de somnade om. Dom har blivit så duktiga.

Nej, nu hör jag att min lilla vän har börjat vakna, sitter på jobbet. så nu drar jag. Bloggar mer senare, vi har ju kalas idag, Rasmus har ju fyllt 5 år :)

Ha det gött så hörs vi

Nu är de sålda

Gomorron

Här var det early rice and shine i morse, kakelgubben, hmmmm kan inte säga gubbe kom jag på, han är yngre än mig så då blir det killen då :) han kom ialf kl 07! Men det var rätt skönt att kliva upp i så tidigt. Vi brukar ju sova till 8 ialf.

Som sagt så sålde jag de sista två valparna igår. Jussa köpte Venus till Pian i födelsedags present, och Afrodite gick till Kalix. Afrodite kommer att bli kvar här till jul för hon som köpte henne gick någon utbildning just nu. Men det är ok, det blir kul och få han henne hemma tills det.

Jahapp nu är det dags att börja klä på ungarna, dom ska på dagis.

Ha det gött tills vidare


Alexander fyllde 11 år

Idag har vi varit på Alexanders 11 års kalas.... fast jag tyckte ju att han borde fyllt 12 och skrev fel på kortet!!! Aja baja Anna-Maja, ingen koll här inte.

Vi var sena som vanligt. Jag jobbade ju till 15.15, sen lagade vi mat, käkade. Danne hämtade Bengan en sväng och först efter 18 var vi redo för kalaset. Det var ju bara vi där förstås vid den tiden. Men bättre sent än aldrig heter det ju.

Jo en grej har jag att berätta innan jag släpper fram lite foton från alles kalas. Jag fick på mailen en jätte gullig spansk kille som sjunger och dansar till Ricky Martin. Han e så otroligt bra och han är bara 5 år. Savannah har blivit kär!!! Hon har studerat denna pojke och hans spanska höftvickningar 4 ggr på raken i kväll och hade vi inte stängt av så hade det säkert blivit fler gånger. Det rycker i hennes kropp och hon försöker imitera och sjunga. Det såg så roligt ut. Videofilmade en liten snutt. Lägger in länken till lill killen "Raulito" här. Det är nån irriterande gubbe som man fick lite dåliga wibes av, ialf jag med på den. Men det är ju killen som är nått att se, han kommer bli faaaarilg när han är tonåring :)

http://www.youtube.com/watch?v=sCHvHGGTR20


Bilder från kalaset

         
Så här såg de små ut för kvällen. Savannah parkerade vid Alva förstås, man ser riktigt hur hon beundrar sin kusin.

         
Rasmus med "de stora grabbarna" i Alles rum. Fredde försökte smita men han hann inte, hehe

         
Vid fika bordet, som hunnit bli uppätet under dan och vi slukade resten. Syrran med video kameran som vanligt

image181
Savannah tvingdes posera innan vi skulle hem. Hon var trött och less på att sitta still och se fin ut. Det nästan syns att hon tänker "FÅR DOM ALDRIG NOOOOOG!!!!!!" men de lilla damen är tålmodig och har förstått vikten av att vara fin på bild :)

CU, nu bastun, sen tv en stund och sen sängen

Weeee

Söndag morgon! Sitter på jobbet och väntar att gänget ska börja vakna. Huj det känns tungt att börja söndag morgon efter att ha varit ledig tre dagar. Men när jag gjort denna dag så har jag bara två kvar och sen är jag ledig igen :) det känns helt otroligt efter att man gått på ett "vanligt" schema så länge. 3-3 är underbart helt enkelt.

Jag har varit och hjälpt till under Lars Winnerbäck, fick stå i baren. Vet ni hur kul det  var, skit kul och stå och svammla lite med folk, tror jag ska sadla om :) Man tänkte inte ens på att röka. När Anka så första gången att ska vi smita ut och röka när Mange kom så kom jag på att jag inte ens tänkt på cigg och det hade gått över två timmar sen den sista. Normalt röker jag ju flera gånger i timman. Så att stå i bar så där kan jag gärna göra om.

På valp sidan går det trögt. Tänkt de förra kullarna gick på en timme när jag väl sattiti ut dom på blocket. Nu har det gått flera dar redan! Nå, det är ingen panik, 2 är sålda. Folk mailar men de flesta bor söder ut och det e ju lite knepigt att få valpen dit. Men nog går dom alla till slut. Har ingen brådska........ än ialf.

Nä nu ska jag smyga iväg och kolla gänget lite

Ha det gött


Besiktade

Jag och Taru var och besiktade alla valparna igår. Dom gick igenom med elegans. Assistenten som var med berömde dom hela tiden. Hon tyckte dom var så fina. Vetrinären, någon ny stjärna som jag aldrig sett, han var allvarlig.... och relativt nybakad tror jag. Jag frågade när allt var klart om allt var ok  med dom, men han svarade inte. Han gav intrycket av att "kära lilla vän det får du läsa på pappren om" ungefär.

Det var rätt stohejigt med alla de små rusandes runt i rummet, det var tjugo kisspölar här och några bajshögar där. Jag tänkte sätta in dom efter ett litet tag (ville att de skulle sträcka lite på benen ef bilåkningen) men när jag såg hur han blev irriterad o hans förnäma intryck. Så dök "tjuriga Ester" upp inom mig. Jag lät dom kuta på istället :) Vi var ju två så Taru torkade piss och jag hjälpte till.

Det har börjat maila folk nu på dom, det har ringt men några bor söder ut så får se. Från första kullen var det vå som skulle gått till söder, en till Stockholm och den andra minns jag inte riktigt var det var. Men det paret backade i sista minuten och stockholms paret blev utan pga den som lovat ta med den ner härifrån backade.

Så får se då hur länge jag får ha mina små kryp här hemma :)

Bilder på valparna

Tjena tjena

Jag har ju lovat i veckor att lägga in lite nya bilder på valparna.

Här kommer en hel hög :)

     

     

     

     

image171

                           Gaia says Nighty night folks, CU all soon

That 70:s show

Tjen tjena

Vi var ju igår som jag nämnt på Tornedalsskolans 70 tals show och faaaaaan vad bra det var. Jonathan spelar gitarr och fick rycka in som basist och akustisk gitarrist ...... el vad det nu heter :) Kim Ylisirkka och Jonte showade lite med varann under spelningen. Oliver Huhta spelar oxå gitarr, det blev genast drag i låten när han kom in, den började lite tamt. Men det ska ju Let it be göra oxå. Jonna och Emma var suveräna sångerskor. Alla var förstås jätte bra men det är ju de här man känner.

Jag har idag fått kritik för mitt filmande, jag e ju ingen stjärn filmare direkt :) Det vet jag att jag missade Ollis solo.... det surade jag åt i en kvart och sen missade jag Jontes ena självkompade solo med :( Men det e inte så lätt när man inte vet var dessa fbskde solona kommer!!! :D hav förströstan med mig mina barn, jag lovar att skärpa mig till nästa gång :S

Här kommer lite bilder

                       image134

                             
     Jonte och Kim Ylisirkka     Jonna och Emma Huhta      Oliver Huhta

                            

       
                    image148 
                                            Natti natti gott folks och ha det gött




                                                         

                                                   

Savannah är sjuk igen

Savannah är sjuk igen. Hon grinade av och till hela kvällen igår. Strax efter 23 gav jag henne en alvedon och då blev hon bättre ialf. Hon steg upp vid 24, Danne var vaken med henne. De hade kollat tv till 01 sen somnade hon om. Hon sov lite si och så, vaknade till flera gånger av att hon grinade. Jag hade en jäkulens värk i armen och handen förstås så vid 05 gav jag upp, kunde inte sova ordentligt  så då klev jag upp och gick på soffan och titta tv, småslumrade mellan varven. Dannes mob ringde vid kvart i 8, väckte honom och sen steg ungarna upp vid halv 9. Nu är det full fart här hemma. Savannah är det inget fel på, Rasmus springer runt och retar sin syster, snor hennes kudde o bråkar. Och det lilla trollet vet ju att man ska skrika och ropa på mamma! :)

Ikväll ska jag på 70 tals show på Tornedalsskolan, Jonta är ju med i T school band och ensambeln. Det ska bli skit kul o se. Ska ta med både filmkameran och digtal kameran *stolt mamma* Nä nu skäller Mrja och vill upp från valparna....... hemmm de skulle ha fotats igår men det var ju onekligen lite struligt här på kvällen men får göra det ikväll då.

Ha en bra dag

Charles Schultz, skaparen av snobben

Det här fick jag av Anita på mailen, tyckte den var värd att läsa....

                              



Följande är en av
Carl Schultz filosofier, skaparen av Snobben.

Du behöver inte kunna besvara följande frågor. Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå andemeningen.


1. Räkna upp världens fem rikaste män.

2. Räkna upp fem vinnare av Heisman trofe'n.

3. Räkna upp dom fem sista Fröken Sverige vinnarna.

4. Räkna upp 10 personer som vunnit Nobelpriset.

5. Räkna upp dom sex sista som vunnit Oscars för bästa aktör eller aktris.

6. Räkna upp dom tio senaste vinnarna av WM i hockey.
 
Hur gick det?

Poängen är att få av oss minns gårdagens rubriker.

Dessa är inte andraklassens pristagare. Dom är dom absolut bästa i sin gren. Men applåderna dör. Utmärkelserna uteblir. Deras gärningar glöms bort. Diplomen begravs med sina innehavare.

Här kommer en frågerunda till. Få se hur du klarar den:

1. Nämn några lärare som hjälpte dig under din skolgång.

2. Nämn tre personer som stöttat dig i genom svåra tider.

3. Nämn fem personer som lärt dig nåt värdefullt.

4. Nämn några som fått dig att känna dig speciell.

5. Nämn fem personer som du gärna umgås med.

Lättare?

Sensmoral: Dom människor som gör ditt liv värt att leva är inte dom med mest pengar, mest utmärkelser eller mest berömmelse.

Det är dom som bryr sig som räknas.

Skicka detta vidare till dom som gjort ditt liv minnesvärt.

Bekymra dig inte om att världen ska gå under idag.

Det är redan imorgon i Australien

( Charles Schultz)


Mejas valpar

Mejas valpar blev ju 7 veckor i söndags, vi har besiktning först den 14/11 i Kalix. Då är de 8½ vecka ungefär. Jag ska fota dom och både sätta in här och sedan på blocket. Hade planer på att göra det ikväll men orkar inte nå mer, det får bli imorgon istället.

Men de mår gott, de busar, äter himla bra och bajjar lika duktigt :)

Ha det

Happy Halloween

Nu till min favvo helg under hela året :D Inte för att vi gjorde så värst mycket, inget partande eller så. Men Danne hade gjort så fint när jag kom hem på fredag kväll efter jobbet. Han och Rasmus hade pyntat här hemma. Riktiga pumpor fick jag inte tag på, gissa om jag var sur. Det hade varit så roligt att fixa den med små ungarna. Har märkt att jag börjat säga små ungarna och stora ungarna... det är ju så stor skillnad i ålder så nått bra samlingsnamn så man vet vilka jag menar hittar jag inte. Ja det förstås jag kan ju faktiskt andvända deras namn :)

Så här såg det ut när de hade pyntat

        
Pumporna först :)

        
Och så övriga dekorationer

På lördagkväll var jag och Rasmus och Savannah ute på godis eller bus. Det var jätte spännande tyckte dom. Första huset var hos Stefan, han hade förvberett med godis så vi inte skulle göra bus i hans trädgård.

       
Häxan                   Pose, tack              Liemannen
Savannah                                             Rasmus

Nu var klockan så mycket så det var dags att fara och hämta pappa från jobbet, han skulle med på rundan. Vi var in på samlingen och gjorde lite halloween bus till de som bor och gästar där med. Godis fick dom med (Danne var förberedd)

        
I hissen                       Här kom mamma häxa
                                     oxå med på bilden

Mamma är ingen stjärn fotograf, bilden i hissen blev suddig men jag tyckte den var fin så den får vara med ändå. Nästa hus blev hos Nina och Hasse. Där skrämde jag några barn som oxå var ute på godis eller bus :) hehe det var lite roligt tyckte jag.

image125
Oskar och Jenna var inte hemma och Oskar hade velat se dom. Så nu Oskar, här har du en bild hemmifrån er.

Sen åkte vi vidare till Minna och Pontus men dom var inte hemma. Och vi var snälla nog att inte göra bus men vänta du Minna nästa år slipper ni inte så lindrigt undan, då ska vi stöka rejält :)

               
There will be another year......                Lillhäxan på flykt.....

Efter detta for vi till Annika och Tomas som inte heller var hemma, men där busade vi minsann litegrann iallafall. Sista stoppet fick bli Annette och Joni som hade godis i beredskap men där glömde vi att fota. Sen återvände trötta häxor hem.

image129
Hatten ville inte hållas på så den bar hon i ena handen och godis påsen i plysch bar hon i den andra. Att ha en massa tyg i ansiktet tyckte Rasmus var skönt att slippa.

                        
Rasmus rymde till                          Savannah delade godis
datorn när vi kom hem                  med Dennis och Fredde

                   image132
Lite hemmabygge på photoshoppen

Dagen därpå hade vi en liten halloween middag hemma med alla barnen. Det var riktigt trevligt.

                      image133
                    Hoppas att alla har haft en lika trevlig halloween som jag

Natti natti gott folk

Det var ett tag sen

Nu kommer äntligen min uppdatering :) Till mitt försvar så ska jag väl säga att jag har jätte ont i min arm. Det är nån sena eller nått som hamnat i kläm tror jag, det börjar bakom axeln sen har jag ömma och då menar jag JÄVLIGT ONDA punkter hela vägen ner över armen och ner till överdelen av handen. Har ständig värk och svårt att sova pga den jävulens armen!!! Så att sitta vid datorn är en plåga, då blir den iskall och jag känner knappt fingrarna. Nog om detta, nu till lill trollets 2 års dag.

Som många kanske märkte så hade vi en grattis annons i Happisbladet till henne och där glömde jag skriva in Rasmus!!! Satt och kollade in vad jag skrivit och tyckte det såg ut som det var lite namn där... det brukar vara mer tänkte jag men kopplade inte. Dagen därpå så läste jag upp till Danne vad jag skrivit och då säger han, -Du kunde ju tagit med Rasmus!! Danne tänkte rätta till mitt lilla fel och satte in henne i smyg på family. se utan att säga till mig och det samma gjorde jag utan att säga till Danne. Så dagen därpå så gick vi båda och vaktade sidan så sär i smyg för att överraska varann :) Men där hade vi båda två med alla namnen

Mer att läsa om denna dag finns under "Savannah fyllde 2 år" Jag har äntligen tagit ur bilderna från kalaset och här kommer dom. Ni får ursäkta den torftiga duknigen och utsmyckandet (det var faktiskt rätt fint i verkligeheten) men vi lever ju under "rep" så att säga

     
Presentöppning        Blåsa ljusen med store bror Jonte

     
Lite bilder på främmandet.

Jag ser så taskig och skut ut på alla bilder så jag vägrar sätta in nån där man ser mig ordentligt!!! Fast det är kanske så att jag måste acceptera att så ser jag ut, ser kanske inte ut som nån filmstjärna direkt :) Folk kom i olika omgångar under hela dagen och kvällen. Vissa glömde jag att fota och andra (såna som äger goldens) fick jag inte fota utan att bli mordhotad..... nå nästan ialf. Savannah och Anka hade så kul med varann, gjorde frissor, kammade o satte snoddar på varann. Hon e en riktig lady, Savannah.

                 image111
Så här såg gumman ut efter fikat och all uppståndelse, rätt trött var hon min lilla tös

RSS 2.0