Jahapp

Savannah skulle ha dagisfotografering idag men hon blev rädd för pallen de skulle sitta på. Den var ganska hög och hade nån ullig grej på som gled och hon har fallit ner några gånger från stolar och annat så hon total vägrade. Men de skulle prova igen imorgon för då har Rasmus foto på sin avdelning. Det skulle vara kul och få ett syskonfoto på dom.

Sen var jag med Sanna och tog bort Adadada idag, det var jobbigt. Vi stod runt henne, jag, Jonna och Sanna. De satte sprutan och han sa att när den är tom så är det över. men redan efter halva så var hon borta. Vi stod runt henne klappa henne och sa hej då, grinade och Sanna höll henne hela tiden. Det gick jätte fort och såg ut att vara så lungt. Hon bara somnade.

Det är alltid så tråkigt när man ska vara den som avgör att nu är ditt liv slut. Det känns som om man leker Gud på nått vis. Men det är en skyldighet vi djurägare har, vi måste se när det är dags för vårt djur att fara till de sälla jaktmarkerna. De kan inte tala om hur de mår, de måste vi se och vara så stark så vi går med dom och är med till slutet. Det är tungt också vårt ansvar och plikt.

Annars har vi varit två svängar på IKEA idag, första svängen var vi bara in och fikade med Kerstin som var och shoppade med Fredde. Sandra och hennes boyfriend var oxå med men de hade tagit bilen och stuckit iväg på egna ärenden. Tänk va, hon är så stor så hon har kille med bil!!!! Nu kände jag mig som den där finskan i reklamen. Ni vet hon som står överallt och frågar -Har du barn?

Andra svängen var vi med familjen och käkade, ja Dennis är hos Gärre denna vecka men alla andra inklusive Jonte kom med. Jag har försökt få med honom i två månader nu men han har vägrat. Men idag kom han, nöjd med maten tror jag han var med. Vi shoppade litegrann där, lite små tjaffs bara. Jonte fick mest kuta efter Rasmus. Men de hade roligt tror jag. Rasmus retade Jonte och stack iväg och tvärt om. Sen hotade Jonte Rasmus med att skicka honom till afrika så Rasmus började grina men lugnade ner sig när jag sa att vi kan be dom ta med Jonte istället. Det tyckte han var en jätte bra idé :)

Vi skruvade upp köksbordet idag, stolarna skruvade Danne ihop igår. Det blev jätte bra. Nu är alla överskåp på plats och jag har börjat fylla dom litegranna. Nu är det taket, lite golv och lite tapetsering kvar. Men det stora är väl fläkten då. Hålet är gjort och de sticker ut en kabelgrejs där nu. Danne skulle börja med det imorgon. Skönt och få den på plats. Sen är det lite el och dra och Danne ska börja med våra berömda balkar. Efter det är det nog klart.

Sanna och Johanna var förbi ikväll en sväng, vi kelade med valparna, drack kaffe med äppelkaka *smarrigt* rökte och pratade bajs. Det var lite avkoppling för hjärnan ett tag. Man har som inte kunnat varva ner på så länge för det finns alltid nått att göra. Men igår ploppade det upp en tanke i huvudet på mig, jag blev lite irri på ungarna när de skrek och for som torra skinn här. Jag hade mycket att göra och kände att jag inte kunde koncentrera mig. Då tänkte jag, göromålen finns där, ingen tar dom, dom rymmer inte av sig själv in i skåp och lådor. Var med ungarna, ta det lungt, du hinner göra dom. Varför stressa ihjäl sig och vara sur. Bestäm dig för att ta stunden som är nu, resten hinner du ta sen. Lev i nuet i tanken, var inte flera timmar framför då blir du bara irriterad för att du inte redan är på väg dit.

Kommer med bilder när jag sattit upp min egen dator nån kväll. Dannes vill inte riktigt samarbeta med mig, vi blir oense i fotoshop Dannes computer och jag, den vill inte spara när jag vill utan gnäller om en massa saker. Min dator är mycket snällare. Så jag kör över allt dit istället.

Natti natti folks


Bläää

Vad jag är trött igen!!! Det har som vanligt blivit lite sömn under helgen. Natten mot lördag sov jag ett par timmar mellan halv 5 och 6, vaknade till flera gånger där emellan med. Rasmus och jag låg på soffan och slö kolla tv till halv 8 då vaknade lillsyster så då var det kört :)

Jobbade naturligtvis på lördan då, 12-22! Anka hade fest och de ville att jag skulle komma dit ef jobbet men jag promenerade runt på ögonbrynen *som den gode Kerstin brukar säga*  vid det laget. Söndag var det kalas så nu är jag trött!!!! Tror att jag går med Rasmus i säng vid 20.30. Så känns det just nu ialf.

Huvudet är fullt av det här och det här borde jag gör, det här och det här måste jag göra och det hjälper inte till precis, bara jag råkar närma mig vad hjärnan pysslar med så känner jag bara ooooo nej, jag tror det blir sängen ialf

Fick en bild på mailen av Sanna, den ska illusterar en kvinnas hjärna, tyckte den var rätt bra :)

Var enda av dessa små blå kulor är en tanke på någonting som
måste göras, ett beslut eller ett problem som måste lösas. 

image104
 
En man har endast två kulor, och dom är han fullt upptagen av

Savannah fyllde 2 år

Vår lilla trollunge fyllde 2 år i lördags fast vi hade kalas idag (söndag) Det kom folk i stort sett från klockan 15 fram till 19.30. Savannah förstod inget av vad som hände, varför fick hon så mycket presenter. Hon fick 2 nya bejsor (bejsan för en) , en av Pian och Jussa och den andra av Anka som hon kallar sina dockor. Dom gillar hon, hon bäddar ner som, matar, kollar om don har kissat eller bajsat och har dom det (enligt henne) så säger hon usss! Sen fick hon en jätte fin barbie docka av Linnea och Jonte. Bakbord, kavel och formar av Annika och Tomas, kläder av Sanna, My little pony (2 st) med tillbehör av Linda och Petra med familjer, pengar, ritblock av Tanos och pengar av morsan, av oss fick hon Pippis "Villa Villerkulla"  och dockor till det. Av Maria och Sussi fick hon en bondegård. Hoppas jag inte glömt någon nu, då får ni säga till

Rasmus fick oxå en del presenter han med :) Först var han så sur över att det var Savannah som fyllde år, inte han. Så han tyckte inte att hon skulle få ha kalas eller få några presenter alls- Men idag så har han hjälpt till att sätta upp ballonger och cerpentiner och väntade sååå på att gästerna skulle komma så han skulle få börja fika :)

Vi har sjungit och blåst ljusen, videofilmat och fotat. Lägger in lite bilder imorgon, orkar inte börja tjaffsa ikväll. Jo hon är med på family. se. På två ställen tom, Danne hade sattit in en och jag en utan att säga till varann. Sen smög vi och vaktade sidan hela dan idag tills det kom in och överrqskade varann :) Fast länge tog det innan annonsen kom in, jag var på eftermiddan igår och Danne hade visst varit lite senare. Men idag vid 10 dök dom upp först.

Ha det gött

För att återgå till rottisar

Ibland kan det vara rätt påfrästande att äga hund!!! Deffenetivt när den fortfarande tuggar som jag tidigare nämnt. Men dom kan ha en del andra olater med. En morgon när jag steg upp och satte näsan utanför sovrummsdörren kände jag en välbekant doft, fan tänkte jag var har hon bajjat!!! Nelli är lös i huset om nätterna och oftast gör hon det riktigt bra och bara sover. Men denna natt har hon tydligen haft tråkigt eller så protesterade hon mot nått. Hon hade bajjat i vardagsrummet, spytt en stor hög med något blått i, träflisor o annat. Jag går in i köket och upptäcker att vi har anlagt swimingpool i köket.... något tokigt placerad precis invid kylskåp och ena väggen men endock, det var en redig "pool" Ändå var de ut efter 24 och pinkade kvällen innan. Vid vidare upptäcksfärd runt huset så hittar jag en av soffkuddarna utspridd i molekyler. Huvva kände jag bara, tur att jag ska jobba :) Väckte Danne som fick börja ta reda på allt.

Det blåa i spyat kom jag på lite senare vad det kunde va. Kvällen innan så satt jag bakom datorn, hör ett mysko ljud, försökte lokalisera var det kom ifrån och vad det kunde vara. Rottisarna visste jag deffenetivt har med ljudet att göra. Men dom var ute? Nå jag kikade ut på altanen så ser jag Nelli stå och riktigt njuta och gnaga på fönsterbågarna!!! Jag tänkte det e ju ta mig tusan inte riktigt klokt det här. Dagen innan det så upptäckte Danne skrap märken efter tänder på vår nya köks inredning. Jag vet inte vad jag gör med henne ifall hon tar sig en tugga på skåpen nån dag.

Ha det gött vänner

Varit trött!!!!

Alltså jag har varit kanon trött i flera dagar nu. Så i måndags gick jag och la mig med Rasmus klockan 21 och igår ännu tidigare, tror klockan var 20.40 när vi hoppade i säng. Guuuud så skönt det var, har somnat som en sten båda kvällarna. Men men det bådade i att jag steg upp kl 3.45 i morse :) hmmm det var mindre roligt att vakna den tiden. Nå jag tog täcket och kudden och gick på soffan och somnade om vid halv 5. Ikväll känner jag mig piggare så jag orkar nog titta Heros iallafall.

Annars har det väl inte hänt så mycket här hemma. Vi har fått vatten i köket nu, det känns skönt. När man inte har nått inser man hur beroende man är utav det. Jogga upp och ner i källaren med disken var mindre roligt. Fläkten börjar oxå ta form, vi har ett hål i taket nu iallafall. Köksskåpen kom oxå idag, det var den där sura människan från kalix som körde ut dom. Samma kille som körde sist, men nu var Danne hemma. Så han fick Danne att bära in allt, han bara dumpade pallen utanför oss och stack. Liiiite irriterad blev jag att han gjorde så igen, sånt liv som jag ställde till förra gången och jag vet att IKEA pratat med transportfirman om honom. Men det verkar vara en sån typ som jobbar i hundra år på samma ställe, är jävligt less på sitt jobb och har förlorat all respekt för både kunder och arbetsgivare. Ni vet en sån som blivit bitter för att han aldrig blev chef eller nått annat.

Taru, före detta grannfrun :) var förbi idag en sväng. Hon kom och hälsade på Meja, hon hade tom drömt om henne sa hon. Meja var lika glad att se henne som Taru var att träffa Meja. Linda och Petra med barnen var oxå förbi en snabbis på kvällen. Livat blir det med 4 små telningar som springer runt och gapar men dom har rätt kul ialf. När Linda och Petra försökt lugna dom en stund o det inte alltid funkar så får moster ta ton och då ser de ut som tända ljus..................... i 5 minuter ialf :) Grannen, Stefan var förbi och hämta sin post, han skulle på middag nu med Nicke men sen skulle de dyka in och kolla på valparna.

Nä nu ska jag börja hänga tvätt och sen dammsuga innan Savannah går och lägger sig. De två stora barnen får komma och vara med sina små syskon under tiden. Faktiskt så kommer dom när man ber, det händer väldigt sällan att de säger nej. Det är skönt att slippa tjata.

Ha det gött tills vidare

Filosoferar

Sitter på jobbet och filosoferar, väntar att de ska hämta en av våra gäster. Började fundera över en sak som Monica sa till mig igår ang en av ungarna. Hon sa att jag känner att det kommer att gå bra, jag ser det. Hon sa det med någon konstig övertygelse i rösten så jag kände att hon har nog rätt. Hon hade många kloka ord att säga och jag lyssnade. Och med ens så kändes allt mycket lättare, mycket bättre. Tack för det Monica, det behövde jag höra.

Ha det gött.

Och jo jag ska uppdatera på valpsidan, lovar med bilder o allt :)

Min stress

Har funderat en del sen jag var hos läkaren på hur jag ska kunna liiite mer göra saker bara för mig själv. Men jag säger det e inte lätt att hitta ett andrum mellan jobb, ungar, djur, renoveringar o allt hushålls arbete. Men det är inte det som är mitt största problem, att ha för mycket att göra. Jag tycker ju om när det är mycket för då är jag som effektivast. Det  är stressen i huvudet, alla tankar som snurrar runt där. Jag måste lära mig att koppla bort och koppla om lite. Måste göra ett nytt centrum och vem som ska stå där. Jag brukar vara bra på att visualisera så det ska jag försöka göra.

Att jag började inse att det är allvar nu var när jag var hem o visade valparna till Monica. Då stod Jonte på bron och rökte. Jaha sa jag, när har du kommit hem? Men jag kom ju på morgonen sa han, vi har ju pratat med varann innan du for till jobbet! Alltså jag kommer inte ihåg det, jag gör verkligen inte det. Sen var jag med om en till grej igår där jag faktiskt inte minns! Så man får ju börja undra var hjärnan gömt sig, vad den gör över huvudtaget. Hur sorterar hjärnan, varför glömmer man vissa saker, när väljer den att släcka ner? För det e ju inte så att jag går omkring och bara inte vet var jag är/gör/säger för jämnan. Eller kanske jag alltid gjort så men inte fattat det förrän nu :) Hjärnan kanske tycker att -Hörru Anna, det e mycket nu, jag åker till Bahamas i vilar upp mig, återkommer senare.

När jag slutade röka så såg jag mig själv i en skitig nerrökt 2:a, en brynja (jo jag vet hel sjukt) hade jag på mig. Där satt jag med stripigt hår, häng pattar ner till knäna, skåpluckorna var så skitiga av all rök så de var gula, allt var grått och trist runt mig. En jätte askopp stod fram för mig full i fimpar och där satt jag i köksbordet med en cigg i mungipan.

Sen för varje vecka jag var rökfri, bytte jag ut lite skåpdörrar, ask koppen blev mindre och hade mindre fimpar. Jag fräschade upp färger runt i kring och tillslut började jag göra om mig själv. Så i förstår det tog ett lite tag att få det fräscht o fint :)

Men nu är jag tillbaka i den lilla tvåan igen med mina gula skåpluckor. Brynjan e på men pattarna ligger inte och vilar i famnen :D Men allt annat är nog tillbaka i det första läget. MEN det finns ett litet skåp där solen, färgerna och lukterna  bor, det lyser runt kanterna på det, det vill att jag öppnar det. Men jag har för tillfället slarvat bort nyckeln. Jag försöker komma ihåg var den är, men som alla vet är jag ju för tillfället en riktig virrpanna. Jag har ju ingen aning om vad jag gör eller säger mellan varven. Linda sa till mig igår att, - Vet du, jag tror du har upplyst mig om att grannarna har seppat 10 gånger!! Oj tänkte jag, jag kommer överhuvudtaget inte ihåg att jag sagt det alls.

Men något sånt måste jag nog hitta på denna gång med. Jag måste se en bild av mig, mitt liv om några år, fantisera hur kommer det att se ut då, hur kommer jag att se ut och hur kommer jag att må. Sen därifrån bestämma vilken bild jag vill göra om det till och sakta men säkert börja förändra.

För nu jäklar, är det jag som gäller!!! Som tur är sa en till mig på jobbet i veckan. Jag har stressat klart, nu ska jag börja tänka på MIG själv i första hand. Så vi kommer att vara ett litet gäng egotrippade människor som går runt på jobbet o ser välmående ut :)) Det e tur vi e ett bra gäng så vi kan dela med oss av lite förståelse till varann

Ha det gott mina vänner så hörs vi

Alla ni som smsar

Alla ni som smsar mig än kan sluta med det. JAG KAN INTE SE DOM!!! Min display är ju som sagt sprucken. Jag kan fortfarande ringa....... ibland, och ta emot samtal när den vill ringa. Funktionerna verkar bli sämre eller så är det så att knapparna helt glidit ur läge nu.

Vet ni om folk som försökt smsa mig så kan ni ju hälsa att det inte går

Natti


Dommen

Rasmus har varit hemma från dagis idag, Savannah är frisk nu så hon for glad i hågen till dagis. Rasmus har jätte ont i halsen och ont i huvudet säger han själv. Han låter väldigt tjock i halsen faktiskt. Nå han var med hos läkaren idag, han låg och ritade medans dom tog ekg o ställde sina frågor. Hjärtat var det inget fel på ialf. Men undertrycket var lite högt tyckte dom. Jag brukar ligga på 60/120-130 ungefär. Nu var det 90/120. Och hon sa läkaren att det är typiskt för stress. Du måste varva ner, ta hand om dig själv. Jahaja tänkte jag och hur gör djur då? Det är inte lätt att hinna med sig själv mellan ungar, djur, skiftarbet, hemmet (bara denna bit är ju enorm, det vet vi kvinnor ialf), renovering, tonåringar osv osv. Gå ner i tid sa hon. Du har ju rätt att gå ner till 75% när barnen är små. Jo just ja sa jag, Hur går det då med ekonomin? Hon tittade på mig som ett frågetecken ungefär. Ja men nog är väl hälsan viktig. Jovisst tänkte jag men det är nog viktigt i bankens ögon med att de får in sina pengar med. Tror inte dom går på det om jag ber dom dra ner mina låna med samma procentsats.

Nå riktigt så krassligt är det väl inte, visst kanske vi skulle klara oss på det MEN jag vill inte arbeta bara för att kunna leva så pass att lån o räkningar blir betald. Nog vill jag kunna unna mig något nångång iallafall. Så jag får fundera ut nått annat sätt. Nå jag fick ialf reda på vad som inte var fel med mig. Nått positivt ändå :)

Nä nu ska jag mata valpar o sedan glo lite tv.

Ha det gött


Det berömda humöret

....... har visat sig igen! Allt gick fel redan på morgonen. Vi har ju inget vatten iköket just nu. Disk hade hunnit börja hopa sig lite här och lite där, hundhår var det överallt, ungarna gapade, hoppade i sängen trotts otaliga åtsägelser. Nå jag dammsög, o svor lite för mig själv, torkade upp lite hundkiss, och små plockade. Sen när Savannah hade gått i säng så tänkte jag at jag ska börja diska. Och det var då jag insåg hur det faktiskt såg ut överallt. Då började min mun att gå i ett, det var
-vårt hus ser alltid ut som fan själv, vi måste hjälpas åt alla här
- just nu så får faktiskt  ALLA (och med det menade jag egentligen Danne) plocka efter sig
-när har du rört en dammsugare sist?
-när har du tvättat sist
- och bla bla bla och bla

O mitt i allt detta så tröttnade jag på att se all disk, jag kände bara att måsta gå ner med den i källaren eller försöka diska den på vår pyttelilla toa (som jag ännu får in ändan i) nä det kändes bara så jävla jobbigt. Så jag tog en ICA påse o lastade i allt jag hittade o kastade helt sonika det i soporna, borstade mig om händerna och kände mig som Hedivig, ni vet hon som sjöng -Kom och skriv mig det på näsan, den som vååååååågar JAH! En serie som gick på 70- talet tror jag.

Jag tyckte orehört synd om mig själv som faktiskt måste göra precis ALLT i detta hus! Danne fick sig stackarn några skopor ovett må jag säga, en del oförtjänade andra mycket förtjänade enligt mig ialf :) Men nu så har jag hunnit ta det lite lungt för mig själv. Ungarna sover och jag har badat bastu. Pratat strunt med mina vänner i telefon och verkligen återhämtat mig lite. Så nu kan jag lite flina när jag tänker tillbaka hur jag måste ha sett ut, som en hysterika med en påse disk :D Men just då var allt mindre roligt måste jag säga.

Nä nu ska jag hitta i säng

Natti natti och ha det gött

Läkartid

Ringde till lärkaren ialf idag o fick tid. Jag har ju varit förkyld så länge nu och det vill inte släppa. Den sista veckan har jag haft ett tryck över bröstet konstant och det som strålar ut under höger arm, ut i ryggen o magen. Sen igår sa en av mina arbetskompisar att jag var alldelens blå om läpparna, visserligen kan jag vara det lite då och då. Men nu gör det ont i "bandet" när jag andas, jag är alldelens yr i skallen. Igår kom jag inte ihåg hur jag kom till jobbet. Jag vet att jag gått men jag har ingen aning om hur jag gick. Började fundera på det när Mervi frågade om jag ville åka från gruppis till daglig med henne. Först trodde jag att jag hade bil, sen kom jag på att nej, den har Danne. Och då började fundera över vilken väg jag gått och jag kom inte ihåg. Det gör jag fortfarande inte. It's kind of scary....

Ja ja får se vad de säger, de sa att om det blir värre så skulle jag genast kontakta dom, fick akut tid till imorgon. Alltså man börjar bli gammal, tänkt vilka krämpor man börjar få, det e ju helt otroligt alltså. Hela min släkt både på mammas och pappas sida har dött i hjärtat och jag har ju lyckats skrammla på mig alla ärftliga sjukdomar så varför inte det här med.

Nåväl kanske lite deppigt inlägg but thats life, it isn't always sunny :)

Ha det gött

Bild på lilla Linus :)

Här kommer en bild på Mari och Christians lilla Linus

image103

Nu till bedömningen :) Lik Mari runt munnen och Christian runt ögonen tror jag. Söt och go är han
Grattis kramar till dom båda :)

Mari har fått barn!! :)

För alla oss som väntat och väntat och väntat. Nu har Mari äntligen fått sin bebis, en pojke bidde det, precis som hon sa. Han vägde strax över 4 kg och var 52 cm lång. Har ännu inte själv pratat med henne. Exo åt ju som sagt upp min mob så vi har inte kunnat smsa.
Pojken damp ner efter igångsättning igår eftermiddag/kväll. så vad skönt att deras långa vänta äntligen är över. Dom var inte inne på webbisar än ialf, var just och tittade.

Varit med i TV!!!

Måste bara säga innan jag tar min eftermiddagslur, idag har jag blivit intervjuav av tv norrbotten :) Dom ringde igår och frågade om jag har lust att ställa upp. Det är så att 2002 efter folkomröstningen så var jag och handlade en dag på Prix, när jag kommer ut så står tv 4 norrbotten där. Dom frågade om hur jag röstat och vad jag tycker om att Vestman nu skall avgå när det blev nej till på gränsen. Igår ringde dom alltså och vill göra en uppföljning så här 5 år efteråt.

I samma veva jag tackat JA så började jag undra vad fan jag nu gett mig in på. Det gnagde i mig lite då och då under dagen. Men som tur var så var vi på föreläsning med Mia Törnblom (självkänndedom var ämnet) i Luleå igår, skit rolig och väldigt duktig som föreläsare. Hon verkligen bjöd på sig själv, drog med sig publiken, ja vi hade skit kul. Henne borde alla se. Nåväl hon sa att gör man ett misslyckande nån gång så ska man försöka göra det till nått som blir en rolig grej istället, mycket lättare att ta och man kommer över det betydligt fortare. Sagt och gjort, tänkte, om jag nu gör bort mig helt och hållet så får jag göra en rolig historia av det istället :)

Nä nu ska jag o vila lite, CU later

Att äga en rottweiler!!! grrrr

Jahaja som ni alla vet så har jag ju varit förtjust i det här med rottisar sedan jag köpte Tiara 1991, min älskade vän. Men jag TROR jag börjar ändra mig något på den punkten!!!!!!! Jag har ju nu min kära X-man (Danne har sin Nelli, Exos syster)  även kallad Exo och när jag är bestämd så heter han enbart X med kraftig betoning! Från och med i kväll kommer han att förevigt kallas X !!!!!!! Nu till varför

Jag och Danne var i källaren och gav valpisarna den sista maten, klippte klor, hängde tvätt osv. Uppe är rottisarna och Hera. Jag hörde ett liiitet krasch och hann tänka, ska jag gå och kolla. Men glömde det i samma veva. Danne går upp och kommer ner lika snabbt och säger att jag fått ett sms och ger mig mobben som INTE var en trevlig syn!!! Då har min gode X tyckt att han kan nog tugga på den!!!! Alltså jag visste inte vad jag skulle säga, jag bara glodde på den och suckade. Han har tur den gode X att det inte var matte som kom upp och såg eländet för då hade han fått gå omkring med en mobil djupt planterad i pannbenet!!!

Så här såg den ut

     

Hela displayen är i bitar, batteriluckan bär som synes djupa märken efter tänder. Batteriet har jag ingen bild på men det är oxå knöligt. Danne tyckte jag skulle skicka in den till Ericsson och säga att det är nått fel med mjukvaran, den stänger av av sig själv jämt *asg* och undra om de kan serva den lite, lägga in ny programvara o så

Den j*la sablars hundfan! Förra veckan åt han upp vår hemtelefon. Han käkar leksaker, papper, knycker i sophinken, snor mat från bordet, markerar på allt som sticker ut, tex en leksaksbil, ett soffhörn, elkablar, papegojburar osv.  Han har burit upp halva gräsmattan på altanen, inklusive gräs och jord! Men en eloge till min käre vän och följeslagare, han äter inte på möblerna, jippiii.
Det sköter Nelli så fiiiint!!!!

Livet med en rottis är otroligt charmigt, de är trogna vänner, de avgudar sin familj, dom är våra bebisar o vill ligga i famnen. Dom tar plats och vill vara med. Han hatar när jag lämnar honom, han grinar bara jag går i källaren ibland. Vad som än händer så är dom dig alltid trogen. Men som sagt, det finns BAKSIDOR, men förhoppningsvis är han ur detta snart.

Ja att inte förglömma, Ericsson är en för jäkligt bra telefon för hör och häpna, den funkar hur bra som helst. Det går att ringa till den och ringa ifrån den, ljudet e det inte något fel på alls. Men av förklarliga skäl så kan jag inte ta emot sms :)) så kära vänner tills jag köpt en ny så är det ingen idé att messa mig.

                image102
         En något skamsen X säger sorry matte och natti natti till alla er andra

Avmskning, vägning och första maten

Idag har vi avmaskat valparna för första gången och gett dom köttfärs och en majsvälling blandning som jag fick av mamma Anka :) du hade så rätt så, de älskade den! allt slank in, de fick 2 teskedar var med avmaskning i.

Afrodite, Venus och Ares vägde alla omkring 650 gr, Gaia var minst med sina 500 gr och Luna var tungviktarn i gänget, hon vägde 750 gr ungefär. Har tagit bort valplådan nu. De sprang ju inne i den. Stod upp mot kanterna när vi kom in, och vår valplåda var inte så stor. De tyckte att det var lite konstigt först men snabbt fann de sina nya platser och kurade ihop intill varann. Nu börjar dom bli lite roliga. Men den här kullen är tidigare än de förra. De är som rörligare på nått vis.

Ska ta lite nya bilder o sätta in dom om jag hinner imorgon.

Natti natti

Vad har jag gjort idag?

Sitter och försöker fundera om jag gjort nått nyttigit idag! Känner mig idag igen rätt sliten, har börjat få ont i örat med. Snart har jag ont i allt som sitter från bröstet och upp! Envis förkylning det här. På dagen gjorde jag nog inget spec, Rasmus har varit hemma, han hade diarré igår men inget mer. Han spydde inte, han käkade litegrann och det hölls men bajjade löst några gånger.

Har haft en massa främmande förstås, umgåtts och druckit kaffe :) Sen har det varit det vanliga, handlat, dammsugit och lagat mat. Fast idag lagade Danne maten medans jag dammsög och plockade undan, tror nog ordningen var den igår med :) Upptäckte att Danne gör mycket godare köttfärssås än jag så det ska han få göra i fortsättningen.

Ikväll har jag städat lite i källaren. Det var en uppsjö av hår, man kunde gjort en hel del nya djur av det som jag dammsög upp. Jonathan har hotat med att dammsuga sovrummet här nere idag. Dennis tog datarummet igår. Så får se då om det blir allvar av det hotet.

Sitter nu och väntar på att få komma i bastun. Dennis badar nu efter att jag klippt honom. Mamma får inte komma med nå mer, dumma barn! Nä skoja bara, förstår att en 17 åring inte vill ha morsan i bastun, bland dom sista gångerna jag fick vara med så såg man att de tyckte det var liiiite obekvämt. Och det e inte så länge sedan vi badade alla bastu tillsammans.

Imorgon har vi planeringsdag från 12, ska bli kul. Torsdag ska vi på kurs i Luleå, blir ännu roligare.

Oki doki folks, natti natti så hörs vi

Trist

Ett par av mina vänner ska separera. Jo och jag menar inte de två andra som det tydligen blivit en hel del missuppfattningar om vad jag hört!
Tycker d känns trist. Det är aldrig roligt när folk man känner går skilda vägar. Oftast tappar man kontakten med nån av dom...

skrattar

borde nog tillägga att jag och Levi bodde dörr i dörr då, så jag kom inte krypandes efter gatorna..... :)

jo nu minns jag

Jag har faktiskt varit så sjuk att jag var helt utslagen i några dagar. Det var 1986, då åkte jag på sån lunginflammation att jag inte skulle önskat det till min värsta ovän. Jag hade 42 graders feber, de ville lägga in mig på lassa men jag vägrade... hm man fick ju inte röka där. Och rökte det gjorde jag, jag minns att jag kröp in till Levi på midsommar afton. Han hade ungarna (Linda, Conny och Petra, de var små då) envist skulle jag nog röka :)

Jo och en gång i början av 90 talet, då var det oxå lunginflammation. Men den var lite lindrigare, då hade jag hög feber i två till tre dar. Så jag och lunginflammationer är ingen vidare kombination tydligen

Har blitt sjuk

eller blivit och blivit, jag har varit förkyld nu i 5-6 veckor!! Men nu i söndags så kände jag att det är på väg att bli värre. Har varit skit trött hela helgen, på fredag kändes det som om att jag inte överlever kvällen fram till ungarna ska sova. Idag har jag fått ont i halsen och lungorna, så det e väl en lunginflammation på väg skulle jag tro. Ont som tusan i ryggen och det klassiska för mig ialf... det ilar i nyckelbenen när jag andas.

På Torsdag ska vi till Luleå med jobbet på föreläsning, det ska bli skit roligt. Hoppas bara att jag inte är helt nerdäckad då. Men det burkar jag inte bli, vete gudarna när jag varit så sjuk så att jag måste ligga i sängen? Vet inte om det inträffat nån gång i vuxen ålder ialf.

Ibland brukar jag tänka att jag skulle vilja bli så sjuk så att jag måste ligga för att gå omkring och vara halvdassig i flera veckor är skit jobbigt. Man blir ju så ini nordens trött och slut i kroppen till slut.

Nä nu ska jag kolla till middagen

Ha det gött så hörs vi

Och så de små krypen

Meja och hennes små bäbisar mår bara bra. Dom öppnade ögonen i slutet på förra veckan. Nu har de börjat små busa lite grann. Jag som trodde att jag kunde ha dom i valplådan till vecka 4! Men det vete sjutton om det går, de far ju fram som små huliganer redan :)

En av tikarna, Gaia, hon med bara brunt runt ena ögat blev bokad i dag. Och jag vet att hon kommer att få ett underbart liv i sitt nya hem så småning om. Så det känns jätte skönt. 

Eira har varit på mig som en tok :) om nya bilder på de små så här kommer dom Eira. Inga vidare bra bilder, de sov som stockar när jag var ner. Men dom e rätt gulliga iallafall

   
Afrodite                      Gaia

            
Luna snosar Gaia       Ares mellan Luna &     Huvuden, tassar &
i rumpan                     Afrodite                       öron i en enda röra 

Med detta säger Afordite natti natti till alla med en tass över syrran Venus. Nu tyckte hon att foto sessionen var över
                  image97
                              So untill next time. Good night to you folks

Vi börjar med kök och toa.... tvättmaskin

Ja det var ett tag sen, har varit så trött och sen är min egen dator nerpackad och Danne sitter oftast och spelar på kvällen så jag kommer inte åt datorn förrän efter 01!!! Men ikväll hann jag före :)

Köket, ja där har vi hunnit lite till. Elen är nu dragen till köksön så nu kan jag använda spis och ugn. Gjorde premiär i ugnen idag, gjorde pommes frittes. Det blir så himla gott i varmluftsugn. Och jag kan ju välja, jag kan köra min ugn antingen på varmluft eller som vanlig ugn *hihi* snajsigt va :)

Så här ser vår köksö ut, det ska ännu fast en vad ska jag kalla det "serveringsdisk" ovanför hällen

             
Så här ser det ut just nu. Och så närbilder på vår fina  ugn och häll

Köpmansdisken är oxå uppskruvad nu. Fast det var lite svårt att få en bra bild på det, vi har ju så mycket inne ännu som ska ut! Ska ringa resursverkstan imorgon så de kommer och hämtar spisen ialf. Köpmansdisken ville jag egentligen inte ha. Det är för mycket lådor och jag vet hur det bli i mina lådor. Men jag ger mig Anka har hjärntvättat mig och sa att alla ska ha ett sånt utrymme där man slänger in småprylar så de inte ligger framme för det hade hon läst eller sett på tv. Och visst håller med henne, kan man skyffla ner det i en låda så då syns det ju inte. Fast jag tror hennes feng shuiande syster skulle ha ett mot argument där. Är det inte så Fia, att engligt Feng Shui så stör bara vetskapen av "stöket" ens sinne?Nu till toan. Vi har ju äntligen börjat få lite kakel på väggarna, yippeee :) Men tror ni inte att det var för lite!! *grrrr* Jopp alldelens riktigt, 7 plattor för lite och naturligtvis är det beställnings vara. Men men det e bara och le och beställa och vänta, inget att göra åt. Fotade lite när de hållit på en halv timme ungefär. Ska ta bättre bilder när det är lite ljusare, vår kamera är dålig att fokusera. Men här får ni ett hum på det

    
Nu väntar vi på resten

Och vad var det med tvättmaskinen då. Jo den pajade förra lördagen mitt i tvättandet! det var bara och sticka iväg till jobbet som tur var så hade de ledigt i en av tvättstugorna. Så på 3 timmar hade jag tvättat flera maskiner och allt var torrt och inviket i korgen. Det är skönt med de stora tvättsugorna, det är många maskiner och bra torkmöjligheter. Det var pumpen som gått i vår maskin, men idag kom den nya. Danne har bytt aoch den funkar perfekt, skööönt

Ja ja mina vänner ha det gött så hörs vi och
Natti natt

Måste bara få säga...

innan jag går o lägger mig. Hörde ni ÅSKAN?? Vid 24 började det att mullra men inte trodde jag det kunde va åska, i Oktober! Jag var ut och rökte vid 00.30 och då kom det riktiga monster blixtar och en hel del muller. Men för en som älskar åska så var det himla snabbt över. Men jag hörde iallafall :D

Vi har skruvat ihop köpmansdisken idag, imorgon skulle Danne ringa elaren så han kommer och fixar så vi får ihop köksön.  Jo jag har lite bilder på hur långt toan e på väg osv. Men det känns rätt sent attt slänga in dom nu så jag gör nog det imorgon.

Annars har vi haft en rätt mysig dag med mat på stan med hela familjen, ja Dennis är hos Gärre så han var inte med :( men alla andra. Träffade Mari, hon är på G nu, i natt blir dom nog föräldrar, roligt. Blir lite avis på dom, det är rätt mysigt med småingar ändå.

Ha det gött och natti natti


RSS 2.0