Min nya blogg

Bloggar hädanefter på

http://wiccans.wordpress.com


Välkommen dit istället

Skriptet som tar dig över

från blogg.se till wordpress. Jag hade så jävla mycket bilder så det tog en enorm tid. Sen har jag ju tjorvat med att få bilderna att synas på nya bloggen. Men annars funkade det helt perfekt att få över allt. Det var bara att följa anvisningarna. Har fått flera förfrågningar nu så jag lägger upp det här.

Trebarnsmammans skript

Du skriver bara in dina uppgifter men var inloggad på båda bloggarna innan du klickar Importera bloggen. Jag fick felmeddelanden om att inloggning misslyckades på blogg.se. Men det försvann när jag var inloggad samtidgt. Det kan ta över en timme stod det om du har en stor blogg, min tog över 2 timmar att få ner.

Lycka till

Går över nu

Fortsätter trotts allt krångel med Wordpress nu. Det är bilderna som krånglar, dom finns sparade i arkivet men visas inte. De är tydligen sparade under fel mapp men jag hittar inte någon annan mapp och inte hur jag ska göra heller. Att lägga in bild för bild vet jag hur jag gör i gamla inlägg men hur länge tar inte det?? Det måste finnas något enklare sätt och det lär jag säkert hitta.

Men från och med nu så kommer mina blogginlägg finnas påhttp://wiccans.wordpress.com

Hej då bloggen


Ny bloggportal på G

Japp nu har jag hittat ett skript som gör hela processen till mig :) Men det stod att det kommer att ta tid. Så ikväll ska jag försöka få till det. Så sedan är ni välkommna till


Adressen kommeer att vara http://wiccans.wordpress.com/ Meddelar när allt är färdigt men fram till dess kommer jag att fortsätta här.

Ha det gott

Handledning

Klockan är halv tio och jag har stigit upp för lite mer än en timme sen. Ska börja göra mig klar, vi har handledning med jobbet idag. Klockan 13 börjar det. Har lite grejs som ska hinnas med innan det. Så det är bara att sätta fart här :)CU

Döden är inte död

Ikväll hade jag tänkt göra nått så annorlunda som sitta bakom datorn! Jag gör ju aldrig det :s Nä men jag har faktiskt planerat att byta blogg portal. Har hittat en som verkar ha så mycket mer än blogg.se. Har gjort ett konto som jag sitter och provar mig fram på. Det är ju inställningar hit och dit och bla bla. Anledningen att jag bloggar är just pga denna är så lätt att hålla på med, inga konstigheter alls. Började faktiskt blogga på en annan protal först men den var så tjafisg när man skulle lägga in bilder. Sen skulle du byta sida när du skulle göra inlägg och klicka hit och dit för att se det o ja tjafsigt värre var det.

Men nu ville jag verkigen sitta och undersöka, kolla hur man gör på den andra, det verkar rörig men det är det ju alltid i blörjan. OCH det stora OCHET, går det inte att importera/exportera denna blogg dit då byter jag inte!!

Anledningen till att jag inte fått detta gjort ikväll heter Minna och Linda. Minna kom först och vi hade några trevliga timmar med mycket prat, en treo, kaffe, cigg och kyckling enchiladas. Linda kom och vi fortsatte med kaffe, enchiladas och cigg :) Sen började jag lägga ungarna, fastnade framför tv:n. Kollade detta nya program "Det stora grå" tror jag det hette. Ett program och det paranormala, spöken och annat. Det ska gå som serie, väckte tankar som hur förklarar men det man ser, hör, känner? Men jag känner att jag inte behöver förklara mig. Jag har hållit på med olika saker inom det området i över 20 år. Och numer så tänker jag, jag vet vad jag upplever och vad andra tror om de upplevelserna får stå för dom. Jag VET att det finns något efter detta, döden är inte död.


Vi tar in på nästa hållplats i väntan på att fortsätta vår bana. Jag vet att jag än en gång får träffa dem jag sörjer både djur och människor. Och jag träffar mina djur nu i mina egna hypnotiska tillstånd, snurrigt va? Det är väl bra, döden skrämmer inte då. Hinduerna ser döden som ett kläd ombyte, ett rätt bra sätt tycker jag. Förenklat sett så när du gör goda gärningar får du bättre karma och till slut slipper du återfödelsen, du uppnår Nirvana och själen upplöses i alltet.Nu tv

You wouldn't like me when I'm angry

Har tillbringat 1½ timme på dass, med dreadsen. Har vaxat, snurrat med bakpulväh, och dragit in det som kommit ut. Avslutade med att snurra varje dreds och föna ordentligt. Det gör att vaxet smälter in i dreadsen. Fan jag har beställt lite jox från dreadhead för snart en månad sen och jag har ännu inte fått mina grejor.

    

Jag gillar egentligen inte att vaxa dreadsen, de blir så tunga och liksom "blöta" eller hur jag nu ska beskriva det. Buttan är bra till att ta bort den vaxiga känslan och sen luktar det gott med. Sprayen är bra att få rötterna att dreada sig och betydligt enklare att få ditt än vax eller gelet. Gelet är annars skit bra men det blir lite sockrigt i hårbotten av det. Det ser ut som man har mjäll eller nått. Sedan riktigt dread peppar så jag slipper ha bakpulver i skallen :) Men man tager vad man haver heter det ju. Måste maila dit och fråga vad som hänt. Jag vet att dreadhead har problem med sidan och jobbar på så gott det går. Men nu börjar tom mitt tålamod att tryta!

Jag borde kanske maila in en bild med texten "You wouldn't like me when I'm angry" :)Kolla vd jag hittade idag när jag googlade runt, snyggare dreads har jag adlrig sett. Såna skulle jag osså vilja ha, fan att man inte är krullhårig!!Visst var dom snygga, fy vad fusk alltså!! Här får man kämpa häcken av sig för att få någorlunda snygga dreads, de låter bara bli att kamma sig, snurra nångång och ev lite vax. Sen blir de bara sånna!

Nä nu morogn fika, har inte gjort det än, så det får väl gå som lunch idag.

CU

Rolig länk

Steg upp strax innan 8. Pia kom förbi på morgon kaffe. Har kollat mailen och svarat på det som behövdes. Nu väntar djuren i sedvanlig ordning. Poolen hänger ännu på gungställningen, väntar på varmare väder innan jag börjar joxa med kallvatten. Fast det kanske är lika bra att ta tag i det nu, det blir nog inte så mycket varmare. Har rengjort den, det är ju bara att skölja av den.

Hittade en lite rolig länk idag men jag har så lite foton på mig själv (don't like the camera) så det blev inte så bra på mig.

           
Åren 1962, 1964 och 1968
http://www.yearbookyourself.com/

Ok CU later

Thunderstorm

Jag bara älskar åskan, tycker det är skit mysigt att sitta och titta på blixtrarna och räkna hur långt det är till mullret. Jag fick lära mig när jag var liten att varje sekund är en kilometer bort från en själv, så där sitter jag, tusen ett, tusen två, tusen tre ......Men vad händer, jo lite muller några häftiga blixtar och sen var det över! :(

Shit

Så korkat

Kollade igenom mina rubriker på bloggen och gud så tråkiga dom är!!! Vadå "Jobbat och stått i" vem klickar på det?? När själva inlägget handlar om nått betydligt roligare? Hur dum får man bli? Så jag ändrar dom här sista iallafall och sen ska jag börja tänka efter lite vad jag ska ha för rubriker. Gud så korkat!

Hmm

Tjejfest

På fredag ska jag gå på tjejfest, det ska bli jätte kul faktiskt. Jag har inte partajat på flera månader faktiskt så det börjar bli dags för det. Partaja och partaja, vi ska äta lite, surra och dricka vin. Jo vi ska röka vattenpipa också, det har jag aldrig provat så det ska bli en ny erfarenhet. Hon som har den säger att det är gott med äppelsmak. Så det ska jag fota.


Har precis lagt ungarna, det blev lugnt och tyst. Gojorna har oxå lagt sig och det är verkligen SKÖNT! Den odrägliga Moa har kommit hem från sin kollo vistelse hos Åsa och det blev genast mer liv i luckan. Ellen protesterar mot sin inneboende, hon gillar inte Moa. Moa har sina oljud för sig plus en del ute fåglar numer :) När Moa gapar så börjar Tintin med och när Tintin gapar så sätter Ellen igång och hon hörs flera kvarter. Nä så Moa ska väck, har erbjudit Åsa men tar inte hon den så åker hon ut på blocket. Hon är för stort störmoment i gruppen.

Ja mina vänner nu ska jag surfa vidare så...

Boyfriend på besök

Har jobbat helgen och så måndag. Hann inte blogga igår alls, moder Svea var på besök. Hon har farit idag.

Hera har haft storfrämmande här, hennes nya boyfriend har vart på besök. Rex heter han och är en blandning av Lhasa Apso och Shitzu. Han var rätt mycket större än henne men Rex matte menar på att de har en tik som är i storlek med Hera, nån cm högre, och de två har parat sig. Så vi får se. Hera ska ju löpa i slutet på augusti, början på september. Går det inte så går det inte. Jag har ju försökt para henne två gånger tidigare med en chihuahua men han var för liten, stackarn, fast att han svällde så gled han ur och det blev inget.

Så här ser det blivande kärleksparet ut

Kan nog lbi rätt så fint tror jag. Lugn och stabil var han i sättet. Han hade aldrig tex lekt med så små barn som mina. Han var lite blyg först men sen så busade han på och uppmanade till lek. Inget onödigt skällande eller så på honom heller.

Nä nu ska jag ut och glotta vad ungarna håller på med.

Later

Ordspråk

Satt och sökte ordspråk och råkade springa på Reefat El Sayed, han har tydligen sagt en hel del som sen tagits upp som ordspårk :) Här kommer några.

Det där har domaren fått om bakarslet

Etiken, den hänger man av sig i tamburen.

Här ligger en gravad hund.

Man får inte vara för hårt nackad.

Man ska aldrig skjuta när det är dimmigt.

När du köper ett nytt bolag är det egentligen kassan du lägger i vanten.

När kaptenen tappar mössan dansar alla på bordet.

Muntliga avtal är inte värda pappret dom är skrivna på


Garvade lite. Han var ju rätt högt uppsatt i sverige och påstod sig vara doktor i nått vad det nu var. Han måste ju rört sig i lite "bättre" kretsar, kan ni tänka er minen på folk när han säger nått sånt :)

CU

Vi simmar alla i samma båt.

Bara rumpor

Har jobbat sen morgonen, kom hem vilade en stund och sen mat. Nu först hinner jag kasta in en grej jag fick på mailen av Anita, garvade som fan


En senior går in för sin årliga fysiska undersökning med sin tillsammans med sin hustru.

När läkaren kommer in i undersöknings rummet han säger han, "Jag behöver ett urinprov, ett avföring prov, och ett spermie prov."


 Mannen, som är lomhörd, vänder sig till sin hustru och frågar, "Vad sa han?"
Hustrun skriker tillbaka till honom,
 
  
  
"GE HONOM DINA UNDERBYXOR"
 


 

CUDreadat klart

Ikväll har jag då varit och fått dreadsen fixade. Jag såg mest ut som en ryamatta med långa grejs i :) Men den har Åsa fixat nu. Skönt nu ser man lite presentabel ut igen. Sen drog jag in det som slunkit ur på henne, vilket nu inte var så mycket men ialf. Det slinker alltid ut lite här och där och man har svårt att själv fixa bak på skallen.

Hehe, har lånat en bit ryamatta, och klonat dit den mellan dreadsen, riktigt så här förjävlig såg jag väl inte ut men inte långt ifrån :)

Förde ut Dennis och Perra till Seskis innan jag for till Åsa. Hann bara hem från Åsa i princip så fick jag åka och hämta Bröderna Bäver, Madde och en tjej till. Mamma har oxå kommit idag och ska stanna här i helg, hon ska vara barnvakt åt ungarna på måndag. Jag och Danne jobbar och de har inte dagis eller skola än. Den börjar först nästa vecka.

Nu så ska jag gå och lägga mig och titta tv, ta det lungt. Tycker jag inte gjort nått annat än ränt omkring hela kvällen. Börjar jobba 6.45 imorgon så det är väl dags att varva ner lite.

CU

Dread kväll ikväll

Nu tänkte jag börja dammsuga i källaren. Renbädda i Dennis säng, modern är i in tågande. Sen ska poolen rengöras, hann inte med det igår, hade främmande från morgonen fram till kl 16 och sen regnade det från och till. Men idag så, då är det dags, hoppas bara vädret håller i sig.

Ikväll tänkte vi gå och käka pizza med syrrorna men det verkar bli rätt sent och jag kan inte hålla småungarna så länge utan middag. Då börjar de små äta och sen äter de ingen pizza. Pojkarna ska ut på äventyr och de ville heller inte att det skulle bli så sent och jag har dreadkvälll med Åsa med. Så vi får se hur det blir med den saken.

Det ska bli så könt att få skallen igenomgången. Mina vill tova ihop sig i nacken och det har de redan gjort känner jag. Så det blir till att slita isär och sätta nya gummiband där åteminstone. Fick faktiskt dit ett på mig själv här om dagen. Hade lite problems med en dread som gummibandet släppt i, dom är ju så småa så jag trodde att det skulle vara svårt att få dit dom men det var hur lätt som helst.

Nä nu ska jag och hämta Linda och Emppo.

CU

Gud så skönt

Jag är ännu ledig idag och imorgon. Jag har inte haft tre ledigt sen jag började jobba efter semestern. Skuld timmarna för året är klar om jag inte räknat fel. Solen skiner idag och jag ska börja att rengöra poolen, vi tömde ju den igår. Så nu ska den skuras och hängas upp för tork. Perfekt väder för det, sol och blåst. Sanna frågade om vi ska dra på stranden, men nja det tror jag inte. Det är lite rått i luften. Graderna stiger iofs fort, det var 14 för en timme sen, nu är det 16. Så visst dagen kan bli riktigt varm.

Nellie är i höglöpet, X grinar och gnäller. Han är helt nojig. Fast det går bra ändå, vi har ju burar så vi växlar emellan dom. De är ute några timmar var i stöten. Fast sen när han är ute så står han och irriterar Nelli, han står utan för hennes galler och gnäller och hon blir skit pisst. Jäklar vad hon kan skälla åt honom.

Hera ska ju in i löp nåsta månad. Satte ut en annons på blocket om parning. Och igår fick jag svar av en tjej från Kalix, hon har en renrasig jack russel. Mailade henne igår, vill ju träffa dom lite med så man ser vad det är för krabat.

Gjorde stans miss nyss. Gick här mellan varven och skulle släppa ut Exo på pink och bajs efter maten och glömmer och sätta in Nellie först! När jag kommer på det visste jag inte var hon var. Tänk om de två skulle lyckas, de är hel syskon, inte bra.

Nä nu ska jag sätta igång med morgon sysslor, alla djuren ska ha mat, gojorna då, hundarna har fått. Sen ska jag vika tvätt, tvätta upp en maskin till. Sen börjar ute görat. Måste kolla till sköldisarna med. Hubbe ropar Fuck you till mig så han är nog less på att vänta på maten :)

Ha det gott vänner

Sista poolbadet

Nu känns det som om att hösetn kommit, det har varit regnit och lite små blåsigt idag. Men ungarna ville ha ett sista dopp i poolen innan vi började att tömma den.

Savannah var i först

-Jeeeh det är inte kallllllt, Rasmus kom i!!!!Sen var der fullt ös i bassängen ett tag

       

Systeryster Bejan var oxå förbi när de badade och vi konstaterade att ungar är inte riktigt kloka :) Det var ändå 19 grader i poolen men luften var ju kallar idag. I förrgår när vi mätte var det ännu 22 grader varmt i den så det är det här sista dygnet som dragit ner tempen i den. Vi har haft 23 och uppåt 24 som bäst i vattnet. Men då får vi ju säga att sommaren varit ypperlig i år.


Så här ser den ut just nu vår lilla pool. Det kändes liute tragiskt nästan att se den helt utpumpad på det där sättet. Den har varit uppe i nästan två månader och verkligen varit väl använd. Tror att de badat nästan varje dag i den. De dagar vi varit på stranden så har de hoppat i när vi kommit hem. Så den har varit värd varenda öre. Till nästa år ska vi köpa en större så då säljer vi väl denna.

När jag började titta runt i trädgården såg jag ytterligare ett tecken på att hösten nog sagit lite klorna i oss.

       

Uscha då jag gillar inte detta, hösten är fin, den har jag inget emot men vad kommer SEN!!!! Jo denna förbaskade vinter. Jag har så svårt att förlika mig med att den faktiskt är i antågande. De här två månaderna i sommar har gått så fort. Om ytterligare två månader är det oktober och två månader till så håller vi på med julbaket!?

Här uppe går det så fort när det skiftar om, det behövs bara en dag av regn så kan det vara kört. Tänk detta är fotat i lördags, för 4 dagara sen. Då var det en riktigt het dag, blåsigt men jätte varmt.


Ja ja nu ska ungarna bada och sen ska jag lägga dom.

Ha det gott


Snabbt bara

Gör en snabb uppdatering bara. Vi städade ju idag jag och Rasmus, jo lillfröken var oxå med men hon kom mest av sig med att spegla sig, sjunga lite, sitta på sängen och titta på dockor :) Men Rasmus är en tålmodig kille, han plockade, städade, sopade, ställde i ordning. Han tycker om att ha det fint ikring sig. Vi höll på hela dagen. Två gånger tyckte han att han behövde en paus. Då hade han ont i ryggen. När vi var klar sa han -Oh vad skönt mamma, äntligen är det fint.

Jobbade kväll och for till Bejan och Lasse efter jobbet. Dom har fått allt i ordning nu. Det är bara nån kökslucka kvar att sätta upp, sen saknades det två bitar från bården och sen foga så är köket helt klart. Jätte fint blir det verkligen, mysigt.

Nu är jag hemma, har haft lite dreads vård. Ska ögna igenom bloggarna och sen söka lite info om Mylon. Den ska tydligen kunna läsa exel och word. Sen ska det oxå finnas en nyare uppdatering men den version jag hittat sitter redan i den. Sätter Danne på det, han är bra på sånt.

CU

Mulet

Mulet, blåsigt men varmt idag. Ute känns det väl inte så mycket men inne, svetten rinner direkt man gör nått tycker jag. Fick min Mylo igår *ler stort* har försökt bekanta mig med den, jobbade kväll igår så det blev inte så mycket. Men jag tror inte den kan göra det jag vill att den ska kunna. Nämligen läsa exel och word dokument. Visserligen stod det nånstans i bruksanvisningen att den ska kunna läsa xls filer och det är ju exel så det är väl bara att börja testa. Någon almonacka har jag inte heller hittat. Det finns att lägga till på nätet som widget. Men då måste jag ha en nätuppkoppling. Hotspots, jopp det hittar jag i Happis men har ännu inte rktigt hajat hur man lägger till dom. Måste jag ha deras IP nummer osv. Förde in mina egna IP och DNS  men jag behövde inte dom. Den funkade inte på nätet med dom ikopplade, när jag bockade av dom gick det hur bra som helst. Så det verkar ju som att det inte skulle behövas. Nå sånt får jag testa mig fram med. Annars köper jag en enkom handdator!!!

Idag väntar städning, tänkte börja göra iordning ungarnas rim. Danne har sattit upp hyllplan och sånt igår kväll så nu är det bara att börja fylla :) Måste torka damm fanns hur mycket som helst, byta gardiner och sånt där inne. Jobbar sen ikväll så man får förska hinna så mycket som möjligt under dagen.

Ha det gott så hörs vi

Blixtar och dunder

Det åskar här, har suttit på altanen och myst. Räknat sekunderan mellan blixtarna och knallarna. Jag tycker det är så härligt. Jonte ringde nyss, det första han frågade var -Sitter du på altanen? De stod på parkeringen på tornedalsskolan och kollade. Då regnade det inte än. Precis då vi pratat klart kom en störtskur. Just nu blixtrar det och mullrar fast inte så farligt och regnet har slutat. Så det är väl på väg bort antar jag.

Nu har jag köpt en kamera åt Rasmus. Ingen dyr och säkerligen är kvaliten därefter men han får väl prova med den så ser vi ju om det är nått han vill hålla på med.

För 228 kr får man detta :)

       

Det var väl billigt och bra, 5 megapixlar, minneskortsplats och zoom. Och sen kan man göra lite små inställningar på den.

Nä vänner nu återvänder åskan så jag återvänder till altanen :)

Later

Hmmm

Jag vill ha min Mylo!!


Kväller

Badade bastu med ungarna vid 19, tvättade dreadsen. Efter en timme ca så fönade jag dom torrare, Linda kom så hon hjälpte mig att vaxa, tackar Linda, det underlättade verkligen. Jag och Dennis har varit hos Bejan och Lasse en sväng och kollat. Det tar sig sa mordbrännan mer och mer blir i ordning. Det lät så konstigt när jag ringde henne och frågade var dom var, hemma säger hon. Hemma är ju i Stockholm. Det ska bli så kul när de är här.

Nu har jag gått igenom och kollat hur mycket hår som smitit ur men det var faktiskt nästan inget, hade lite i nacken, men jag tror jag fick in det. Sen hade jag lite som vuxit ihop men Linda drog i sär så det ordnade sig med. Tänk att de var ännu fuktiga vissa av dom, de som blivit kompaktare.

Nu ska jag gå och titta tv och änga mig åt min nya "har lite att göra" sysselsättning. Snurra hår rötterna :) vet ni hur skönt det är! Ja om jag inte råkar få tag i en där jag är öm för att jag snurrat den så mycket.

Natti på er så hörs vi

Kirveskari

Det var nog bland de sista dagarna på kirves idag. Det var vamt men blåste lite grann, inte för att det gjorde något man hade nog varit som en kokt kräfta annars. Anette, hennes syrra och mamma och barn var oxå där. Agnetha och hennes pojkar kom cyklandes från Nikkala. Så vi var ett litet gäng igen. Det är alltid lika trevligt.

  
Rasmus gjorde kanonkulor som han samlade på sin krokodil.


-Savannah, kolla jag har gjort en kanonkula?
-Öh, en vad??

     
Savannah grävde en grop som hon pysslade med rätt så länge

Käkade när vi kom hem. Gjorde enchiladas, hade lovat Dennis det. Vilade sen en timme och sen har jag badat bastu med ungarna. Nu väntar dreadsen på en genom gång och sen tänkte jag och Dennis fara och kolla om Bejan och Lasse är hemma i lägenheten. Ska kolla hur långt de hunnit idag.Ja ja vi hörs senare

Stämmer detta....

så är sommaren slut efter nästa vecka.
http://vader.aftonbladet.se/vaer.aspx?lat=65,83&lon=24,13&m=10&sted=Haparanda

Sista soldagen imorgon, sen blir det molningt och regn, tempen sjunker drastiskt. Det är för sent på sommaren för att det ska orka upp igen ialf här upp i Happis. Nå vi får tacka för den fina sommaren vi haft. Sol i över 8 veckor, en av dom var mulen, kall och trist men resten har väl varit för härlig. Men nu Henriksson kommer ditt väder, hösten närmar sig :)

Nu kirves, eller som Savannah sa -Ja vi far till Krives :)

CU

Avvägning

Pratade just med lillsyster, hon var på väg till Seskis och bada. Funderar om jag oxå åker dit eller om vi far till kirves. Det är det att det är närmare till kirves och det känns liksom lättare att åka dit. Men vi får se, nån strand blir det ialf. Det var 20.5 grader redan på morgonen vid 08 så det lär bli varmt idag.

CU later

Bilder från igår

Glömde bort att jag lovade sätta in bilder från vår stranddag igår. Det var nu inte så mycket att komma till Gud med men det var rätt skönt att slippa sanden :)

Ungarna försökte skapa lite kontakter med dessa barn. Det kom 10 ungar med några äldre personer i släptåg. Gubben hade en visselpipa, ni vet en sån man har på gympan!

Den tjöt han i titt och tätt...... sitt ner, fika, kom hit, lyssna osv. Tänkte på min gamla gympalärare när jag hörde den. Det lät inte trevligt år 2009 ska jag säga!

Utsikt från filten :)

Ungarna på fika.

Kommit från jobbet precis, är rätt trött. Sista extra passet gjort. Nu är jag ledig imorgon, det ska bli riktigt skönt. Väntar på att Bejan och Lasse ska komma. De skulle kika in en sväng. Avslutar med en bild på Savannahs bruna ben :)


Det är lite taskig kvalitet på bilderna, fotat med mobben. Annars tar den jätte bra bilder tom i mörker. Men när man zoomar, då grynar det sig en del.

CU tomorrow

Gravid?

inte jag men orm maten :) japp, alla djurälskare slutar läsa här. Nu måste de avlivas, men Danne vill vänta tills att de fått sina ungar. Sen blir det väl att ta bort en efter en allt efter att ormarna är hungriga. Eller, ja vi har en orm som tar den storleken de andra två behöver stooora råttor eller kaniner. Är det nån som vill bli av med sina? Skojar bara. Men det är svårt att hitta mat, även ormar måste äta.


Det är rätt intressant om varför människor känner sån avsky för just ormar. Jo det ser äckliga ut, långa, kalla och slemmiga tror många. Men faktum är att det inte är så. Ormen är växelvarm, ligger den på kallt så är den kall, ligger den på varmt så är den varm. Ju varmare ställe för en orm, dessto aktivare är den. Slemmig är den inte alls, den är len och helt torr :)

Bla en sån här har vi, fast inte lika stor  än :)

Jag tror vårt synsätt på orm är bibliskt. När "ormen" lurade Adam och Eva att äta ur äpplet dömde Gud den att kräla på sin buk i alla evighet, 1 Moseboken 3:14 - ”Då sade Jehova Gud till ormen: ”Eftersom du har gjort detta, skall du vara förbannad bland alla husdjuren och bland alla markens vilda djur. På din buk skall du kräla, och stoft skall du äta alla dina livsdagar.” Och vare sig vi tror eller inte så är våra handlingar än idag styrda av vår tro. Vår religion ( Nya testamentet, är den egentliga grunden i Kristendomen, Gamla- Judendomen) är grundad på Kärleksbudet " Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv". Ni vet vända andra kinden till osv.

Om vi börjar tänka på hur vi handlar och har ett lite hum om vad bibeln säger och funderar över det så ser vi hur färgade vi är av vår tro. Om man tänker på ex muslimer och deras sätt att vara, vi har mycket svårt att förstå. De är styrda av koranen och tolkningsättet av den. Det samma gäller buddister, hinduer osv. De trossystemen lever nog hårdare i vardagen än vårt. Tänk hur "antikristna" vi svenskar är och ändå är vi färgad av vårt trosystem.

       
Som ni kanske märker så är jag väldigt intresserad av religion och jag om nån är ateist ialf när det gäller vårt egen kristendom. Kanske därför att vår egen religion är sådan domedags religion. Om du inte gör så får du inte komma till Gud.....


Men jag tycker det är jätte intressant. Jag vill förstå hur människor tänker inom de olika religionerna, varför de handlar som de gör, hur kommer det sig att vi tycker som vi tycker. Framför allt tycker jag att buddismen och hinduismen ger mer hopp till människan. Jag tror att om alla människor hade deras trossystem så skulle det vara mindre ondska i världen. Just för att de tror på karma och strävar efter att slippa återfödelsen, ju mer god karma du har desto närmare nirvana kommer du.Ha det gott idag
Hemkommen från stranden

Idag var vi bara en liten sväng och denna gång på Happis beachen. Jag ska jobba ikväll så jag kände att jag inte orkade börja dra iväg nånstans. Det som är allra värst med vår strand är att det är enormt dyig botten och den är full i sten! Tårna försvinner ner i dyn och så virvlar det upp en massa lera. Så det är lite äckligt må jag säga. Idag var jag ner med ungarna och samlade bort stenar så de hade lite fritt att leka i vattnet. Ett tu tre vrålar Rasmus, vad är det där?? Då satt det som en liten "mask" gråbrun som hade sugit sig fast i hans fot. Han försökte dra bort den då kurade den ihop sig och blev som en slemboll! Den var kanske två tre cm lång och några milli bred. Hittade en kork som jag skrapade bort den med. Danne menar på att det kan ha varit en blodigel, bää det var lite uschigt ialf.

Men annars var det riktigt skönt. Vi la upp filten på gräset, lite skönt att slippa all sand. Ungarna var och härjade i lekparken, jag solade och läste tidning. Dom har en jätte fin toa... om man nu kan säga att en toa är fin :) Det är ialf en riktig toalett med rinnande vatten och skötbord och allt. Det kändes positivt, inget utedass eller bajamaja.

     

Fotade litegrann men hinner inte sätta upp dom nu, gör det senare ikväll då jag kommit hem. Börjar strax. Gud så skönt, imorgon har jag sista extra passet, lördag ledigt. På lördag har Rasmus önskat att vi far upp och grillar i Riekkola. Men de har lovat 26 grader hit upp så det blir nog Kirves och så kan vi grilla på söndag när jag slutat jobba. Har dag tur så jag är hemma efter 15 om jag kan sluta med rast. Det skulle passa fint, då tar vi middagen i Riekkola :)

Fan, väntar på min Mylo! Den borde börja komma, han skrev att det tar 5-8 arbetsdagar och jag tror han skickade den förra veckan på tisdag eller onsdag. Den kommer från USA så det är nog bara att ge sig till tåls. Under tiden jag väntat på den har jag hunnit läsa lite mer om den, hotspots och annat som de pratar om. Har gjort en konto på igoogle så jag kan använda exel till schemor, kalender o sånt. Så nu vill jag börja leka och lära mig den :)

Jobbet väntar mutta CU later


Igår var jag trött

Alltså vad jag var trött igår. Kände när jag skulle till jobbet att jag inte har lust att jobba alls. Jag brukar inte känna sån olust som jag gjorde igår. Hela kvällen var så jävla seg. Ändå var vi ute med bussen och raggade runt, det var verkligen inte min dag får jag säga.

Ungarna har morgonfikat och är ute, ska själv kasta i mig lite fika och sen tror jag vi promenerar iväg till Bejan och Lasse, de har sovit första natten i sin lägenhet. Vädret fortsätter som de gjort den sista månaden, fint och soligt. Hoppas det håller i sig nu ännu några veckor till så man hinner bli lite less innan hösten är här.

Jepps mina vänner vi hörs senare

CU

Rasmus- fotograf?

Rasmus säger att han vill ha en egen kamera, han ska börja fota. Varför inte, han fyller ju 7 år och kan ju vara rent av duktig på det hela. Han är lite konstnärlig av sig. Jag vill ju inte betala vilka summor som helst för en kamera till honom samtidigt som det inte är någon idé att köpa vilket skit som helst för då får han ju inga bra bilder hur han än gör. Har lagt några kameror under bevakning på tradera. En av dom går ut i natt så den ska jag vakta.

Ja ja

CU later

På väg på stan

Sitter och väntar på att syrran ska ringa. Vi ska fara på stan en sväng. De skulle först på IKEA och lite annat. Ska visa henne presentbodan. De har mycket fint och inte speciellt dyrt heller. Börjar jobba kl 15 idag så man hinner sitta ute litegrann iallafall. Vädret här är forfarande toppen, vi var varmast i Sverige igår eftermiddag igen :) Inte dåligt.

Ja ja ska surfa vidare

CU

Jobb och jobb

Har jobbat hela dan och jobbar ända fram till fredag men nu är det bara kvällar kvar, skönt.

Igår upptäckte jag att jag såg för taskig ut i skallen, upptäckte att jag faktiskt har stora mellanrum mellan dreadsen på ena sidan!! Panik ringde Åsa i morse så vi gjorde upp om att jag blåser iväg till henne efter jobbet. Sagt och gjort, infann mig hos henne efter 20.30. Åsa hade jätte roligt åt min panik, men förstod mig :) Hon fixade till mitt hår med två extra dreads, skönt. Så nu vågar jag visa skallen igen :) Virkade in lite löst till henne sedan. Det är så bra när vi kan göra på varann. Man slipper resor till Luleå och fram för allt sparar man in en hel del pengar. Tackar Åsa, det var guld värt.

När jag kom hem så kom Bejan och Lasse hit, de har fixat och donat i lägenheten idag. Inhandlingar lite här och där. I natt sover de ännu hos Annika men sen ska de väl börja sova i lägenheten.

Nu ska jag maila iväg lite bilder jag lovat Åsa, lovat ge henne ett gott skratt :)

CU

Sommar sommar sommar

Oh vad det är härligt med värme. Det behöver vi nordbor. Jobbade under förmiddagen idag. Vi for hit med gänget på fika och lite solsittande på altanen. Passade på att ta ut Ellen så de fick se henne.

Ellen och jag delar jordgubbar.

Efter jag slutat käkade vi middag, ungarna badade som vanligt i poolen. For sedan på stan och käkade mjukglass och lekte i lekparken en stund.

Savannah var helvild, for hit och dit, gapade och sjöng.
-Huj sa jag till henne, du är som en markatta
-Jo säger Rasmus eller som en tattare! flinade lite för mig själv. På grund av allt bråk i Vojakkala så har det varit en hel del prat över hela stan om det hela. Plus att jag har kompisar och släkt som jobbar på affärer och de har beklagat sig över att de barnen oftast är sjövilda. Han har väl snappat upp ord här och där och fått för sig att de är ett vilt gäng det :)

       

De har så roligt när man är där. Efter det for vi hem, då var klockan redan vid 19 så det var dags att börja med kvällsfikat och göra sig iordning för sängen.

Bejan och Lasse kommer idag. När jag pratade med dom för över 2 timmar sen då var de i Piteå, så de är nog i stan nu. De skulle till lägenheten och föra sina grejor och så. Tror att de ska sova hos Annika första natten. Imorgon skulle de på IKEA för inköp. Och sen är det bara att börja sätta upp allt. Det blir säkert kul att inreda. En helt tom lägenhet med helt nya grejer.

Imorogn jobbar jag 08.30-20.30 så det blir nog inte så mycket bloggande då. Slänger väl nått inlägg efter att jag slutat.


Ha det gott

Jobbar

Sitter på jobbet och så här fint väder!!! Solen skiner och det är kanon här i Happis. Nåväl jag har A tur så jag slutar redan efter 15 om jag inte tar rast :)

Later

Vill ju inte skryta men....

lite roligt är det ju :)


Har varit på Kirves idag, varmt som bara den. Vattent var oxå jätte skönt. Vi var tvungna att åka tidigare för Savannah blev bajja nödig och hon vägrade bajsa på ute toan. Den var inte tömd så det var papper och annat som brukar ligga där i ändå upp till bredden. Och till råga på eländet satt två riktigt feta flugor högst upp på en basjkorv, blääää. Så det var bara att packa ihop vid halv 3 och bege oss hem så hon fick gå på toa.

Nu väntar matlagningen.

CU

Svininfluensan

Hjälp mig! Har jag missat något? Vad är folk så hysteriska över? Det är en vanlig influensa, skillnaden är att den har genetiska drag från djur i detta fall svin. Det är vanligast att yngre människor drabbas, läste att medelålderna för de drabbade är mellan 12-17 år. Förklaringen till det är att de yngre inte hunnit ha lika många förkylningar som vi äldre. De som blir ordentligt sjuka är det som har en underliggande sjukdom som tex hjärtsjuka eller lungsjuka. De som faktiskt dött i det vad jag förstått är de som bor i länder där man inte haft tillgång till bra penicillin eller blivit recistent mot det.

Att myndigheter är livrädd för en epedemi är för mass sjukskrivningar. Risken för en epedemi är pga själva bakterien kommer från djur, våra kroppar är inte van vid den typen av bakterie, vi blir sjuk. Läste just att risken för att dö i svininfluensa var 0.4%.

Mass vaccinering- EU hotar att stoppa det, Tamiflu och Relenza är inte testat på människor, de vet inte om det finna några allvarligare biverkningar.
http://www.svininfluensan.com/

Hittills finns 498 bekräftade fall av svininfluensa i Sverige. Av dem har alla utom två haft den lindrigare formen av influensan. Detta hittade jag i en artilkel i morse, men glömde tyvärr att kolla när den var skriven. Inkubationstiden är 1-3 dagar, man smittar i ungefärligt 7 dagar.

http://bloggar.se/om/svininfluensa

http://bjarredoffseason.blogspot.com/2009/04/svininfluensan-lugn-bara-lugn-jinge.html

Jag vet inte, jag känner ingen hysteri över detta. Har jag missat nått?

RSS 2.0