Lilla katt

Alltså mitt gitarr spelande har gått framåt, jo det är sant. Idag lärde jag mig att spela Lille katt.... så det lät som det :) Och Danne satt och spelade brevid, unreal då. Han kände igen Yellow Submarine och Seasons in the sun, det var väl inte dåligt. Det är skit kul att spela, det går sakta men säkert framåt. Fingrarna värker just nu så jag kan knappt slå på tangentbordet, men det är det värt. Petra får sin gitarr på fredag så då ska vi börja spela ihop litegrann, lära varann. Conny har lärt henne lite trix och så, då får hon visa mig. Soffe håller på att fixa Ankas gitarr så snart e det klart och Pian ville oxå va med. Men hon har ju tummen i bandage just nu så det dröjer kanske ett tag. Men hon har ju tagit en massa lektioner så hon kommer nog att låta som rena rama Mark Knoffler jämfört med oss andra :) Det kommer nog att bli kul. Den är såååå fin min vita fina gitarr

image303

Ha det gott vänner så hörs vi

Glömde ju berätta

Vi har haft fest!! pesronalfest. Först bjöd kommunen oss på mat på Cape East, jätte god mat och trevligt hade vi. Sen fortsatte vi på c-huset. Det var karaoke i sedvanlig ordning, prat, dans och en massa öl. Vi hade skit roligt, Danne började tycka att vi ska fara hem. Redan tyckte jag och kollade klockan, den var 02.30!! Tiden gick så fort, men jag höll med, det var nog dags för hemfärd. Det var en lyckad fest, vi sjöng så jag hade ingen röst på två dar efteråt. Nå det berodde nu inte enbart för att jag trodde att jag var Whitney Houston eller liknande, (visst är det lite lustigt att man blir så himla bra på att sjunga efter någon öl, helt suverän egentligen :D)  fick en salig blandning av allergier med. Men det är smällar man få ta när man har roligt. Som tur är finns inga bilder från den tillställningen!

Tackar alla i vår personalgrupp för en jätte trevlig fest, men det har vi ju oftast när vi kör igång

Nå nu så, det var allt för denna gång

Köket

Nu till vårt fina kök. Jag är jätte nöjd med det. Nu är vi inte riktigt färdiga än men till 95% ialf. Kaklet eller vad jag nu ska kalla det, det är nån form av lätt betong är uppe nu. Det blev faktiskt skit bra. Elen är helt färdig dragen. Balkarna är klar förutom den sista som ska gå tvärs äver taket. Sen är det lister runt fönstren och så. Men men det har hänt mycket de sista två veckorna ialf.

Lite foton

        
Påbörjat och halvvägs

Det färdiga resultatet

     

Sidan mot gatan (2 första bilderna)         Mot hallen

     
Barstolarna var som gjorda till oss. Diskmaskinen, Danne har kaklat själv

       
Hyllan som är emellan diskbänken och ena arbetsbänken.
Visst har jag snygg lampa :) var bara tvungen att ta med den

Slutligen

image333
Detta är vad min äldste son förärat mig med i 4 veckor på raken. Olika blommor, i olika färger, förra veckan var det dessa vita tulpaner. Jätte fina, de höll i en hel vecka! Visst har jag en gullig son

Untill next time folks


Lite kräldjur :)

När jag tog ut fotona från kameran upptäckte jag att Danne fotat lite av odjuren där nere. Eller odjur ska jag väl inte kalla dom heller, dom är faktiskt ganska fina. Jag är nu inte storm förtjust i dom men boan gillar jag och den tar jag ut själv, den andra ger jag faan i! Pytonen anfaller i glaset när man rör sig runt den, men den e såååå goooo säger Danne, vet inte om jag riktigt vill tro honom där!

image315
Boan Ingegärd.
Hon är faktiskt jätte fin, har fina färger och är väldigt snäll.

image316
Rasmus egen "skorpa" fast tror nog att Danne skylde på sin son för att få hem den :)
Nåväl, skorpioner är inte lika äckliga som spindlar *huvva*

image317
Sköldisarna Kasper, Pekka och Pätka
Kasper är egentligen en tjej och henne har vi haft i över tio år.

image318
Hannibal tycker nog detta är Mums fillibabba

image319
Hannibal
En rätt bra bild. Om några år får nog Danne ha vidvinkel objektiv för att få med den. Detta är nämligen världens största orm, Rutpython och den kan bli...... himla lång :) minns inte hur många meter och vill inte ljuga men den var rätt många, 6 meter är inte ovanligt men de kan bli enomrt mycket lääääääängre

Have nice dreams now

Jonte 19 år

Det blir inte så ofta att blogga har jag märkt, men jag kör en liten uppdatering igen.
Vad har hänt sen sist? Ja min gitarr har kommit :) har klinkat och klinkat så nu är mina fingrar jätte ömma :) Men det är roligt. Och sen är den ju så fiiiiiiin.

Jonathan har fyllt 19 år, det firade han med att bjuda på tacos, fika, bastu och fest här hemma. Lugna och fina ungdomar må jag säga, det var inte mycket som hördes upp från källaren fast dom var ett bra gäng där.

     
Ja så här såg det ut kring bordet

     
Fotona blev lite suddiga men vad tusan man ser ju ialf vem det är :)

Vad mer har hänt? Jo nått fruktansvärt!! Vi har fått snö!!!! Gissa om jag är sur på den, det som var så gott som snöfritt ända till mitten av januari innan eländet kom. Alltså jag fattar inte vad folk ser för positivt i det? För mig är det helt obegripligt vad man ska med snö till. Jovisst det blir lite ljusare ute och ungarna är lite renare. Men och andra sidan skulle de inte vara skitiga av slask om det inte kom snö överhuvudtaget...... så skulle det ju vara torrt och fint. Fast då kanske det skulle regna mer, men till det finns ju fina galonisar att köpa :)

image313

Så här såg det faktiskt ut i mitten på Januari och kolla nu! Var tusan kom allt i från, helt otroligt!

Avslutar detta inlägg med Ankas födelsedagsbord :) Fotade det för det var så fint :)

image314

CU

Jonathan fyller 19 år idag

Tänk Jonte blir 19 år idag, helt otroligt vad tiden går fort. Han ska ha lite bjudning här hemma på fredag, käk och fika. Tacos får det bli och lite fika efteråt. Hopps jag inte lovat för mycket och det dräller in typ 20 hungriga tonåringar här :) Här kommer en bild på honom, tror han är typ 16 på den, på den lilla är han 17 tror jag. Hade inga nyare, de är på den andra datorn som som vanligt är nerpackad!!!!

image305

Grattis min son, jag älskar dig.

Spela gitarr :)

Börjar väl där jag slutade sist. Sittningen vi hade med medierna tyckte jag var helt ok. Jag fick kontakt med en kompis till mig som dog för några år sedan. Hon kunde beskriva henne som hon var, var hon hade ont när hon dog. Hon gav en händelse ur hennes liv, Anneli (mediet) sa -Hon visar mig en bild och säger -Kommer du ihåg detta och skrattar. Och jo jag visste precis vilken händelse hon pratade om. rådet jag fick av henne via Anneli passar precis in på det jag gör idag. Så jag var nöjd. Visst märkte man att de var helt "nya" men om några år tror jag det är riktigt skickliga tjejer. Jo sen fick man med en cd skiva från ens egen sittning, de körde in den direkt via nån konstig manick.

Nu till rubriken. Jag ska börja spela gitarr :)) Hör mig skråla Cecilia Lind, nu mina vänner är festerna osäkra..... ni vet ju hur jag blir när jag ser en karaoke :D Idag har jag köpt en, den är jätte fin. Jag vann den på tradera! Anders på jobbet hatar när jag säger att jag vann något, du får ju betala för det och då vann du ju inte säger han :) Det var en jätte schysst säljare. Auktionen hade gått ut, jag missade stopp datum. Mailade till dom och frågade om de säljer den iallafall eller om de kunde lägga upp den på nytt. Efter nån timme fick jag ett mail där de sa att de lagt upp sen igen. Det brukar inte stor säljarna göra, man får minsann passa det själv. Kollade deras omdömmen, de sålde mycket gitarrer och tillbehör. Och det hade i stort sett bara nöjda kunder. Alla tyckte de hade fått mycket gitarr för pengarna.

Vi har en kille som spelar åt våra arbetstagare och har pratat lite med honom om han kan lära mig spela och det lovade han. Sen har jag ju Jonte här hemma som är duktig, men det kanske inte är så kul att klinka med morsan. Men han e ju en snäll kille så kanske han ställer upp på det :)
Här kommer lite bilder på min nya "älskling"

        

image303

Visst är den snygg!!!!!

Sen är ju strax Hera i höglöp och som på beställning så hittar jag en annons från en i Haparanda, de har en liten hane för parning. De var här och hälsade på idag så imorgon gör vi första försöket. Den var jätte fin, jätte lugn och verkade ha bra temprament. Alla som varit här vet ju vilket ös det kan vara här med ungar och hundar. Rottisarna var inne i sina burar men ändå. De ylade, små gnällde och skällde till ibland på Mini som den hette. Men han bara tittade och gick vidare :) Dö tänd på Hera blev han. Så här ser Mini ut.

image304

Helle dudande då tå töööt jag e :) eller hur.

Men nu till en händelse som utspelade sig för många år sen när vi nu är inne på att spela gitarr. Det är så att jag har två vänninor (usch vad gammalt det lät) som tog gitarr lektioner. En kväll när alla andra gått hem från lektionen så börjar de här två att jamma lös till Cadillac. Ingen av dom kunde spela den skulle jag tro och mig veterligen så är dom inga direkta sångeskor heller, fast det vet jag ju inte helt säkert. Men de släpper lös ordentligt med en redig sång, headbanging och gitarr klink, det svängde ordentligt i salen. Roligt har dom som tusan.... tills de märker att de har publik :D Då sitter det folk utanför och väntar på nästa tid. Snabbt packar de ihop sig och drar ut högröda i ansiktet båda två. Frågade den ena idag när det kom på tal -Hur kändes det att gå ut? Ja sa hon det var så pinsamt så jag vet än idag inte vilka som satt där för jag vågade inte titta. Vi skrattade innerligt åt detta.

Ja så kan det gå ibland. Men man ska bjuda på sig, tänk som Mia Törnblom. Kul ska det bli iallafall och börja spela. Det är nog bäst att börja med det annars jagar väl mig Danne med gitarren runt huset så jag får ha det som halsband :) Nä den var inte dyr, jag gjorde ett riktigt klipp tror jag. Jag ska hitta glädjen i livet igen, det var ett av råden jag fick via mediet. Och sannerligen har jag glömt den, det är så mycket som ska hinnas med, mycket måsten jämt, mycket som hänt och händer. Hinner inte med mig själv längre. Men nu har jag börjat ändra på det!

Jo glöm inte att titta till sommarn efter annonser på mina spelningar *skrattar* you know a star is born

CU my folks

I väntan på....

Idag ska vi göra något riktigt intressant. Vi har två tjejer här från Luleå som har gått utbildning hos Terry Evans, ni vet han från tv. Han har varit med i bla Det okända. Dom ska ha privata sittningar med oss, fråga mig inte hur det går till. har ingen aning om vad de egentligen ska göra. Dom "pratar" ju med våra nära och kära som gått över till den andra sidan :)

Vi är 8 stycken, Sanna och Johanna har redan gått in till varsin. Jag och Jonathan har nästa tid. Det ska bli som himla intressant. Som alla vet så är jag ju mycket för det spookie stuff. Sen är det Petra och Maria och sista tiden har Pian och hennes kompis Ingrid. Vi ska efteråt utverdera, vad tyckte vi osv. Men tänk att jag fick med mig min son, Jonte har alltid varit ända sedan han var liten väldigt mottaglig, han kunde förutsäga väldigt mycket, vem som kommer under dagen, vem som ringer och sånt. Men det mest exakta han har gjort det var när Maria tappade bort en hund.

Det var så att Maria fick in en jätte gammal hund. Familjen skulle åka till finland tror jag. Men under tiden den var hos henne så smet den. Vi sökte den överallt, jag var tom upp i skogen med Henriksson för hon hade hittat ett dött djur och vågade inte gå fram och se om det var hunden. Så vi for upp på varsin häst :) kan ni tänka att jag red, vad gör jag inte för Maria :)  nä det var kul och rida.
 
Jag sökte den jämt, och en gång var vi på väg till Keräsjoki, Jontahan var kanske 8-9 år. Jag körde naturligtvis sakta för att kolla efter hunden, den kan ju gått genom skogen åt det hållet. Jonte frågade vad är det du söker? Jag sa att nå Marias hund. Då sa han -Men mamma, jag har ju sagt åt dig att det är ingen idé att ni söker hunden, den är död och finns i ett dike i Mattila. Och jo det hade han sagt, men jag tog ingen större notis om det. Nå jag vidarebefodrade vad Jonte sagt till Maria och gissa om jag blev paff när hon ringde våren därpå för att meddela att hunden var hittad och gissa var? Jo död i ett dike i Mattila!!! Så då tänkte jag att det är nog dags att börja lyssna på vad sonen har att förmeddla.

Nä nu ska jag åka och hämta Jonathan så vi är här i tid. Sen ska han på tatueringsmässa med Gärre. Hade oxå haft lust men känner att jag inte riktigt hinner med det idag. danne blir galen om jag är borta hela dan :) Han har och göra han med förstås och med de två små så blir det inte mycket gjort.

Uppdaterar ikväll efter att allt är klart

CU


Med buller och bång!!!

Idag har jag haft en MINDRE bra dag! Ungarna har varit sjuka i flera dar, griniga som tusan. Rasmus har haft hög feber, lillasyster hade feber med, inte lika hög men däremot jätte snorig. Ingen röst har de haft heller. Jo tillräckligt för att låta illa när den ena drar den andra i håret! Jag har själv känt av förkylningen, nyst och varit trött.

Men nu till mitt berömda humör. På dan idag, blev jag less, ordentligt less på att se allt som inte blir gjort. För er som inte vet så har vi ju ahft julgranen kvar ...... ända till idag, hmmm. Jag har tagit bort allt pynt föruon ljusen för tre veckor sen och Danne lovade ta bort dom och föra ner fanskapet i källaren. Jag tog ram lådan och allt var ljusen ska vara. Men tror ni den kommit ner... oooo nej den har stått i vardagsrummet och känt sig naken antar jag. Jag har haft väldigt bra tålamod med den och sagt att jag får väl hänga blommor i den till midsommar. Men idag då, då blev jag redigt arg. Med mycket buller och bång, mycket skäll och gnat så tog jag granjäveln och kastade ut den i carporten med ljus och fot. Så där jag, sa jag och borstade av mina händer - Då var den ute då!!!

Jag är väldigt effektiv då jag är arg, fort går det och en enorm styrka får jag, den flög väldigt högt och fint när den åkte ut. Sen gick jag och la mig en stund och kände mig väldigt nöjd med att den var ute. När vi nu behöver en i december igen får NÅGON allt köpa en ny och då menar jag inte mig själv. Det är inte mitt fel att den hamnade där den är just nu!!!

Nu så har jag duschat och är på väg i säng, ska bara borsta tänderna och sen sova.

Natti natti and CU soon


RSS 2.0