Att vara full och dra på krogen

En gång i världen tyckte jag det var skit roligt. Då hade man ågren dagarna efter men nu förtiden har jag ågren en vecka innan och en vecka efteråt :)

Satt och filosoferade över mitt liv som jag lever det just nu. Funderade om jag blivit tråkig helt enkelt? Inga vänner ringer längre och kollar om jag ska med ut. Underligt är väl inte det, jag var ut i våras och före det har jag varit ut midsommar dagen 2007! Oho jopp så flitig är jag på det. Men med det menas inte att jag inte svirat. Det har jag, vi har våra personal fester och de går jag på. Vi är ett så bra gäng och så har vi vår egen DJ, Mange. Han har enorma högtalare och flera tusen låtar som han snurrar på. Vi skulle säkert kunna lyfta taket med den volymen. Han har faktiskt DJat en del och gör det fortfarande på fester och så.


När jag går på krogen så går det till ungefär så här, jag dansar en jävla massa, typ från det jag kommer in tills att jag går ut. Jag älskar att dansa. De jag går ut med hinner jag knappt prata med. Sen hinkar jag i mig öl, blir full och går hem :) Ungefärligt likadant är det väl på personalfesterna fast då håller vi på till 03 och 04 OCH jag hinner prata med folk där! Skit roligt har vi med. Sen är vi en liten trupp som släpar oss dit på morgonen och städar undan.


Är jag då tråkig? Säkert i mångas ögon. Men jag känner själv att orken och lusten försvunnit helt. Jag är så nöjd med det liv jag lever idag. Vi joxar på under dagar och kvällar med ungar, djur och jobb. Sen vid 22 då kan man slå sig ner bakom datorn, Danne bakom sin och jag bakom min. Så sitter vi i nån timme. Jag känner att jag måste få gå igenom de bloggar jag läser, söka info som jag kommit på under dagen att jag behöver, ja och blogga förstås:) Sen blir det soffan och nång CSI eller liknande. Det är som en insjunken badboll ungefär.


Jag vet hur det var, hur det kröp i kroppen om man inte gick på krogen en helg. Och när man skulle ut så gick man omkring och gnolade halva dagen innan det var dags. Sen flyttar man gränsen allt eftersom utgångarna blir fler, gränsen för vad man gör, hur man dricker, vad man säger osv. Jag och de jag gick ut med på den tiden var nog i topp 5 i 10 års tid på att gå ut varje månad. Vi var jämt ute. Nu menar jag inte att vi gjorde vad som helst men efter ett tag så började man tycka "so what" det är ju en kväll på krogen. Då vet jag att jag tyckte att de som aldrig eller mer sällan gick ut, de hade inget liv!!


Men jag har ett liv, ett rätt lungt och harmoniskt liv. Jag är nöjd med det som det är just nu. Då vet jag inte vad Danne tycker, kanske han tycker att vi är som stans största panschisar :) men då hade han nog kanske gjort nått åt det själv.

Nä nu ska jag ta och fortsätta och filosofera i soffan och kolla om Danne e klar med sitt.

CU tomorrow

Det blir bara varmare och varmare

Vet inte om detta är varmaste dagen hittills i sommar, kl 18 vidade tempen 24.8 grader. Ungarna har badat i poolen fram till kl 19, det är 23 grader i den just nu.

Jahapp ja :)

Ungarna är på väg ner i källaren för en bastu. Och jag ser fram emot att få en kväll för mig själv, det ska bli skönt. Mina små gulle ungar, så söta men skönt att få vara för sig själv med.

Jonte var förbi och käkade, Madde jobbade. Men det var en rykande åtgång på fisken. Hittade nån ny jätte filé fisk. Jag har då inte sett dom förrut. Det var nån thai fisk. Den var jätte god så pojkarna. Det var ju bra, den var billigare än rödspätta med. Och man kunde göra allt möjligt kul med den stod det på påsen. Tips till er som gillar fisk.... jag gör ju inte det så jag smakade inte ens.


Pangasuis

Funkade bra att steka som rödspätta. Den var dubbelt så stor och mycket tjockare så man behölver inte steka ihjäl sig om man har stor familj.

Nu gapar gojorna som fan!!! Blir tokig på dom, måste täcka dom nu. Usch man kan ha lust att helt enkelt tutta eld på dom då :)

Så här sg det ut i poolen idagCU

Uiiiho


Fast vår egen termometer visar 24.5

Underbart

Fredag och ledig

Oh så skönt med två lediga dagar men sen jobbar jag fr Söndag till nästa Fredag! Fattar inte hur jag tagit mina extra pass, som ett r*vhål måste jag säga! Jag och Danne ska ju klämma in tio extra pass under sommaren i samma familj och plus att vi inte kan jobba samtidigt. Så då gäller det att ta där man kan och får. Nå efter nästa vecka är det över för min del ialf.

Nu ska jag ut och hänga upp lite tvätt så jag hinner vara ute innan det är dags att börja laga mat. Det blir en hel del rödspätta att steka.

Hörde den här på morgonen. Jag är lite nostalgisk igen, kom och tänka på när Dennis var runt 2 år och älskade den här sången. Han stod och dansade och sjöng framför tv:n, vaggandes från ena benet till det andra
-Med sammets nos och KORRRTA ben......


Kommer du ihåg Dennis...... "med sammets nos och KORTA (med tydligt R) ben........
Han blev så arg när man sa att det heter inte KORRRTA utan korta.
-Näha för dom sjunger ju KORRRTA sa han argt.

Ja det var den tiden det. Det är så svårt att tänka att det är 17 år sen. Det känns som några år sen bara. Usch vad tiden går fort. Samtidigt när jag tänker tillbaka 20 år och inser hur fort det har gått så tänker jag framåt 20 år. Då har jag ett år kvar till pension. Jag har börjat förbereda min utlandsflytt. Börjat göra mig av med grejer, börjat sälja, ordna papper, titta på hus där nere, börjat ta sepkulanter på vårt. Då känns det lite bättre att tänka på hur fort tiden går.

Idag är inte avstånd något, man kan ha direkt kontakt med webcam precis när man vill. Tänk hur ser tekniken ut om 20 år?!

ja ja nu ska jag ut igen

CU

Dagarna bara flyger förbi

Satt här och funderade över sommaren. Den är snart över, trist. Men i år har det väl varit en härlig sommar. Vår pool har varit flitigt använd. Det är nog badat i den i stort sett varje dag. Hösten i sig kan väl vara mysig, varmt och mörkt, tända ljus och inga myggor :) Men efter det kommer min stora fasa VINTERN!!! Har kanske liiite börjat acceptera att den årstiden faktiskt finns, den måste bara klämmas in mellan höst och vår. Tycker ialf inte den borde vara så stor och ta sån tid på sig att försvinna om den nu promt ska trängas med bland årstiderna. Jag kunde gått och väl vara utan den. För mig skulle det få regna hela vintern bara det inte snöar!

Imorgon kommer Jonte och Madde hit på middag, Jonte har beställt rödspätta med potatis. Så får väl kocka det :) Vilken middagsbjudning va :)

Nä nu ska jag surfa runt och läsa om min nya Mylo :) Är ledig imorgon och på lördag, ska bli skönt. Jo vi har fått varmvatten nu, skönt. Var ju över till Stefan några gånger, duschade i trädgårdsslangen. Men nu kan jag ta det lungt och slippa oroa mig för att det blir kallt :)


Later

Oooops vad varmt

Sitter på altanen, termometern visar 45 grader under plasttaket. I skuggan är det 22.7 just nu. Skönt, vi har plaskat i vattenslangen för att få lite svalka.


Stämmer rätt bra med vad aftonbladet visar. Hoppas det forsätter stämma med :)

Nä nu ska jag plocka undan lite ska till jobbet kl 15.

Ha det gott

Vi har varmvatten :)

Vi har ju inte haft varmvatten på en vecka. Men idag så har de varit och fixat det, äntligen. Med det följer garanterat en räkning på ett par tusen lappar!!! Men det är ett måste så det är bara att se glad ut.

Har precis bytt mat åt sköldisarna, sattit i lite nytt gräs och bytt vatten. Morgon matning av djur är över för denna gång. Nu väntar poolgörat, plocka ner tvätt och häng upp nästa maskin. Det gör man ju ute så det är bara trevligt, solen skiner idag igen.

Jag och Rasmus var och plockade lite jordgubbar på morgonen, nu har det börjat komma. Mari berättade när hon var här förra veckan att det bara sprutar ur hennes land. Våra har inte sol hela dagen för grannens träd skuggar dom några timmar mitt på dan och det märks. Ena hörnet av landet har mindre sol än den andra sidan och jordgubbarna är mycket mindre där! Baskade träd!!!!


Nu kommer Sanna, vi ska gå ut och fika på altanen :) Ungarna är redan i poolen och plaskar.


Ha det gott i solen idag

Målat gungan idag

Solen sken här på morgonkulan och förmiddagen. Rasmus for på kalas vid 12 och Savannah blev ju lite ledsen över att hon ine har nått kalas att gå på, det var hans klasskompis Matilda som fyllde 7 år. Tröstade henne med att vi kan gå hem och måla istället. Sagt och gjort, vi började måla om gungan. Savannah var jätte flitig och tålmodig, färgen rann efter händerna och gungan :) Nå det var ju bara att stryka ut lite efter henne, men den ser inte riktigt klok ut just nu. Den är målad fläckvis här och där. Hon började på säkert 10 olika ställen. Sen blev det mulet och regnet ser ut att komma så vi slutade. Danne började måla den i förrgår men då började det att ösregna så all färg rann bort :)

Ska börja jobba kl 15, inväntar det. Jobbar ännu imorgon och sen två dagar ledigt. Har extra på söndag för Mari. Sen mina egna 3 pass på det och om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att jag har det sista extra passet på torsdag :(, det blir många dar igen på raken men sen är det gjort, sommarens extra pass.

Nope nu ska jag underhålla Linda och Tommy, dom är här. Rasmus kom hem vid 14 så Emil och han har hunnit bada fast att det är mulet och inte så varmt. Poolen hade 21 grader, tror det är varmare i den än i luften.

Untill later

Har köpt en handdator :)

Jag har ju länge funderat på att köpa en handdator, surfat runt lite och kollat men inte hittat nått jag velat ha riktigt förutom en Sony Mylo. Men den har inte funnits i sverige. Ialf har jag inte hittat nån förrän igår på tradera! En helt ny, säljaren bodde i USA. Kollade upp omdömmen och det var bara positivt.

Ikväll var det dags att lägga sig på lur. 30 sec innan budtiden gick ut satte jag mitt bud, nån sekund efteråt kom ett annat men det var under mitt maxbud och den killen hade inte tid att lägga ett högre :)

Anledningen till att jag vill ha en är att jag har allt uppskrivet i min almonacka, mitt schema, Dannes, ungarnas, allas tider som skall kommas ihåg osv. Det vore så himla enkelt att bara föra in ett dokument på schemor och annat. Sen är det bara att kolla, vem jobbar, var är vi, vilken tid, var är ungarna osv. Jag har så himmelens dåligt minne och i en mobb så får jag inte in allt jag vill ha. Och det är ju bara en fördel att du kan ladda in musik, videos och lite annat i den, plus att man kan skypa med den.

Allt gick så fort så nu hoppas jag bara att jag kan använda den till vad jag tänkt. För det stora samtalsämnet runt den i USA är all kommunikation den kan utföra. Jag hann inte kolla upp innehållet riktigt i den. Jag har gjort det tidigare då jag hittade den och vill minnas att den har de funktioner jag behöver. Nåväl annars har Danne en mycket passande leksak :)

Så här fin är den
Nu ska jag glo lite tv och drömma om min Mylo
Kanske jag är liiite prylgalen eller???
Nääh, det tror jag inte

CU

Ösregn

Just nu ösregnar det, det har mullrat lite med :) jag gillar ju åskan och längtar efter att få sitta på altanen och kolla när det blixtrar. Herregud nu kommer det sån skur att man knappt hör vad man säger åt varann när man står ute. Förstår att det kan bli översvämmningar om ett sånt här regn skulle hålla i sig.

Drog ner på beach Haparanda strand. Det var några barnfamiljer där faktiskt. Vattnet i älven var varmt, Savannah plaskade på och mamma vadade till knäna, det räckte så bra så. Vid 14 började det att mullra och blixtra på finska sidan. Men när det går där är det sällan den slipper över hit. Det blev inte så mycket till åska det. Men det är rätt fränt att sitta på svenska sidan och titta när det är världens oväder på den finska sidan.

Jag minns en gång när pojkarna var små, vi var nere på stranden. Vår sida var klar och fin men molnen började tona upp på finska sidan. Till slut gick det enorm åska över bron i torneå och vi satt i solen i Happis och tittade på skådespelet. Det är rätt otroligt egentligen, det är ju bara älven emellan och den är inte bred. Men åskan har svårt att slippa över och så har vi ju havet alldelens intill.

När vi kom hem från stranden så var Linda och Perta med familjer här på beach storgatan och badade. Marianne, Dannes mamma var oxå här. Vi hade lite samkväm ett tag innan alla for hem till sitt. Annars har jag storhandlat idag, gud så skönt, då behöver jag inte fundera så mycket över det under månaden. Jag är expert på att köpa nått onödigt varje gång jag handlar så det blir mycket billigare att storhandla för mig ialf :)

Nä nu ska jag gå och titta på vädret och kolla att mina sköldisar inte drunknar i ovädret :)

CU

Solen skiner

Nästan ur klarblå himmel, 22,5 grader i skuggan. Idag tänkte vi prova vår egen strand här nere. Har väl nämnt tidigare att de gjort iordning den i år. Den hade börjat växa igen. Sen är stora lekparken, stora och stora men lekparken ialf är brevid så ungarna kan vara där med om de blir less på strand och bad.

Idag blir det nog bara jag, Sanna och Savannah. Rasmus säger att han vill bada hemma i poolen, Danne är också ledig så det passar bra. Vet inte varför jag liksom tycker att det inte är riktigt sommar längre, det är nog för att jag börjat jobba igen. Då kom jag på att halva gänget från jobbet är fortfarande på semester och ska vara det två veckor till och då kom genast sommar känslan tillbaka :)

Min systeryster från Stockholm kommer hit nu, tror de skulle börja köra upp från el stockholmo på lördag eller söndag. Då ska de vara här två veckor, de har köpt en "våning" som hon kallar den :) här i Happis. En liten 1a som de håller på att göra iordning. Det blir jätte fint, allt blir nytt. Sen kommer de upp i september igen och blir här i 3 veckor. Så det ska bli riktigt kul. Hoppas att de är upp lite oftare nu när de har en egen lägenhet, förlåt Bejan en egen våning :) Hon har bott i Stockholm i över 30 år nu och det blir ju inte att man umgås på samma sätt som med mina övriga systrar. När dom väl är här så är det så mycket som ska hinnas på den korta tiden. Alla vill att de hälsar på, sov här och sov där. Men nu kan vi hälsa på hos henne istället :)

Nä nu ska jag packa väskan och göra mig redo för beachen.

Ha en bra dag i solen

Porrigt värre

Höll på att skratta ihjäl mig åt Danne i natt. Han har en ny mob och då är det mycket testa och prova hit och dit. När vi gick och la oss kom han på att han ville testa trådlöst surfande på mobben, alltså han skulle testa surfa på vår upptagning i hemmet. Sagt och gjort, det funkade fint, då gick han in på min blogg och började läsa inlägget "Hårtvätt" och började garva,

-Men herregud säger han vad har du skrivit??
-Vadå säger jag
-Ja men lyssna på det här, inte kan du ju skriva så här heller och så läser han med betoningar på vissa ord

 (Detta är min beskrivning om nytvättade dreads)
"Sen är dom så härliga när de är nytvättade, inte alls styva, utan mjuka och sköna. Men tyvärr behöver de ännu gele och vax lite då och då. Så ska ta min burk och sätta mig framför tv:n och börja gelea."

Garvade som fan, ja om man läser det så så kan man ju få det till vad som helst :) Men det är nog bara Danne som lyckas med det.

CU

Varmt men mulet

Vaknade i natt kl 03.30 när Dennis kom hem, efter det kunde jag inte sova. Vid 06 gick jag och la mig i Rasmus säng eftersom vår var överbefolkad :) Då var det jätte fint väder, solen sken och det var riktigt varmt. När jag steg upp vid 10 så regnande det. Nu har det slutat och tempen visar 18 grader. Det ser ut som om det blir fint till dan. Aftonbladet lovar regn hela dan men hoppas de har fel :)

Nu ska jag iväg och köpa cigg ch handla lite, Danne börjar jobba kl 13 och jobbar till 22. Tror jag för honom till jobbet så vi har bilen idag. Regnar det nu hela dan så vill jag kunna göra nått med ungarna ialf. De bir så rastlösa om m man bara är hemma.

CU later

Hår tvätt

Japp har dragit in det som fanns, eller inte allt men i rötterna. Det var inte alls lika mycket som innan gummisnoddarna :) Åsa jag bugar mig för dig :) jätte skönt att inte behöva jobba så hårt. Mitt hår e ju så jävla glidigt så det kommer ut lite men inte alls på samma sätt. Sen är dom så härliga när de är nytvättade, inte alls styva, utan mjuka och sköna. Men tyvärr behöver de ännu gele och vax lite då och då. Så ska ta min burk och sätta mig framför tv:n och börja gelea. Att ha egna dreads är inget för slöpellar!!

Kanske jag själv gör det lite mer krångligt än vad det är. Men jag har sett så många skräck exempel. Senast idag faktiskt. Var på ICA och handlade och det kom en kille med flera år gammla dreads, de var rätt långa men ni skulle ha sett hur de såg ut. Uppe på skallen var det som ett kråkbo, det var öglor som var stora som dansmöss!! en massa 30 cm löst hår som stack upp överallt, det såg ut som själva dreadsen började typ vid axlarna. Sen såg jag en tjej på coop för nån vecka sen. Hon hade kortare hår, typ till axlarna. Sen hade hon nått som skulle liknas vid dreads. För det första dessa lösa hårtestar överallt som sticker ut, man ser ut som man rymt nånstans ifrån. Sen hade det blivit en fet (3-4 cm tjock) dread på bakhuvudet. Den började uppe på toppen och gick ner till nacken, problemet med den var att den vuxit fast i skalpen hela vägen ner. Det så ut som det fastnat en död råtta i huvudet på henne! Inte en enda dread såg ordentlig ut.  Fattar inte varför man vill ha egna dreads om man inte sköter dom. Då är det väl bättre att fläta in fejk istället. Jag har en enorm skräck för det, därför är jag noga, eller försöker vara det ialf.

Nä nu ska jag glo tv med min geleburk.

CU

Dagen i bilder

Städade ju åt sköldisarna idag, de var så nöjda efter att ha badat då var det dags för käket och fort som attan välja bohåla.


Kasper, som egentligen är en tjej och har varit hos oss sen 1994 och bakom Pekka som försöker få en smakbit han med.

     
Pätka, den andra hannen har käkat färdigt och skyndar sig för att välja bohåla först. Den högra såg mest cozy ut, tror jag han tyckte.

Sen kom gänget :) och badandet började....


Fiskarna har anlänt och det blev ös i bassängen :)

Idag var det livat på beach Storgatan, det var vattenkrig, jaga varann runt gården, ungarna växlade mellan studsmattan och bassängen friskt. Theo var oxå här och han gillar inte att bada.


Delar av gänget som var på "beachen" idag.

Linda med familj kom vid 11-12 nångång så vi lagade gemensamt lunch, eller Linda stod för kockandet, hon är så bra på att laga mat. Så det var riktigt trevligt.

Nu är jag just hemkommen från grannen. Har varit och tiggt till mig en bastu med ungarna, vi har någon väsentlig del (som jag inte har någon aning om vad det är eller vad den heter) som är sönder till "grejen" som fixar varmvattnet in till huset via fjärrvärmen.... eller nått sånt! Varmvatten har vi ialf inte haft på några dar, jag har raggar duschat i trädgårdslangen, det är ju varmt ett tag ialf när den legat i solen. Men jag kan ju inte duscha ungarna där, det hinner ju bli kallt innan du är färdig. Så tackar Stefan, det var riktigt skönt.

Rasmus han tyckte det var så fint i Stefans källare så han utropade helt spontant WOW och MEGA WOW!!! Han var ner där sist när Stefan köpt huset och då var inte källaren målad som den är idag. Sen tyckte båda ungarna att det var nog lite fusk att Stefan har en så stoooor badbunka, hehe även kallad jacuzzi :)

Hoppas att du fått lite sol idag Pia, försökte knuffa solen åt ditt håll med :) Nä nu ska jag ut och kolla om tvätten är torr. Och det allra viktigaste, kolla hur mina dreads är efter tvätten :)

CU later

Morgon rutinerna

Är avklarade, hundarna har käkat och bajjat, gojorna har fått ny mat och vatten. Ute blommorna nästa knäböjde åt mig i morse för att få en slurk vatten så det gjorde jag oxå. Sen var det dags för rengöring av poolen. Det kommer så jäkulens mycket skräp från träd och annat i den. Poolskyddet hjälper väl lite grann men det kommer in ialf. Nu tänkte jag ta en paus och sen ska jag börja städa åt sköldisarna, sätta in nytt gräs och badvatten. Sen är det ju dyngisar så de har badat i vattenskålen. Så där är det dags för en redig städning.

Imorse vid 09 var det redan 23 grader varmt, men då vet jag inte om den sidans termometer har varit i solen. Men på skuggsidan var det 24 så det stämmer nog. Det blir en kanon dag i dag och jag är ledig :) gissar vem som flinar för sig själv! Danne jobbar 07-19 idag så vi är själv hela dagen här. Ja nå själv och själv, Linda med familj skulle komma och bada och Petra oxå med hennes familj. Sen kommer säkert Sanna om hon inte packar iväg sig på stranden.

Så här skönt hade Saga igår hos oss, vi laddade upp med lite badvatten i en bunka men det tyckte hon inte alls om, hon tyckte det var lite skit äckligt tror jag :) Vagnen var mycket skönare enligt henne :)


Mina badtokiga ungar, alla 4, har badat i baljor uten sen de var typ 6-8 månader och kunnat sitta själv i dom. Så man är inte riktigt van, jag doppar i varenda unge jag hittar :)

Lite badbilder från tidigare år.

Savannah den 26/8 - 06

Rasmus, samma dag.

Det var fortfarande så varmt i slutet av augusti det året så de badade. Fotat med mobben, dålig kvalite.

Här är på badstranden den 10 Augusti

Den 4 Juni 07. Det året sköpte vi sen poolen.

08, var det här det sörsta vi hade uppe, det var ju så kallt förra sommaren.

Avslutar med en liten bild när Savannah ahajjar Exo. Då var han alldelens ny här hemma hos oss. Men X valde att promenera bakom Savannah från den minut han kom in i huset. När hon var bebis så fanns han där hon var :) Mattes fiiina pöjk :)


Nu väntar sköldisarna och solen.

CU

Fredag

Usch, vad det känns som att jag inte hinner uppdatera alls sen jag började jobba! Solar, badar, fikar och har mys på dan, jobba på eftermiddagen och försöker hinna med EN uppdatering ialf när jag kommer hem.

Hade solfrämmande under förmiddagen och dagen. Petra, Janne, Theo och Saga kom och lapade sol hos oss. Sanna dök in hon med. Idag var det ännu varmare än igår. En otrolig dag. Tom jag har vågat ner i poolen!! Det ni, det sker inte ofta :) Fast en riktig fegis var jag, jag promenerade runt där först och håvade skräp och mordhotade alla som bara skulle våga stänka på mig :) Sen tog jag mig ner i knästående men inte längre än så, avskyr kallt vatten!!

   

Fattar inte att ungarna bara hoppar i så där :) Savannah "dök "som hon kallar det för första gången idag, hon var så stolt. Titta mamma jag kunde ropade hon. Visst dök jag mamma frågade hon mig flera gånger.

Javisst lilla gumman, det kallar jag en redig dykning när man är 3 år :)

Annars har jag jobbat idag. Vi satt ute sen på kvällen på vårt "tak" vår gruppis ligger ovanför ett garage som sticker ut från huskroppen. Och på det har dom planterat gräsmatta, buskar och träd. Det finns bänkar, sandlåda och två små gunghästar till barnen. Det tyckte jag var skit smart istället för att bara låta det vara i betong. Sen är det höga stängsel runt. Så där brukar vi ta vårt kvällskaffe i solen, skit mysigt.

Kom hem för en stund sen och nu sitter Siri inne i mitt hår och myser. Hon är så söt, och fort blev hon helt tam. Hon är så nyfiken, hon kommer fram till gallret när man pratar med henne och när man sätter in handen så kommer hon upp på den.

Nä nu blir det dreads time i soffan, snurra hårrötter och sen gelea lite. Ska vaxa imrogon. För då ska jag bada bastu på kvällen och nu Åsa blir det hårtvätt!! :) Det har gått en och en halv vecka sen du satte snoddar och över två veckor sen jag tvättade det sist. Så nu kan jag inte hålla mig längre.


Ha det gott i solen vänner

Idag har det varit varmt

Som mest har det vart 25 grader. 27 visade det på torget men jag tror den e lite skum. Vi var på parkträff med ligan idag. Det var jätte trevligt. Efter det for vi till Orvokki en sväng och bara sa hej. Hon har så vacker trädgård, helt enorm och allt är så välskött och väl planerat.

Känner mig lite slut, har ju börjat med två extra pass och nu mina egna på det, men imorgon är det sista kvällen sen är jag ledig åteminstone 2 dagar :)

Har köpt en choklad så nu ska jag lägga mig i soffan och glo tv, säkert nån CSI på G

Ha det gott och natti på er

Härligt igen

Idag är det härligt här i tornedalen, 22 grader varmt. Ungarna har som vanligt badat i poolen. Åkte inte på nån strand idag, Danne har haft bilen, han har jobbat och sen börjar jag jobba kl 15.

Mari och barnen kom förbi på morgonen. Passade på att få lite andra barn på bild.


Nova, även kallad Bollen :)


Linus och Savannah i gungan. Linus är ju yngre än henne så hon passade på att leka lite mamma och få hjälpa honom osv, det tyckte hon var jätte kul :)

Linda, Tommy och Emil är här, pojkarna har förstås badat. Ska umgås lite, börjar ju jobba om en timme!

CU

Jobbet slutfört...

för idag. Hade en trevlig dag på jobbet. Jobbade nere på vår dagverksamhet fram till 15, vi oljade in ute möbler, promenarade, fick bortkört en massa onödigt jox vi haft stående där. Dagen gick fort.

Eftermiddan jobbade jag uppe. Har lovat att ta med mitt singstar till jobbet och sjunga med tjejerna., Sagt och gjort, den åkte ner i väskan när jag var på lunch. Och sjöng gjorde de, ja, jag och Katja drog någon låt vi med. Men jag måste säga att jag var impad frmförallt utan en av tjejerna, hon var så tonsäker så det var inte klokt. Vi sjöng ihop lite engelska låtar med och fast att hon inte riktigt kunde låten så satte hon tonerna rätt. Hon hamnade på 8-9000 poäng hela tiden, skit duktigt gjort.

       

Ni ser ju tonen, det är hon med blå mick. Kul hade vi ialf, vi höll väl på ett par timmar. De andra tyckte oxå det var jätte roligt att vara med och lyssna, så det blev riktigt trångt vid tv:n :)

Ha det gott mina vänner

Kväll och hemkommen

Kom just hem från jobbet efter lite ärenden. Nu tänkte jag bara ta det lungt och glo tv. Rasmus och Savannah är fortfarande vakna, de ligger och babblar i sina sängar. De stiger upp kring 08 och före varje morgon, de är i full gång hela dagarna, vi har ju tex varit på badstranden de flesta fina dagar. Hemma så joxas det med det ena och det andra. Vi lägger dom vid 20 men de somnar sällan före 23! De har verkligen sommarlov.

Fingret mår bra efter dagens virkning! Lite ömt men annars syns det inget. Men vad gör det bara dreadsen e snygg :) När jag kom hem så var himmeln så otroligt vacker, försökte få en bra bild. Fotade med mobben och är lite impad av kameran. Det är full zoom på men den tar ändå bra bilder.


Zoomar fullt, vill visa färgerna hur fint det var


Här har jag zoomat ut lite


Över grannens tak :)

Jag hittade även denna bild i mobben. Glömde bort att jag tagit den. I den här lådan kom Tarja som nu har fått ett lite vackrare namn, Molly heter hon. Inte för att det är något fel på Tarja, Nina men det kanske inte passar en katt, eller? Jag tror vi låter din syster slippa en katt med samma namn :) Misstänker att Madde haft ett finger med i spelet ang namnvalet:)Imorgon har jag min mastodont tur, 08.30-20.30! Har lovat ta med singstar till jobbet. Vi har en ung gäst hos oss som älskar att sjunga så jag lovade ta med vårt. Imorgon blir det sjunga av. Vi har fler, både personal och boende som gillar att sjunga. Imorgon har vi "Allsång på Vallen" Vi kanske får dela ut öronproppar åt folk. Tjejerna är duktiga och har rena röster, men vi i personalgruppen, ja vi sjunger ju efter några bärs och då tror vi att vi är stjärnor :)

Untill later

Pärlor i håret

En snabb blogg innan jag far till jobbet. Fick pärlor förra veckan och nu har jag sattit i några i håret.

       

Den första är en vit träpärla med kristaller i, skit fin. De två andra är utav metall och lite häftigare tycker jag.


Och så ser dom ut i håret :)

CU after work

Aj det gjorde jävlars ont

Jag har haft en snygga till dreadsen morgon. Jag har som ni kanske vet en pytte liten virlnål, strlk 0,6. jag virkade på som en galning bara för att köra in den i mitt eget pekfinger ca 0,5 cm!!! Där satt den som i berget och igenom en dreads ännu. Jag kom inte lös, Danne fick klippa lös mig från dreadsen så att jag kunde lirka ut nålen ur fingtet. Ont gjorde ju som tusan, den satt fast i kött o grejs där inne. Nåväl det var ju inte bättre att jag gjorde det igen, samma finger och samma hål. Men denna gång kunde jag dra dreadsen längs virknålen så vi slapp klippa! Hålet var ju nu större så det var lättare att få ut nålen. Men nu åkte ett plåster på. Innan jag var klar hade jag suttit fast i det oxå några gånger :)

Allt för dreadsen, eller hur :)

Regn och regn

Usch jag som hade sett fram emot fint väder idag blev lite besviken över att det regnade. Men man får se det positiva i det hela, då har jag tid att fixa lite i håret idag och sen behövs det köras en sväng med dammsugaren med :) Nellie hårar så det står härliga till.

Vi var ner på stranden vid älven igår och blev glatt överraskad över att de fixat iordning där nere. Förr om åren när pojkarna var mindre var vi rätt mycket dit, då fanns det kiosk oxå. De körde ner and varje år fixade och donade så det såg trevligt ut. Det har de inte gjort de sista åren. Men nu i år så var det fixat. Och det roliga var att det var rätt många som låg där och solade. Så nu när jag har börjat jobba så ska jag nog åka dit med ungarna på förmiddagarna, det är som nära och bra.

Nä nu väntar dreadsen på fix

CU

Jahapp


Vi har just nu 22.2 grader så varmare än så var det mitt på dan. Det var så hett på stan och helt vindstilla så det kändes som om att gå på gatorna i Grekland :)

Love it

Första dagen

Första dagen på jobbet efter semestern. Igår var det tungt men på morgonen när klockan ringde var det bara att hoppa upp. Det kändes helt ok faktiskt :)

CU

Så här har vi tillbringat dagen


Men det var väl ingen förvånad över :)

Som vanligt var det jag och ungarna, Sanna, Anette, Tuula med deras telningar och idag ett nyss äss i leken, Jonis syster med son. Vi kom ut strax efter 11 och for hem vid 15. Det var molnfritt nästan hela tiden i Kirves, nått enstaka moln gled förbi på nån minut. Hörde att det varit rätt så molnigt i stan?!

       
Rasmus, Max och Felicia hittade en liten stock. Vad kan man använda den till? Hårda överläggningar.... ja ja tycker Felicia, gör vad ni vill med den, jag går :)

Det var inte så mycket folk på stranden, några enstaka familjer som växlade varann. Var är alla? Är det bara vi som är badtokiga i stan?

       
Savannah lekte med Sebastian jätte länge, de grävde och geggade. Sjömonstren Rasmus och Max försökte smyga sig på dom. Då kan jag bada i min pöl istället tyckte Savannah.

Usch Barbro har börjat med sina dödstjut igen, man blir galen när hon drar dom. Hon som varit tyst i flera månader!! Hoppas bara det är en tillfällighet, annars fryser jag ner den :) nä skoja bara. Men galen blir jag, jag hatar dom jäkla tjuten. Det är som en brandvarnare fast betydligt mycket värre enligt mig ialf.

Nä nu ska jag börja med kvällsfika till ungarna. De är super trötta, så bäst och sätta fram innan de somnar :)Bye bye säger Kirveskari monstren

Katternas öronrens

Småisarna kom i vår säng i natt igen så jag har väl sovit lite si och så. De blir så trångt och de sover båda brevid mig. Men det går det med. Idag verkar det bli fint, hoppas att det håller i sig så här för det gjorde det inte igår. Sanna kom hit, vi skulle umgås lite men vi var båda så trötta, tillslut satt vi bara och glodde på varann :) Tror att det är lite vädret med, så fort solen kommer så känner man sig piggare.

Jag har haft en propp i örat i flera år, har provat alla såna som man ska ha i örat för att lösa upp men de har inte hjälpt. Nu i morse hörde jag den klonka runt där inne igen, blev så irriterad så jag tog katternas öronrens! Får se om det är nått effektivare då. Jag menar det ska ju in i ett kattöra så det kan väl inte va så farligt att trycka det i sitt eget eller?

Vad jag kämpade med det där klippet igår, men det gick tillslut. Provade vara in och söka det på youtube men hittade inte det. Läste att det kunde ta upp till 6 timmar innan den är där?? Provat lägga in alla möjliga sökord men den hittar inte, ändå finns filmen där? Nån som har ntt bra tips?

Nu morgonrök och kaffe

CU

Youtube klipp med Conny och Jonte

Nu har jag krånglat i flera timmar och äntligen fick jag in det. Ljudkvaliten är väl helt ok men de sjunger ju i en kyrka så det var en enorm akustik. Det lät jätte fint i kyrkan, hoppas filmen får fram det med.


För er som inte hängt med så sjöng de till Saga på hennes dop. Saga föddes med förskräckelse. Hon föddes med ett hjärtfel och opererades i Göteborg dagen efter. Men allt ser ut att ha gått bara bra för henne. Sen var det inte bara Saga, Petra och Janne passade på att tjuvgifta sig oxå :)

Jag hittade en jätte fin träskylt eller vad man nu ska kalla det. Jag hade bröllop i tankarna när jag köpte den och tyckte den kunde passa till både Saga och det ev bröllopsparet. Ja och sen visste jag ju vad som skulle sjungas på dopet.
"Skylten" var ca 1 m lång och 10 cm hög, den var helt vit och så var det utsnidade bokstäver som löd "Everyday matters" och det sjunger Conny på slutet, det tyckte jag var fint med tanke på allt.

Så njut av lite fin sång

CU

Hmfrph :(

Håller på att försöka göra om Petras bröllop och dop film så man kan bränna den på skiva. Först hittade inte jag min programvara jag fick med filmkameran. Nå den kom fram efter lite sökande och tips ifrån Danne :) Nåväl installerade den, men då hämtade Danne en nyare version, jag installerade den. Och vad händer den hittar inte mina filer för formatet stöds inte, bannat oxå. Nå nu hittade jag nån konverterare som tog emot mina filer i programmet så får se om det går att använda då. Skam den som ger sig. Varför jag vill ha dom omgjorda är för att Conny och Jonte spelar ju till Saga på dopet. Tänkte lägga ut det på youtube så jag får det på bloggen :)

Ops nu är konverteringen klar, ska kolla vad den gjort!

CU

Yeeeh

Det gick skit bra :) vilken fart jag hade, jag som trodde att det skulle gå skit tungt. Det blev ner till snuten upp tillbaka genonm stan bort till Cape East och sen genom dubbel tunnlarna där jag svängde vid nygatan och hem. Märkte att höfterna stelnat mer, fick ont i dom efter ett tag. Över kroppen var oxå mer stel, ser nog rätt lustig ut när jag kommer susandes. Nacken kunde jag knappt vrida alls så att hålla kolla på bilarna var väl inte så lyckat. Jag lyssnar efter dom och saktar ner så jag ser var de är och vart de är på väg. Så att åka med musik som jag gjorde tidigare är nog bara att glömma.

Skit samma om man är stel som ett kylskåp, får montera backspeglar i midjan istället :)

Inlines

Nu ska jag ut och prova inlinesen för första gången i år. Dret har inte bara blivit av i sommar, tänk jag som åkt så mycket. Dels av ren lathet men dels så har min bechterews blivit sämre. Vet alltså inte om jag kan vrida mig så pass så att jag har kolla på bilarna. Har märkt genom åren att det blir svårare och svårare för varje år att åka. Och i mars i år blev det ju radikalt sämre i kroppen.

Hör av mig när jag har varit ute och åkt, antingen så är jag jävligt nöjd och tyckte det var kul eller så går det inte alls. Och hör jag inte av mig alls så har jag dött av dåligt flås eller blivit påkörd :)

Later

Nu blev det ju kallt

Solen försvann och kallt blev det, hoppas den kommer tillbaka snart :)  Hann bara skriva det så kikar den fram igen. Hundarna har fått sin mat nu så de ska ut sen tänkte jag fara och öva lite cykling med Rasmus.

Vi bor ju så dumt så han kan inte fara iväg själv. På storgatan kör de som galningar de flesta och han har inte så mycket koll alltid. Hans språkstörning gör ju att han har dålig balans och det märks så tydligt just vid såna aktiviteter som att cykla. Det är som inte naturligt att balansera emot. Om cykeln lutar åt ett håll ja då rätar han inte upp den utan lutar med åt samma och då kan ni ju tänka er hur det går. Hans uppmärksamhet på trafiken blir ju oxå sämre i och med att han är så fullt upptagen med att förstå sig på hur cykeln fungerar. Nå med tränging lär ju det gå med :)

Ibland blir man bara så orolig över att han ska bli mobbad eller så, han är trotts allt ännu svår att förstå mellan varven. Jag och danne missförstår honom varje dag. Sen har jag märkt att han har börjat ta till beskrivnngar istället för att säga nya ord, de är ju de nya orden han har problem med. Ord som inte är befästa kan bli lite hur som haver. Tex ordet dag, han sa jätte länge gag istället. Han lärde sig att säga dag och då kom ordet deg, det sa han alltid bak och fram, han sa ged. Deg och Dag är ju lika bara vokalen skiljer dom åt. Deg var ett nyare ord och det ställde till problem fast att det är nästan samma som dag.

Nu har vi ordet tivoli, det är jätte svårt, han säger tilovi, han hör inte hur det ska vara. Jag menar sånt här accepteras så länge de är små. Men nu börjar han 1:an, hur länge kommer detta att ta? Hurdana problem kommer han att stöta på? Kommer han att få rätt hjälp? För det är konstaterat att han behöver specifika hjälpmedel för att lära sig tex läsa.

Jag beställde hem läse och räkneböcker, såna som används i skolan. Vi började träna hemma, räkningen gick rätt fort att få in, men läsningen. Han är inte intresserad alls, han har inte tålamod att lyssan och försöka. Ändå kan han bokstäverna, han kan ljuda rätt många. Men vill inte ens prova. Så jag tjatade inte om det. Hoppas intresset vaknar lite ialf innan hösten.

Nu ska jag själv morgonfika och sen ska vi ut och cykla.

Later

Jaha ja

Usch nu är det bara kvar idag och imorgon av min semester sen börjar det igen. Knega på i ett helt år innan det är dags för nästa. Börjar ha ångest för det hela. Pratade just med Sanna, vi funderade på stranden lite men jag har så ont i kroppen så vi får se hur den vaknar till liv. Men det blir väl Beach Storgatan ialf. Annars kan man ju faktskt knata iväg ner på vår egen strand. Där finns ju en lekpark för ungarna med om det nu blir jätte varmt idag,

Oh vad häftigt, det åskade igår, mullrade rejält och några ordentliga blixtar. Men det var rätt fort över, shit, jag gillar åskan. Det är så mysigt och sitta ute och lyssna och titta. Då inser man hur mycket kraft naturen har och hur oförutsägbar den kan vara.

Nu ska jag börja väcka alla djuren och utfodra dom.

CU later

Vem är du ?? Who are you ??

Som besöker min blogg?

Ser att jag har många besökande men få lämnar några avtryck :-)

Är så otrooooligt nyfiken på vilka ni är!

Skulle vara skoj om ni kunde svara på frågorna nedan:
(Och frågorna har jag snott av Åsa som snott dom av Camilla)


1. Vem är du och vart bor du?

2. Brukar du besöka mig regelbundet?

3. Hur hittade du mig?


4. Har du kanske en egen blogg som jag kan besöka?

Tack på förhand !!

Annapanna

Varmt

Varmt trotts molnigt, 21 grader just nu, solen tittar fram mellan varven. Och värmen fortsätter här uppe ialf. Synd bara att man börjar jobba på måndag. Men jag har ju haft bra väder i 3 av 4 veckor så man får inte klaga.

Klar med burarna

Efter 12 var jag klar med burarna och så dammsög jag, fan vad skönt att det är gjort. Jag har haft så dåligt samvete för just burarna. Men nu är det rent och fint :)

CU

Gojburar

Usch och fy, sitter och samlar kraft, jag ska börja städa gojburarna. Har inte städat under hela semestern åt dom, jag har ju varit på stranden så fort solen har tittat fram. Förra veckan då det var sämre väder så tog jag i tu med lite här hemma. Men idag måste det städas oavsett att solen är framme. Tänkte att om jag gör det nu s har jag flera timmar att sitta ute sen :) Ellens bur är ju så stor så det tar sin lilla tid, fast det är ju lättare på det viset att man går in i den med dammsugarn. Tintins bur tar inte många minuter att rengöra och jakornas bur får Dane ta, de är inte så snäll med mig de små grå! Hubert jagar en där inne när man kommer och rotar i deras uppbyggda högar.

Sen är det dammsugning som gäller, Nelli har börjat håra så det sprutar om henne. Dammtorkning tar jag ikväll. Nä nu är det bara och sätta igång!

CU

Siri

Idag efter att ha varit efterlängtad i 1 år så fick vi äntligen hem lilla Siri. Hon är så söt, helt naken och liten. Hon gömmer sig i min armhåla när hon sitter med mig. Så här ser hon ut, vår egen lilla bebis

Visst är jag söt? Hon är alltså en naken råtta. Vi hade ju en tidigare men det gick ju inte så bra med vår lilla Irina som gick en tragisk död till mötes förra året. Savannah har lovat att denna ska hon då inte strypa :) Jag sa att det var ett bra löfte av dig. Rasmus är livrädd när hon ska hålla den. Det tänker han då övervaka och är hon hårdhänt får hon då inte ha den sa han. Rasmus tog ju det hemskt hårt detta med Irina. Men vi får hoppas att lilldamen har lite mer vett i år. Hon förstod ju stackarn inte vad hon ställt till med.

       

Idag har Åsa varit och sattit gummisnoddar i mina dreads vid roten. Och vilken skillnad, het otroligt, nu känns det som att de faktiskt sitter där. Det känns jätte mycket bättre. Och jag har lovat henne dyrt och heligt att inte tvätta det på åteminstone 2 veckor. Man ska ju försöka hålla sig så länge som möjligt första tiden när de är nygjorda, vilket jag nu inte riktigt kunde :)

Så tackar Åsa, nu känns det som om jag kommer att kunna leva ihop med mina underbara dreads tills Linda klipper av dom i kistan :) eller vad fan jag ville ju inte till Sankte Per skallig, så de hänger med!

Nä nu titta tv mutta

CU all

Dreadsakuten

Jag och Sanna for till Åsa igår kväll. Anlände väl dit vid 18.30 tiden. Jag satte igång med att virka hennes dreads efter 19 nångång. Virkade igenom allt ända ner till toppen, gjorde om topparna och drog in det som var löst. Jag är ju inte så snabb så det tog sina timmar, vi var färdiga efter 01.30! Men det var kul, jag såg ju vad jag gjorde när man gör det på nån annan. Det är så svårt att göra det på sig själv. Svårt att se vart håret ska i vilken dread så jag vet att jag har lite kors saker här och där. Meningen var att Åsa skulle ha fixat mitt igår men det blev så sent så vi bestämde att ta det här hos oss idag istället. Jag tror att hon blev nöjd med virkningen ialf :)

   
Bakpulväh och wax, plus en pytteliten virknål, storlek 0,6 är det som behövs

Det här är något jag ska införskaffa mig, virknål med skaft, för när de blir så små som 0,6 så får man ont i handflatan av det vassa skaften. Den här såg ju helt perfekt ut och man kan byta ut inne i skaftet, skit bra för de böjs efter ett tag virknålarna.

Nä nu ska jag hoppa i kläderna och ta mig lite kaffe och sen släppa ut mitt hårsvall från "turbanen". Sover med en tub på skallen som jag har dragit ihop med en gummisnodd högst upp och ett band runt pannan så den ska hålls där. Ser ut som Marge Simpson om nätterna.... ja o halva morgon med. Stefan, grannen brukar kalla mig för talibanen :)

Nu till kaffet

CU

Frevisören

Vi var som sagt ill frevis igår. Det var jätte fint väder när vi kom dit och begav oss till pool området!? Där var två pooler en större och en midre för barnen. Men det var oxå allt, det fanns absolut inget annat där för ungarna att göra. Nå vi badade i poolen en stund.

       

Själva badstranden låg nedanför med en liten lekpark. Vatten ruschbanan var bakom receptionen. Så det var inte till att släppa ungarna dit utan uppsikt. Vi promenerade iväg dit och la oss på stranden istället.

       

Som ni ser mulande det på. Det mullarade redan på avstånd när vi kom dit. Rasmus och Emil var förstås 98% av tiden i vattnet :) Sen var det dags för vatten ruschbarnan men Rasmus vågade inte åka själv, vet inte varför han helt plötsligt var rädd för att åka. Han åkte själv när vi var i Boden, tom det sk svarta hålet och det var ingenting, den här gick inte ens fort! Tommy var tvungen att åka med honom.  Savannah åkte oxå några svänger med Tommy.

Precis när vi bestämde att det var dags att packa ihop så började det att småregna. När vi fått in allt i bilen så kom det en redigare skur. Men då var vi ju redan på väg hem.


En förövrigt härlig dag med förhållandevis rätt mycket sol :)

CU

Packar frysbagen och badväskan

Ser lite molningt ut men vamt så nu drar vi mot frevis :) Det klarnar upp efter 9 enligt aftobladet.se :)
Nä nu ska jag göra morgonfika till ungarna, utfodra alla djuren och "bajsakissa" dom. Sen börja göra i ordning väskorna.
Kanske tom jag vågar ta mig ett dopp idag?? Jag är stans fegis när det gäller bada, då ska det vara typ 27 innan jag badar!

 
CU all later

En katt i en låda

Oj glömde ju berätta vad som hände min äldsta son idag. Han hörde en knackning på sin dörr men ytter dörren smällde igen nästan på en gång därefter så han trodde nte att det var till honom. Han och Madde var på väg att handla så de gick ut nästan direkt och hittar på trappan en igentejpad låda som det stod med urklippta boxstäver på "Ta hand om mig, jag heter Tarja!" och när de öppnar den så sitter det en lite kattunge där.

Jonte ringde till mig och frågade om jag visste något om det hela. Men jag har då verkligen inte nån aning om vem det kunde vara. Jag frågade vad han skulle göra med den. Och han tänker väl behålla den. Så jag var dit med en kattlåda, klösbräda och en kattbur. Sen for vi på Coop och köpte mat, sand och en liten leksak till den. Den var så söt, liten spinkig och rädd. Men det gick fort över sen var hon mest nyfiken lilla Tarja (vilket jäkla namn förresten)

Natti

Dreadat igen

Bestädde nytt gele för det tog ju slut och då tänkte jag att jag skulle prova waxet med. Det kom idag :)

                  
Så det har ju förstås varit mitt kvällsgöra, vaxa in dreasen. Jag har ju geleat tidigare och av vaxet blir det ju som kletigt fast jag tog väldigt lite och jag gillar inte klet!!! Men får se det kanske håller bättre ihop vid roten. Men det är inget jag ska använda mycket av, tänkte ca 1 gång i veckan, nån dag innan tvätt så det hinner smälta in ordentligt. Kommer nog använda mig mer av gelet.

Jo sen finns det nått som heter Dreadpepper men man kan oxå säga "dreadpeppa" som han från Dreadhead sa :)

Det verkar vara skit bra, kollade hur och vad man anväder det till. När man har dreads så kommer det alltid ut lite hår ur dom och det ser ju inte snyggt ut om dina dreads mest påminner om små kvastar!! Då tar man helt enkelt lite "dreadpeppa" på fingarna, tar det lösa håret och börjar gnugga det mellan fingrarna så att du kommer upp ungefär en cm nära dreadsen och formar en lite boll (tova) som du sedan drar in i dreadsen. När tovan ligger där inne så kommer annat hår att fastna i den och fortsätter tova sig. För det är det dreads är, tovor som du formar till långa spiraler :)

Men jag har hitta budet varianten av "dreadpeppa" nämligen .......

Funkade perfekt, håret blev strävare och tovade sig fint, precis som när de gjorde det med dreadpepper :)
Budget variant: dreadschampo- Grön såpa
                         dreadpepper- Bakpulver (man kan oxå säga "bakpulväh", hehe)

Imorgon ska jag och Åsa ha en riktig dread kväll, med påfyllningar, virkning och en massa snack om dreads, skit kul ska det bli.

CU

En dag på altanen

Vi stannade hemma på vår altan idag. De sedvanliga kom, Sanna, Linda, Tommy och Emil. Vi hade en mysig dag med mycket sol och bad. Varmt och skönt har det varit.


Emil och Rasmus var ju förstås de största badarna. Savannah badade oxå mycket men den lilla räkan frös så hon skakade mellan varven och kom upp och satt under handdukarna.


Tommy gjorde ungarna sällskap efter noggrant övervägande.


Och även Linda vågade sig i efter att nästan mordhotat ungarna om skvättande :)

Jag tyckte det var allra skönast uppe på altanen med Ellen och Sanna


Imorgon har vi tänkt åka till Frevisören och bada, de har tempererade bassänger och vatten ruschbanor och en enorm sandstrand och långgrunt. Så bara vädret tillåter så åker vi dit.

       

Man glömmer att det finns ändå är det bara några mil bort, det finn kiosker och lite av varje där. Och endast 35 kr/dag i inträde.


Visst är det fint. Vi hade tänkt åka redan förra veckan men glömdet det. Fast o i och för sig, det var ju skity väder med förstås :) Fast jag får övertala lillgumman att inte ta med dessa klädesplagg imorgon.


Detta tyckte hon var en mycket lämplig klädsel när dagen började lida mot sitt slut och hon frysit tillräckligt :)

Nu ska jag ta mig lite kaffe och en rök, sen ska jag lägga småisarna i säng.

CU

Nedräkningen har börjat

Min sista semester vecka är på G, usch vad trist det känns. Sen när jag väl börjar jobba så jobbar jag mycket i början. Vi går ju 3-3 så då måste vi ta 5 extra pass på sommaren för att täcka upp för varann. Och jag har tänkt med röven för jag har för det första kortat av min ledighet. Min semester slutar den 18, skulle vara ledig enligt schema 19, 20 och 21 men har tagit extra pass den 20 och 21:a, hur dum för man bli??? Sen har jag koka ihop alla mina övriga extra pass i en hög, så jag är knappt ledig alls de första två veckorna.

Avvaktar med stranden idag, det är jätte fint ute just och moln fritt men det var det ju igår med vid den här tiden. Och sen har inte Rasmus känt sig pigg, han klagade på ont i huvudet igår och sov en stund på eftermiddagen och det brukar inte han göra. På kvällen var han lite varm så vi får se hur han mår när han stiger upp.

Vi är ju liiite av datanördar i denna familj tom Savannah har egen dator! Jo jag vet, hon är bara 3 år men när jag köpte ny fick hon min gamla laptop. Hon sitter och spelar på Spelo.se, där finns bla Dora och en massa andra små spel. Hon har haft den sen i våras men har inte varit intresserad av den förrän nu i sommar. Och vad barn lär sig fort. Hon hade problem med att styra musen bara för ett par veckor sen, veta var man skulle trycka och hur du ska göra och så. Men nu går det av bara farten, idag kom hon för första gången vidare till nästa nivå i ett motorcyckel spel som hon börjat med för nån dag sen. Hon var så stolt.Vi har alla en egen dator och man kan ju tycka att det kanske skulle räcka med en eller två i familjen. Men hos oss skulle det aldrig funka. Det skulle bli ett enda grälande om vems tur det är. Och jag hade fått sitta sent på nätterna när alla andra sover. Danne och pojkarna är ju spel galna och har alltid varit. Och då måste man ha en bra dator, spelen utvecklas i sån takt att daorerna inte hänger med. Så vi har väl haft en hel del gamla datorer med skärmar ståendes i källaren. En sålde vi, en del har vi gett bort, en del har vi slängt och nu har de sista gått åt till att bygga en lite annorlunda dator till Rasmus.

       
Här är Dannes bygge, den blev jätte häftig. Den lilla döskallen som sitter på utsidan sitter av och på knappen i. Ögonen blinkar när den arbetar och en liten lampa vid spindeln lyser hela tiden. Rasmus är mycket för pirater just nu. Jag vet inte om det syns men han har Pirates of the Carabean som bakgrund, den är animerad, skit häftigt. När skärmsläckaren går på så är det i samma tema, skit snyggt gjort.


Nä nu ringer Sanna, får se om vi åker till stranden eller om vi blir på vår altan :)

CU

Har inte haft tid att uppdatera idag

Theo stannade här och sov över igår. Det gick jätte bra, han saknade nog inte Petra och Janne särskilt mycket. Petra ringde vid 19 och frågade hur det går och han ville prata. -Hmmm, sa han kanske lite senare. Men det blev inte de gick och la sig, busade utav bara den så jag var tvungen att bli sur till slut.

Sen har det varit fullt ös här. Haft främmande av och till hela dagen. Sprang lite ärenden en sväng och nu är det matlagning.
Så jag uppdaterar lite senare

CU

Shit Happens


Ingen sol

Ingen sol här just nu men på aftonbladet så lovar de från 12 s får se. Jag har iallafall rengjort poolen från skräp. Det kommer in fast man har poolskydd på. Men den är klorad och klar ifall ungarna vill bada sen. Det är ju varmt ändå.

Conny och hans band Slybullit spelade på Jet Set igår. Fick en bild av Linda, Jonte var på scen med dom :) Han skulle få börja spela med dom men de bor i Luleå så det blir ju lite svårt med att öva och så. Men när han får körkortet så kan han ju köra emellan. Han tror det blir svårt med jobbet. Spelningarna blir ju mest om helgerna så det går väl. Men under veckorna att öva. Åker han fr Happis när han slutar så är han i Luleå vd 18 och sen ska han ju hem oxå, det kan ju bli lite långt. Men vill man nog mycket så står man väl ut med det ialf en gång i veckan.

Hittade ett klipp med dom på youtube

Det stod very bad quality och det får man nog hålla med om. Conny är den som sjunger.

Nu ska jag gå ut och kolla vad Danne pysslar med.

Ses senare

Dennis har kommit

Oh vad skönt, Dennis har kommit idag. Jag har saknat mina pojkar denna vecka. Ibland är det jobbigare. Tror att det är de veckor Dennis är hos Gärre. Har pratat i telefon med Jonte flera gånger denna vecka. Madde har ju varit hos sin mamma i en månad och jag har ju förstås undrat om han har tråkigt, om han äter och bekymrat mig lite så att han inte är så ensam. Men nu kommer Madde hem nästa vecka så :)

Har kommit ur bastun för en timme sen och sen min nya teknik med virknålen så såg det inte alls lika hemskt ut när det torkat. Det är nu dirket inte akut med att dra in hår. Visst finns det men inte alls lika mycket. Så det kändes skönt, då är det inte en lika stor mardröm att tvätta håret.

Nä nu ska ungarna i säng, de har ju oxå vänt dygnet lite, vaken betydligt senare och sover liiite längre på morgonen. Imorrn blir det väl stranden igen. De har lovat fint. Man vet aldrig det kan vara de sista dagarna på beachen nu. Så passar på att fara ut varenda dag det är fint. Sista semester veckan börjar ju nu och sen jobbar jag mycket när jag väl går på igen.

Nu ska jag natta barnen

CU

En skön dag

Eftersom det var relativt fint väder i morse så beslutade jag och Sanna oss för att dra iväg på stranden. Linda och Emil kom också med. Det blåste rätt mycket men det var bara skönt. Annika och Alva kom på dan en sväng men Annika tyckte det var kallt?? Vattnet var nog inte så varmt, Emil och Rasmus badade förstås mycket men Savannah höll sig mest i sanden och leka.

Fiskarna på väg ut med sina "djur"

För kallt idag, det är bättre här :)

Innan vi åkte ut till Salmis så var vi och kollade hur tingshuset sg ut. Och det var inte mycket kvar. Väggarna var väl det som i stort sett stod upp, det var helt utbrunnet innuti. Det rök fortfarande från det. Läste i tidningen att de fått avhysa två karlar nu i morse därifrån, de satt och grillade korv :)Håller på att laga mat, sen måste jag nog ta en liten siesta, är skit trött!

CU

Hmmm, gammal?

Alltså man ska inte åka karusell när man blivit över 25, ialf inte såna som man får hålla i sig av glatta livet i! Jag har ont i hela kroppen efter gårdagens Twister. Nacken är stel som en pinne, värk i axlarna och ryggen, träningsvärk! Sen har jag jätte ont på utsidan av låret, var ju tvungen att spjärna emot så att jag klarar av att hålla i Rasmus med och då tröck jag benet mot nån säkerhetsanordning så där har et börjat bli ett rejält blå märke!!!


Nä nu ska jag börja packa strandväskan :) Det är strålande sol, 20.3 när jag steg upp. Lite molnigt men det gör inget. Vi åker på Playa del Kirves.

CU

Det brann igår

Vårt gamla tingshus brann ner igår. Först for jag förbi vid 20 och sen for jag och Rasmus och kollade vi 21 tiden och då hade taket brunnit upp nästan helt upp och väggarna började ta fart så det brann nog ner till grunden.

    

Det här var vid 20 och följande bilder sen vid 21

     

Rasmus har så kloka funderingar. Han stod mest och tänkte på vad människorna som bor där vad ska de göra nu? ska de köpa ett nytt hus? deras saker, har de hunnit ta med sig dom? Han som försökte trösta sig med att det finns ju nya hus.

Barn brukar ju tycka brandbilar och sånt är spännande så jag frågade om det.
-Är det spännande?
-Nej säger Rasmus, jag tycker mest synd om dom.

Idag tjänande det som boningshus.

CU


Tivoli i Torneå

Efter att jag blogga i morse så gick jag och hämtade in tidningen. Och bland det första jag läser är att företagarna i Happis ska börja fundera vad man kan göra åt torget för att dra dit mer folk. Jag tycker mitt sommar torg är en jätte bra idé för det. På vintern äger vi ju massvis med snö, då kan man ju ha snö aktiviteter, bygga ett jätte snöslott, is skulpurer, tomte marknad and so on :) Sen annonserar dom Happis marknad och lite musik aftnar runt om i kommunen. Det var precis nästan allt som jag gnällt på inlägget innan :s sorry

Men men idag har vi varit på tivoli i Torneå, 600 spänn gick bara så där på en timme. En karusell kostade 40 kr!!! Hutlöst tycker jag. Savannah drog i såna där vinst varje gång snören, det oxå 40 spänn. Allt var svin dyrt. Sen måste man ju som vuxen åka med i vissa.

      
Här ska vi åka "Masken" en mini bergodal bana. Ungarna tycker det är skit kul. Rasmus kunde åkt själv men Savannah vågade jag inte släppa själv ännu. Hon kanske ställer sig eller nått för den går rätt fort i kurvorna :)

Sen var det mammas och Rasmus tur, huvva då. Jag gillar inte karuseller, tycker Masken var tillräcklig för mig. Men Rasmus ville i Twister så vi tog en raid i den.

     
Var ju tvungen att hålla minen och låtsas ha kul för Rasmus skull för han var lite rädd och trodde han skulle spy. Det hade ju varit snyggt om jag klivit av med spyorna hängandes i dreadsen :)

Theo han ville inte åka alls, han tycker det är lite läskigt med karuseller och sen tycker han det låter illa. Det är ofta hög musik och det tjuter och håller på. Men jag lyckades övertala honom att åka med Savannah och Rasmus i bilarna ialf.

     
Det var skit kul tyckte de två minsta iallafall.

Ett tu tre dök denna filur upp
 
När Theo väl vågat åka en ja då var det ingen hejd så skulle han vidare i nästa. Så han tog savannah och drog i väg, Rasmus ville inte åka den efter att ha provat den första bilarna :)


Koncentrerade barn, det ser ut att vara Savannah som ska köra :)

Savannah och Theo gör stan osäker :)

Rasmus han valde spök huset istället, det var väl det enda han riktigt såg fram emot att få vara i :)

     
Det var lite annorlunda mot för förra året. I år hade de lagt till en livslevande Scream som for runt där inne och skrämdes. Till och med mamma släppte ett tjut när han dök upp :)


Ni ser honom kika fram bakom dörren. Det var ju ett positivt inslag, det är ju liiite trist annars dessa små spökhus.

Emil, Linda och Tommy kom också dit men de var med Maria och hennes ungar. Men en bild han jag få iallafall.


Sen avslutade vi dagen med att Danne åkte i spiral rutch banan med ungarna. De var roligt, de var på väg fler gånger trotts brännsår när de råkat nudda kanan med någon kroppsdel. Fort gick det sa Danne.

Så här såg den ut.

Efter det for vi allihop och käkade på Frasses. Det kändes som skönt att slippa ställa sig och laga mat efter ett tivoli besök. Bara ljudet och hålla reda på ungarna gör ju att man e helt slut i rutan :)

Ja ja nu e det gjort ialf

Varmast igen

Kolla härYeeeeessss

Varmt idag

20 grader men molnigt. Det spelar som inte så jätte stor roll att det är mulet bara det är varmt. Idag tänkte vi fara på tivoli med ungarna.


Dom har ett i torneå varje sommar, tänk att Happis ordnar inte ens det nått mer. Vi har IKEA och en massa andra affärer och framstår som väldigt driftiga i tidningarna. Men vad vår kommun glömt bort är att man måste ha något att göra oxå, nått annat än shoppa. Man skäms när turisterna frågar om matställen eller ute ställen och vi har inga. Jo pizzerier och grillar i massor, tror att lilla happis har runt 10 stycken sådana. Men jag menar om man vill gå ut och äta lite fint så finns Cape East som skinnar dig på alt du har men sen finns inget annat. Att gå ut och ta en öl är i princip omöjligt. Gulasch baronen har öppet ibland men stänger 22 en vanlig vardag kväll och tom på helgerna. Nu har dom väl haft öppet till 01.

För barn finns inget att göra här, vi har ingen ordentlig lekpark, i stranden finns en liten. Det fixas aldrig tivolin hit, inga marknader längre. Kommunen är så dålig på att ställa upp, annonserar dåligt om marknader, platsen för marknaden blir alt sämre för varje år så knallarna vill inte hit. Dom sa sist att de hade blivit väldigt illa emottagna.


Bilden är från 1800 tals marknaden som var i samband med Krigs operan som för övrigt oxå var så dåligt annonserad så jag visste inte ens om att det varit. Många jag pratat med hade som jag missat att vi haft en sån marknad i Happis. Var skit sur när jag märkte det, för jag hade velat gå på det.

Vi har inget för turisterna att göra. Det ordnas sällan musik evenemang och ordnas det så är det i torneå. Hela stadskärnan är död. Detta är en mycket vanlig syn när du är på torget, en bil och inte så mycket mer!


Vårt torg är fyrkantigt. Tänk och stänga av det helt under sommaren, ordna dit lite glass/dricka barer,kör in sand, hyr ut solstolar, sätt in lite lek åt barnen, ordna sandslotts tävlingar. Det står en grill mitt på torget, de skulle få sälja mer. Stadshotellet står oxå där, de kunde ha uteservering. Det finns en liten kur för underhållning. Det är många som inte har råd att åka bort på semester, då skule vi ha vårt eget torg. Plus att turisterna oxå har något att vara på. Ordna in barnpassning, det finns mycket arbetslösa ungdomar, ge dom ett jobb på torget, lovar att de jobben skulle sökas av många.

De som behöver komma till en affär (inte många som ligger på torget) kommer dit ändå för det finns vägar som går runt själva torget och de behöver inte stängas. Bara själva fyrkanten. Kommungubbarna kommer till sina jobb ändå men måste kanske parkera nån annan stans, för kommunparkeringen kunde gått och väl ge plats åt uteservering, en friställd dusch hörna, skuggplatser för de som vill ha det. Parkeringar finns på baksidan av kommunhuset. Tänk vilken fart vi skulle få på stadskärnan!!!! alla klagar nu på att det är dött. Då skulle det vara allt annat än dött. Och detta är ju saker som inte behöver kosta så mycket. Sand finns att ta i naturen, små kiosker, stolar och annat har kommunen redan. Lokala förmågor skulle kunna få chansen att visa upp sig och underhålla. Billigt alternativ till MYCKET göra tycker jag :)

Nä nu ska jag ringa Petra och kolla upp om vi kan gå på tivolit idag istället för i morgon, de har lovar mer SOL så det blir Playa Kirves som Anette döpte det till isåfall :)

WOW kolla kollaInte dåligt va :)

Äntligen värme

Just nu har vi 20.4 ute. Från 13-14 nångång började det bli varmare och från 15 var det soligt och härligt, det blev sommar igen. Hoppas det nu håller i sig nån dag ialf :/

CU

Jag och mina dreads

Nu har jag kommit på ett sätt att få stenhårda dreads och att få dom att tvinna sig fast dom inte vill!!! ha där fick ni era dreads j**lar :) Har nu köpt en mini virknål som jag sticker fram och tillbaka inne i dreadsen samtidigt som jag vrider den ett kvarts varv. Har man mycket löst som sticker ut kör man på utsidorna fram och tillbaka och drar in. Vill man bara ha den lite fastare så håller man på inuti själva dreadsen. Har nu suttit på altanen i solen och exprimenterat. Om jag inte börjar ta det lite lugnare med håret så kommer nog Danne att klippa av mig dom snart :)

Love my dreads

Morrn bloggvärlden

Har stigit upp för en stund sen. Igår lovade dom ju riktigt varmt tills idag, jag och Sanna planerade in badstranden direkt. Men men, det ser ut som det gjort hela veckan, mulet. Men det är faktiskt varmare än vad det varit, hela 15 grader ute.

Igår for vi och handlade på lite olika affärer. Det var 10 grader när vi for. Efter att ha shoppat klart på tampis och kom ut så haden tempen stigit till 14 och efter en halv timme var den upp i 17. Det var riktigt skönt. Shortsen åkte på och jag satt på altanen ett tag och njöt.

Var till Anka igår, har inte varit till henne på flera månader. Hon har varit i stugan och jobbat jätte mycket. Men igår ringde hon, hon hade bakat och kaffet var på. Kom väl hem vid 24 tiden.

Tänkte ta ch dammsuga on en stund och kolla tvättstugan. Sen Jonte flyttade så har jag ingen tvätt!? Fattar inte varför det var så mycket tvätt när han bode hemma. Inte bytte han stup i kvarten men däremot samlade han typ två tvättkorgar i sitt rum innan han kom med det i tvättstugan.

Nä nu ska jag uppdatera mig i lite nyheter :)

CU

Tänk om.....

Tänk om de lever Elvis och MJ? Elvis var ju faktiskt MJ:s svärfar.
Tänk om Elvis faktiskt fejkat sin egen död som det spekulerades om?
Tänk om Lisa-Marie visste det?
Tänk om MJ fick henne att berätta det i sin törst efter avskildhet?
Tänk om MJ oxå gjorde det?

Då tror jag de bor i samma villa och poppar och rockar dagarna i ända :) Det kanske skulle se ut så här om man råkade bli strandsatt på deras ö......


Skulle väl va coolt? :)

Natti på er

Elvis

Michael Jackson död fick mig att tänka tillbaka då Elvis dog. Elvis har varit min stora idol sen jag var liten. Min systers fd man är och var då the big fan of Elvis. Min pappa gillade honom, det spelades mycket Elvis hemma hos oss. Än idag kan jag bli lite "sorgsen" när jag lyssnar på honom och undra hur det hade varit idag. Han var ju så nerdrogad som man kunde bli i slutet innan han dog.

Lisa-Marie, hans dotter var ju faktiskt gift med Michael Jackson ett tag.


Jag kommer ihåg den dagen då det kom ut på nyheterna att Elvis var död, 16 augusti 1977. Jag minns att vi var på seskarö, jag, Annika och mamma. Vi var hos mommo och skulle ut och plocka bär. Jag minns att jag satt i köket och de sa det på radion. Jag bara flög upp och skrek
-Mamma, Elvis är död!! Hon kom rusande och vi stod och lyssnade på nyhets sändningen. Jag kom ihåg att jag började grina :) Jag läste och följde allt i tidningarna, tv. Jag kommer ihåg bilderna/sändningarna från hans begravning. Alltså vad enormt mycket folk, vilka blomster arrangeman, jag minns att det var blommor som var arrangerade som gitarrer, helt otroligt.

       

Sen har det ju spekulerats om hans död och varför han dog och är han död överhuvudtaget. Folk har skickat in bandupptagningar under alla år där de påstår att det är han som pratar/sjunger. Elvis och Michael Jackson kommer att ha en sak gemensamt, de är båda två odödliga.

Här kommer några klipp som jag tycker är helt fantastiska.


Här med Celine Dion


Don't cry daddy med Lisa-Marie


In the ghetto återigen med Lisa-Marie

Jag tyckte bäst om musiken han gjorde efter combacken -68, de flesta gillade nog kanske honom under the earley years.
Men här kommer iallafall två av mina favvosar med honom


Always on my mind


The woner of you

En sista bara with The King of rock'n rollTCB

Michael Jackson

Har sutttit som säkert mer parten av världen och följt minnes cermonin för The King of pop Michael Jackson. Nog är det lite otroligt att han faktiskt är död. Känns konstigt, han var en sån som man trodde skulle bli typ 100 år. Det känns som om att allt detta var bara en iscensatt sak, han kliver snart upp under stjärnor och glamour och gör en enorm show av det.


Den här låten har jag alltid älskat


Den här är också så bra

Och äntligen hittade jag en version som inte var spärrad. Men denna gillade jag oxå skarpt.Ja jag känner mig faktiskt lite tagen efter att ha tittat på cermonin och nu surfat runt på youtube bland alla hans låtar, lyssnat lite här och där och återupplevt gamla minnen.

Det måste man säga om honom han var spektakulär

RIP

Badat bastu

Idag gick jag i bastun redan klockan 13, allt för dreadsen!! Efter det har jag virkat tillbaka det som lossnat, geleat och värmt gelen, dread för dread. Hade tänkt göra kyckling enchiladas idag


Men tyvärr bor här en rasta mama så jag hann inte handla i tid! Så det får bli en familjepizza istället. Inte för att jag tror någon i familjen har emot det direkt :) Imorgon då blir det jävlar enamma (heter det så) enchiladas!!

Danne han bygger dator så han har inte heller haft tid att handla, vi har haft fullt upp idag med våra egna hobbysar, ooops

 
Visst blir den cool Rasmus dator, inbyggd i ett gammalt terrarium. Hoppas bara att allt funkar när han startar upp den :)

Nä nu är det bäst att beställa pizzan

CU

Godmorgon

Idag var det liiite varmare när jag steg upp, hela 13 grader :) Får se om solen kommer idag då? Får väl soldansa lite till idag :)

Har inget planerat för idag, kanske jag får Danne med mig idag då till Pentti och Kaija. Vi har inte varit där sen i vintras tror jag. Är lite nyfiken på vad de har för hundar nu osv. Får nog ringa dit och kolla om de är hemma.

Igår eftermiddag var vi på IKEA och käkade med Janne och Petra och ungar. Theo, Rasmus och Savannah hade fullt ös. De rejvade omkring och hade skit kul. Mindre kul hade nog vi föräldrar :)

     
Inga bra bilder, dom var ju aldrig still nog länge så man hann få en blid utan sudd :) Här har vi stannat för lite mat iallafall. Det var som vanligt proppfullt på IKEA. Man märker ju inte av hur mycket folk som är där egentligen förrän man ska äta. Matvagnarna var slut, vi fick ragga runt resturangen för att få tag på nån. Brickorna var slut, glasen var slut, kön till maten var hur lång som helst. Men det går ju rätt så fort ändå.

Fyndade inget annat än en handduk till Savannah som hade tryck knappar med en liten huva. Den blir bra att ha när det blir badväder, hon tycker om att svepa om sig och då hålls den ju där :)


Den var bra va? Huvan hade oxå tryck knappar så den ska gå lätt att ta av. Rasmus har nått liknande men utan tryck knappar med pirater på. Tror han fick den av Maria och Gärre när de var till Turkiet förra året. Ska sätta tryck knappar i sidan på Rasmus handduk med.

Nä nu ska jag ta mig lite kaffe till.

CU

Mobilbög

Jag är ju något av en mobilbög. Jag byter mobiler så fort jag bara kan. Sonyericsson är något jag dragits med i fler år. Men jag gör tappra försök att byta bort mig mellan varven till något annat märke. Första gången jag provade så böt jag till denna. Motorola K1


Den här köpte jag mest för designen skull, för det är något jag är skit petig med oxå. Hade ju kollat lite vad den innehöll med. Beställde mobilen och väntade med spänning tills den anlände. Den var grymt snygg måste jag säga, den kändes riktigt gedigen i handen, inget plastigt i den. Ljudet var jätte bra, kameran super, man kune ladda ner diverse temor och grejer på den. Men sen tog det roliga slut!

Jag skulle skicka ett MMS, då kom jag på att jag inte fått inställningar från telia. Messade först, inga kom, ringde dit och då säger kärringen att
-Till den mobilen har vi tyvärr inga inställningar, den är för ny!!!
Jag:- Det kan väl ändå inte vara möjligt, den går ju att köpa i handeln?
Teliatant:- Ja du får väl prata med Motorola då.
Jag ringer till Motorola i sverige och får tag på en trevlig människa där som säger att det är min operatör som skall ordna med uppdateringar på mobiler. Och det lät ju vettigt. Jag ringer Telia igen och förklarar läget men den envisa telia tanten ger sig inte. Tillslut fick jag tag i inställningar som passade min mobil via Japan!!!!

Att ändra på något till exempel ringsignal. Det gick inte att göra som på ericsson, du går in på den signal du vill ha och väljer spara som ringsignal. O nej, du var tvungen att ändra på åteminstone 2 olika ställen om inte tre oxå för att telefon jäklen skulle ringa med den signal du valt. Det samma gällde bakgrundsbilder. Allt var så krångligt på den. Jag var ju van sonyericsson som är skit lätta och göra grejs på. Funktioner som jag var van att ha fanns inte på den osv. Så jag höll på att bli galen på den. Jag hade den typ i en månad och sen böt jag med Petra till denna mobil, sonyericssons W 710i


Men det var heller inget jag ville ha egentligen. Men hon var inte nöjd med sin och jag visste att jag skulle var mer nöjd med en SE mobil än motorolan. Den här hade jag heller inte merän 3 veckor, jag sålde den sedan till Kerstins son. Och då beställde det jag valde mellan när jag köpte Motorolan nämligen


SE W850i och den har jag varit jäkligt nöjd med. Det är den bästa mobil jag någonsin haft tror jag. Den drogs jag med ända tills att Exo gjorde detta med den *grrrr*


Förbannad var bara förnamnet ska jag säga på det jag var! Inlägget om denna händelse finns att läsa här.
Konstigt nog så gick det att ringa med den. Batteriet var till och med knöligt men den funkade. Kunde till och med messa fast jag såg ju inte vad jag skrev men det funkade med. Knölarna ni ser är efter hans hörntänder. Tänkte på den där reklamen som gick för nått år sedan. Ni vet där tjejen sitter i kö hos vetrinären med sin rottis och det ringer i hundens mage :)

Nå den var ju inte speciellt rolig att ha för man fick ju pilla tillbaka knapparna titt som tätt. Hålla i diverse delar när man använde den så jag köpte en ny. Men denna gång ingen värsting för det fanns ingen som jag gillade :s och så hade jag fått för mig att det här med en snygg design och innehållet i en telefon är väl inte så noga. Huvudsaken är väl att man kan ringa med den. Så det blev en SE S 500i


En helt ok telefon, snygg design och för övrigt rolig att ha förutom att knappar gick sönder direkt, de delade på sig. Men ericsson hade haft problem med knappsatsen så det var bara att skicka in så böt dom ut den. Men jag var lite irriterad på kameran, den var inget att hänga i julgranen och sen hade den taskigt ljud tyckte jag.

Den fanns i min ägo i ett år ungeför så började min längtan efter en ny mobil att dyka upp. Så jag började att surfa runt, vad ville jag äga? Och återigen trodde jag att det var dags att byta märke, ericsson var ju så tråkig?? Nå efter nogrannt övervägande, surfande, kollande, läsa recenssioner osv vidare så blev det Samsungs dåvarande värsting


F 480-touchwiz, den var ju så cool. Men ackne vad jag bedrog mig. Jovisst är den väl rolig men det är så mycket jag saknar, sånt som man kunde göra med ericsson som man inte kan med denna. Som tex ni ser den lilla menyn på första bilden som sitter till vänster, snabb menyn. Det är en massa widgets på den, jag skulle vilja lägga in sms där men si det går inte. Men 4 klockor kan man ha! Vad fan gör man med 4 klockor?? Man kan inte ha teman i den. Inte för att jag höll på så mycket med temor och byta hit och dit. Men jag är ganska noga med färger och jag skulle vilja ha den dovare färg. Ni ser mitten bilden, där kan man välja vit eller svart bakgrund, bläää vad simpelt. Sen när man går in i en meny så är den vit och blå och det får du leva med. Samsung försvarar det hela med att telefonen ska vara lite retro och bara äga 3 färger. Så för mig var det mycket pengar och lite telefon.

Men nu till varför jag skriver ett skit långt och tråkigt inlägg om mina mobiler, onödigt förresten! Nu har jag spanat in den, min nästa mobil :) Och jag är tillbaka på märket sonyericsson och gissa vad den heter, jo AINO!!!


Här står den på en bordsladdare, den är skit snygg och bra egenskaper har den, det är enligt ericsson det bästa ur både musik och kamera mobilerna i en. Men denna skönhet kommer först under det sista kvartalet, till julhandlen trodde dom så jag får vänta lite. Men det gör inget, väntar gärna på den och det kanske hinner dyka upp något annat att googla och fundera över under tiden :)

Nä nu e det CSI Miami så jag nattar här

CU

Hårdkokta norrländskor

En liten vits från min syster :)

3 män ska gifta sig. Den första gifter sig med en flicka från skåne. Han kräver att huset ska städas. Första och andra dagen ser han ingen skillnad men den tredje dagen är huset rent.
Den andra mannen gifter sig med en tjej från stockholms trakten. Han kräver att huset ska städas och att middagen står på bordet när han kommer hem från jobbet. Det går några dagar och han ser ingen skillnad men så en dag är huset städat och middagen står på bordet när han kommer hem.
Den tredje gifter sig med en kvinna från norrland. Han kräver att huset ska städas, middagen ska stå på bordet när han kommer från jobbet, tvätten ska tvättas och skjortorna ska vara strukna. De första dagarna ser han ingen förändring men den fjärde dagen kan han se liiite på vänster öga och röra höger armen så pass att han att han kan bre sig en smörgås :)

Fniss

Usch och bläää

Nu är jag förbaskat less på vädret, var FAN är SOLEN??? Det här är ju bara skit alltså. På sommaren ska det vara varmt, det ska vara minst 20 grader när man går ut på morgonen på morgonröken och kaffe. Men vad är det? jo 10 grader!! Det är ju gräsligt att raggisarna har åkt på! Nä fyyyy nu ska jag dra en soldans så den kommer tillbaka ......


De här bilden lånade jag från Bildcentrum en fotoskola eller vad man kallar det. Kollade igenom elevarbetena, vilka vackara bilder jag hittade. Denna fotograf heter Jeremias Mielonen.

Nä nu ska jag gå och ta av mig turbanen, fixa till dreadsen och ta av mig morgonrocken, tassar fortfarande runt i den. Det känns inte som om man börjar leva förrän den åker av :)


Ungefär så här ser jag ut halva förmiddagen när jag är ledig :)

CU

Jäkligt nöjd

Ikväll känner jag mig jäkligt nöjd med mina dreads. Det är dagarna efter tvätt man känner sig mindre lyckad i håret, då har man verkligen några "bad hair day" dagar :) Men idag känns det super bra. Usch så snygg dom är :)

Natti natti folks

Done

Nu är jag klar med topparna. Det är ju precis inte som på en salong, där man står och gör det man ska. Utan här hemma så gör man några, rusar iväg och lagar mat, gör några till städar undan lite osv. Men nu så är jag klar.

         
Lite svårt att fota sig själv och sen blev håret blått av blixten!!

Topparna såg ut så här innanInte tokigt det heller men jag tycker själv det är snyggare med "fyrkantiga" toppar än avsmalnande. Och sen måste jag säga att det känns lättare att leva med dom nu. Det där riset är inte i vägen. Det fastnade överallt och så hängde det jämt lösa långa strån längst ner.

När jag kom från killerqueen såg jag ut så här!


Så sakta men säkert kommer jag dit jag vill med dom. Sen är det bara att låta växa, gelea, virka och hoppas på att dreads processen kommer igång inom en rimlig tid.

Vad tycks, vilket var bättre, avsmalnande toppar eller fyrkantiga?

CU

6 till

Har hunnit med 6 till mellan nattmål, tandborstningar, dammsugning och skurning. Nu är det inte många kvar. Ska ta mig ett bloss och en kopp kaffe och sedan ta dom sista :)

Later

Ny look på dreadsen

Idag har det inte varit nån bra dag. Sov för det första dåligt. Båda ungarna kom i vår säng så jag vaknade av och till hela natten. Sen steg jag upp med stans huvudvärk som har hållit i sig hela dagen. Jag har som ett järnband runt huvudet. Sen blev det ju inte bättre av att jag kom på att jag ville ändra topparna på mina dreads! Så nu har jag en brännande känsla i nacke och armar. Det är ju inget tungt jobb, jag har fått vila armarna mellan varje dreads. Nu har jag en tredje del kvar att göra men det måste vänta några timmar, tar dom i kväll.

Nå så här såg topparna ut innan

och när jag fixat ser det ut så här jaf fixat lite 

Topp två tog jag bort över 15 cm, tycker inte om när de sista 20 cm är snören. Lite avsmalande kan det ju vara men inte så mycket som jag hade.

och efter tovning, virkning och lite palmroll

Så nu börjar det kännas lite som jag vill ha det. Jag vill ju inte ha allt för långt, det är bara jobbigt. Jag går ju oftast med halva håret löst och att då har dom ner till rumpan som jag haft tidigare är inget kul. Nu var det ju med topparna ner till halva ryggen lite kortare kanske. Och nu efter lite fix så är dom till axlarna :)

Sätter in bilder när allt är klart så får ni jämföra.

Later

En timme med att beundra mig själv :)

Ja det var väl lite och ta i men jag säger som Tobbe sa när jag frågade honom om Åsas dreads- Ja hon tillbringar onekligen mycket tid framför spegeln :) Och det blir lite så, oftast när man går förbi en spegel så kollar man, ser det ok ut, finns det något att dra in eller snurra om! Och nu i morse har jag geleat och värmt varenda en hårt tvinnat så att det stannar så. Tack för tipset Åsa, det funkade perfekt.

Igår beställde vi bulk hår så nu ska det fixas och fyllas ut. Det ska bli spännande. Väntar bara att håret kommer så tar jag med mig lådorna och blåser till Rasta mama för dreadsfix.

Solen den lyser med sin frånvaro fortfarande, hehe där var jag väl lite fyndig :) Kallt ännu, bara 10 grader ute. Det känns som om det blivit höst nästan. Skillnaden mot hösten är att så fort solen försöker kämpa sig igenom molnen så blir det varmare. Tempen stiger fort som attan flera grader.

Skulle ha lust att åka förbi hos Pentti och Kaija idag men Danne såg ut som ett frågetecken när jag kom med förslaget. Han håller ju på med räcket runt altanen så han vill väl hålla på där.

Ja ja nu ska jag göra gröt åt de små telningarna.

Ha det gott

Bulk hair

Har googlat runt lite och har lite lite grejs. Vi har pratat jag och Åsa om att fixa varandra, det blir ju lite lättare än att åka till Luleå varje gång. Inte för att man nu behöver göra det så ofta men det är ju ändå lättare om vi lär oss tekniken själv. Men vi behöver lite grejs till det, framför allt hår!

Vad tror du Åsa, är det nått sånt här du babblat om?

       

Sen hittade jag detta, det gick nog att få i andra färger

    

Och detta kunde man beställa från sverige och det fjärde håret i den översta bildraden.Så det finns en del att tillgå :)

Då har vi varit

Dennis far nu till Gärre, han är ju hos sin pappa fortfarande varannan vecka och varannan här. Han tycker det är rätt bra och har alltid tyckt. Jonte minns jag tyckte det var jobbigt när de var yngre att fara fram och tillbaka. Tänk att det är fortfarande tråkigt när han far fast han nu är 19 år. Det blir så tomt.

Kalaset gick bara bra. De fikade, det var tårta och en massa fikabröd. Tårtan tändes till och med med ett jätte tomtebloss.


Det sprutade upp rätt så högt till ungarnas förtjusning.

De vanliga tårtljusen skulle oxå blåsas, Felicia drar in......


och blåser allt vad hon kan ........


Sedan var det lek och fiskdamm. Felicia tror jag tyckte Bratzen var rolig. Fast vi fick den inte att dansa först, trodde att jag måste gå tillbaka med den. Den rörde lite på ena armen, jag sa att det kanske är det som ska va så groovy som det stod på kartongen?! Men när hon fått stå upp packad en stund så bestämde hon sig för att börja dansa :)


Rasmus vid fikabordet


och lilla Savannah

Lotta K och Merja V var där med sina barn och dom har jag inte pratat ordentligt med på jätte länge så det var kul. Ja vi har träffats på affärer och så där men då blir det ju mest bara väder och vind. Men som Lotta träffade man ju hos Annika förr i tiden rätt ofta och satt och drack kaffe och dillade ihop med.

Kallt är det som fan, jag har tom dragit på mina raggisar, jag FRYSERNä nu ska jag se vad ungarna gör så att inte Savannah hunnit somna för då somnar hon aldrig ikväll i tid.

Ha det gott

På kalas

Hittade en baby bratz, dancer doll. Den dansar till riktig musik och när du klappar händerna och lite av varje. Den ska väl passa en 6 åring eller??


Söt var den iallafall eller hur :)

CU

På väg på stan

Ska och kolla på en födelsedags present till Felicia som blir 6 år. Det är kalas idag och Rasmus och Savannah är bjudna. Det börjar klockan 13 så det börjar bli lite brottom nu. Men jag vet ungefär vad jag tänkt köpa till henne så det går nog fort.

Dannes nattsuddande till 2 och 3 på nätterna börjar ta ut sin rätt, nu sitter han och sover i soffan och han steg upp halv 11 :)

Ja ja vi hörs

Det regnar

Ja det slutade just och solen gör tappra försök til att ta sig igenom. Men det är kallt, endast 10 grader just nu. Men det har stigit ialf, när jag steg upp för en halv timme sen var det bara 8. Det känns i kroppen att det är kallt. Ryggen och nacken var som om man kört upp en stör rakt igenom allt. Fotlederna är som på en gammal maskin, inge olja, det riktigt knakar när jag går. Nä tacka vet jag värmen.

Oj om 20 år då flyttar jag, då är jag mitt uppe i förberedelserna för min utlandsflytt. Jag lovar att jag drar, om jag ska kunna överhuvudtaget röra mig så behöver min kropp mer värme. Tänk att vakna här istället :)Men huj, tänk om jag blir senil redan som 70 åring eller nått sånt? Då måste jag ju åter till sverige för att sitta och dregla i ett bord på nått åldrings centra tills jag dör. Nä huvva hoppas jag faller ner från nån klippa eller nått när jag bor i söderhavet :)

Nä nu ska jag ta mig lite kaffe

CU all later

Har solat idag

På vår altan var det vindstilla och 40 grader varmt i solen, så bikinin var på en stund iallafall idag. Men så fort man gick ner på gräsmattan var det som om och komma till helt andra bredgrader! svinkallt. Håller på med matlagningen och ungarna slåss och gapar i vardagsrummet. Ibland är "oljudet" bara för mycket. Det känns som om jag skulle kunna montera en av och på knapp på dom. Det skulle vara skit bra faktiskt :)

CU

Kallt idag

Idag var det kallt, endast 12 grader när jag steg upp! Fyyy, hoppas det inte håller i sig så länge, jag har ju haft 2 varma veckor som start på min semester. Hmm kollade just aftonbladets väder, och det såg inte bra ut! Enligt dom blir hela nästa vecka kall. Ska sommaren vara över här upp nu?


 Ni ser ingen vidare prognos för den kommande veckan :(

Savannah steg precis upp och vill ha sin morgonvälling. Ska fixa i ordning den.

CU

Beachen på Storgatan

Idag hade vi strand träff hemma hos oss istället. Det var ju lite mulet och åskan såg ut att hänga i luften så vi beslöt oss för att vara hos oss istället. Sanna och Linda, Tommy plus ungar dök upp hos oss. Det enda som saknades var sand på filten :)


Poolen var inte varm, inte enligt vuxna mått iallafall, 19.5 grader på morgonen! Men ungarna badade som galningar. Vi vuxna nöjde oss med kaffe, bullar och kakor på altanen.


Emil, William, Rasmus och liten Vannna längst fram.

Det andra som var annorlunda var att nu hade Danne sällskap i snickrandet. Jag inbillar mig att han kanske tyckte det var kul med sällskap men det kanske är tvärtom :)


Här har även Kevin, Rasmus kompis tittat förbi. Han hade just hoppat i när Rasmus gjorde en kanonkula, tror nog inte att den var så poulär.

Vädret har varit si och så idag. Vi har ju alltid varmt på altanen. Tror inte vi hade blivit långvariga på stranden. Nu känner jag att jag är jätte trött. Så jag bjuder familjen på pizzerian idag. Savannah vill gå på Bacchus, där kallar de henne för Seniorita :)

Later

MIPO?????

Du hade gratulerat Petra till giftemålet i en kommentar och nu har vi försökt fundera ut vem du är men vi kommer inte på det. Kan du ge dig tillkänna så Petra vet vem hon ska tacka :)

CU

Mulet??

Idag är det mulet av och till men de har ju lovat uppklarnande från 12 ungefär. Det ser ut att stämma, vädret blir bättre och bättre. Men sedan mina damer och herrar har de lovat kallt bara runt 12-13 grader i flera dagar!!!! Usch och blä, Mange sa igår att nu är det över, det är bara och gå i ide och vänta på nästa sommar! Nä huvva det ska vi väl ändå inte tro på eller hur?

Har hängt lite tvätt, vikt in tvätt och inväntar nu att nästa maskin ska bli klar. Fördelen med att det är sämre väder mellan varven är att man hinner göra lite hemma då. Kanske Gud har fattat hur jag funkar och ser till att jag får en mulen dag här och där. För är det fint väder så är jag på stranden, då får allt annat vara. Städa hinner jag göra under vintern :) Fast då är jag ju så deppad över att det är kallt så vad skyller man på då att städningen inte blir gjord :)

Snurrade mina dreads i gele igår och virkade in det som behövdes. Det blir mindre och mindre av den varan ialf. Det ser bättre och bättre ut måste jag säga. Nå fördelen med att jag haft sånt jobb är att jag har lärt mig något nytt :) Och Åsa hade exprimenterat lite med bulk hår i sitt så det ska hon få göra på mig oxå. Det hade blivit jätte bra sa hon.Nä nu ska jag ut på tomten och glo :)

CU

Beach dag iallafall

Japp det blev kirves ialla fulla fall :) Alltså man kan ju bara inte vara hemma när det är fint väder. Igår var vi och inhandlade lite "Safety onboard" produkter till Savannah efter att vi tagit fram poolen. Hon kan ju inte bada i den annars. Savannah gillade sina nya grejor hon. Hon har tom sovit en skvätt med de nya badbrillorna :)

        
 
Hon som badat naken mellan varven tyckte att nu behöver man sånt här. Men det var ju bara bra det. Hon var föremål för en del kameror i sin mundering :) Efter ett par timmar åkte "munderingen" av men brillorna de behöll man på!Rasmus och de andra killarna var förstås som fiskar i vattnet i dag igen. Rasmus badade precis hela tiden. Ja han hade avbrott för någon macka här och där och sedan detta göromål.

         

Detta skapade ju sand på de mest konstiga ställen :) så killarna drog ut på brottnings match och fisketur med krokodilen.Efter att vi kom hem var det bara att slänga i oss lite käk. Rasmus skulle på det 3:e kalaset på en vecka, Markus fyllde 7 år. Savannah har tyckt att det är ju lite fusk när bara Rasmus har kompisar som fyller år. Hon vill ju oxå på kalas. Så vi for och käkade glass med henne istället. De båda har kalas igen på Lördag, då fyller Felicia 6 år så det väntar Savannah på.


Nu ska jag börja gelea in dreadsen. Måste ila till Åsa nån kväll för att kolla in hur hennes blev och framför allt kolla detta med bulkhår, det lät intressant.

CU all folks


Åska idag

Dannes klocka skriker för andra gången nu på morgonen. Han bara slår den på snooze hela tiden!!! Idag ser det ut att bli åska, mörka moln ute men varmt. Steg upp halv 8 och det var 20 grader, nu är det 21.5. Kanske kommer vårt första regn på flera veckor idag.

Logopeden ringde precis. Hon var lite sur, vi har tydligen missat två tider med Rasmus hos henne. I början av Juni så sökte jag var jag skrivit upp vilka tider vi skulle ha. Jag hittade det ingenstans! Och jag har för mig att vi kom överens om att hon skulle boka in dom och skicka tiderna till mig. Men hon menar att vi har bokat dom i Maj. Skulle vi gjort det så hade jag skrivit upp dom för jag vet ju att jag har lika mycket minne som ett bi. Men men det är väl bara att gilla läget. Hon går på semester nu så det blir bara ett återbesök i September. Hon passade på att upplysa mig om att du får ju givetvis en räkning på dessa missade besök! Javisst sa jag, det har jag räknat med! Hon är lite näsvis tycker jag ibland.

Anka och Sanna ringde så jag tog en liten paus i skrivandet...... Dannes klocka ringer för 5:e gången! Ska nu börja göra i ordning mackorna och strand väskan, vi åker på beachen idag igen. Tempen är uppe i 22.6 grader, det stiger snabbt. Dom har lovat 27 hit idag och som deet ser ut nu så verkar det ju stämma.

 Mindre sexigt eller hur? Skulle nog bli rädd om jag mötte Borat på stranden :)

Ha det gott i solen vänner

RSS 2.0