Öppnat ögonen

Såg igår kväll att alla valpar börjat öppna ögonen. Ja Gaia och Afrodite har bara små glipor men de andra är fullt öppna. Dom tittar så nyfiket på en när man håller i dom. De ser väl ännu inte så mycket men anar väl konturer eller så skulle jag tro. Gulliga e dom iallafall.

Ha det gött

Nöjd så här på morgon kulan

Oooooo, NEJ jag har inte gjort det!!! :) Danne jobbar redan. Men jag har två andra karlar här i huset.... nämligen dom som ska göra toan klar. Det har ju bara tagit ett år ;) Men men nu blir det ialf. Dom har precis börjat lägga fix på väggarna el vad det nu heter så nu händer det, äääääntligen. Fotar lite under tiden och lägger in senare ikväll.

Ha det gott tills vidare

Skumt med marsvinen

Jag hade inte hjärta att säga till Rasmus vad som egentligen hände med marsvinen. Jag tänkte säga att de for tillbaka till Sanna. Men igår innan dagis sa jag inget, tyckte inte att han skulle behöva vara ledsen på dagis. Jag jobbade på kvällen igår och frågade Danne när jag kom hem om han frågat nått om dom, men det hade ihan inte gjort. Och i dag på morgonen säger han till mig att marsvinen har farit till Sanna!!! Och jag vet inte hur han vet det? ingen har sagt det till honom.

Köket har stått still i ett par dar. Igår var vi och bytte in överskåpen. Vi har ju "Värde" kök och när vi beställde köket så sa de att de överskåp vi ville ha har utgått ur sortimentet, vi tog då faktum stomme och en lucka i björk. Men nackdelen med detta var att faktum stommen är vit och Värdes stomme är björk. Men då upptäckte vi att de har de luckor vi villa ha faktiskt fanns igen, så vi fick byta in mot de vi ville ha från början. De skulle komma in runt 22 Oktober och frakt fick vi betala IGEN!!!  *surar på ikea o kastar onda ögon*

Annars är livet på storgatan i stort sett som vanligt. Exo käkar prylar så mycket han hinner, igår åt han upp vår telefon! Nelli går omkring o små (ursäkta språket) fittas med X, små biter o retas tills han blir förbannad, då skriker hon minsann i högan sky. Hera får vara tuggleksak åt dom mellan varven, men hon är ju så mild så hon finner sig i det. Meja sköter sitt, skäller när hon vill ut, umgås en liten stund och sen ner till valparna igen. Gojorna gapar på så mycket de hinner, Moa lär sig nytt hela tiden, hon lärde sig gapa på grannen här för ett tag sen. STEFAN, STEEEFAN håller hon på. Sa till Danne att Stefan tror vi har blivit galna.

Ungarna har varit ledig idag från dagis. Rasmus har tittat tv och spelat på datorn. Savannah spydde efter lunchen idag och sen kom det stans jätte bajja så hela sängen och allt fick tvättas :) Men jag tror hon har varit lite förstoppad. Hon är oxå känslig för mjölk men blir inte lös varje gång utan hon kan bli stenhård och hon har inte bajat igår. Så jag tror det var en förstoppning som var boven idag..... förhoppningsvis. Hon sov i 3 timmar, steg upp och käka middag. Den har då inte kommit upp än iallafall.

Ja det var lite om ditt och datt, ha det gott så hörs vi

Marsvin och köket

Idag har vi tagit bort våra marsvin. Vi hann helt enkelt inte med dom, det är mycket städa, de äter och dricker väldigt mycket så det måste ju ut. Jag tyckte så synd om dom, vi har provat ge bort dom till alla möjliga, provat med djurmagasinet men ingen vill ha dom. Så nu har de gått till de sälla jaktmarkerna. Sov gott Mona och Monica.

I köket har vi hunnit ytterligare en bit, Danne har lagt mer golv, fixat skafferiet, köksön står nu var den ska stå. Vi har numer bara ett halvt sopskåp :) Vi väntar in i det sista med att koppla bort vattnet (diskmaskinen ska flyttas ca 40 cm) vi är ju rätt många så det blir mycket disk. Danne skulle ta det med elaren när han kommer och drar elen, kolla upp hur vi gör där.

Just nu känner jag mig trött, jätte trött och har varit det i över en vecka nu. Kroppen är seg, huvudet verkar bestå av något klegg som bara flyter runt där uppe utan impulser. Jag har varit förkyld i över 3 veckor nu så det börjar väl göra sitt skulle jag tro. Men för övrigt är det bara fint, känner mig nöjd med livet fortfarande trotts "störningarna" hmmmm men men att göra sig av med det som drar ner en kändes fint, det gav oss inget. Så det blir att tänka om igen. Men det fixar jag med.

            
Vårt nya skafferi o kolla innuti!!        Täcksidorna e på,
Skit kul o fixa i ordning                      och handtagen

     
Köksön, hål för hällen ska göras och sen
ska ju ugnen i där med


Så här mycket e kvar
från gamla köket :)

Ja ja det tar sig sa mordbrännarn. Nu ska jag släppa in Meja, hon gafflar på altanen, vill in till sina bebisar.

Ha det gott o natti natti

Nya bilder på valparna

Idag har jag fotat lite på valpisarna men det finns ju egentligen inte så mycket att fota just nu OM man inte har turen att de gör någon gullig lite min just då. Men nu åt dom bara. Nå jag läger in dom ialf

Annars så växer dom så att det knakar, de börjar få mer pigment på nosarna, Gaias ena fläck på örat har blivit alldelens svart. Studerade dom idag och jag tycker det har börjat glipa lite grann i ögonvrån på några av dom, så de öppnar nog ögonen i slutet på veckan.

       
Här är alla i en hög diandes, Meja gäspar trött :)

Meja är mer uppe med oss nu, skäller ofta o vill umgas en stund. Inga långa stunder men de är betydligt fler nu än vad det var förra veckan. Hon har tjuvätit av kattmaten den lilla rackarn så hon har varit lite dålig i magen. Inte lös men krämiga korvar :) Har sett att nån av valparna har samma konsistens som hon på minikorvarna.

                   image77
En söt liten valprumpa o dessa små tassar. Men nu blir det inga bilder förrän det är lite större


Marsas smarriga fläskfilé


Ska börja med o tacka för grattis hälsningarna. Var förbi Anka på kvällen och hämtade en film, The Messengers!! Huja då jag visste inte vad jag lånade. Jag e ju typ skit rädd för skräckisar så jag slutade titta efter 15 minuter eller så. Nu sitter jag här och håller ett öra på filmen o vrålar, vad händer, vad händer :) mycket bättre så. Ni vet Anka är noga med födelsedagar o hon brukar inte komma glömma bort en. Men idag glömde hon faktiskt mig! jag passade på att påminna henne förstås (retades lite) o se väldigt sårad ut. Hon tyckte jag var jätte taskig, vi skrattade så hon till slut grinade en skvätt och skyllde på Mange. Men du e förlåten Anka, lovar :))

Här kommer receptet efter Eiras begäran

ca 6 personer                         Ugn 225 i ca 20-30 minuter

2 st fläskfilé
2 burkar creme fraishe
4 dl grädde (funkar fint med Mildas 4% grädde)
2 tsk sambal oelek
1 burk soltorkade tomater
1½ dl kinesisk soya

Rensa och skär upp fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor
Lägg dom på en ugnsplåt
Hacka de soltorkade tomaterna och strö över köttet
Häll upp creme fraischen i en skål, vispa ordentligt
Häll i grädden, vispa ordentligt
Häll i soyan, vispa som tusan :)
Sätt i sambalen o nu räcker det med en vanlig liten vispning

Häll såsen över köttet och sätt i ugnen.
Anledningen till att jag skriver vispa ordentligt är för att såsen vill till att skära sig lite annars. Jag brukar köpa Ontinens (el vad dom nu heter)  potatisgrateng, skära i lite purjo, krydda med svartpeppar och lite vitlökskrydda (slat är redan i), skit gott

Jo glömde säga att jag använder aldrig hela burken soltorkade tomater för dom e rätt starka i smaken. Jag sätter ungefärligt halva, kanske lite mer.

Smaklig måltid mina vänner

Blommor o ingen bakis


Tog inte med kameran igår på festen. Jag vet att Petra skulle fota så jag får ta lite bilder av henne istället. Festen var jävlgt rolig, vi dansade på från det att vi kom tills att vi for i princip. Conny och hans Slybullit gjorde naturligtvis enormt bra ifrån sig som vanligt. Jo och höjden av allt var att de hade repat in min önskelåt, In the name om of rock'n roll med Motley crue. Den e så jääääävla bra. Så gissa om jag vrålade när Conny sa, att de fått en önskan om en låt och så drog dom igång.

Jag gjorde ju fläskfilé till Linda, åt över 40 pers men den blev bra och var väldigt omtyckt. Fick förfrågan om recept av flera. Ja i folkmun i våra kretsar heter den ju "Marsas fläskfilé" det var hon som kom med receptet för ett par år sen. Det var en viss person på festen som satt och berömde maten högljutt och tyckte att det var det bästa han ätit, frågade om receptet av Linda men hon hänvisade till mig ;)

Jag har varit hur pigg som helst idag, steg upp redan kl 07!!! men vilade en timme på dagen. Danne har sovit fram till 16 med tung bakis (ja han var väl vaken runt en timme vid 11 tiden) Dennis har haft det minst lika tungt som Danne idag, Jonte såg lite fräschare ut ialf. Nä annat är det med gammel morsan här, full fart.

Tog lite bilder på mina ute blommor idag, dom är ännu så fina. Nästa år ska jag bara köpa såna.... jag har ingen aning om vad blommor heter, men de är vita och blå ialf :)

       
De blå, alltså kolla, dom är hur fina som
helst.

       
De vita, och dom gör nya blommkor och är full i knopp ännu!!!!

                    image73
 Det känns nästan som sommar när man ser bilderna,,, huvva lääänge dit.. :(

Party party :)


For på morgonen och hjälpte Linda med maten, det var liiite nervigt att laga fläskfilé åt 45 personer! Hujjja hoppas att allt blev ok ändå. Var med morsan sen en sväng till Seskis på gravarna, det var ju dags att göra höst. Den dagen jag slänger upp mina fotsulor ska jag då brännas. Jag har aldrig riktigt gillat det där med att sätta blommor hit och dit på graven. För mig räcker det med att jag tänker då och då. Sen vill jag strös på nån väl vald plats.

Grannit Stefan och Taru + Jenna var förbi och kollade in Meja så att hon mår bra och fotade valparna. Sitter nu och väntar på att Danne ska komma, ska börja välja kläder till festen. Vi hinner ju inte till middagen men vi kommer på fest nån gång ialf. Det ska bli så kul. Ser riktigt fram emot det. Ska ta med kameran så jag får ha till bloggen sen.

Ha det gött folks and CU soon

Trött, bastu, tv o säng


Nu är jag enormt trött alltså. Det har ju blivit många sena nätter nu i flera veckor igen. Imorgon är jag ialf ledig. Danne jobbar 07-19!! Ska på förmiddagen och hjälpa Linda med maten till hennes fest. För vi har ju FEST imorgon. Linda fyller 30 år, uscha då, hon är ju snart lika gammal som jag :D Nå Conny och hans Slybullit kommer och spelar och dom är så jääääävla bra. Det ska bli så kul, ser verkligen fram emot den festen.

I köket har vi.... jag vi och vi :) Danne, han har skruvat på alla handtag till lådorna och täckskivorna på sidorna, det blev jätte bra. Just nu håller han på att sätta ihop det som ska bli vårt safferi, ni vet ett sånt fränt med lådorna fast i dörren, skit coooolt. Sen har han fixat rören där elen ska dras. Fast nu var det något krångligare att bygga. Säger dom vår sköna Anka, ni vet väl om att gubben på IKEAS beskrivningar betyder att man inte får vara på dåligt humör när man skruvar ialf sängar *garvar*

Slänger in foton imorgon om jag hinner annars uppdaterar jag när bakisen lagt sig

Natti natti folks


Nya bilder på småttingarna


Oooolala blir ju impad av mig själv, satte mig faktiskt här rätt tidigt ikväll, klockan var endast 23 när jag började med fotona :) Idag har jag bestämt mig för att gå och sova liiite tidigare än 02.30!

Har vägt valpisarna ikväll, det märks vem som e hanen i gänget han hade ökat 70 gr sen i förrgår. Tänkte nöja mig med att väga varannan dag denna första vecka och sen endast ett par gånger under andra veckan. Bara för att vara säker på att de ökar i vikt. Förutom den lille Ares enorma ökning så hade de andra ökat mellan 25- 30 gr styck.

Dom verkar må jätte bra, dom äter och sover, Mejas mage verkar hålla sig fast och fin, inga diaréer ännu iallfall. De är många som redan börjat höra av sig ang valparna och det är ju kul att det finns intresse för dom. Fast just nu är de så gulliga och låter så ynkligt när de ligger där och gnyr så man skulle bara vilja ha allihopa själv.

De nya bilderna, tagna ikväll då valparna är 3 dagar gammla

           
En liten serie på Luna och Ares. Meja ser ut att tänka -Varför leker inte du med de andra små tjurarna? på bild 3 :)

       
Afrodite                         Venus

           
Gaia                             Hela gose högen

                        image67
                   Stolta, trötta lilla fina Meja säger ha det gott och Natti natti

Käka på IKEA, var e fraktsedeln??


Idag var vi och skulle börja utnyttja den 500 kr i matcheckar som vi fick från IKEA då vi köpte köket. På köksavdelningen får du en lapp som du ska gå till "återlämnings" stationen med. Där var jag första gången irriterad, varför inte få dessa matcheckar på en gång när du köpt köket och står där med din fraktsedel!

Nå idag var jag och skulle lösa ut dom, då frågar tjejen, har du kvittot med dig på köket? Nä säger jag och känner hur frustrationen stiger (vi har ju haft lite tjorv med frakter, vad som är rätt och inte osv) -Jag har köpt mitt kök för flera veckor sedan och fick då inte "matlappen", den hämtade jag ut förra veckan då vi reklamerade saker som var för mycket, ingen sa till mig att man ska ha kvitton när man hämtar ut checkarna. Jag har ju ett kvitto redan från köksavdelningen med påskrift av er personal, räcker inte det!!!? Nej tyvärr säger hon, jag måste ha kvitto.

Jag såg framför mig hur vi med ungar och allt ska krångla oss tillbaka in i bilen, in och söka den jäkla fraktsedeln igen (vårt sk kvitto) ut i bieln, tillbaka till IKEA, krångla ut oss alla ur bilen, köa återigen på återlämningen för att få mina jävla matcheckar! Hon den stackars tjejen så och hmmm hörde nog min frustration, fann sig snabbt och frågade efter mitt namn, slog upp det i datorn och antagligen hittade hon mig där o mitt kök. så jag fick ut dom iallafall, med en upplysning om att så här får vi INTE göra!

Sedan kommer vi till resturangen, svimfärdiga av hunger, beställde vad vi skulle ha och skulle betala, det blev 153 kr för allt. Mina rabattcheckar var 5 st på 100 kr vardera. Jag gav då 2 st, då säger hon, -Ja du vet väl att vi inte ger tillbaka på det här. Då blev jag pisst!! -Jaha ja säger jag, det var ju skit bra att först ge matcheckar och sen SNOR man halva checken för det! Då får dom väl skaffa sig olika valörer på dom då! Nå vi fick vår mat, som för övrigt var jätte god, kommer att utnyttja alla checkarna :)

Nog om att äta där. Köksdelarna börjar komma på plats, kyl och frys står där de ska. Vi ska köpa nya men det tar vi lite senare i höst. Lådsektionen har oxå hamnat där den ska, fast skruvad och allt. Där ska vi ännu sätta fast handtagen och köpa bänkskiva uppe på. Just nu ligger en snutt från vårt gammla kök där.

Slänger in lite bilder, det blir så fiiint så. Färgerna stämmer inte riktigt, den röda tapeten ser mörkare ut än vad den är. Vi har ju direkt inte så mycket belysning just nu i köket.

     
Danne började ju med golvet idag :D

     
De första delarna på sina platser


Och så här långt har
Danne gjort golvet.

Nej mina vänner klockan lyckas alltid bli så mycket. Nu ska jag ner och kolla till Meja och valparna en sista gång. Allt har gått bara bra med dom. Sen ska jag i säng, fattar inte hur jag alltid lyckas med att gå och sova mitt i natten!

Ha det gott och natti natti

Ohhh vad kul.....


.... Danne har börjat lägga golvet idag. Tänk va, snart har jag mitt nya kök :)) Vi upptäckte när vi var och tjaffsade om frakten på IKEA att Värdes vitrin skåp (70*40 cm) visst säljs. När vi köpte köket sa dom att dom har utgått ur sortimentet. Så vi fick ta en faktum stomme och ädel luckor. Men detta betydde att faktum är vita och Värde är bokfärgade. Så då blev det täck skivor och bla hit och bla dit. Sen ser vi att dom faktiskt SÄLJS igen!!! De täckta skåpen kommer också att komma i försäljning inom kort. Jag rusade tillbaka till IKEA, vi får byta dom, man har ångerrätt i 3 månader. Så vi räknade på vad allt kommer att kosta när vi byter, Värde är dyrare än faktum men i Värde ingår allt, hantag, gångjärn osv och plus att vi var tvungna att ta täck skivor. Danne kom fram till att när vi lämnat igen och bytt gör det en skillnad på 52 kr dyrare för oss :) så ett byte är ju givet

Valparna är döpta


Jag döpte alla valpar igår. Pian ville att den som har mest fläckar ska heta Luna och så fick det bli. Luna betyder måne så jag kollade upp vad de andra planeternas namn betyder. Planeterna är döpta efter den romerska mytlogoin med drag ifrån den grekiska. Och det passade mig alldelens ypperligt.

1an- Afrodite- Kärlekens gudinna (Venus)
2an- Luna- Mångudinnan (Månen)
3an- Gaia- Moder jord, fruktbarhetens och moderlighetens gudinna (Tellus)
4an- Ares- Krigsguden, son till Zeus och Hera (Mars)
5an- Venus- Döpte efter kärleksgudinnan Afrodite


Valparna mår jätte bra, de har gått upp i vikt som de ska och meja är lugn och sansad som hon alltid är. Hon har hittills varit fast och fin magen. Jag upptäckte igår kväll när jag skulle väga valparna att vågen inte funkade som den ska, så födslovikten var nog helt galen. De är ungefärligt lika stora som dom andra kullarna varit. Alla vägde igår från 195 gr-225 gr.


Köket tar mer form


Jag vet inte vad det tagit åt min karl men han jobbar på som en galning!!! Han måste tycka att detta är skit kul. Han tapetserade färdigt den väggen idag där kyl/frys och skafferi plus annat ska stå. Sen for han till jobbet, kom hem klockan 22 och fortsatte tapetsera! Kankse någon har slagit honom med nått??? Men nu ikväll (tänk natt) så har han börjat med fondväggen och hunnit runt det stora fönstret :) 

            
Kyl/frys väggen        Kolla, kolla!! som Henriksson skulle sagt 


Annars är allt bara fint här på storgatan, Meja och puppisarna mår bara fint och de har gått upp i vikt. Jag har fortfarande kvar samma lycko känsla i kropp och själ. Ooooja, det har varit lite små retningar som fick mig liiite ur balans men jag sinnade mig och inser när jag inte kan göra något åt saken. Man lär så länge man lever heter det ju :)

Rasmus den stackarn har nog åkt på en ögoninflamation, har börjat medicinera idag. Så han får vara hemma imorgon från dagis, det smittas ju. Sen får vi se. Savannah sover lite orolgit, har grinat ett par gånger men hon hör stormen som rasar där ute. I vårt sov rumm viner det ordentligt runt knuten ibland. Det dundrar på rätt friskt. Jag tycker det är så mysigt att ligga och lyssna på vädret.

                                                                           
                                               image53
                                               Dennis says, sleep well

5 st blev det :)


Då var det klart för Meja. Jag såg redan på morgon igår att nu är det dags, hon sprang in och ut och ville kissa. oron började sätta in lite mer och mer undaer dagen. Vid 13 gick vi ner i källaren och valplådan. Men det blev långdraget mot vad hon brukar göra. Men då var valparna mycket mindre också. Hon brukar ha valpar som väger 200 g och över. Dessa vägde bara 100-125 g, små och jätte söta. Första kom 20.38 och den sista 22.09. Men jag och Taru satt som fån och väntade till 01 på natten, vi var övertygade om att det fanns ännu en. Men det gjorde det inte.  Meja var som vanligt jätte duktig. Hon gör sitt utan att klaga.

       
Här kom 1 an, en brun liten tik


2 an, också en tik

        
3 an var så häftig liten tik, en svartbrun fläck över ögat i övrigt vit

       
4 an var vit, 1a hanen, med brunt huvud och
en brun fläck på rumpan. 5 an, ytterligare en brun tik

       
Klart, torra och tvättade, mätta och belåtna

Bloggar vidare om köket senare i kväll

Ha det gott


I källarn :-o

Sitter me Meja i källarn. Det e lite trist att bara sitta o glo på henne när d inte händer så mkt än. Lämnar jag den blir hon jätte orolig så d d bara o glo på! Tänkte testa blogga fr mobben i tristessen o d verkar funka bra :-)

Dag 58, kl 14.34


Meja började få lite värkar vid 10 tiden, blev allt mer orolig. Vid 12 har hon börjat ässja lite grann. Hon är nu i sin valplåda, ässjar och vilar om vart annat. Får se då hur länge till det tar innan första börjar komma. Meja har ju aldrig hållit på att ex ässja av och till hur länge som helst. När hon börjar med det då brukar det vara nära. Har smitit upp efter digital kameran, kan inte lämna henne allt för länge. Hon kommer ut då.

Dag 58


Vi steg upp vid 08 tiden. Meja har sovit med oss. Hon hade släppt en liten baja på golvet :) Jag gick ut med henne, hon pissade flera gånger, bajade en gång. Förde ner henne till källaren, hon har sin valplåda där. Hon hoppade genast in och började bädda. Maten var honinte ett dugg intresserad av. Hon ville inte ens smaka, drack inget heller. Började söka termometern och vips när jag lyfte på första lådan så bara var den där, brevid låg plast skydden med! Jag kollade faktiskt den lådan igår. Tempen var 37.4. Om jag nu minns helt rätt så ska den gå ner innan valpning men det gjorde den inte för Meja sist heller, tror hon valpade på 37,7 då.

Hon är lite orolig, hon vill ut hela tiden, pissar varje gång. Har gjort iordning en korg här uppe åt henne. Hon ligger en stund, ränner efter Danne, ligger igen och vill ut. Tror hon e lite ledsen med, hon tittar mot Stefan men gör inga tecken av att vilja det. men nog saknar hon lugnet hos dom skulle jag tro. Här är ju allt annat än lugnt :)

Hon går in i Heras bur alltid lite då och då, tror det känns tryggare där fär henne. Någon form av vätska låg brevid hennes korg, luktade inget speciellt. Hann inte kolla upp det, den gode X hann vara och städa efter henne. De andra hundarna följer henne o nosar henne i baken hela tiden.

Dag 57


Meja kom hem idag. Hon var precis som vanligt, som om hon aldrig skulle ha varit borta. Det gick jätte fint med rottisarna, inge bråk, ingen mopsade sig och Hera var jätte glad. Tempade inget igår, hittade inte termometern i villervallan här hemma :)

Söndag 00.38


Ja då är klockan hur mycket som helst igen. Vi har jobbat båda två idag, på olika tider. Men lite blev gjort med köket iallafall. Danne har börjat förbereda för elen. Vår elektriker var här igår och kikade tillsammans med Danne på vad som ska göras och hur det ska göras. Sen ska det tapetseras för viss el dras utanpå väggen. Vi har flyttat på kyl och frys, Danne har börjat skruva ner de gammla skivorna och förbereda det hörnet med. Jo vi har sågat ner de sista reglarna med där elen satt så nu är dom oxå borta. Men då händer nått, hans skruvdragare pajade. Tror inte att han lider så mcyket över det, han har velat köpa en ny, en bättre som han säger :)

Meja har kommit hem idag, hon ska ju valpa den 18 september, hon är stor som en fotboll! Hon var precis som vanligt när hon kom, det var som om hon inte hade varit borta alls. Hon spanade in de nya djuren som hon inte sett. När Taru for så gjorde hon inte en min av att vilja följa med. Hon har följt efter Danne hela dagen sa han. Nu ligger hon i korgen och sover. Hon ska få sova med oss inatt och ända fram till att hon valpar. Det ska bli så spännande :)

Over to the pictures of the day

         
Inte så stor skillnad         Här stod kyl och frys
men liiite ialf                     tidigare

 
Jahaja, om jag pillar
lite här så kanske den
aldrig mer går, hehe

        
Så här ser höggravida Meja ut just nu

        
Meja                              Mor och dotter


                                              image38
                                         Jonte säger Natti natti

Sjuk?


Är lite små sjuk, känner mig jätte trött, har lite feber och är små förkyld och hostig. Men vad som är irriterande är att jag sällan och aldrig *peppar peppar ta i trä* blir ordentligt sjuk, så man fick sky hög feber, ligger till sängs och bränner bort allt på en gång. O nej, jag går omkring och är halvdassig istället hur länge som helst. Savannah är ännu sjuk, de andra har verkat klara sig hittills.

Danne har målat andra varvet färdigt idag på taket, han har målat bakom elementen och just nu målar han elementen. Imorgon kommer elektrikern och drar elen. Sen blir det väl tapetsering och golvet och sedan in med köket :))

Ha det gott och natti natti

Kysser en kylklabb!!!!


Alltså jag har bränt läppen på kokande vatten!! Vet ni hur ont det gör :( Jag kokade makaroner och skulle smaka om de var färdiga. Vi hade såna billiga euroshopper makaroner (snäckor) vad händer det låg naturligtvis vatten i den som jag bara måste bränna hela underläppen på. Så just nu sitter jag och trycker fast läppen i en kylklapp! Ser onekligen lite lustigt ut men vad gör man inte för sin läpp :)

Väggen e väck :)


Dagen började kanon. Jag och Rasmus steg upp kl 8, pigga och glada. Gav honom morgon vällingen och pratade med morsan i telefon en sväng. Vid 9 tyckte jag det var underligt att inte Savannah stigit upp än. Gick in och väckte henne och vad märker jag!! JO hon har har feber, kanon het är den lilla stackarn. Humöret dalade en aning. Fasiken tänkte jag hur ska nu detta gå med väggen när hon är hemma. Hon ska ju vara med överallt så det bådade inte gott.

Nåväl när Rasmus var på dagis så satte vi igång och det gick alldelens utmärkt. Hon gick här med hammaren, bankade lite här och där. Städade och bar skräp precis som jag. Hon somnade efter 13 och sov som en stock trotts att vi sågade, rev, bankade och levde om. Hon var som en ängel trotts att hon var så sjuk.

Väggen den försvann betydligt fortare än vad jag trodde. Hade kallt räknat med att vi endast hinner med halva idag och att vi får ta resten på fredag. Jag jobbar från morgonen i morron och ungarna är ledig från dagis, så då blir det nog inte mycket gjort. Men vilken miss i kalkylen jag gjort, den e helt borta nu :) Stolparna där elen går är kvar men de är ju bara att såga av när elektrikern varit.

Så här kommer lite bilder från dagen, fotat med digital kameran :)

             
-Är det månne så här man gör??                    Rivandet är i full gång

          
Jaha, då ger jag mig på dessa då                Klart! Väggen är borta.....puh

    
Köksön, felvänd &       Nu e det bara o ta ner
felplacerad                   de sista skåpen.

Annars har jag gått på som en duracell kanin idag. Har plockat, städat undan, hängt tvätt, skurat, städat skåpar, flyttat runt kläder och slängt lite kläder, passat Savannah, burit byggskräp, rivit med familjen och Fredde på Bachause och käka. Hunnit ha lite främmande mellan varven och en och annan kopp kaffe.

Idag fick vi ta bort en av våra kattar, Meral. Vi upptäckte igår att hon magrat nått fruktnasvärt. Ännu förra veckan var hon som en fotboll, folk trodde hon var dräktig. Nu helt plötsligt vägde hon knappa kilot. Hon kissade en enorm pöl på golvet igår och den var blodblandad. Den såg ut som coca cola ungefär. Jag tror hennes njurar lagt av. Hon orkade knappt stå och än mindre gå. Huj stackars lite Meral. Ringde den gode Björnka som kom rätt omgående och tog hand om det hela. Ville inte vänta på en vet tid, hon led, hon var helt slut. Tror inte hon klarat natten heller. 
Du kommer till Nangiala, lilla Meral, till alla andra djuren som väntar där uppe. Du känner flera redan. Saknar dig min lilla misse. Sov gott så ses vi en dag

                      image30
                       Rasmus säger Sov gott och Natti natti mina vänner

   

Håret, ormen och IKEA

 
Ja då har jag tagit ut bilderna från mobben. Ni får ursäkta bildkvaliten, varenda foto hittills är taget med min mobil. Jag har en tjusig digital kamera men den är aldrig laddad osv osv. Så nu har jag bestämt att jag ska köpa en sån där liten en som ryms i min väska. Jag fotar mycket mer nu och vår digital kamera är en halv system kamera (el vad det nu heter) o den är så stor. Lägger in som miniatyrer eftersom det e så mycket bilder.

Men nu till bilderna när jag tar bort mitt älskade hår :(

           

Innan vi börjar, buhää, saknar mitt hår.....              
Sen är man så krullig är man när allt e borta :)  
Sista bilden, kammad och fin :D

Ni kan alrig tro vilken otrolig afro man har, riktigt sånt som färgade hade på 70 talet. När man tar på det så riktigt studsar det tillbaka. Helt coolt.

Ingegärd
Vi har skaffat oss ett nytt kramdjur, en boa vid namn Ingegärd :) Den hette Slangen tror jag men jag tyckte Ingegärd var bättre och då håller jag kolla på var den kom ifrån. Maja hade köpt den till Kim men den e litegranna slingrig och kramig av sig så de gav den till oss. Majas mor heter Ingegärd :)

           

Här kramas Ingegärd och Danne för allra första gången *lööv at first sight*

IKEA
Ang köks fronten finns väl inte så mycket mer att rapportera än vad jag gjort på dan. Men vad jag upptäckte i eftermiddag var att Danne faktiskt målat taket första varvet!!! :) Sånt blir ju lite pilligare när man måste vara rädd om inredning och golv, så då slipper vi tänka på det sen. Så han ligger inte på latsidan den gode Daniel, det går framåt i renoveringen trotts att vi inte ens rivit färdigt än. Så har ser det ut när man köper från IKEA

        

Beskrivningen i ena handen, skruva, läsa, kolla om nått blev över :)

Jo idag fick vi förfrågan om Rasmus och Hera vill vara med att göra reklam för Rym fastigheter. De behövde ett barn i 4-5 års åldern och en trevlig hund. Annikas granne som de hade pratat med kom på att jag har ju det. Och naturligtvis skulle det ju vara kul att få se sonen i reklam. Vi skulle skicka in bilder på honom och Hera så nu har jag gjort det. Får se då om de hör av sig. Men nu avslutar jag med en liten pussbild på moster Pian och Savannah.




Ha det gott och natti natti

Mitt i middagen


Idag har hela förmiddagen gått åt till at få bort mina dreads! Det tog över en timme för Petra att klippa lös dom och sen en ännu längre tid att kamma ut och reda ut håret *gud välsigne Petra* Jag höll på att bli galen på dom. Jag hade så mycket utväxt, dom var så lösa så det kändes som om någon hängt ett garn nystan på mig bara. Samtidigt känner jag mig väldigt naken och saknar dom som det känns skönt.

När allt var borta och genomkammat såg jag ut som en orange golfboll i skallen :) Har fotat under arbetets gång, sätter in bilder senare ikväll EFTER att jag färgat om det.

På köksfronten har vi inte hunnit så mycket längre än sist jag bloggade. Jag har jobbat hela helgen och Danne har varit ensam hemma med ungarna och så hinner man inte så värst mycket.  Han har slipat lite mer ialf och vi har sattiti ihop fler skåp. Elaren kommer imorgon kväll och kikar hur vi gör med den och sen är det bara att börja riva väggen. När väl elen är uppe som ska gå till köksön så kan Danne börja lägga golvet.

Jaja nu ska jag se hur det gå för mina twisters, de är i ugnen. Det var nån ny sorts pommes frittes, de var skurna i skruvar och var färdig kryddade. De såg jätte goda ut. Var bara tvungen att köpa dom.

ha det gott till ikväll

Kvälls återigen!?


Jag tror mitt dygn har mindre timmar än andras! Iallafall känns det som om klockan alltid är halv 12 på natten när jag äntligen sätter mig ner bakom datorn. Sen blir det ju alltid lite titta tv och sen är klockan helt plötsligt halv 2 på natten. Tror någon är o tjuvskruvar i min klocka då och då.

Danne har idag medans jag jobbade, slipat och spacklat "fondväggen" han ska börja måla taket. När vi tog bort alla lister så såg man hur gult det blivit. När köket är på plats så är det slut rökt inne i vårt hus, huj vad det förstör och sen luktar det ju inte gott heller. Sen hämtade han ungarna vid 15 och då är det ju kört på "göra kök" fronten om man inte är en bläckfisk fluga då. Just nu har han monterat ihop ytterligare kökdelar. Vi monterar nu så mycket vi kan tills att vi fått hit en elektriker och dra elen och sen kan Danne börja med golvet. Och när det e dags att börja sätt ihop köket så har vi det mesta förhoppningsvis ihop skruvat. Allt kom ju i små platta lådor med miljoner skruvar och förtiotvå tusen beskrivningar!!!

Lasse ringde idag, han hade tänkt komma ihelgen och göra klart vår stor toa men han hande fått förhinder och kan inte förrän om två veckor. Men men jag har inte brottom, min rumpa ryms ännu in på den lilla toan :)

Just nu känns det så frid i mitt liv, jag är nöjd med allt. Jag går bara omkring och känner mig lycklig. Och det är inte alltid man kan vara helt nöjd, alltid finns det något som stör. Jag funderat i flera dagar nu på vad som inte skulle vara bra men just nu hittar jag inget. Kanske har denne någon som vrider om min klocka oxå petat i lyckopiller eller valium i mitt kaffe :)

Nä nu ska jag gå och titta vad Danne pysslar med

Sov gott mina vänner

Sitter på jobbet


Hann inte eller orkade inte blogga igår. Hade fullt upp hela dan och eftermiddagen. Tiden bara försvann och sen lovade jag Linda att göra en inbjudan till hennes 30 års fest. så jag satt med den ända till 00.30. Festen ska bli kul, Conny och deras band spelar och dom är så jä....la bra!!!

men men jag fotade lite igår när Danne satt ihop det som sedan ska bli vår lilla köksö. Idag har jag börjat jobba halv 9 på morgonen och slutar 20.30 i kväll så om jag orkar så slänger jag int ett par foton plus skriver lite om vad vi gjort.

Ha det gott

Nu har det blitt kväller

 
Jahaja, nu sitter jag här igen och klockan är som vanligt rätt mycket. Idag har jag rivit bort de gammla plattorna som var vägg tidigare, en grymt tjock platta så att bara reglarna syns från köks sidan. Sen är det en massa el kopplat i väggen så jag vågade inte fortsätta...... inte så snyggt med krulliga dreads ifall nått går fel :D

Förutom att jag bara har kök i tankarna just nu så har barnen varit jätte snälla och tålmodiga med mamma när hon rivit och stått i. Fast de kanske inte törs annat när man står och ser vild ut med en hammare i handen :) Rasmus har haft frilufts dag i dag med sin avdelning i Riekkola och han säger att han haft en jätte rolig dag. Savannah verkade också var nöjd med sin vistelse på dagis idag.

Men nu så kommer bilderna, jo ursäkta stök och bök och öppna skåpdörrar!

Så här ser den vägg ut som ska bort
Väggen som ska rivas


På andra sidan om spisen såg det ut så här där de "grymt" tjocka plattorna var
Väggen som ska bort


Väggen där diskbänken är. Kylskåp och frys kommer att flyttas.....
Ena väggen


.....på denna vägg som nu är klar för tapeter :)
Väggen mot hallen


Detta är väggen med fönster som ska bli fond vägg
Fönsterväggen, ska bli fondvägg


Här har jag hunnit riva fram till reglarna
När bara reglarna e kvar


Så här såg köket ut innan vi började (den vägg som ska bort)
Köket med kaklet i bagrunden

Hmmm, ett litet hum om hr det såg ut, färger o sånt ser man nog bakom
dessa pang brudar :D



Danne blev lite nöjd när han kom hem från jobbet och såg vad jag gjort. Det blir ju lite mindre för honom att göra nu. Imorrn kommer köket, ska bli så spännande. Då är allt här, och det är bara att växla in på en högre växel.

Ha det gott mina vänner och natti natti

Jobbat hela dan


Har just sattit mig här bakom datorn. Jag har jobbat hela dan och varit ooootroligt flitig, har promenixat 4 tullars rundan 2 gånger idag. Har fotot lite i köket nu innan vi river väggarna. Men då har vi ju hunnit ta bort en del skåp och sånt förstås. Men jag hittade ett gammalt foto efter ihärdigt letande från en halloween fest där man ser ungefärligt hur det sett ut. Ska slänga in det ikväll plus andra bilder.

Rev ytterligare lite skivor från väggarna när jag kom från jobbet, lagade lite mat åt de små och stora barnen. Umgicks lite med min syster, ut med hundarna osv. Ja allt som hör en eftermiddag till.

Nåväl, tar en paus till lite senare ikväll.

Ha det gott så hörs vi

Tjena här har ni mig


Tänkte gör mig ett försök till att göra en blogg!!! Nu har de flesta tjatat på mig om detta så jag börjar känna mig relativt "out" när jag inte har nån :)

Vad skriver man i en sån här då? Vem är jag?

4 barns mamma från Happis,
jobbar och sliter,
har en hel del djur av olika sorter,
gillar rock'n roll,
gillar öl (fast det blir mer sällan av den varan numer)
har tatueringar,
renoverar huset för fulla muggar,
har en sambo
har dreads för tillfället (just love them)
är tjurig och envis
är ofta glad o framåt
har aldrig bantat
är höjdrädd
hatar spindlar!!! alltså får panik av de håriga sakerna med alldelens för många ben!!
tycker om ormar och ödlor
man gör mig allra helst INTE förbannad
är jäkligt glömsk
försöker vara en bra vän
en god lyssnare

För att gå till det som just nu upptar mitt liv så är det just renovering. Det är så kul, just nu håller vi på med köket. Har tagit ner en del skåp, inte allt än. Tar det säkra före det osäkra, jag ska ha det nya köket här innan jag vågar ta ner allt. Hade en kompis vars kök blev försenat flera vckor och det vill jag inte vara med om. Nå på Tosrsdag har IKEA lovat att de bär in köket "precis där du vill ha det ställt" sa den vänliga damen när hon ringde.

Idag har jag börjat riva en vägg, det kändes rätt fint att få smäscha lite kakel med hammarn :) Fan att jag jobbar imorgon annars hade jag nog överraskat in sambo med att ta bort alla skivor så endast reglarna är kvar. Det är skit kul att riva, man gör av med energier då ;)

Hämtade golvet idag på dan, ett grått laminat (pergo) golv. Jo jag vet, jag skulle inte ha det men när vi upptäckte att mattan var hel limmad så var inte valet så svårt. Annars hade vi haft ett par veckors jobb med bara att förbereda för den nya mattan. Tapeterna är beställda och kommer på Torsdag, vårt nya dekor tegel är också på ingående och borde vara här vilken dag som helst.

Ska försöka få in lite bilder också men det tar vi en annan kväll. Ska nu skicka runt min blogg adress till alla mina tjatande vänner :)

Ha det gott och natti natti på er

RSS 2.0