Här var alla sjuka

Danne blev sjuk igår, feber och ont i halsen. Vi gick och la oss vid 01 tror jag men jag hade ännu inte somnat vid 04! Tänkte till slut stiga upp, skulle ju ändå jobba kl 6.45 så det kändes som om det inte var nån idé att sova mer. Men efter 4 somnade jag ändå. Arbetsdagen gick himla bra trotts lite sömn. For och shoppade nya gardiner när jag slutade, strök och hängde dom på plats när jag kom hem. Dom är för visso rätt mörka men jag har typ 10 meter tyg, jätte fint, som bara behövs klippas och fållas men jag har inte orkat ta i tu med det. Och nu fick jag ju lite frist ialf. Slängde på en maskin tvätt och gick och vilade en timme.

Men sen var det full rulle när jag steg upp, ut med ren tvätten, hänga upp, i med en ny maskin, vika det som var torrt och in i skåpet med det. Så nu har jag tvättat upp rätt mycket som Danne får ta reda på imorgon.. hehe. Man ska inte lämna dom sysslolösa när man är borta, dom kan hitta på alla möjliga olika sorters fans tyg under tiden. Och då pratar jag inte om rottisarna nu :)

Jonte har haft en lite förfest ikväll, det var väl typ 12 pers här. Men det var lungt och städat. Ett par gånger fick jag be tjejerna dämpa sig lite men annars hörde man dom knappt. Dom är jätte trevliga allihop, dom stannar och pratar, åter upplever gamla minnen från det att dom var små. Har ju känt nästan allihop från det att dom gick på dagis. Det är så otroligt att tänka..... nyss var dom på dagis och nu står dom här med en öl i näven! Det har gått så fort.

Gitarr spelandet går framåt, har lärt mig ett par låtar nu så det inte blir uppehåll mellan varje akord. Akorden i sig är inte svåra att lära sig och komma ihåg men det är att flytta fingrarna nog fort. Dom tyckte från jobbet att jag skulle ta med gitarren på nästa fest så kan jag spela och dom sjunger men jag sa att ni kan inte sjunga så sakta som jag spelar :) Så Irina, kanske jag hinner få ihop till en reportoar till sommaren ändå :D fast vi kanske får planera om från Gulaschen till dagis!

Savannah blev oxå sjuk idag, hon har säkerligen 40 grader i feber. Hon frös stackarn nått enormt här tidigare på kvällen. Hon vaknade för en stund sen och jag satte en alvedon, hon hade så ont i huvudet och i halsen och kanon het, det nästan fräste om henne. Så här gick Danne och de två minsta och sov efter 20! Så hade det inte varit för Jonte och hans kompisar så hade hela huset varit alldelens dött. Får se om jag och Rasmus klarar oss, jag har haft lite skallebank idag och känt mig allmänt hängig men mer än så brukar jag inte bli. Jonathan har haft detta för två veckor sen, Dennis har haft ont i halsen och varit förkyld men inte desto mer feber.

Nä nu väntar tv:n, ska glo lite innan jag går och sover. Det blir ju att stiga upp en timme tidigare, vi byter ju till sommartid i natt. Jo jag har lite foton och sätta in, lite på Dannes nya husdjur och ... ja jag kommer inte ihåg men nått att sätta in finns det väl

Untill next time

Tillbaka hemma

Jag då är jag hemma igen. Vi hade en jätte trevlig resa och en jätte bra kurs. Var på kurs i "Det svåra samtalet" Det var olika diskussions tekniker osv. Jätte bra och vi fick en massa med oss i bagaget hem.

       

Ett glatt och förväntansfullt gäng tidigt på tisdag morgon

Vi var framme redan vi 9 så vi startade med morgon fikat, jätte gott bröd och kaffe.

image358
Skolpojkarna :)

Varvade dagen med lunch, fika, föreläsning som förresten höll på ända till 17 tror jag. Sen for vi på Heden en sväng, handla lite. Tillbaka för middagen som var helt superb, kunde ha ätit hur mycket som helst.

       
Vi åt oxfilé med pasta, en kantarellsås, grönsaker, det var helt otroligt gott. Henriksson fick avboka sin mat, hon tyckte att hon ätit alldelens för mycket under dagen och började må lite dåligt.

Lite senare på kvällen samlades vi uppe i deras "spa" avdelning, visst lät det fint :) Det var verkligen fint men enkelt, en timrad stuga med bastu. Hög mysfaktor. Där satt vi och hade samkväm, väldigt trevlig var det.

     
Visst ser det trevligt ut. Kvällen var lyckad, vi var i säng redan före 00, så vi har skött oss :)

Dagens föreläsning var oxå helt ok men slut hampen var det flera i lokalen som var trött och tom somnade. Inte för att hon var tråkig eller så men ämnet var tungt, det är ju ett helt nytt sätt att prata på. Som jag faktist tror vi kan ha nytta av. Så när klockan var 15 och vi fick tacka för oss så kändes det som en lättnad, äntligen röra benen ordentligt, en röka, en kaffe och sen to home sweet home

Saknade verkligen ungarna, Savannah blev magsjuk igår, hon hade bara spytt en gång men hade ont i magen och i huvudet. Pratade med dom i telefonen igår och så säger hon -Mamma komme hem mej. Rasmus skulle krama mig länge sa han. Då hade jag nästan lust att roffa åt mig bussnycklarna och smita hem

Men nu är jag trött och avslutar dagens bloggande här

image366
Omsvidad från finblåsan till mysblåsan :)

CU

Jo en till sak jag saknade förutom min familj var min GITARR! Gissa om jag spelat när jag kom hem :D

The lizard has arrived

Idag hämtade vi alltså hem vår lilla Spookie som Rasmus döpt honom till. Agaton var hans riktiga namn och inte ....... vad jag nu skrev sist att han hette. Så här ser vår nya ödla ut

image343
Hello folks, Spookie here, whats's up?

Och så lite närbilder på honom i hans nya "hem"

       
Tycker han ser ut som -Och vad gör du??? på sista bilden :)

Vi sa inte till Rasmus när vi hämtade honom från dagis att Spookie redan var hemma, en liten överraskning så :) Det såg ut så här

image347
Ser ni vilken hel nöjd kille, han älskar sin Spookie sa han idag

image348
Savannah håller första gången och tyckte inte att den var nått söt :)

Skrattade åt henne - Nä usch mamma ta bort den sa hon. Spookie fick vila lite mellan varven och bekanta sig med det nya terrariet...... fast han var rätt stilla där. Lite rädd för alla nya ljud. Men den var rätt rolig faktiskt, man såg att den tittade till om det kom en ny person eller om den hörde ett nytt ljud, gojorna lyssnade den mycket på. Och sen åt den från min hand ikväll :)

Linda och Emil, Petra och Theo kom förbi en sväng och busade. Det var som ett litet tattarläger här :) Nä skojar bara, dom hade kul tror jag. Efter att dom for var det dags för nästa sväng med the lizard

Då såg det ut så här för vår lilla dam då hon provade på nytt

       
Kolla mamma, jag kaaaan                         Lite äcklig kanske men visst var jag tuff!! 

image351
Oooo lilla öga, har du kääp (skräp) där?

image353
Rasmus är ju den stora killen nu och visar att så här håller man

image354
Trött och röd i ögonen av allt bus men hålla lite innan sängen det måste man.

Har annars spelat gitarr idag som vanligt, det är så vansinnigt kul. Blir mer och mer haj på det där. Imorgon åker vi till Luleå på kurs och jag kommer inte hem förrän på onsdag kväll. Det ska bli himla kul och jätte skönt. Men nog kommer jag att -saka mitt hem som Rasmus säger. Borta bra men hemma bäst heter det ju.

Untill next time

Spookie

Ska den heta Rasmus alldelens egen skäggis. Den var jätte fin och lagom stor. Han var nästan generad när jag pratade med honom i bilen och frågade vad den ska heta. Han provade hålla i den och viskade till mig att Spookie är fin. Den hette Algot eller nä det var det inte det var nått åt det hållet ialf. Nå nu får han och Danne hålla på med terrarium i helgen, så den har nånstans att bo. Sätter in foton på Spookie när den kommit hem.

CU

Skrattade

Måste bara berätta vad Rasmus sa igår. Rasmus har tjatat om att han vill ha en ödla och naturligtvis tycker ju Danne att han kan få det :) Nå jag hade nu inte så svårt att ge med mig heller på den punkten. Men kravet jag hade var att det ska va en vuxen ödla och då en skäggis. Dom är lagom stora, inte små men inga leguan storlekar heller. Igår när de satt och åt middag, Rasmus sin vana trogen tycker ju inte om mat och igår tyckte han inte om korv! I samma veva frågar Danne, vill du ha en skäggagam? Och Rasmus svarar -Nej, jag tycker inte om skäggagam, han trodde det var en maträtt. Jag skrattade så jag storknade, kunde se Rasdmus när han sitter i bordet, tjurar och blänger under ögonbrynen och deklarerar att skäggagam äter han minsann inte!

Nått annat kul var att jag var på cafékväll med våra boende. Ismo Simonaho spelar åt dom varje torsdag. Jag berättade att jag börjat spela gitarr, han tyckte det var jätte kul och sa -Du kan ju ta med dig gitarren nån gång så spelar vi ihop. Jag garvade och sa att -Jo om du vill spela En busschaufför och Lilla katt i en timme så visst kan vi spela :D Jag frågade om det att det är svårt att flytta fingrarna nog fort så det låter som en sång (har börjat få lite kläm på det nu) Men han sa Ismo att det tar ett år. Stå ut första året så kan du sen. Det var faktiskt lite tröstande att höra, trodde jag var lite trög faktiskt :)

Nä nu ska jag öva lite på min fiiiiina viiiita gitarr och sen kommer Linda. Danne ringde idag och vill att vi ska äta en kärlekslunch på pizzerian idag!!? Han brukar inte föreslå sånt så jag undrar jag varifrån han fått det :) Nä roligt var det att han föreslog det iallafall, det ska bli mysigt. Och vi har inte varit ut och ätit på två på evigheter.
Untill next time


Sjuk

Detta får bli kort idag. Har börjat jobba kl 08.30 och skulle ha jobbat till 20.30. Allt kändes som vanligt i morse men vid 14 tiden var det som om nån injiserade mig med nått olämpligt. Jag blev skit trött och började få ont i ryggen. For på lunch vid 15.30, tog febern hemma och jodå, feberna hade infunnit sig. Sjukskrev mig resten av dagen och gick och la mig. Sov över 4 timmar, helt färdig. Danne hade samma igår, helt slut men idag var det som om han aldrig skulle varit sjuk. Så får se då.

Igår var jag och shoppade lite. Inga kläder eller så utan the och kaffe shopen på coop ska ju stänga så jag köpte lite porslin till unganra med Tony Tiger och sen en burk som jag gjorde till godis burk åt hundarna, den blev jätte fin faktiskt. Jag är ju inte mycket för att göra det mysigt hemma, har inte tid och sen tycker jag inte att det är så intressant heller :(  Men ibland så dyker det upp en liten aning av det :)

Har lite ångest för att jag inte hunnit spela gitarr på två dar, men jag tar igen det när jag blir piggare.

       
Egentligen är det ju tragiskt att man fotar en godisburk!!!

On another day

Söndag.....

Steg upp vid halv 10 idag, fick lite sovmorgon, det var så skönt. Det vill ju på att bli så sena kväller jämt och ständigt. Kvällar och kvällar, går ju aldrig och lägger oss före 01, den är oftast 02 och över!!!

Har spelat gitarr idag, det är så kul, lär mig mer och mer och det låter som det jag försöker mig på :)  något så när ialf. Det går sakta och är lite hackigt men detta med att flytta fingrarna där dom ska va e inte så lätt. Petra har oxå köpt sin gitarr nu, hon ksulle ha kommit hit idag så vi hade kunnta träna tillsammans så har Theo åkt på magsjuka *förbannade unge* nä skojar bara. Stackarn har spytt sen 02 i natt. Nu mådde han väl bättre och har slutat spy men han mår illa ännu. Nå vi hinner ju öva ihop.

Rasmus spydde också på fredag kväll, 1 gång och sen vaknade han på lördag morgon klockan 06 och sa att han är bajsnödig. Nä säger jag nu sover vi en stund. Då säger han till mig -Men mamma jag verkligen bajsnödig!!! Nå vi gick upp på toa och stackarn hade diarré. Usch elaka mamma bara -Nä sov nu, du hinner bajsa sen :)

   
Hundarna myser famför brasan, Hera i mitten, hon ser ut att ha det riktigt gosigt bakom Exos bak

   
Dom nya blommorna för veckan. Det håller i sig. Tackar Jonte du är så gullig. Hämtade honom från pizzan i fredags eftermiddag, han var där och käkade med sina polare och blommorna hade han med sig.

image338
Här myser liten Vanna och pappa på soffan. Eftermiddagsluren.......för pappa :)

Nä nu ska jag vila en stund med Rasmus på soffan, Savannah har gått och sova, Danne är på jobbet och jag har ju tagit min övningsstund på gitarren redan, fingertopparna känns som om jag tagit blodprov i dom, ca 100 stick i varje finger, ömma som fan och känseln har börjat försvinna. Men det hör till har jag nu hört från både Conny och Jonte. Oooo ser riktigt fram emot kvällen så jag får spela lite. Vet ni hag hinner inte ens hälsa på nått mer jag övar hellre :)

CU

RSS 2.0