Fotade på en gång

Tänkte att det var ju lika att göra det på en gång annars blir det väl inte av. Men så här ser Tintin ut med sina nya fjun

           
Ni ser toffsen mellan benen..... ser ut som mutthår :) Men det gråa är nya dun och det har hon inte haft.


             Ny duschad i sin nya favvo leksak


             En ny duschad Ellen

Just nu sitter hon uppe i sitt träd och ropar Hej Ellen och Goddag Goddag.

                                 
Nu är stommen helt klar vad jag förstår. Han har förstärkt den ännu mer ifall jag får för mig att köpa leksaken som fanns på djurmagasinet :) Nu håller taket för den med sa Danne, så ni fattar den var tung som bly, men maffig, helt otrolig grej.


Oj titta jag har ju lite barn med att fota :) Lilla Vanna ville oxå va med sa hon.

Nå nu räcker det för denna gång 

CU
  

Mera fjädrar

Glömde säga när jag bloggade igår att både Tintin och Ellen har börjat få en bättre fjäderdräkt. Ellen rev sig för hårt när hon putsade sig. Hon tog i så hårt så hon bröt av sina fjäderpennor. Tintin blev ju attakerad av en katt för 100 år sedan och efter det har den inte fått tillbaka fjädrarna under magen och upp emellan vingarna. Men då började jag titta när hon badar i sin skål så hamnar magen precis där hon blir naken. Matskålarna är förzinkade och det är inte bra. Zink kan göra att de får en förgiftning, de kan tappa fjädrar och om det vill sig illa så dör dom. Nå jag bytte ut vattenskålen till att börja med. 

Vi var till Åsa och hälsade på och fick  tips på ett spray som hon använder på Charlie, han var så fin och Danne var impad av hans mattsvarta näbb :) Vi beställde det, svin dyrt 99 spänn för en halv liter. Och här räcker en sån flaska till en omgång i duschsvängen. Men nu blandar vi eget. Köpte aloe vera från hälsokosten och tee tree oil och blandar ca ½ l vatten, 10 ml aloe vera och tre droppar utav oljan. Vi har nu sprayat dom åteminstone varannan dag hela högen ibland oftare.

I veckan upptäckte vi att Ellen fått betydligt mycket mera vingpennor, på den ena vingen är det nästan fullt nu på den andra saknas ännu några innan det är fullt. Hon har nog upptäckt själv att hon fått bättre vingar för nu när man tar ut henne flaxar hon utav bara den mellan varven. Stjärtpennorna är oxå på väg att växa ut.

Tintin har fått fullt i nya dun på magen och på benen, hon ser så ful ut på ryggen för det växer en fjäder mitt i :) Så jag vet inte är det sprayen som gör det eller är det för att dom får duscha så ofta och fjädrarna är mjukare. Men för Tintins del tror jag det har varit zinkskålen, eller jag vet inte. Men hoppas att dom nu får tillbaka sina fjädrar helt och fullt :) Ska se om jag kan få någon bra bild på Tintin ialf så man ser att det kommit mer.

CU

Söndag kväll

Tjolahejsan

Är ledig flrsta dagen idag, guuud så skönt. Jag har verkligen varit trött. Men jag gjorde bort städningen idag på förmiddagen ialf. Det kändes ändå bra när jag var klar.

Idag har vi haft en liten avskedsmiddag med Jonna, hon flyttar ju till Borås på Tisdag :( fiiiiii på dig!!!! skulle Hubbe ha sagt. Nette, Kim, Emma, Jonathan, Linnea, Dennis, Rasmus, Savannah och jag, ja och föremålet för dagen, Jonna själv. Vi var ett litet gäng som satt och käkade här. Danne jobbade så han missade tacosarna. Jag har ju så stort köksbord när man bygger ut hela så vi rymdes galant alla runt det. Vi dukade fint, tände massor av ljus och filmade en snutt när alla fick säga lite hejdå, ni vet som dom gör over there, har minsann sett på film att man gör så :)

Annars har helgen flytit på i sin lugna takt. Jobbade igår, slutade 22, tog lite vin och stickade ända tills att Danne sa att det kändes så gammalt att jag satt och stickade. Här sitter jag och dricker öl och du stickar sa han. Då blev jag sur och gick och la mig :)

Byggandet av buren går framåt. Nu är stommen på plats och Danne ska börja med nätet imorgon, det ska bli så skönt att få bort dom från vardagsrummet. Jag tror det kommer att bli skit bra.

Hur är det med gojorna då? Ja den gode Barbro har jag haft lust att sätt i frysen mer än en gång denna vecka! FYYYY FAAAN vad hon kan gapa, alltså ni skulle bara höra hennes larmsignal, det slår lock för öronen. Tror jag ska söka in henne i nått krigshärjat område, där kan hon gapa när fienden e på väg, lovar att ett helt jävla land skulle höra henne. Sen drar hon igång dom andra med, Moa har väldigt lätt för att börja vissla i kapp med henne och Tintin hakar på med sitt gapande. Ellen är den enda som är tyst, Hubert säger inte heller mycket och tur är ju det. Men idag har Babbsan varit lugnare, hon har inte dragit nått tjut förän efter 18 idag, Hon är trött då och vill gå och sova.


En bild på mammas vackra, fiiina snälla lilla Ellen. Det är helt otorligt att man kan tycka om en goja så mycket som jag tycker om Ellen.


Tintin är också en av mina absoluta favvosar och henne kan man ha med överallt, hon är så liten och kan hålla i sig i svängarna. Hon hänger på mig lite här och där när vi städar tex. Med arorna har jag bra flyt, det är mina pippin det. Jag kommer inte alls överens med jakosarna, de gillar mig inte alls. Dom är som spottkobror när jag kommer nära burarna :) Danne däremot har bättre hand med dom än jag. Här kommer en bild på honom och Moa.


Hon ser så söt ut Moa där :)

Måste berätta vad Rasmus ritade till mig här om dagen. En ängel, han har ju varit så bekymrad över att jag ska dö, gråtit floder över det. Han har funderat på när det kommer och ske och vad som händer med honom då osv. Men nu så har han börjat litegrann att komma över sin rädsla för döden. Han ritade ängeln till mig och sa att den ska jag ha med mig alltid så jag kommer ihåg honom i himlen och kan komma ner och pussa honom. Det var så¨fint så den ska jag plasta in och skriva historien till den. Vi har så bra plastmaskin på jobbet, visst Tomas :)

Nä nu ska jag börja avsluta och ta upp min ålderdomliga underhållning, stickningen!!! ja just ja, det ska bli en halsduk förresten. Kan inte sticka så mycket annat :)


Så här går det till nästan varje morgon

Ha det gott mina vänner så hörs vi

Natti

På tal om frysen

Skrattar åt Pias inlägg om att hon inte har det samma i sin frys som vi har :) Kom på en grej som hände för många år sedan, i början på 90 talet. Jag hade då mina första ormar.

Det var så att det var jul och min kära mor var och hälsade på. Vi skulle julfika och hon skulle ta fram fika ur frysen. Jag hade bakat lite grann och hade det i big packs. Men det fanns inte bara kakor i mina burkar, jag hade en blå som var lite åt sidan som var full i döda rått ungar och möss.

Ja jag hann ju inte förvana den gode modern utan hör bara ett illvrål från köket, jag rusar dit och där ser jag en skräckslagen mamma och en massa råttor och möss runt hela golvet. -Jag höll ju på att få hjärtsnörp vrålar hon! Kunde ju inte annat an gapskratta åt hennes vita nuna och börja samla in "maten" i burken igen för det skulle hon då minsann INTE göra muttrade hon.

Annars börjar vårt gojrum att ta form. Hålet är uppsågat, väggarna är målade utom där vi slagit igen dörren och garderoben. Men Danne har spacklat idag så det blir till att måla bara han blir ledig. Imorgon blir det inget för vi åker till Luleå på morgonen och sen börjar han jobba kl 15. Men på tisdag då jäklar. Ja sen är det bara att börja bygga burarna. Det ska bli så skönt, jag riktigt längtar att få iordning dom. Tänk och se hur de kommer att trivas i sina nya betydligt större burar.

Fåglarna gapar på här hemma, Barbro är den som drar igång hela högen förutom Ellen när klockan ringer vid 6.30!!! Igår morse funderade jag allvarligt på att använda lite epoxy runt näbben på dom! :) Tintin är för super skön. Hon gillar bara mig, hon går till både Danne och Dennis men använder dom som bra att ha sak när jag inte är hemma, passar på att bita om hon bara kan. Igår hade hon bitit Danne lite här och där bla i örat :) Är jag hemma så använder hon Danne som språngbräda för att komma till mig.

När hon väl är med mig är hon värre än en pitbull, kom jäkla inte nära min matte för jag är snabb och klättra för jäkligt fort utefter tröjor om det behövs. Sen spottar och hon och fräser till allt som kommer för nära. Men mig pussar hon och smeker på kinden, putsar och rensar. Hon har en enorm personlighet i en liten halvplockad kropp. Hon är för söt, gillar den skarpt.

Ellen hon är fortfarande lugnet själv, visar när hon vill ut. Då sätter hon sig vid dörren på grenen och väntar. När jag kommer fram till gallret så kommer hon ner och pussar mig, rensar mina läppar och gosar. Danne har även fått mot ta några kraftigare hugg från denna dam. Arorna är inte så förtjust i Danne och det tar han ju inte riktigt så han ska försöka bli polare fast det går inte hem :)

Jag och jakorna kommer inte alls överens så han kan väl vara nöjd med det, dom är ju snabbare än en spottkobra när jag kommer i närheten. Den enda som ännu inte bitit mig är Barbro. Då får han ju glänsa när han håller på med dom -Titta så snäll dom är säger han, jo tjena! Skulle ta Moa från stolen en kväll och sätta henne i buren och vad händer, hon högg mig rätt över armen, det gick nästan igenom!! Sur pippisar säger jag bara.

Idag läste jag en kul annons på blocket om en "Sångfågel" som egentligen var en gul undulat! Det stod att den tycker om att sjunga och så pippar den väldigt mycket!!!???
http://www.blocket.se/vi/18193741.htm?ca=1_5_s

Ja så kan det gå ibland :)

CU

Utmanad av Eira :)

Fem saker i min frys: Köttfärs, grönsaker, hamburgare, en djupfryst orm på 2,50 m och döda råttor :)
Fem saker i min väska: börsen, agendan (det viktigaste) toy, pennor, solbrillor
Fem saker i min garderob: Kläder, skor, bälten, väskor, gammla grejor och hundhår
Fem saker i min bil: Chokladpapper, tomma dricka flaskor, en blöja, cd skivor och återigen, hundhår
Fem personer jag utmanar:  Maria H, Tösen, Åsa, Anka och Fia

Fan

Det har varit en hel del den sista veckan, haft tusen järn i elden. Nya gojor har hämtats och installerats, problem och bryderier hit och dit. Mitt huvud är tjockt av tankar, jag har tom glömt bort/ inte hunnit att gratta min syster på hennes 50 års dag!


Om livet hade ett suddegum
skulle jag sudda i tid och rum

Rita dit något annat,
nått fint, där tiden har stannat

Bara i någon dag
så jag får vila ett litet slagWell well, that's life

RSS 2.0