Storhandlat

Har varit duktig och storhandlat idag! När pojkarna var små så hade jag alltid matschema för en månad framåt och höll det ganska så strikt, skit lätt man behövde inte tänka varje dag på maten. Ja jag hade det nu inte varje månad men väldigt ofta i en lång tid. Jag har fått ryck under senare år och gjort det nån gång. Nu har jag åter upptagit det igen. Först planerar jag för en månad framåt och sen handlar jag efter det. Skit enkelt resten av månaden :) Sen bokför jag i kanten vem som jobbar, när Dennis kommer och far så man vet hur mycket mat man ska göra och vem som måste göra den hehe.

Var och kollade invigningen av nya affärs centrat i torneå med, vi var aldrig in, det var ju tusentals bilar där men vi körde förbi och kollade läget ialf :) Jag tror inte jag varit på nått öppnande som vart i det sk på gränsen området ännu. Är inte så mycket för att ränna runt på dom. Men nästa vecka nån dag så ska jag och spana in det hela. Det känns ju som vår stad vuxit enormt. Tänk bara 4-5 år tillbaka, hur det var då. Då trodde man att Happis skulle bli en spökstad, ja pratet om IKEA hade börjat höras men inte trodde man de skulle komma till lilla Haparanda. Tänk nu hur det är, vilket utbud vi fått. Det enda Happis missat är ju utelivet. Det är så man skäms när turisterna frågar var man går en fredag kväll i Happis... -Ja Anders kök och bar, kanske Gullan är öppen om ni har tur, nattklubben? ja nä den är nog stängd osv. Men går man sen över gränsen till Torneå, då känns det som det finns hur många ställen som helst, det är som om att det finns nått för alla. Nu tom en enkom svensk bar!!! Varför går det i finland men inte hos oss?

Savannah har ont i sina ben igen, hon gråter var och varannan kväll med ont i knäna. Har precis gett henne alvedon, torkat tårar, tröstat och läst Ingrid vill ha plåster. Så får se om de små benen vill somna nu. Rasmus ligger och kollar film på väg in i drömmarnas land. Tror att vi ska fixa en liten tv med inbyggd dvd till sovrummet så kan de titta där innan läggdags. Ja jag vet, det är inte bra att titta tv innan man somnar, hjärnan tar intryck och registrerar. Men jag är faktiskt 43 och det är enklast så :)

Nä nu en cigg och kaffe på bron, det känns som om att dagen varit så lång, jag har hunnit med så mycket. Sen ska jag smälla i mig en enchiladas till CSI ikväll, oh vad mumma det ska bli.

CU


Savannah 3 år

Tänk att lill gumman blivit 3 år. Tiden går så fort. Jag tycker att tiden mellan 2-4 år är så rolig, de är så söta då. De börjar härma, ha förebilder, de lär sig så mycket just då. När min mamma är här så går Savannah runt med händerna på ryggen, svankar och haltar lite så säger hon -Ohhh vad jag har ont i ruggen :) Hon tom sätter sig ner som morsan gör.

Vi hade kalas åt henne på söndag, inte nått stort bara den närmsta släkten och vänner. Det var tårta och fika förstås och en massa presenter. Jag är ju van att ha pojk kalas så det var riktigt kul med alla flickiga saker denna gång :)

Jaaa må hon leeva, ja mååå hon leeeeva, ja må hon leva uti hundrade år......

                                     
                                
Ursäkta Petra, jag vet att du blir sur på mig nu :) Men jag hade ingen annan blid där alla barnen är med, sorry :S
Linda och Savannah brukar ägna sig åt sminket och håret så det var självklart för lilldamen att ta hjälp av Linda.

Gojorna var oxå med på ett hörn och firade

Linda blev så bra här. Hon är så impad av Ellen, hon ska ha en egen säger hon.

Anledningen att Petra ser lite trött ut är inte bakfylla utan detta


Nästa foto har jag photoshoppat lite på. Hade två nästan likadana bilder på Pian och Ellen men det foto där Ellen blev bra så hade Pian stängda ögon på så jag snodde hennes huvud från det andra fotot och klistra på :)

Pian är inte någon stor vän av djur förutom deras Venus då :) Så jag är mäkta impad att hon vågar hålla i Ellen och detta är inte första gången hon gör det heller.

Nä nu ska jag glo lite tv, sticka på min halsduk och slappa lite. Kanske öppnar min vinare jag fått. Fan jobbar ju hela helgen så varför inte :)

Natti natti

Jag har blivit utmanad

Jag blev utmanad av Pia och antar härmed utmaningen

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Jaha ja vad finns att berätta om mig själv

1 Jag älskar att bada bastu
Känner mig inte ren med att bara duscha. Nä en riktig sauna ska det va :)
2 Jag var jätte vild när jag var liten
Var så mycket på lassarettet med en massa olika åkommor så läkaren trodde att jag blev misshandlad. De tog in mig i ett rum utan min mamma och frågade vad jag varit med om denna gången då. Men trotts otaliga besök på lassa så har jag aldrig brutit ett ben i min kropp :)
3 När jag var gravid så åt jag tvättsvampar!!!
Japp med alla ungarna :D
4 Bland det bästa jag vet är hjortron med glass och löjrom på rostad macka med lök och vitpeppar.
Kan äta en halv franska när jag sätter igång.
5 Jag heter egentligen Anna-Lena.
I skolan kallade de mig det fram till 2an sen föll Lena bort. Hemma har väl aldrig någon sagt det. När jag började jobba inom omsorgerna så kallade en av de äldre tanterna mig Anna-Lena, ibland fick hon skrika sig blå innan jag fattade att det var mig hon ropade på. Så jag frågade henne varför hon sa det när ingen annan gör det. Ingen annan visste nog att jag hette Anna-Lena heller. Men du heter ju så sa hon och gick!
6 Jag har spindel FOBI, I just hate them.
Dom är så äckliga med alla sina ben, hur de rör sig och sen har de en massa ögon med. Usch vilka djävulska djur. Jag får alltså panik attacker när jag ser dom. En gång skulle jag , Danne och Rasmus och kolla på spindlar hos Jerry, han hade då världens största spindel art hemma. Det var en bebis och jag lovar att den var ca 15 cm i diameter, dom kan bli upp till 25 cm. Som en stor flat tallrik alltså!!! Men det var inte den som jag blev skräckslagen för. Utan en liten svart jäkel som var jätte aggressiv och snabb var den med. Och det är klart att den fan smiter när jag är där. Gissa vad jag gjorde, Jo jag bara rusade ut, lämnade Rasmus där med Danne och en lös spindel. Jag satte mig på bron och hysteriskt grinade, jag trodde jag skulle tuppa av.
7 En konstig önskan har jag. En egen lila spindel!!!
Visst är det otroligt. Det finns en spindel som jag skulle kunna tänka mig att röra vid. Den är oxå hårig och blå lila, den är nästan rund, alltså inga långa äckliga ben. De jag sett på bild verkar ha tjocka ben med med mycket hår så de ser inte så där långa och smala och knotiga ut. Så kanske kanske jag skulle kunna bli av med min spindel fobi med en sån. Jag tror jag skulle kämpa för att vänja mig vid den. Jag lovar jag skulle svettas, äcklas, grina, rusa ut många gånger innan jag skulle våga låta den gå över på mig. Säkeligen bara några sekunder första gången, men gud så stolt jag skulle vara om jag lyckades hålla i den. Men lika väl kan hända att jag får en attack och stampar ihjäl den :) Jag skulle vilja bli av med den fobin för den hindrar mig i livet. Ibland vågar jag kanppt sitta och röka på vår egen bro för vi har såna Janne långben spindlar på väggen!! :O

Tror inte jag utmanar någon speciell, alla som vill får koiera den och gärna ge mig en vink så jag vet att kolla era bloggar :)

CU Soon

Stilstudie

Vilket väder vi har idag, huj och fyyyy. Det regnar, blåser, inget roligt alls. Nåväl det e ju höst. Har gjort bort alla morgonsysslorna med gojorna, duschade dom med enbart vatten idag. Får se om det blir bättre, rodnaden. Moa promenerade in till Barbro och Hubert idag. Det gick skit bra, dom tom åt ur samma skål Barbro och hon. Så hon får stanna där så ser vi ju hur det går. Var på prommis med hundarna trotts ett hellvetes väder men vi gick inte så långt, vi såg ut som dränkta katter både jag och Danne när vi kom hem.

Idag ska vi på dans till Övertorneå med våra boenden, det ska bli kul. Man briukar ha skit roligt på dom där danserna. Och nu har vi en ju en ung tjej hos oss som spanar killar så mycket hon hinner :)

Surfade runt på pixbox för någon dag sen och hamnade in på en happistjejs sida, hon hade en hel del foton på min son. måste bara lägga in. Jag blev så förvånad hur han har ändras på bara 2 år. Gjorde en stil studie på honom.

Diverse Jonte


Vad har ni i kylen?

Dagen eller förmiddagen har varit rätt stressig. Var och förde ungarna till skola och dagis, sen Danne till jobbet. Pep in där på morgon kaffe, brukar göra det :) Sen när jag kom hem så började jag med att mata gojorna, byta vatten och som alltid umgås med Tintin. Sen var det fiskarnas tur, några rundor med burkarna så var det klart. Upp med Tintin på buren så hon får gå och morgon äta hon med. Och då tar jag fram det som Tintin tycker är det hemskaste i världen DAMMSUGAREN!! Hon gapar som en galning när man dammsuger, skit sur är hon på den, hon går runt på burtaket, grälar och blänger efter en :) Det är tur man inte hör henne när den är igång :)

När det e klart tar jag mig en kopp kaffe och en cigg, hämtar Tintin så hon ska hinna få sin morgondos av matte. Slår en pling till Kerstin. Går ut på bron med mitt kaffe och ciggen fortfarande pratandes med Kerstin. Då kikar Tintin fram på axeln och säger -Goddag! Jag hade glömt att hon satt på mig och gick ut. Inte för att hon kan flyga iväg men stackarn är ju halvnaken så hon kanske fryser. Nå idag var det rätt skönt ute.

En annan insident med Tintin var när jag höll på att laga mat. Den är ju oftast med mig överallt (som nu, nu sitter hon på mina händer och försöker para sig med dom när jag skriver) även denna gång så satt hon på mig. Men det är inte så att hon sitter och ser fin ut på axeln, onej hon klättrar runt på mig, hon hänger upp och ner i tröjan för att se när jag gräver i lådor, när jag lagar mat så försöker hon sätta sig på mina händer för att se lite bättre :) Men hon är ju så lätt så man glömmer bort att hon sitter på en. Jag  har en köksö och när jag står och lagar mat så har jag bestick och en del slevar och sådant i lådsektionen bakom mig. Nå nu behöde jag nått från lådorna, tar det jag ska och i stressen så knuffar jag igen lådan med rumpan, ni vet så där med ett knix. Då hör jag ett väldigt kacklande och nån som mycket surt trampar upp för ryggen och sätter sig och surar på min axel! Jag höll på att halshugga Tintin med rumpan!!

Medans jag pratade med Kerstin passade jag på att hänga upp tvätten, och vika bort det torra, plocka undan lite här och där med. Sen var det dags att gå ut på en prommis med hundarna. Alltså han hundar, behöver man säga mer. Fan att X markerar överallt ( han heter faktiskt X eller X-man, jag försöker inte vara klurig med hans namn) det är så jävla irriterande, varenda lyktstolpe, husknut, utstickande grejs, träd, bilar ja allt man kan tänka sig. Sen Nellie då hon ska gå med nosen i backen, sen går hon sakta med, i X är det fart. Så den ena får man bromsa lite och den andra dra framåt. Men detta markerande, till slut så förbjöd jag honom helt enkelt att markera. Vet ni då vad det lilla fanstyget gjorde, jo han markerade en liten skvätt medans han gick! utan att stanna alls bara sakta ner i ett steg så lyckades han höja benet och markera in varje nytt kvarter.

Vid 13 var det dags att hämta de små charmtrollen, vi for och handlade. Behövde sås, ägg, grönsaker och potatis. Jag har gjort köttfärs limpa idag. Och vad möter mig när jag kommer hem och ska börja lasta in varorna i kylen.... jo detta!

En ska bort???!
Vad har folk inte i kylen :)

Gissa om jag blev paff, har ingen aning om när jag har hunnit med detta och varför jag ställt den där. Fotade detta och messade bla till Pian som satt på fika tydligen, de hade haft en rolig halv timme åt mitt lilla "misstag" :)

Inte för att det borde förvåna mig speciellt mycket. Jag har hitta börsen i frysen, katten instängd i kylen, glömt bilen både på jobbet och på ica. Och säkerligen har jag gjort andra tokiga saker med.

CU


Lister, täckbrädor och pappa

Vi håller på att lägga täckbrädor eller vad man nu ska kalla dom. Men vad jag menar att vi täcker mellanrummet i "hålet" vi gjort i väggen, ja ni ser på bilden vad jag menar. Sen ska vi lägga upp den nya stången med nytt draperi, absolut ogenomträngligt för ljus, när det är natt hos gojorna då är det natt :) Det ser ut att bli bra

Läget har varit det samma kan man väl säga, inget nytt har hänt. Ja Barbro hade världens sår ovanför näbben, inget djupt men som om hon skulle ha skavt sig nånstans. Vet inte om det är Hubert som varit för kärleksfull eller om hon kanske fått nån allergi reaktion. Hon kliar sig tycker jag, de andra gojorna är oxå som något rosa i huden ovanför näbben Vi duschar dom minst varannan dag med en aloe vera/tee tree oil blandning. För att utesluta att det är den som gett nån allergi så ska vi övergå till enbart vatten och när Barbro är bra så inför vi aloe vera igen, kollar reaktion osv.

Städade alla burar idag och jo Åsa det är en hel del att göra. Fast det är nästan lite enklare att städa de stora burarna, man går ju in i dom, dammsuger och så. Det är faktiskt joxigare att städa en mindre bur. Och de som har mest skitigt är Hubbe och Babben. Dom två är riktiga grisar. Sen har Hubbe en ful ovana, så fort jag städat så går han ner och river upp ett utav hörnen. Jag har försökt tejpa fast tidningarna ordentligt men onej, det hjälper inte han ska riva upp ett hörn i buren. Det gjorde han i den gamla buren med och det lustiga är att det är hans eget skithörn har jag kommit på. Kanske han är fin känslig och inte vill att hans bajsar bara ska säga splätt när dom kommer ner, han kanske vill ha en mjukare landning på dom och sen ser man ju inte dom lika lätt när det ligger lite sönder rivet papper där.

Måste bara få berätta en sak som hände, det var så roligt, skrattade hela dan åt det. Det är så att min pappa (död sen 25 år tillbaka) var väldigt tjock, han vägde en bra bit över 100 kg. Och nu artade sig så att syrran skulle ut och köpa skor med sin Alle. Alexander är väldigt kinkig i vad man har på sig och inte. Han  ville ha ett par tenniskor som var för smala för hans fot och exepiten tyckte att större storlekar kan han inte ta för då kan han helt enkelt inte gå i dom. Om jag förstod det hela rätt så blev det inga skor ialf den dagen. I bilen hem satt han och surade och muttrade för sig själv och utbrister ett tu tre
-Det här är moffas fel
-Moffas fel säger syrran, hur kan det vara det han har ju varit död i 25 år, hur kan han ha med dina skor och göra?
-Ja men det var ju han som drog in den här jävla fetman i släkten!!!!
Jag skrattade som tusan åt detta, kunde riktigt se Alle när han funderar på hur detta nu kunde komma sig att han har för breda fötter!!

Savannah hjälper pappa

Lill damen är snabb på att hjälpa till, snickra med pappa är jätte kul tycker hon.

Bye for now

Eftermiddag

Har just kommit hem från stan.... det lät ju som jag bor i byn men det gör jag ju inte. Vi bor reltaivt i centrum kan man säga. Men jag var och inhandlade kaffe och förde Jonte till buss stationen. Han har åkt till Linnea i Luleå. Roligt att han äntligen gjorde det, för Linneas skull med. Hon har velat länge att han ska komma dit men min son e ju hemma människan nummer 1.

Sitter och väntar på Danne han har farit till apoteket och sen ska han hämta pizza. Han har ju inte varit så kry sista dagarna, haft magsjuka! Hujja då (uttallas hojja här uppe). Jonathan hade förra veckan och nu Danne då. Börjar nog bli lite inbillningssjuk, bara jag skrev ordet så började jag må illa :)

Skönt med fredag iallafall, nog för att jag varit ledig nu men det är skönt för det. Ska kolla Idol ikväll, det är ju två med här "uppifrån" kan man väl säga, Kevin och LouLou. Imorgon kommer Dennis, det ska bli skönt att han äntligen är hemma. Man saknar honom de veckor han är hos Gärre. Nog för att han tittar in här i stort sett dagligen ändå men det är inte samma sak som när han är hemma.

Rasmus saknar nog vintern, han har klätt på sig med vintermössa och tjock jackan och går runt och leker vinter säger han. Savannah har sommar för hon är nästan näck, endast troller på.

Rasmus tycker om att rita och han använder ofta mycket färger när han gör det. Jag måste bara sätta in vad han gjorde i paint. Paint är ju ett rätt litet program och jag som håller på med photoshopen tycker det är "krångligt" med paint :s

Rasmus teckning. Gjord i paint

Visst är det fint, man ser att det är ett träd som har det väldigt kallt runt sig.
Undrar om det är solen, den bruna fläcken?!

CU

Vad bloggar man om

Efter att nu har surfat runt ett tag på andras bloggar så tycker jag att alla andra är så fyndiga i vad de bloggar om. Jag bloggar om våra djur, ungarna och vardagen. Javisst det e ju vi det, djur har vi i massor som både ställer till och kan vara riktigt roliga att ha att göra med :) Men nu när gojrummet e i stort sett klart så tänkte jag att jag ska byta inriktning på bloggandet.

Vad bloggar man om då? Jag har funderat på
Dagens outfit- *gapskrattar* ni vet alla mode bloggar har ju det. Men insåg att det går ju bort, ni som känner mig och vet hur jag går klädd håller nog med mig :)
Mina hobbys- Funderade över det, men kom fram till att jag inte har någon direkt hobby. Jag kan ju alltid fota min halsduk som jag faktiskt håller på att sticka.
Min träning- Tittade neråt på magen, såg ringen som lagt sig där och hajade att det var ju ett tag sen det med :)
Att göra seriösa och djupa inlägg- Min dotter frågade mig och höll upp en träljus stake i form av en gris som nån av de äldre sönerna gjort -Mamma vad är det här? Jag tittar på den och säger att det är ett digital foto så det där med seriösa inlägg går bort.
Våra fritids aktiviteter- Vi jobbar båda skift och oftast tvärt emot varann. Vill man göra något ihop med barnen utan att bli galen, då bör man vara två. Så då kan vi tex fara bort 2ggr/6 veckor utan att ta semester (om vi vill göra nått en helg, en lördag eller en söndag på olika veckor)

Jag tror jag fortsätter som förr med bara aningen mindre djur :)

Ha det gott till nästa gång


Utmärkelse

Fick en utmärkelse av Fia :) Det var ju lite kul och tack Fia för att du valde att skicka till såna jag inte har på min blogg.Som tack för utmärkelsen för jag denna vidare genom att genomföra följande punkter:

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag nominerar följande 7, Eira, Irina, TösenHenriksson, Mia, Pia och Åsa

Svär inte åt mig Henriksson, hjälper dig att länka om du vill :D

Ha det gott brudar

Färdigt

Ja nästan iallafall. Alla burar är klara och gojorna är inflyttade. Nu är det listerna och själva draperiet kvar. Trångt blev det men alldelens funktionerbart, vi fick plats med det som vi tänkt. Gamlingarna Hubert och Barbro fick Ellens gammla bur och verkar stor trivas i den, dom kommer bättre överens oxå i den.

Ellen och Moa sitter numer ihop. Ellen är ju snäll och gör säkert inget åt Moa. Moa är så undergiven så att ha henne med Babben och Hubbe är nog inte lyckat, de två surisarna är så dominanta. Ellen är ju störst och verkar bestämma i buren, Moa flyger ju (vilket inte Ellen kan) och sen är hon snabb så hon tar sig undan ifall Ellen skulle göra ett utfall. Men hon har inte visat några såna tendenser än ialf. Ellen patrullerar vid sina matskålar och vaktar dom. Underligt nog så låter hon Moas mat vara ifred.

Tintin har fått Hubbes gammla bur men går mest på en och samma pinne fram och tillbaka än så länge. Annars verkar hon trivas bra i sin nya bur.

Tänk att nu kan de flyga lite inne i sina burar om de vill, (de som kan flyga då :) Hubbe och Babben har klättrat och undersökt, ätit och putsat. Ellen har också börjat titta lite runt i buren men håller sig mest till samma ställen ännu. Moa har däremot undersökt mer ordentligt men också för att hon ännu är lite rädd för Ellen. Tintin den lilla skatan tittar mest var matte är och vill till mig. Hon tar nog sig mer ro att undersöka buren när jag inte är hemma.

Det känns skönt, jätte skönt att ha dom samlade nu på ett ställe, allt blir lättare. Dom är betydligt tystare nu om mornarna med sen jag flyttade in dom i förra veckan med dom gamla burarna i gojrummet. Det är jätte roligt med gojor men mycket jobb också. Gojor blir väldigt speciella, alla är väldigt olika och har sina personligheter för de har dom verkligen.

Lite bilder

Danne planerar inredning i Ellens bur

            
Så här ser det ut, placering, ni ser, det är rätt precis

Nu ska listerna och draperiet på plats och en trevligare tapet. Nått tips på hurdan?

         
Hello dude, what the f*** do you want? What ever!

Ok, vad är det här för nån lucka? Jaha du vill att jag kommer ut... Ok e på väg....

         
Lååångt tak det här.........ja jag går..........................nå nu så, framme, Heeeej

Jag tycker det blev jätte bra och gojorna verkar tycka det samma. Hela förmiddagen gick åt att inreda, städa, göra fint. Trött är jag nu som bara den, nu väntar bastun och sen titta lite tv.

Ha det gott mina vänner och natti

Ellens bur är klar

Klockan är 21.45 och vi har nyss blivit klar med Ellens bur. Alla grenar, hmmm stockar är på plats, lite tjorv om hur vi ska fästa dom var det, gallret var ju som sagt inte det bästa. Men efter många om och kring så gick det. Barbro och de andra är ju van att få gå och sova efter 19 så de har gapat, helst Barbro så vi är lomhörda båda Danne och jag.

Det mest spännande var ju att sätta in Ellen i buren, man tror ju att de ska tycka oj vad här var fint men se det gör inte gojor, de är lite små rädda för allt nytt. Satte högtidligt in Ellen på sovpinnen och vad gör gojan, jo hon slänger sig i panik på gallret och kutar fortare än kvickt därifrån. Alla fina pinnar vi kämpat med i timmar brydde hon sig inte om det minsta. Får se hur länge det tar innan hon vänjer sig vid den nya buren. När hon kom hit så tog det ett tag innan hon började äta ordentligt och så. När hon se suttit i gallret och återhämtat sig lite så började hon på att prova bita i det, aj aj inte bra. Hoppas hon inte fortsätter med det. Tyvärr är hon en goja som sitter på gallret väldigt mycket. Men då hade hon inte så mycket pinnar att gå efter i den andra buren.

Jobbar ju hela dagen imorgon och vi hade tänkt flytta jakosarna och Tintin men det får vi se hur det blir. Sa till Danne att han kan ju ta Jonte eller Dennis till hjälp med att flytta. Ellens gammla bur måste man skruva ner och sätt ihop inne i goj rummet, vilket kan bli trångt och lite kinkigt ef man behöver plats runt om buren när man sätter ihop den. Förhoppningsvis överraskar de mig och gör det under dagen :)

Kommer in med foton, har fotat lite när vi höll på med grenar och sånt. Ska fota mer imorgon, det var lite panik att få in henne i och med att de andra var trötta och ungarna hoppade fortfarande här. Och alla barn och gojor sover här senast 20.

Untill next time


Härligt ute

Den här helgen har det varit jätte härligt väder här i Happis. Det är väl en 7-9 grader ute, soligt och riktigt fräscht. I fredags var jag ute och krattade, tror jag skrev det i förra inlägget. Igår var jag mest ínne. Ungarna, småisarna då hade främmande mesta delen av dagen. På förmiddagen ringede Gärre (exet) och frågade om William fick komma och leka hit, han höll på att spika och Willepille var rastlös och sjövild. Rasmus blev jätte glad förstås, de kommer väldans bra överens, Rasmus brukar säga att William är min bästa bror. Men sa jag ni är ju inte bröder, -jodå vidhöll han det är vi visst. Och det är ju klart det är svårt att förstå i den åldern, de är bröder med samma bröder men inte med varann.... krångligt?

Efter det så började jag med maten och precis när vi skulle äta så kom Linda och Tommy med Emil, Oskar och Thilde, hon var barnvakt åt Maria. Så de åt sina risifruttis medans vi åt middag. Savannah och Rasmus tyckte de haft en bra dag. Sen var det badningen, lite tv och sängen för dom.

Vet ni hur lätt det är att skriva när man har en halvgalen ara parandes med mina händer på tangentbordet?!! Sen småbiter hon mig när jag flyttar runt för mycket, nå tur att det inte är Ellen iallafall. Den är så¨charmig Tintin, gillar henne eller honom kanske. Vi vet ju inte, det är bara jag som tror att det är en hona för hon är så liten. Jag har haft en sån här tidigare och den var mycket större.

Danne hamrar och bankar på Ellens bur, den är i stort sett färdig, han sätter nu extra mälor bara. Sen är det bara att inreda och se hur det håller henne. Har hittat ett företag som säljer nät sektioner, har mailat dom och begärt pris. Men jag vet att de är rätt så dyra.

Har tagit undan studsmattan idag, vi ides inte plocka ner hela så vi har täckt den med pressening lutandes mot friggeboden. Sen har jag varit och spänt fast den med tusen snören. När jag gör sånt då jävlar ska det sitta, sen svär jag över mig sjä'lv när det är dags att ta lös fanstyget till våren. Men jag vill ju inte att den ska rulla över till grannen eller ut på stan när höst stormarna kommer :) Huj det var ett himla knytande med att fästa presseningen först, nå det är bara att ta till saxen i vår!

Nä mina vänner nu väntar tvätten och är det nåt trist! Alltså jag hatar att sätta in det i skåpen, tvätta och hänga upp går väl rätt så ok men sen vika och få det in i skåpen, usch fiii bubblan  hade Lotta på bråkmakargatan sagt.

CU

Virus??

Alla sover här nu, ja inte Dennis och Fredde, de kom just hem. Klockan är 01.34, är skit pigg nu, jag som var så trött här tidigare. Fan vad datorn skummar sig idag, den segar när jag surfar, hakar upp sig, blev tom utkastad, eller ni vet "sidan kan inte visas" sidan kom upp två gånger nyss. Ja ja nått virus säkerligen, tror inte vi har nått bra skydd direkt, det blir ju problem med spelen då har jag fattat, eller? Jag vet att jag satte nått i karantän, kanske har det smitit hehe. Nä nu titta csi miami en stund sen sängen.

Natti

Äntligen

kom jag ut på nätet! År snor trött, steg upp tidigt, hållit igång hela dagen. Först så matade jag gojorna, hängde upp tvätt, sen for vi ut på gården med ungarna. Jag städade undan Rasmus och Emils snickerier, de har ju varit bygg herrar hela sommaren. Plankor och annat fick inte slängas, onej det var bara att göra en snygg liten hög där de sparas till nästa år, lite i skydd för väder och vind fixade jag till dom ialf. Sen plockade jag undan leksaker, krukor och annat som stått tomma i flera veckor nu. Danne sågade ner grenar och annat som vi ska ha till Ellens bur. Det finns tre träd som vi ska såga ner, de är genom ruttna så vi började med att snotta från dom :) Efter det så skulle jag bara kratta lite grann men rätt var det var så hade jag krattat nästan allt.

Linda och Tommy kom förbi vid 14 sen kom Pian så vi åkte till Maxi och handla. Började med maten vid halv 4 kanske. Och bara allt bestyr med mat, utfodring av barn, undan plockning osv tog över två timmar!! Vilken tid man slösar bort bara i köket. Sen var det en kopp kaffe och en cigg på bron alldelens för mig själv. Gud så skönt att koppla bort alla ljuden från gojor och ungar. Efter det hade jag bestämt mig för att blogga, har bilder när Moa och Barbro badar i sina vattenskålar, de var helvilda idag. Och vad händer då, jo den där jävla grejen i hörnet snurrar och snurrar för att sen bara säga att sidan kan inte visas!! Fan vad less jag blev. Sket i och ens försöka ta reda på var felet var. Kollade Tv med ungarna istället. 

Nu är kvällsfikandet över, läggdags väntar för de små. Men Tarzan började just så de ville se den innan de går i säng. Då var det dags för operation felsök. Kablen till rautern hade lossnat. Skönt att det var bara det annars hade jag fått sitta här och vänta tills att Dennis eller Danne kommit hem. Har blivit så slö själv på att hitta vad felet kunde vara. Förrut gjorde jag alltid allt sånt själv men sen när Danne kom in i bilden och tog över det görat så har jag inte behövt engagera mig i sånt, rätt skönt ändå.

Dennis är på stan med Fredde och Jonte är på fest som vanligt. Kim har fyllt 19 så det var party där i kväll. Hör och häpna de skulle och städa först där innan de skulle bli fest. Det finns tydligen fler mammor som har liknande krav som jag :) Danne jobbar, han slutar 22 ikväll tror jag. Så nu ska jag slappa på soffan med Rasmus, härligt

Nä nu väntar kaffet och ciggen igen.

På återseende 

Jipiiiiii

Fast jag kanske inte ska jubla ännu. Igår flyttade jag ju runt på alla gojor. Jakosarna och Tintin hamnade in det ofärdiga gojrummet. Till natten hängde jag upp ett skynke i öppningen och det verkade passa Barbro betydligt mycket bättre. I morse har hon inte gapat alls, ja nå nått tjut men det är ju överkommligt, inga gojor är ju helt tysta som sagt. Men det var som en helt annan fågel.

Har städat åt henne och Hubbe idag och åt Tintin, det är i deras burar det ser ut som ett bomb nedslag efter två dar. Så nu väntar Moa och Ellen på städning de med men det tar jag under dagen. Nu ska vi ut och köpa lite hundmat och handla lite.

See you all folks

Herre jäklar då

vad rottisarna rök ihop!! Fick gå in med vatten för att skilja dom åt. Hörde ett välkänt ljud från när jag hade Tiara och Jennie, dom två kunde ju gå omkring och irritera varann i flera timmar och sen bara small det. Men X och Nellie brukar inte ha såna fighter, det händer nångång då och då. Första gången jag hörde det så var det nästan så att jag hade saknat det, ja just så var det. Till dagens fight, de var i hallen och jag såg att de stod och mätte sig med varann men det verkade lugnt och sen ett tu tre small det. Någon skrek som fan, trodde Hera hamnat i mitten, rusade upp men det var bestarna på två. Nå Nellie är blöt på skallen, lite tuffsig men inga sår, X gick och tjurade in i sin bur och efter översyn så verkar han också klarat av det utan skråmor, det låter mer än det är.

Då till att undersöka vad som startade det, och vad hittar jag, ett ben!!! Danne har börjat ge ben åt dom när de lämnas ensamma hemma men glömt att ta bort Nellies, hon käkar inte upp dom. Och det hade Exo sett så han låg och vaktade det. Tog bort det så man slipper fler sammandrabbningar.

nej nu ska jag börja göra mig iordning för jobbet

CU

Barbro

Jaa denna Barbro, hon vet verkligen hur hon ska gå en på nerverna. Hon börjar vissla direkt hon hör att någon är uppe. Så när den första i huset kliver upp får ingen annan sova!! Vet inte hur länge till jag pallar med hennes oljud. Tog ut henne idag på dan en sväng och det blev medesamma mycket lugnare i den andra burarna. Då var det bara Tintin som oxå ville ut men det gick inte att ha de båda lös samtidigt, inte när man är ensam iallafall för Barbro gav sig på henne direkt.

Även när hon var i buren så var Babben där och bråkade.


Ja vad skriver jag för rubrik?

Kunde inte komma på nån! Har jobbat min härliga S tur idag, 8.30-20.30 för er som inte vet vad det är! Känner mig trött som fan, ska hoppa i duschen, sätta mig framför tvn och bara dega. Har just käkat två kvällsmackor, Jonte kom hem fr SJ och livet har sin gilla gång. Smsat med Jonna och kollat hur första dagen varit och så. Nä huja nu duschen, sen tv med stickning om jag orkar

Untill next time

Jonna har flyttat

Igår var vi och förde Jonna till flyget, hon har flyttat ner nu till sin pappa, Jari i Borås. Det kändes så sorgligt att hon for, försökte verkligen för Jonnas skull att inte ta till tårarna, men jag lyckades inget vidare med det. Jag har ju känt henne i 10 år snart iallafall. Sen är Jonna en speciell tjej, hon är som en frisk fläkt, det händer saker när hon är med. Vet inte när det varit så mycket fart på kompisgänget hemma hos oss som när Jonna var de två veckorna. Nåväl gumma, hoppas att allt går bra för dig, att du hittar en skola med SÅNG utbildning så du får fortsätta med det. Sen är det ju kul att du får den här chansen med.

Men nu till det som inte var så himla bra. Vi är ju klara (eller Danne) med stommen till buren. Igår kväll började han med nätet..... som inte alls var det vi trodde! När det låg på rulle så ser det relativt kraftigt ut, vi stod och tittade på det och bedömde att det skulle hålla Ellen. Men nu när vi rullade ut det så ser vi att trådarna är betydligt tunnare än det hon har nu!! Så får se om det håller hennes vikt. Men vi har diskuterat olika lösningar på det problemet. Vi sätter ut stockar, det är ju inga pinnar när det gäller Ellen :) längs efter långsidorna på buren, sen lägger vi ut på ett par ställen tvärs över och spänner fast hennes tross i taket i sick sack mellen reglarna. Tror inte att nätet håller hennes klättrande. Eller så får Ellen behålla sin bur och Jakosarna får flytta in i den nya. De är ju lättare fåglar men desto mer tuggare oxå. Men nåväl vi provar Ellen först sen får vi se. Annars är det bara att börja jaga sådant nät hon har nu och byta. Fast det är nog jävligt dyrt det hon har!

Ja ja sitter på jobbet och nu kommer min adept för dagen och vi ska ha musik.

CU later

RSS 2.0