Söndag morgon

Oh idag klommer den där värmen de lovat sen fredag nu. Igår var det också varmt men inga 28 eller vad det nu var lovat hit. Men idag blir det nog det. Redan för en timme sen hade vi 20 grader i skuggan.

Studenten verkar ha flytit på bra. Dennis kom hem mitt i natten, hörde hundarna skälla till. Smög ner i morse för att se att han inte slängt kostymen på golvet bara men nejdå han hade hängt upp den, duktig pojke :)

Igår, balkvällen var rena rama kaoset, det var som ingen ordning alls på det hela. När Jonte tog studenten förra året så kom cortegen först, de körde ett varv runt torget och sen började de parkera vid gången de går upp på till hotellet. De ställde upp snyggt och publiken stod väl en 5 meter från studenterna så alla såg bra och man kunde knäppa fina bilder. Sen ropades de in och alla ställde upp snyggt och fint i öppningen för foto innan de gick in.

Nu i år så kom cortegen, körde någonstans jag vet inte var, vi fick stå och vänta säkert närmare en kvart innan den dök upp igen. I gången där studnterna skulle gå stod en massa folk i vägen och fattade inte att flytta på sig så studenterna fick kryssa sig igenom folkmassan. När du skulle fota så fick du med en massa folk som stod överallt på röda mattan. Värdparet som kommer först gjorde fel och knatade rätt in på statt, de ska ju stanna och ställa upp utanför. Så de två efterföljande paren gjorde likadant. Jag tänkte att jaha, de ställer inte upp i år. Sen helt plötsligt kom de tillbaka och ställde sig där de ska. Men då står publiken där studenterna ska stå och de flyttar inte på dig heller! Studenterna fick klämma in sig vid väggen och skulle du ha ett foto var det näst intill omöjligt. När de sen ropades in så glömde flera par att ställa upp vid dörren, de var nog nervösa med men jag tror att den dåliga organisationen bidrog till det.

De borde haft någon som styrde upp det hela där utanför eller klara markeringar på var man får stå och inte. Man fick ingen högtidskänsla alls. Årets student kommitè har skött det dåligt tycker jag. Jag frågade efter datum för balen, ingen visste när den skulle vara. Förra året var balkvällen färdig långt i förväg. I början av Maj visste ännu ingen vilket datum det blir. Jag bad Dennis kolla upp det flera gånger, han pratade med någon ur kommitéen men de visste inte. Jag träffade en av lärarna som satt med i där på valborg, han visste inte heller. Nå under första veckan fick vi datum men ingen tid, det kom väl efter ytterligare en vecka.

Betalningen för balen gjordes först i början av förra veckan. Förra året var det jätte noga, tror vi betalde in i början av Maj och Jonte var sen och hölt inte på att få komma med. Så jag stressade som fan i år med det. Dennis försökte fråga när och var det ska betalas men han fick inga svar han heller.

Nu är den ju gjord och över och allt blev ju bra till slut. Jag har fotat en del men de ska göras mindre så det börjar jag nog kanske att pyssla med ikväll när jag kommit hem från jobbet. Slänger upp bilder så fort jag är klar med det.

Ha det gott i värmen idag

Morrn

Har vaknat för en timme sen. Hade en låååång dag igår. Började jobba 08.30 och var hemma kl 24 från jobbet. Vi var nämligen och dansade i Töre igår. Klockan 6 packade vi oss i bussen och drog från stan. Sen i Töre var det mycket dansa och fika. Vi dansade så föterna värkte när vi åkte hem. Tjerena kastade dojorna så fort vi satt oss i bussen.

Idag har Dennis och Fredde studentbal. Dom ska sitta här och göra sig i ordning, klockan 16.15 kommer Tomas och hämtar dom och för dom till borggården i sin jänkare och kl 17 går cortegen genomn stan och till stadshotellet för bal. Usch nu går Dennis också ut skolan, han börjar väl som sin bror på renhållningen. Nå det är tur de har jobb iallafall, det är inte alla som har det. Dom har blivit stora mina pojkar. Minns när de gick på dagis och var vilda som tusan. Jag har skrivit hyssböcker för dom båda och det var inte lite de hittade på. Jag ska skriva om deras hyss någon dag när jag har mer tid.

Nu ska jag se till att min sambo kommer upp från sängen, sen blaska av mig lite. Jag ska hinna på stan och köpa rosor och nya stolar till ute gruppen, vi har bara två kvar, de andra två brakade förra året.

Ha det gott så bloggs jag mer ikväll om balen

Student förberedelser har startat

Idag har jag ränt runt hela Happis och hela Torneå efter en klänning till mig. Men eftersom jag är rätt så oproportionelig, tre siffrigt upptill och en ungefärlig 36-38 nedtill så är det inte mycket som passar. Det kan inte vara klänningar med söm under brösten för då hamnar den mitt på och klänningen står ut som jag vore höggravid. Klänningar med kupor är bara att glömma, hittar jag en som har kupor som passar mig så kan jag lägga resten omlott runt kroppen. Klänningar som är i vanligt tyg (sånt som inte strechar) går inte heller tar jag en där pattarna får plats så har jag armhålor som kommer ner till midjan, tar jag en som passar i övrigt så är det 15 cm kvar innan den går att stänga upptill. Och tubklänningar kan vara en livsfara, kommer jag i den så kommer jag inte ur den utan att spräcka fanstyget.

Var på Modehuset idag, hon var jätte tålmodig kvinnan och sprang med den ena efter den andra klänningen. En som förövrigt satt rätt så bra såg jag ut som en jävla skurkärring i. En annan hade någon konstig historia mitt på magen, nån söm som rynkade sig, såg ut som en uppsvälld ko i den. En tredje som var för stor förutom över brösten kunde ha gått, den hade knytskärp i midjan! annars har klänningar nuförtiden skärpet under brösten?? i den fick jag rumpa som en ladugårdsvägg!


Jag gav upp, bestämde mig för att gå och gräva igenom min egen garderob, kolla om jag kan ta nått ur den. Sen fara och shoppa när självkänslan är på topp. För då hörni då är man ju ärtig som tusan :)

Nä huvva, natti på er

Besök från skolan

Idag har killarna från klassen och Rasmus varit hemma hos oss och tittat på djuren. Hela klassen har varit en gång tidigare men idag var det bara killarnas tur. Vi höll i djur och klappade, X pussade Marcus mitt på mun! Efter det så bjöd Rasmus på fika. Fotade litegrann


Asser


Marcus skiner som en sol


Rasmus är väl inte så impad nått mer av ormarna


Eva övervann sin rädsla och provade :)


Det var en riktigt trevlig stund för oss alla.

CU

Impad

Fasiken vad impad jag blev av mig själv. Klockan 11 for vi hemmifrån och 12.45 hade vi, storhandlat, köpt hundmaten och gojmaten, ränt runt halva stan för att hitta regnkläder åt ungarna. Men hör och häpna, det fanns bara fleecefodrade!! Ica har måste kolla igen hur dom såg ut, har för mig att det inte fanns storlekar och att jag inte riktigt gillade dom. Men får väl kolla på det igen. Annars har jag hela torneå att gå igenom. Jag ska på "På Gränsen" som shoppingcentrat heter där imorgon och kolla nån festblåsa till mig :) Var på sporthuset, hittade ialf shorts till Rasmus, såna lite längre, gröna som jag tänkte ha till avslutningen och Dennis student fest. Han har en skjorta som jag tror passar till.

Så just nu är jag inne i -pusta ut fasen. Har lovat Rasmus att kolla Pirates of the carabian med honom, den första filmen. Han har alla tre och har väl kollat dom flera varv runt. Men jag gillar Johnny Depp i dom filmerna så det kan ju bli lite små mysigt att ligga på sängen och kolla film. Sen fortsätter kvällen med lite fönstertvätt och klädvård.

Det har börjat blåsa utav bara den här. Dom har lovat kuling så fr se hur hårt det blir. Gillar ju lite oväder.... på kvällarna, på dagen ska det vara sol och måååånga plus grader för mn del.

Åsagåsa, den lilla bajshögen har åkt till Turkiet idag. Hoppas dom får det härligt med semester ialf. Men lite fusk är det att hon tjuvstartar sommaren. Jag och Danne har lovat vara akut ryck in till Mia som ska passa hennes gojor.

Vet inte om jag bloggade om det men i december förra året så blev jag stoppad utav farbror polisen precis utanför Rasmus skola. Jag stannade och körde in till kanten. Polisen kom och pratade med mig en stund, kollade mitt körkort och sen öppnar han bakdörren och ser att Rasmus knäppt upp bältet (han trodde ju vi skulle in till skolan, han fattade ju inte att det var polisen) -Jasså säger polisen, här sitter en obältad. Rasmus sitter alltså fortfarande med handen på bältesklämman. Jag försökte förklara för honom flera gånger att han haft bälte men knäppte upp det då vi stannade. Men han lyssnade inte, han sa bara -Det kan ju inte jag veta! Bråttom hade jag så jag skrev på de förbaskade böterna som skulle enligt farbror polis vara pedagogiskt höga så att det skulle svida i arslet!!! Han upplyste mig aldrig om att jag inte behövde skriva på eller vad som händer om jag gör det osv. Och efter att studerat lagen och åklagarnas rekomendationer så vet jag att det måste man. Så efter tre överklagan så kom beslutet jag väntat på, böterna AVSKRIVS :) yeeeeessss. Hade tappat hoppet, för jag googlade runt lite och fann att det är näst intill omöjligt att få böter du redan godkänt avskrivna. Men då har de inte mött mig, hehe (skojar)

Så nu kan jag gå och vila en stund med barnen och bara njuta en stund.

Ha det gott

Fy tusan så skönt

Burarna är städade. Nu väntar jag bara på att Danne ska få gjort sin bur så vi kommer iväg på stan nångång! Vi håller tidsramen, puhKom på denna när jag satte mig bakom datorn, var bara tvungen att sätta in den, man blir lite glad av den och sen är dom ju så söta :)
Nu stan

Välkommen till städbloggen

Usch så känns det som om min blogg enbart handlar om städning för tillfället! Det är nog för att jag helt enkelt hatar att städa! Jag har varenda dag planerad nästan i minuter nu fram till nästa vecka då studenten är över. Idag gäller:
- städa gojburarna
- storhandling
- köpa nya regnkläder till ungarna
- kolla in lite examneskläder till små ungarna (ska försöka få plats med det)
- kl 13 hämta småisarna
- tvätta resten av fönstren
- kl 15 p-möte
- laga middag
- pusta ut
- vika tvätt, hänga tvätt, tvätta nytt
- 19.30 lägga småisarna

Sen kan man ta det lite easy bakom datorn. Jag känner mig inte speciellt uppstressad just nu ialf. Men inget får komma emellan mig och mina planer just nu för då kanske jag blir något liiiite små irrriterad :)CU

Etapp 2 avklarad

Nu är köksfönstren tvättade och lillfönstret vid gojorna. Imorgon blir det sovrummet, ungarnas rum och gojrummets tur. På kvällen blir det dammtorkning och allmänt reda ut vilka saker som ska vara var :)

Har varvat ner med lite facebook. Det var ett tag sen jag var in där. Gjorde några quizar och checkade runt lite vad andra pysslat med. Så nu tänkte jag ta mig en kaffe och sätta mig ute på bron på en rök. Ska nog ringa och kolla om Anka har tid och röka lite. Vi brukar göra så, vi ringer på en rök, vilket många har svårt att förstå :)

 CU

Nu så

Har vi hämtat ungarna från dagis, varit och handlat, förde småisarna till Annika medans vi var på möte med Jesper och skolan. Vi gick igenom Rasmus utredning och vilka svårigheter som kan tänkas dyka upp när han börjar 1 an. Jag tyckte det kändes bra och som om Leif (rektorn) tog till sg vad som sas. Någon egen resurs är inte aktuellt just nu för Rasmus del i och med att han sitta och jobba tom längre stunder utan impuls störnngar. Men special lärare kommer att vara önskvärt.

Ska nu fortsätta tvätta mina förbaskade fönster, det gick just upp för mig att studenten är om lite drygt en vecka och jag ska hinna vara i kalix hos logopeden, jobba långa skift, extra skift, storhandla plus handlingen till festen. Ja tiden blir knapp men jag hinner det jag hinner :)

Ha det gott

Fönstren avklarade

Vardagsrums fönstern (5 enorma) balkongdörren och lillfönstret klart! YEEEESS. Just vardagsrummet behöver en enorm övertalning av mig själv innan jag börjar där! bläää. Jag har kommit fram till att man inte behöver en massa tillbehör, tvätta dom åteminstone 3 varv innan man rakar dom och slutligen torrtorkar dom.Nope det räcker med denna enkla uppfinningMirakeltrasan :) japp skit bra och inget rakande eller torrtorkande, skit snabbt och enkelt

Japp


Förberedelser

Sitter och samlar krafter till att börja med fönster tvätt. Dennis och Fredde (Dennis kusin) tar studenten den 4 Juni och firandet skall vara hos oss. Vi har ju som bekant en massa djur! Djur som dammar utav bara hellvete. 5 gojor är ite att leka med. Just nu så byter de flesta tom fjäderdräkt och det är ett sånt fint och lite oljigt damm överallt.


Imorgon väntar städning av burarna, sedan blir det allmän dammtorkning. Sen det värsta är att både Tintin och Ellen gapar ikapp med dammsugaren, biland när jag går förbi buren har jag lust att prova om de ryms genon dammsugar röret, hehe. Huja jag riktigt drar mig, avskyr att städa! Huvudvärk har jag med, men det är säkert nån försvars mekanism som sattit in för att skydda min kropp och mitt psyke mot städning. En treo brukar hjälpa mot det mesta :)


Hör av mig när städningen är klar och jag är mer nöjd med tillvaron. Till och med hundrna är som bortblåsta när jag städar :)

Later

Skånsk rock

Jag gillr rock, redig rock'n roll ska det va. Kan nästan digga hej vilt till vad som helst bara dom spelar rock :) Älskar 60 tals aftnar, rock'n roll kvällar, rockabilly, 80 tals hårdrock är något jag också gillar. Men vart jag vill komma är att jag hittat en ny musik stil att älska. Förra året sprang jag över deras msn profil tror jag det var av misstag. Började lyssna på dom och tyckte det var skit bra. Men klantig som jag är så tappade jag bort sidan och kom inte ihåg vad dom heter. Men ikväll, ikväll hittade jag dom på youtube. Sitter här bakom skärmen och diggar, hoppar runt på stolen och nickar hit och dit med huvudet, ser nog ut som en gam! Grannarna måste ju undra om jag går på nått.
Lyssna och känn hur glad man blir..... :) skånsk rootmusik


http://www.bloosblasters.se/

Kom igen katten, det svänger ju!

Trött ikväll

Har inte hunnit med något inlägg idag. Har för det första jobbat. När jag kom hem så var det dags för mat, klippte grannen och sen fortsatte det eviga städandet av ungarnas rum. Men nu så har jag fått bort alla grejor!! Vet ni hur skönt det känns. Så Danne har skruvat bort skrivbords skivan som var 3 meter lång. Ja ja mensann, de har haft ett duktigt stort skrivbord. Men ni såg ju på bilderna vad de användes till. Inte var det då till att skriva och sitta och pyssla som andra små söta barn!

Nu ska vi börja sätta upp sängarna till dom, in med tv och dvd och göra mys så kanske de börjar sova där. Inte för att det stör mig att de sover med oss, jag kan tycka det är rätt så mysigt att ha dom nära. Savannah sover i sin egen säng som står brevid min och Rasmus mellan mig och Danne. Men jag skulle ockås vilja kunna ligga och glo tv, nån film och så i sängen. Som det är i dag somnar jag alltid framför tv:n på soffan. Nog skulle jag säkert kunna titta film nu med men om Rasmus vaknar vet jag att han blir jätte rädd av vissa filmer och jag vill inte riskera att skrämma honom. Han har nog jobbigt som det är att somna.

Ha det gott mina vänner så hörs vi mer när jag går av mina pass

Natti

Virus!!

Fick denna på mailen för ett tag sen
Bloggar mer ikväll

Gör kväll

Har inte orkat plocka så mycket idag men ialf så pass att man kan gå på golvet i ungarnas rum. Det är ju så himla mycket småpinaler!!! Sen ska man fundera ut om delar man hittar fortfarande hör till något som funkar eller om det ska i soptunnan. Och när man väl börjat samla skräp i en påse ja då ska ungarna dit och gräva för och kolla om man slänger nått som är bra att ha :) Men jag börjar se ljuset i tunneln!

Imorgon börjar jag jobba 6.45 så man är upp med tuppen, fyyy men samtidigt skönt då slutar jag strax efter 15 om jag kan ta rasten på slutet. Då är det kvar en hel del av dagen när jag kommer hem. Imorgon har de lovat varmt hit så det blir till att vara ute.Har sattit på bastun, ska ta med mig en öl och gå och bada, det är ju ändå fredag idag. Sen ska vi sitta och vräka i oss gott i soffan jag och Danne. Hoppas mina mulberry funkar då :) de ska förhindra kroppen att ta upp socker.

Nä mina vänner nu ut och röka, filosofera på bron, lyssna på staden och ljuden, titta på bilarna som kör förbi. Förra helgen hade vi riktigt med "amerika snutar" 2 på natten kommer en snutbil i full syra förbi oss, efter ca 1 minut glider den finsk taxi förbi och snuten med sirenerna på och stoppar den utanför oss. Rutberg som är en häftig polis ;-), hoppar ur, rusar fram till bilen och frågar nått. Sen gör de en uballa och blåser på igen, samtidigt kommer en annan snut från stranden och hakar på Rutberg och kollegan. Det var värsta Starsky and Hutch här.


Sånt är faktiskt inte så ovanligt utanför oss. Och vi som är uppe sent hinner se en hel del på röken här ute. Sen har vi gamlings centrat  i närmsta grannen så rätt ofta rymmer nån och kutar på i full kareta förbi oss och en vårdare efter :) Ibland står det nån stackars liten gamling och frågar efter Kukkola eller någon annan by som man får följa tillbaka till Lundén.


Natti natti

Mulberry

Jag har börjat äta Mulberry tabletter. Jag fick en reklam tidning i brevlådan här om dagen. I den stod det om bla Mulberry tabletter (fanns som the med) att det ska dämpa sötsuget och jag och choklad är oskiljaktiga vänner. Och eftersom det stod om Eye Q i samma tidning och det stämde så tänkte jag att jag provar.Sagt och gjort jag beställde på Vitaminvaruhuset. Dom är jätte bra, det kommer hem i postlådan på två dagar och har flera olika betalningsätt att välja på. Du kan ockås välja att prenumerera om man vill. Billiga är dom också, på Eye Q skiljer det två hundra spänn/ burk mellan dom och ex ICA Maxi.

Började med mina piller för två dagar sen och har gått ner 1.2 kg i vikt. Idag var jag och köte cigg och stod och tittade på choklad bananerna och tänkte att ska jag köpa. Normalt när jag tänkt tanken så har jag redan köpt. Men jag kände mig helt enklet inte sugen. Jag var så nöjd när jag gick ut utan choklad banan :)

Start vikt 63.4 (20/5)
22/5 62.2 kg

CU

Besiktat bilen

Kom just tillbaka från att ha varit och besiktat bilen hos Pekka. Han var så trevlig så, den gick igenom med blankt papper :) Danne var så nöjd. Han skickar alltid mig och göra det och det e inget jag gillar. Men men det ska ju göras så. Vi hade en instident mellan vår förra rottis Atlaz och Pekka för några år sen. Atlaz var en stor kraftig kille på 65 kg och en mycket bestämd och vaktig herre. Pekka gick förbi en natt lite smålullig och stannade upp och pratade med mig. Atlaz var oftast jätte vaktig när jag var ute med honom. Jag sa åt honom flera gånger att inte sätta händerna på vår sida av staketet., han är jätte vaktigt. Men Pekka ville väl vara trevlig och skulle sträcka sig efter mig, en gång gick det men inte två. Såg på Atlaz min att det där gillar vi inte! Snabb var han med, han nafsade till i handen på Pekka som började blöda.

Hunden remmade genast iväg och gömde sig bakom garaget, han visste att så får man inte göra. Jag for in och hämtade plåster, papper och slutligen en liten handduk. Nu låter det som om han bet av honom handen men riktigt så allvarligt var det inte. Han repade med hörntanden på den stora "kudden" nedaför tummen och träffade väl ett blodkärl. Pekka var inte sur utan tyckte att jag inte skulle banna hunden, -Du varnade mig flera gånger, det var mitt fel sa han. Jo höll jag med honom, men det är ändå otrevligt när det händer.

Nå Pekka verkar inte ha något agg till oss för det :) trodde jag väl inte heller men jag tänker på det varje gång jag ska dit.

Atlaz i egen hög person

Nä städningen väntar, ska fortsätta där jag slutade igår.

CU

Bra jobbat

Rasmus rum har sett ut som en jordbävning i säkert 2 veckor nu. Jag har varit in och tänkt börja men när jag står där så vet jag inte var jag ska börja riktigt.

           
Ni förstår mig kanske? Och det är inte Rasmus som stökar, den är den lilla damen med ont i ryggen så fort det gäller städning :) Hon är expert på att dra fram och sen bara slänga det på golvet eller nån helt annanstans än det ska vara. Ber man henne sen föra tillbaka så har hon ont i ryggen eller är sååååå trött.

Rasmus har tjatat på mig i flera dagar nu och igår sa han -Nä mamma nu är det dags att städa mitt jum!! Jag hjälper dig. Så idag tog vi tag i det. Vi började klockan 13 och lasta ner grejer från rumsdelaren. Det är så att småisrna ska ha detta rum som ser ut att ha varit inbrott i som sovrum. Nere i källaren sen ska de ha ett lekrum. Så det mesta, inte allt men mycket ska ner. Sen är det bara att börja skruva upp deras sängar och sätta in tv:n och dvd:n och så hoppas på att de sover där.

Jag tog ner rumsdelaren, vilket ett var ett hellvetes göra, tung var den med. Sen började jag och Rasmus och bära ner back efter back. Vi tömde ut allt på golvet, dammsög backarna och torkade av dom innuti. Och så började vi sortera tillbaks. Han har bla två jätte lådor med duplo, en stor låda lego, ca 200 dinusaurusar med tillbehör, en hel dinoby, bilbanor, tågbanor, ja jag vet inte allt. Men allt torkades och sorterades in i rätt låda. Savannah min prinsessa diggade runt till Magnus Uggla, dansade och drog fram. Rasmus var så tålmodig, han satt med mig och sorterade och sorterade. Sen såg jag att han hade ont i ryggen, det riktigt högg när han steg upp, stackars gubben.

Vi gick ut i solen, de lekte och busade med Dennis en stund. Sen kom han och sa att -Mamma nu fortsätter vi och jobbar. Savannah hon tittade på sina målade naglar och tånaglar och sa -Mamma, jag id´s nog inte städa. Nå vi fortsatte iallafall och höll på fram till 21 ikväll. Och imorgon fortsätter det. Fotona här ovanför tog jag nyss, så ni ser det är en hel del kvar. Men så här fint har vi hunnit få där nere.

           

Det kommer att bli riktigt bra när vi får dela upp på grejorna lite. Vi kommer att ha kvar en del på överplan med. Kan ju vara lite trist för dom att gå ner och leka om de är ensamma hemma. Och sen ska ju ett barnrum ändå ha lite grejs.

Nä nu ska jag gå och glo tv, så

Natti natti

Rice and shine

Blev väckt av de små trollen strax före halv 7 i morse. Då sjöng dom Bolibomppa i sängen. Nå såg att solen sken så det kändes ganska skönt att kliva upp. Det ser ut att bli en härlig dag idag. Till helgen har de lovat kanon väder och jag börjar jobba på lördag, typiskt. Men men vi brukar åka ut och hitta på nått kul när det är bra väder så det går bra det med.

Nä nu ska jag börja väcka Danne, han ska jobba idag. Huja han har S tur, halv 9 till halv 9, den är inte så jätte rolig. Bloggen verkar seg idag igen, tog skit länge att logga in. Det är lite irriterande när inte inläggen syns på en gång, jag brukar läsa igenom dom och kolla lite stavfel, jag är bra på det :)

Jo igår lossnade en bit av en plomp, fasiken, vete tusan om jag vågar äta idag. Måste vänta till imorgon med tandläkare, det är ju stängt idag. Ja de har väl säkert nån jour men det kostar ju hur mycket som helst att gå idag. Det är ju annars också dyrt. När jag sist var dit för det kostade det 1600 på vardagen!! Fattar inte varför det ska vara så dyrt!? Tandläkarkåren utnyttjar säkert våra skattemedel de med. Och nått vidare nöje är det ju direkt inte!CU

Människotyper

Har ni nångång träffat på människor som verkligen inte fattar något, hur man än försöker förklara så fattar dom ingenting. De vrider och vänder på saker för att verkligen inte hamna i skottlinjen, för de har nog aldrig gjort fel!!! Jag kan i min vildaste fantasi inte förstå att man inte kan lägga ihop 1+1 så det blir 2 utan man får det till 4!!! 


Såna övergoda skrytnissar som verkligen tror att de är bäst i världen, ingen är så bra som de, alla vet vem dom är och avundas dom, litegrann som de här små blondinerna som bloggar, alla älskar mig för det är bara så. Den människotypen jag pratar om är självgod och tycker verkligen på allvar att "wow vilken höjdar människa" jag är, att ingen annan har fattat det än??De låtsas leva ett riktigt flådigt liv och egentligen finns inga pengar, det är bara ett spel för gallerierna. Utåt är man den perfekta typen, man låtsas hjälpa och vara schysst men egentligen gör man inget om man inte själv vinner på det. Och hotas deras identitet så börjar de tracka på en sandlådenivå, glider av ämnet, drar in en massa som inte har med saken att göra bara för att få rätt. Och än värre blir de om man hotar att avslöja dom för andra.


Såna människor ska man utrota från sitt liv, det kan vara skadligt att umgås med dom. Och nu kan jag göra det och ska göra det. Jag ska bli fri från sådant som tynger ner mig som ett överhängade svart moln, ett oros moln som jag alltid måsta haft koll på, så det bara inte puffar iväg och ställer till det någonstans.


Men nu är det slut med det, jag storstädar bland de som jag vill ha i min närhet. De som jag inte vill ha där tänker jag bara dammsuga upp och bränna påsen under ritualer och besvärjelser :)

 
Kom och skriv mig det på näsan, kom och skriv mig det på näsan, kom och skriv mig det på näsan den som vååååååågaaaaar, JAPP!!


den sista bilden lånad ifrån denna adress, http://guldgris.blogspot.com/2009_01_01_archive.html
gjorde dessutom om
versen litegrann.

Luften gick ur

Just nu känner jag mig som en uppstressad, taggarna utåt, strandad blåsfisk som luften gått ur!!!!!!
Flätat Sanna

Idag har jag och Petra sattit dreads på Sanna. Med tanke på att hon har rätt tunt hår, hon har ju tappat en hel del under sina behandlingar så tycker jag att det inte blev alls tokigt. Vi tog ändå mer hår i flätan än vad man brukar för att inte riskera att hon tappar dreadsen med hår och allt.

The new look of Sanna

           

Ursäkta det blev lite suddigt men fröken är nog såld nu på dreads, hehe. Nu om nångång längtar jag att få göra mitt. Men mina blir då typ 5 cm långt! Men det gör inget, det finns en massa snygga bandanor man kan han och annt tills det växer litegrann. Ska bli så coolt.

Nu ska jag och lillasyster till Jonathan, hon har varit och köpt lite inflyttnings presenter till honom. Sitter nu bara och väntar att hon dukar av som hon sa för över en halv timme sen :)

Ha det gott så hörs vi

Ny badad

Har slutat för ett par timmar sen och mina tre pass är över, nu väntar tre lediga dagar, skönt. När jag kom hem från jobbet kollade jag igenom mina mail och tittade lite tv. Sen var det hopp i bastun. Jag skulle inte kunna leva utan bastu alltså. När jag bara duschar känner jag ig inte riktigt ren på nått vis.

Imorgon på morgonen ska jag och Petra sätta dreads i Sannas hår. Ska bli kul, jag och Linda flätade Petra en gång och det blev bra. Hon har aldrg haft dreads Sanna och varit sugen länge på att prova men är osäker om hennes hårbotte håller för dom. Jag har kvar mina gamla så jag sa att vi tar dom, det e jun inte kul om man lägger ut en massa pengar och sen kan man inte ha dom merän en vecka.

Fotar under flätningen så lägger jag ut lite bilder sen :) Nä nu ska jag gå och kolla lite tv och små sova på soffan, skit skönt :)


Minns ni Sigrid -Jag är fääääääärdig.

Natti

Morrn morrn

Godmorgon blogg världen

Steg upp strax efter 06 idag. Klockan skulle inte ringa på en timme än men jag vaknade och kände mig döpigg så jag klev upp. jag värmde en kopp kaffe och satte mig på bron och tog en rök. Det ser ut att bli lika härligt väder idag som det varit de sista 3 dagarna.

Jag har varit in här och svarat på en kommentar för 10 timmar sen. Och efter det har jag hunnit plocka undan lite, glo tv och sova natt sömnen, tydligen kräver inte min kropp så mycket sovtid. För mig har det alltid varit så, får jag sova 4 timmar så räcker det, då är jag pigg. Sover jag 8 så är min kropp så seg, det känns som om jag aldrig vaknar.

Nä nu ska jag gå ner i källaren och hänga lite tvätt, satte på en innan jag gick och la mig. Jobbar 08.30-20.30 idag så det blir inget latande på altanen idag.

CU

Vilket underbart väder.

Hoppas det håller i sig, sitter på altanen för andra dagen i rad med shorts och bikini överdel. Vi har nästan 40 grader i solen där just nu. Annars är tempen i skuggan 17 grader.  Ungarna busar och hoppar i studsmattan, det känns riktigt härligt. Har redan blivit rätt brun, solen är stark. But I love the sun. När jag går i pension säljer jag allt jag har i sverige och köper en liten bungalow eller nått i Thailand. Bor där under vintern och kommer hem till en liten 1a på sommaren. Gud så härligt det kommer att bli


Tänk och ligga här och pösa under vintern när andra svenskar går runt med sin ledvärk, plumsar runt i snön och gräver fram bilen med fyrkantiga däck :) Då stiger jag upp med en varm och mjuk kropp, tar min morgon juice och macka vid poolen. Simmar runt några varv och bara myser. Då kan mina barn och barnbarn få bo hos mig när de vill komma på sol semester :)

Nä ut i solen igen

Timbeeer

Idag har vi varit igång tidigt. Strax efter 08 kom Mange med motorsågen. Vi har tre träd på baksidan som vi ville bli av med. Så det var bara att sätta på kaffet, ladda upp med kall dricka (dagen till ära, saft med is i, hehe) Första trädet åkte fort ner. Men det andra var lite högre, inte nått kraftigt men med tre stammar. Men när snöret var runt så var det bara och såga.

          

Ville att det skulle se lite dramatiskt ut på vår lilla gård så jag la till lite rök som virvlar upp på första bilden, ser ni den?

Jahapp och stamm nummer två, gör vi hur?

                   

Lite vingligt där här!!! Vi kom överens om att skyddsombudet skulle inte varit så nöjd över situationen :)


Mickes lilla pojk tyckte nog det var spännande med brummande och trädfällning på morgon kulan

Träd tre var så nära telefon ledningen och stugan, men det gick jätte bra. Den hade nuddat i ledningen men vi har inte haft problem med vare sig nätet eller telefonen och ingen granne har klagat heller :)

Alla som känner Mange vet ju hu han kan vara när han ska till exempel byta en glödlampa eller en bläckpatron i en skrivare, eller över huvudtaget fixa något. Annika ringde mitt i fällningen och frågade hur det går  :) Men det här är Manges grej, en motorsåg, fälla och såga, göra ved och göra snyggt. Sen var vi lite nostalgiska över motorsågs väskan med verktygen. Jag frågade om det var pappas väska? Jovisst säger Mange, den har hängt med så länge han minns och så ska det vara. På 70 talet hade han sattit ett klistermärke på den, Clarion, ett runt rött med en sumobrottare på, jag mindes det, gör ni?


Så här fint blev det, alla ris är förda, veden är sågad och borta. Morsan har krattat, gud så skönt....inga löv!!! Nu får vi bara hoppas att grannen ovanför blev inspirerad. Inte för att löven stör mig MEN hans träd skymmer hela våran gård från 15 och framåt. Kan ni tänka så irriterande, jag är ju soldyrkaren nr1 och lever på altanen hela sommaren. Men han började faktiskt att överväga och ta bort sina bamseträd :)

Nä nu ska vi göra oss redig för Eurovison song contest och heja på Malena.

Ha det gott vänner

Fredag kväll

Dammtorkade litegrann när jag kom hem. Danne satte upp studsmattan åt ungarna så de har studsat som små bollar fast hur länge. De har ju lovat så härligt väder hela helgen så jag ska kratta färdigt imorgon eller "gräsa" som Savannah säger :) Danne och Mange ska fälla tre träd, de sista tre som vi har på baksidan, fy vad skönt de ska bli och bli av med dom. Hoppas bara att grannen blir inspirerad och tar ner sina. Dels så är de ivägen för solen, vi har skugga redan på hela bakgården efter 15, Stefan andra grannen har sol hela dan fram till kvällen!! Och sedan så kommer det ju att skräpa in på vår tomt, kommer säkert att bli irriterande eftersom vi inte längre har ett jäkla träd på vår sida :) Sen är dom så gamla och ialf ett av dom har börjat bli murken i stammen så han har ju lite risk att dom rasar ner på huset eller över vårt staket.

Har hämtat mamma"måttstocken"  från bussen, hon ska stanna här i helgen. Får väl hitta på nått att städa så hon har nått att göra. Nä nu ska vi börja och lägga ungarna. Rasmus har redan halv sovit på soffan på eftermiddagen. Han är jätte trött.

Ha det så hörs vi

Städartagen

I morse har jag varit flitig. Dammsög igår kväll och nu på morgonen har jag hunnit vika tvätt, hänga tvätt, skura hela övervåningen, matat alla djuren och städa i gojrummet :) Rasmus förde jag strax före 08 och innan det hade jag redan hunnit med hälften av mina göromål. Och nej jag har inte stigit upp kl 4, steg upp kl 6, Danne har börjat 06.45 idag. Efter att han gått iväg och jag druckit morgon kaffet och läst Happisbladet så tänkte jag, va fan det e lika och sätta igång.

Nu så känns det jäkligt skönt, ska bara torka lite damm när vi kommer hem efter planeringsdagenCU later

Mari

Hallojsan bruden

Ja jamensann Tintin säger fortfarande Gonatt när man täcker henne. Sen har hon börjat för någon månad sen att ropa Hej då när man går hemifrån. Med henne är allt annars bara bra. Hon gapar på i sin bur. Har flyttat ut henne från de andra gojorna för det blev sånt himla liv på morgonen. Först satte jakona igång och sen hakade Tintin på och så var det ett satans kacklande från burarna. Nu svarar hon inte lika snabbt när hon inte ser dom. Hon sitter nu i vardagsrummet, sär Ellen (stora aran) hade buren förut. Hon byter fjädrar just nu så d har jag passat på att spara de långa hon tappat. Men för övrigt tycker jag att hon är lugnare nu. Det var nog någon form av period här i våras eller så trivs hon bättre när det inte är så många fåglar runt henne. Hon kanske förstod när jag hotade att plocka henne och säklja dunet till IKEA som stoppning till en pannlapp :)) Nä skämtar, inte då med världens bästa Tintin. Hon har blivit så fin, jag får i stort sett göra vad som helst med henne, hon har aldrig bitit mig. Och jag tror övriga familjen också skulle kunna håla henne om de inte tyckte det var så kul att retas med henne. För sitter hon på mig då rör ingen henne. Vet hon att jag är hemma går hon inte heller till någon annan men jobbar jag så då får både Dennis och Danne hålla henne.

Jag måste köra lite uppdatering känner jag på gojorna och den andra djuren. Du fick mig att få lust att springa runt och fota lite, tror jag ska pyssla med det imrogon.

Ha det gott Mari och hälsa gubben, och det är så kul när du kikar in här mellan varven.


Kramz  Anna och Tintin

Tyst och stilla

Ungarna sover, gojorna sover, Danne jobbar, hundarna sover..... tänk så tyst. Det enda som hörs just nu är knapprandet från tangenterna när jag skriver. Äntligen får min hjärna vila lite.......

 
Untill later

La cucaracha, la cucaracha

Hör ni mig sjunga :) Jag har beställt tid för dreads i mitt eget hår, inga extensions utan bara utav mitt :) Jag har ju nu rätt kort hår, men mig spelar det ingen roll. Jag har haft långa nu i flera olika omgångar så nu vill jag ha korta gjort av mitt eget. 16 Juni blir det av och här ska jag göra dom Killer Queen i Luleå.

          
Mina första dreads, lånade Maris för att prova hur det känns och sedan min fina mössa, visst är den cool?

           
Andra gången såg jag ut så här :)

           
Tredje gången blev det så här :) och sen hur det kan se ut i knut.

         
Dessa bilder är tagna den dagen då de ska ur.


Det här är 4:e gången, en blandning av mina ljusa och mörka. Hann inte ha det så länge för det var så tungt. Det var första gången Petra fläta så hon tog för lite i hår i flätan och själva dreaden är så tung så håret började lossna, så det var bara att plocka bort.


Snyggt va :) Krullet försvinner knappt fast man tvättar det, du får tvätta några gånger innan det är helt borta. Men som det stod på Killer Queens hemsida och som alla säger, har man en gång haft dreads så är man såld. Det är som tattueringar, har du gjort en så börjar man genast att fundera på nästa :) Visst är man snygg efter uttagning.

Men det stora MEN, nu ska det ju bli kort.
     
jag hoppas ju att det blir lite längre än som de här tjejerna har. Men blir det inte så blir det inte. Det finns massor med tuffa sjalar och annat man kan binda runt när man vill.

Ska bli så kuuuuuuul

Semifinal 1

Ikväll har ju 1a semi finalen gått i Eurovision song contest och jag gillar ju sveriges bidrag. Men vad tusan ska man tro om detta då? Synd är ju att hon tävlar i den grupp där alla öststats länder är med, de brukar rösta på varann. Men nog hoppas jag att hon går vidare ialf :) Jag är så dödligt imponerad av hennes enorma röst, den är helt otrolig, sen verkar hon ha så kul på scen. En del tycker att hon spexar för mycket, kanske det kanske inte. Hon har ett smittande leende och intensivare ögon får man väl leta efter. Jag hejar på här uppe i norr.CU

Hejsan svejsan

Härligt väder har vi här i Happis, hoppas att ni som inte bor här uppe eller nere har lika fint som vi. Idag har jag lekt ekonom, har kollat upp allt möjligt mellan himmel och jord. Skit trist sånt där, usch, tycker inte om siffror (trotts att jag har stans bästa sifferminne) och räkningar och sånt. När det börjar närma sig räkningsdags så får jag en riktig klump i magen, hatar och sitta och gå igenom och räkna och dela hit och dit. Jag drar mig in i det sista för att göra det. Sen när det är gjort är det så skönt och pengar har man ju kvar med :) Men jag har sån tur att jag har en karl, häftigt va?? han har nämligen gjort det säkert i två år nu så jag slipper det. Sen överför jag bara min del till honom, bra va?
 

Igår var vi med Rasmus till Kalix, han var hos logopeden. Han hade gått framåt tyckte hon och det märker vi med här hemma. Han säger tex SAFT nu istället för FAST som han sa tidigare. Hon gjorde bla ett ljud memory med honom som gick jätte bra. Han hörde alla ljuden och hittade snabbt rätt ljud. Och när det gäller memory så finns ingen som tar honom i det. När jag spelade första gången med honom så trodde jag att jag måste vara lite schysst och göra lite fel. Men ackne, ungen har så bra minne så jag fick kämpa för att få något par överhuvudtaget :) När de spelar i klassen (brukar ha lag spel ibland) så berättade fröken att alla vill vara på Rasmus lag för det laget vinner garanterat.

Han har fortfarnade svårt med att veta en, ett eller flera, typ hus huset, husen osv. Han säger typ Husen är gul istället för Huset är gult. Färger, veckodagar, tidsbedöming (i den grad han borde kunna) är fortfarande svårt likaså att komma ihåg namn på folk. Så han ska nu under sommaren träffa logopeden 4 gånger för att få en liten extra skjuts innan 1 an.


Ungefärligt så här kunde Rasmus prata tidigare, han slängde om orden i meningen eller böt ut bokstäver i ett ord eller helt enkelt uttalade det helt bak och fram, typ deg blev ged. Hon har fortfarande lite svårt att få orden helt i rätt ordning och hoppar gärna över ord som i, att , på, som, har osv. Han kan tom ibland säga ett halt annat ord än det han menar. Logopeden drog ett exempel, hon visade en blid på ett tåg och Rasmus säger traktor. Han vet hur en traktor ser ut och hur ett tåg ser ut. Tänk vad tokigt det kan bli när han pratar om han säger en sak men menar en helt annan. Men förhoppningsvis med mognaden kommer det också. Som det är i dag så bryr han sig  helt enkelt inte.

Jobbar extra i dag, ska börja kl 13 istället för 15 så nu ska jag ut och börja kratta lite tror jag. Danne har tagit bort det som jag krattat ihop på framsidan, vilket var jätte mycket hujja (hundkackor) så nu är det baksidans tur. Men där finns inte en bråkdel av kackorna, det är bara Hera som får gå ut där.

CU

Och ännu det

Om detta ändå skulle hända vår bil, ingen skulle bli gladare än jag...... lovar

 
Det är alltid något som ska lagas på den. Vi hinner bara fixa ett bong och klonk och gnissel så kommer nästa!!!!

CU

Ilsken

Alltså ibland funderar jag hur folk är funtade!!? Pratade med mitt ex och vi brukar komma bra överens men det finns en sak som vi aldrig förstått varandra i. Och nu har den slagit till igen. Jag är så skit jävla sur som man kan bli, känner hur det kokar i mig. Jag fattar inte hur fan de resonerar, pundhuvuden säger jag!!!!


Glömde ju säga

att det är

i happis idag
                                                       

          
                    

Detta måste ni bara gå in och läsa

Jag snubblade in på en blogg igår som höll kvar mig ett bra tag. Det är en kvinna som skriver om sin tillvaro med sina barn. Hon var gift fram till 2007 då det uppdagades att hennes man har en till familj. Nu i början av februari så hämtar hon barnen från deras pappa och upptäcker att flicka han blod i trosorna. Efter läkarbesök så kan man konstatera att pappan har förgripit sig på henne. Gå in och läs på Ett djupt sårs blogg hur sjukt vårt samhälle är. Jag har frågat henne om det är ok att länka och det var det.

Man kan bara hoppas att hennes dotter kanske nångång då och då kan glömma och bara vara barn, hon är 6 år.

Go morron

Här har vi varit vakna över en timme redan. Rasmus väckte mig strax före 07 och frågade om han fick gå och kolla tv! Viskade till honom, -sover Savannah? -Nä kommer det trött från hennes säng, jag e vaken. Dom är så söta mina små stjärnor fast dom väcker mamma alldelens för tidigt när man e ledig :)

Igår gjorde jag lite matte tester med Rasmus eftersom de tror att han kommer att ha svårt med att förstå matte. Han kan siffrorna upp till 10 iallafall, men jag skrev upp dom för säkerhets skull på ett papper. Sen ställde jag upp enkla tal i plus som 1+3, 2+4, 5+5, 3+4 osv. Jag använde mig av godis som vi räknade med. Första tre talen fick jag hjälpa honom med. Men sen hajade han galoppen och de sista två talen räknade han i huvudet!? Ett av dom var bla 3+4, det tyckte jag var jätte bra. Vi övade lite minus med, det gick också jätte bra.

Nä nu ska jag köra upp Danne ur sängen så jag får ta en timma med, sen ska jag ta bort mina knörvar ut håret. Efter bastun igår så tvinnade jag håret i små tester och gjorde kruddelutter som jag sen satte fast med gummiband och har sovit med dom.  Så nu Åsa ser jag verkligen ut som en teletubbis! Får se hur det ser ut när jag tar bort dom, heheCU later

Go kvälls

Jag har nyss kommit hem, var och vädrade hjärnan hos Anka och Mange en sväng.Regnar har det gjort hela förbaskade dagen, just nu uppehåll. Hoppas det är bättre imorgon, jag är nöjd bara det inte regnar!!!

Nä nu väntar bastu. Ska ta med mig en öl och sitta och mysa, sen hoppa i morgonrocken och kolla tv på soffan, skööööntNatti

Men skit väder

Usch vad deprimerande, regn, regn och åter regn


Skit oxå!!

Testade kamerorna

från Savannahs dator (min gamla laptop) den är betydligt mindre än min och där funkade det inte alls :( men på min dator är det inga problem.

Islossning

SMHI spådde en svår islossning här uppe i år. Men vi i Haparanda har klarat oss lite bättre än Karungi ialf. Där har det tydligen inte varit så här mycket vatten på över 40 år.

När jag var liten fick man alltid åka med pappa och kolla isläget :) det gjordes troget varje år, vi började någon dag innan älven gick och höll på tills att allt var över. Vi åkte uppåt Kukkola och högre för att se detta skådespel. Då tyckte man det var trist, var var det och se en massa is som flöt omkring?! Men jag gör det idag, varenda gång jag varit ut med bilen så kör jag förbi stranden för att kolla isen :) nå jag börjar nu inte och köra flera mil för att se men jag håller koll på den :)

Imorse såg det ut så här nere vid vår strand

     
Så här ser det ut där ungarna har sin pulkbacke just nu, vattnet har nått ända upp till backen som normalt ligger en bra bit från älven. Ett år flöt backen iväg med islossningen, det såg ut som ett litet isberg på vift :) På bild tre är vår kaj, där nånstan under vattnet.

  
Om ni kommer ihåg bilden jag tog på Danne och X från Valborg så är det detta som finns i bakgrunden. Man ser nu inte så bra på valborgsfotot men man ser ungefärligt var vattnet annars är.

     
Det här är taget från det som ska vara husvagns parkeringen nedanför vandrarhemmet. Vi har haft under tidigare betydligt mycket mer vatten. Jag minns ett år då vattnet var ändå uppe på vägen ovanför vandrarhemmet.

     
Gångvägen från badstranden är helt övervämmad nu. Men jag såg lite små isblock högre upp så jag tror vattnet varit högre men dragit sig tillbaka en bit.

Hörde på radion för ett tag sen att isproppen i Karungi och på nått annat ställe har släppt nu i morse och att allt gått lungt till. Så den isen lär flyta förbi här på ett tag.

Lägger in Haparandas webb kameror som länkar på sidan, lite lättare om man vill se så slipper man bläddra tillbaka till rätt inlägg :)

Update done för this time

Varit i Kalix

Hoja då var det över. Har väntat med blandade känslor av spänning, nervositet och ett enormt vill veta begär! Men så fel hade jag inte i mina misstankar. Jag vet inte riktigt hur jag ska börja beskriva det Rasmus har problem med. För det första så vet dom inte rikigt, han har stora problem med de auditiva, dvs att lyssa och förstå. I testerna där han bara fick lyssna och skulle utföra något gick det dåligt. När han gjorde samma sak med ett visuellt stöd gick det genast betydligt mycket bättre. Han är intelligent, testade mycket bättre än barn i hans egen ålder på allt som har med visuella och praktiska saker att göra. Han var snabb på att uppfatta vad som krävdes, vad som skulle göras och gjorde det rätt. Han kunde matcha ihop saker på såna sätt som barn i hans ålder inte borde kunna klara. Han var över intelligent i de sakerna. Han var snabb på att räkna ut saker och snabb på att förutse hur det ska bli. Men så fort det hade med bara hörseln att göra så gick det inte så bra.

Han har dålig självkänsla sa Jesper, trotts att han är bättre än det flesta på mycket så tycker han inte själv det. Han behöver uppmuntran, beröm så han blir stärkt och puschad till att göra nya saker, prova mer. Och det stämmer också på Rasmus, han håller på att bygga med Emil och hade gjort lite på kojan utan att Emil var med. Då funderade han på vad Emil skulle säga nu och om han skulle tycka att det var bra. Han var så stolt idag när Emil tyckte att hans ändringar var jätte bra. Men han låter gärna andra leda leken, så han ser vad som förväntas av honom. Han vill inte göra fel.

Jesper var me i  Rasmus klass i veckan. Intrycket han fick var att Rasmus är med bra i lekan, han leker gärna och bra med andra barn. De andra barnen i klassen tycker inte alls att han är annorlunda på nått vis. De tar med honom när det ska göras nått. Jesper hade missat något Rasmus sa och då hade nån av de andra pojkarna sagt åt honom -Rasmus pratar inte så bra men han sa så :) Men när de kom till lekar där det var mycket prat, man skulle tex förstå att man inte kan bli skjuten när man hade skydd på sin gubbe och hade svårt att förstå att han själv blev skjuten. Det krävdes mycket prat i den leken och det har han ju svårt med att göra, han kan inte få fram det han vill nog fort.

Jesper berättade att Rasmus suttit och hållt på med en pärlplatta, då hade en av flickorna kommit fram till honom och riktat en fråga till honom -Rasmus jag behöver hjälp, kan du hjälpa mig? Men Rasmus tog ingen notis om henne, han hörde henne inte ens. Han sa att Rasmus inte har så stort behov av andra, han leker lika gärna själv. Och det stämmer, jag är väl en av de få personer som är viktig för Rasmus. Om vi får främmande hit så bryr han sig inte så mycket i att ta kontakt med dom, han tittar inte ens på dom. Han tycker Savannah är jätte jobbig som presenterar sig, frågar vad folk heter osv. Han skäms för henne.

Nu ska han testas i det auditiva i juni, de ska kolla upp om det är nån frekvens i ljuden som han faktiskt inte hör och därför får han problem med talet, att lyssna, ta till sig, förstå andra osv. Han ska gå hos logpeden i fortsättningen med. Sen ska det in någon special människa i auditivt (vad hon nu hade för titel) Det är viktigt nu att få detta rätt, att han får rätt hjälp annars kommer han att ha svårt med att lära sig bla läsa och skriva.

Innan han börjar 1an så kommer teamet in, de vill träffa hans nya lärare, de ska förklara vikten av att han behöver rätt visuellt stöd för att lära sig. De kommer att förklara exakt vad det innebär att ha störningar i det auditiva, vikten av struktur och att det görs på samma sätt. De kommer att vara med i varje ny lärare som kommer in i Rasmus liv. En uppföljning gör i höst och sedan en i december-januari. Övergången från trean till fyran (ofta byte av lärare) då ska teamet också vara på plats för att se till att han får det han behöver. Sen gör en ny psykolog utredning i 3an eller 4an.

ADD är inte uteslutet, han trodde att det kan vara lite både och, språkstörning, ADD och problem i det auditiva. Men nu först ska vi till logopeden nästa vecka, sen till Håkan Sjögren för nya tester ang hörseln. I samband med det ska vi träffa nån tjej som jobbar med att bygga schemor. Strukturen är väldigt viktig och att han vet vad som ska göra och vad som händer sen..... jag vet många som känner igen det :) Därför menar Jesper på att han fixar skolan så bra som han ändå gör. Där vet han detta gör vi nu och sen ska vi äta, schemat finns där och han kan gå och titta. Jag har gjort schemor hemma då det varit situationer som jag vet blir svåra för Rasmus att vänta på som tex julafton, när han vet att han ska bort en viss dag, då har vi almenacka och kryssar för dagarna. Så nu kör vi brudar, en dag och en sak i taget :)

Vad som kändes jätte skönt var att Jesper verkade så mån om att detta ska bli bra, alltså det finns redan en utarbetad plan för Rasmus upp till 4 an. Sen beror det ju på Sjögren, vad han har att säga om det blir förändringar eller inte. Teamt kommer att finnas med hela tiden, de kommer att se till att Rasmus får det som krävs. Jag vet att jag sa en gång att jag tycker inte jag får gehör i skolan, att de inte tar det jag säger på allvar. Jag kände att jag inte fick veta hur tex dagen varit, vad som hänt, fick ingen info, de lyssnade inte på den info jag gav heller. Och då var de genast in och förklarade vikten av detta. Jag känner att jag har dom med mig. Och tänk, jag behövde inte bråka eller vara krävande, de var bara med :) Kanske de såg mina dolda horn och min svans, hehe.CU

Diagnos

Rasmus har ju gått på utredning för ADHD under förra året och i år. Idag har Jesper (psykologen) varit i skolan och kollat hur det funkar där. Men mest för att han tyckte att Rasmus tal hämmar honom så pass mycket så han ville se hur han fungerar i en grupp med barn. Men Rasmus pratar mycket och vill prata när han känner sig trygg i gruppen. Det är aldrig så att ha drar sig för att göra det, han tom sjunger själv i mikrofon :) Men jag vet att han drar sig för att prata om det är någon han inte känner och måste han prata så viskar han eller säger mamma säg du. För han är ju ändå 6 år och är medveten om att han pratar dåligt. Där fick han godkänt tror jag av Jesper, har inte pratat med honom själv men vad lärarna sa så hade jesper tyckt att det funkade bra.

På torsdag ska vi till Kalix för sammanställning av allt som gjorts med honom. Då kommer "domen" och idag damp det ner ett brev från kalix som antagligen kom lite för tidigt. Vi ska vara hos Håkan Sjögren som jobbar med barn med bla olika bokstavsdiagnoser. Så antagligen finns en diagnos. Vi vet ännu inte vilken. Jag hade inte tänkt blogga om detta förrän jag faktiskt vet om det är så och isåfall vad det är. Men kände att jag måste skriva av mig lite.

Idag frågade Anka mig, hur jag känner inför detta? Ja just nu PROBLEM!!! Tänker på allt som ska ordnas med olika instanser, skolan, kommunen, försäkringskassan osv. Och för att få det man har rätt till så känner jag att man måste nästan vara jurist. Men säger Anka, du har talets gåva, du kan skriva så att det låter bra, du kommer inte att ha probelm med det och du är ju nsätan jurist! Skrattade åt henne, ja jag tvivlar kanske inte på att jag kan prata för det jag tror på. Skulle nog kunna prata kronan av kungen om jag trodde på det hela :)

Men jag är redan ute i tonåren och funderar, tänk då är jag över 50 nästan 55 när han är 16 och då har jag en lillasyster som säkert kommer att vara obstinat!! Nå det gäller att lägga grunden nu, veta vad man vill och argumentera så de förstår vad de oxå bör vilja :) mamma har rätt eller hur.

Nä nu ska vi inte ta ut något i förskott och blir det så så radar jag upp mina måsten och betar av ett efter ett. Det brukar ta mig några dagar att tänka och gilla läget, en termos, Mr X (hunden, hehe) skogen och en stubbe, röka och fundera igenom det hela. Sen när jag är klar med det då vet jag oxå vad jag vill och hur det ska göras.

Sen har jag väl en stor fördel av att jag är informations tokig, google och jag har blivit bästa vänner genom åren. Googlar och söker, kopierar, skriver ut  tills jag vet allt om det jag vill veta och är förberedd till tänderna. Jag går aldrig nånstans oförberedd, har oftast läst tom lagen!

Nä nu ska jag ringa Äschtin!

CU

Storfrämmande

Jag har haft storfrämmande precis! Jonte och Madde kom förbi. Han har inte varit hemma sen påsk!!! Det var riktigt kul att dom kom. Han hade feber så mamma proppade med lite febernedsättande, kändes bra att vara lite behövd av honom och mamma igen :) Tänk vad knasig man är, han bor ju faktiskt i stan. Han har inte försvunnit ur mitt liv för gott bara flyttat hemifrån. Det går bättre och bättre, jag vänjer mig mer och mer. Men tänk snart kan Dennis också vara på väg.... men jag har sagt åt honom att han får lov och bo hemma med mig ett bra tag till. Men han bara log??Vi hade en mys stund ihop med småungarna i eftermiddags. Jag och Danne skulle ut och träna på cyklandets konst med Rasmus och Savannah. Då kommer Dennis upp och säger att han ska följa med! Jag blev jätte glad, så han tog med sig Nelli så hon fick sig en prommis med. Små ungarna uppskattar också när bröderna Bäver varit med och gjort nått med dom. Det är ju deras storebröder som de nånstans är stolt över trotts att de jäklas som fan med varann mellan varven.

That´s all for today folks

En annorlunda måttstock

Imorgon börjas det igen, jobbandet. Skönt är att vi går 3-3, alltså jobba 3 ledig 3. En helt otrolig skillnad mot ett traditionellt schema. De lediga dagarna går på nått vis mycket fortare än då man jobbar, konstigt :)

Idag har det varit riktigt skönt ute, vi hade på snudd till lite sommar värme nästan, härligt. Här är ju en som bor i helt fel ände av sverige eller tom i helt fel land. Hatar vinter och snö, fyrkantiga bildäck, isiga bilrutor, mycket kläder och snöskottning!! Ja menar, jämför, värme, shorts, bikini, sandaler, påta lite i trädgården (ja ingen favvo sysslesättning det heller, men hellre det än skotta snö) bada, sola, äta ute, grilla, jordgubbar. Nog lät det väl liiite bättre ändå :)

Nu till vår annorlunda måttstock. Den kallas allmänt för mommo :) Hela släktens barn och vi med för den delen har haft henne som någon form av måttstock. När man blev längre än henne, ja då var man låååång. Fast jag vet inte ja om det är någon merit. Här kommer ett litet bildbevis. Bedöm själv :)


Pojkarna och måttstockem mommo :)

CU

Valborgshelgen är över

Jahapp då har valborg gått. Hittade lite foton på Asplövens hemsida tagna av Ulf Emanuelsson. Där fanns bla Savannah och syrran. Jag "snottade" dom men därför lämnar jag länk var jag hittade dom. Gå in på hemsidan, sedan fotgalleri och Lions majbrasa 2009. Har bläddrat lite bland bilderna han har en massa album från olika tillställningar i Happis. Men mesta delen från Asplövens matcher.


Systeryster leeer ordentligt :) the hawk nose som syns i kanten är jag och sedan Danne i bakom henne


Lillgumman fastnade oxå i Uffes kamera.

På fredag var jag faktiskt och svängde mina lurviga på statt. Vi var ett litet gäng som drog iväg. Roligt hade jag ialf, dansade som tusan, fick tom en astma attack och det var nog inte pga någon parfym utan helt enkelt för att jag stod på dansgolvet nonstop! Igår var hela dagen något seg måste jag säga. Men det gick bra det med, Danne slutade kl 18 så när ungarna var i säng så la jag mig på soffan och sov där till 1.30! När jag vaknade var jag ju pigg som en mört, häckade på facebook en stund och kollade någon dålig film med Arnold Schwarzenegger, skit dålig verkligen men när man väl börjar kolla vill man ju se färdigt. Den var klar typ efter 04.


Här i en Rambo film eller kanske Odjuret, var han inte med i dom med?
Eller Rambo, det kanske va med Sylvester Stallone??

Skit ont i nacken har jag med, så går det när man tror att man är 18 once again. Då får man lov och ha ont i ben, nacke och seg i en vecka. Nu är pajen klar, har varit lika duktig som dom är på reklamen, ni vet när man bara tar ut från frysen kastar in den i ugnen och sen låtsas ha bakat den alldelens själv :)

Until later

PS: Dennis kom just in, älven har tydligen gått nu.... ja isen då :)

Saknar min son

Att jag har saknat Jonathan i några dagar. Och igår när vi var ner till stranden till majbrasan så kändes det extra mycket. Inte för att han har varit med på det på flera år men ändå. Jag tittade på alla pojkar som cyklade runt där vid brasan, det var ju inte så länge sedan Jonte och Dennis var och cyklade runt där. Igår kändes det som att jag vill att de ska vara 12 år igen, ge dom veckopengen och förmana dom om elden och älven :) då var de mammas små pojkar.

Dennis kommer ju hem varje dag fast att han är hos Gärre, men han kikar in och kollar läget. Han träffar jag varje dag men Jonte har jag inte sett sen påsk!! Han är en grott människa, han är där han har sin dator och sin gitarr, det är livet enligt honom :)

Igår hade de grillfest hos Jonte, pratade med Dennis en sväng på kvällen och försökte ringa Jonte men han svarade inte. Tänk nu har de sina egna grillkvällar, de fixar själv nu. Samtidigt som det känns skönt att de är vuxna nu och sköter sitt eget liv och de har inte råkat ut för något värre under sina tonår. Oooo visst har det varit jobbigt med Jonte men det var inte droger ialf som jag vet fanns en del av i hans gäng. Och att han aldrig blev en av de som suttit på behandlingshem är jag tacksam över. Nu har han heltids jobb, egen lägenhet och tjej. Förhoppningsvis så lugnar partandet ner sig med :)

Kanske just därför att det var en hel del jobb med Jonte som det känns så konstigt att släppa taget, att inte behöva oroa sig varenda helg. Nu menar jag inte att jag inte oroar mig, det gör jag fortfarnade men han har oxå vuxit och mognat, det är inte alls på samma sätt som det var för ett par år sedan. Ett tag fick jag åka mitt i nätterna nästan varje helg när det var bråk eller om de stod i Nikkala dyblöta och ville hem. Men så ville jag ha det med. Jag sa alltid om det är nått så ringer ni. Och det tog dom fasta på, tom deras kompisar ringde när det hände lite väl mycket. Om inte annat så slogs bröderna Bäver med varann :)

Så igår firade jag, Danne och små ungarna  in första Maj med Annika och Tomas, Alva och Alexander precis som vi gjort nu i flera år. Annika sjunger in sommaren med kören, vi lyssnar, står och fryser. I år lyckades de tända majbrasan ialf, förra året började den inte och brinna förrän nu ungar fick fyr på den mitt i natten :) Bengt Pohjanen höll ett tal och efterlyste någon ung människa som kan meänkieli. Riksradion kommer hit på måndag och ska göra nått proram om språket och han ville att någon skulle läsa en dikt. Savannah utropade att -Det kan jag :) de somn stod runt oss små skrattade åt henne men som tur var hördes det inte upp på scen :) Hon är inte blyg alls, när vi kom dit så såg hon att Annika står uppe på scen och sjunger så hon var på väg upp dit. Dannes mamma hann som tur var ikapp henne.

Nä nu vill ungarna ha fika, ska slänga fram det, mata djuren och sen ska vi gå ut och börja städa lite på baksidan. Det är toppen väder här i Happis idag.

Jo förresten, här kommer en länk till Haparanda stads webb kamera, så ni ser hur det ser ut i Haparanda, lite vyer ifrån vår stad.
http://www.tornedalsskolan.se/webbkamera/haparanda-stads-webbkamera.html

Nästa kamera är uppsatt på Tornedalsskolan, när man tittar uppåt från rondellen sp kommer man till vårt torg. I det gula huset bör Jonte, synd bara att man inte ser gårds sidan, hehe
http://www.tornedalsskolan.se/webbkamera/tornedalsskolans-webbkamera.html
X var med igår och sköter sig så fint, mattes pöjk. Han lägger sig ner och sover mellan varven när han inte hittar nått kul att titta på. Han skäller aldrig, drar inte. När han ser någon annan hund så tittar han nyfiket men försöker aldrig g dit. Han håller bara koll, precis som han ska. Men folk tar lite avstånd när vi kommer och ingen ställer sig direkt i närheten och gör de det så frågar de alltid -Är han snäll? iblan kan jag känna mig lite irriterad på den frågan, tror de verkligen att man går ut med en folk ilsken hund på ett ställe där det står några hundra pers packade som sillar? Men det är mest för att han är en rottis. Folk med Golden får säkert inte den frågan merän från folk som är hundrädd. Och golden har högre bett statistik än rottis!! Så de så.....  :)

Glada vappen på er

RSS 2.0