Provar nya webläsare

Håller på att testa nya webläsare. Provade först Googles Chrome, den var rätt häftig men stötte genast på en bugg. Man kunde inte logga in på hotmailen. Kollade upp det och man var tvungen att lägga till ett skript eller vad det nu heter under egenskaper. Gjorde det och vips det funkade...... tills nästa dag och då funkade det inte att lägga till skriptet heller. 

 

Så den hamnade där i!

 

Just nu sitter jag och testar Opera, den är lite likannde googles läsare och hotmailen funkar i den MEN då kunde jag inte logga in på min glocalnet mail..... nä men va fan tänkte jag. Nå ska prova lösa det och se vad som är galet. Annars vandrar den samma väg som Chrome. 

Satt och kollade mina mail och snubblade över denna bild.....

 

Hehe, kanske nått som blir en valmöjlighet en dag :)

 

CU


Aggressivt virus

Jag lägger ut denna bild till alla som mailat mig.
En av er har virus.

Det är ett mycket aggressivt virus.


Titta vad det har
 gjort med min mus..CU

Sendrag

Glömde nämna ang 5 sjukan att jag tom sendrag i röven, jo det är sant. Det värker från höfterna neråt så det drar i rövmusklerna och på baksidan av låren, spänner i knävecken och drar i vaderna och anklarna är som cement!!!!

Unbeliveble

5 sjukan

Alltså hade aldrig hört talas om det. Ändå ska det vara sveriges 5:e vanligaste barnsjukdom!!! Nåväl, det är röda utslag, börjar på kinderna och ungarna ser ut som dom varit i antarktis och sen kan det sprida sig ner på resten av kroppen. Det kliar och kan ge feber. Detta har mina ungarn haft- Alltså inget allvarligt. MEN nu kommer vi till det stora MEN!! Vuxna kan få det och det har nog jag fått.

Vuxna får inga utslag men kan få ont i halsen, problem med luftvägarna, feber och ledvärk som håller i sig i 2-3 månader om man har otur. Och jag har
Ont i halsen
Ont i lungorna
Problem att andas
Slemmar, jo huvva vad äckligt
Ont i öronen
En ENORM jäkla värk i varenda led jag har i kroppen!!
Och sen kliar det utav bara den på händerna, fötterna och lite här och där över kroppen, det känns som jag fått loppor. Och det tror säkert folk när de ser mig. Här en dag slet jag av mig ena dojan inne på Frasses, det kliade som tusan under fotsulan, jag var bara tvungen att få gnugga den mot ett bordsben!!!! Fatta vad skönt det var, satt och himlade med ögonen tills jag kom på att det kanske kan misstolkas på nått vis :)

På mornarna när jag stiger upp så knakar varenda led, allt från tår och anklar upp till nacken och käkarna. Fingarna känns som de vore full i vätska och är uppsvällda, jag kan inte ens knyta händerna de första timmarna. Ringarna är ett minne blott, de såg ut som små snören när de skurit in i fingarna och jag har stora kraftiga ringar ska ni veta. Handlederna är så ömma så att hälla i vatten tex i kaffebryggarn med en hand är bara att glömma det går inte. Och tänk att detta kan jag nu få dras med i 2-3 månader.... skrämmande

Kan tänka mig att det måste vara så här att sätta igång en gamal skördetröska som stått sen andra världskriget. Så känns det i kroppen, det gnisslar, skrapar, segar och fastnar, ni vet som en hydralpump utan olja!!

Nåväl tänk positivt, jag vet ju om precis var varenda liten putti led sitter nuför tiden :)

CU

Kortslutning

Idag var det mycket. Rasmus fick magsjuka i natt, han var jätte duktig och gick och spydde på toa utan att väcka mig. Men efter varje gång han spytt så väckte han mig för att tala om det.
-Varför väckte du inte mig frågade jag
-Jag hann ju inte sa han

Var himla trött under förmiddagen, gojorna gapade, ungarna kutade runt och skrek, hundarna for fram och tillbaka, Hera vaktar balkongdörrarna och skäller på folk som går förbi och så drar hon med sig rottisarna oxå. Tintitn hade en av sina värsta dagar någonsin. Försökte ta mig en lur men det gick inte. Hoppade i täckisarna for ut på prommis, köpte cigg. Kom hem och det var ännu samma liv här, inget hade lugnat ner sig. Fick en kortis i hjärnan, körde in Tintin med bur och allt på toan och gick i sovrummet och la mig. Allt blev lungt och tyst och jag somnade......

Kalasat

Idag har vi varit på Emils kalas, han fyllde 8 år. Och gissa vilken tårta som serverades??? Jo maräng tårta, jag älskar maräng tårta :) Och ikväll får jag äta det en gång till, mums. Annars var det jätte kul, det är så sällan vi träffas alla på en gång så där. Levi kom också medans vi var där och det är länge sen jag träffat Levi ordentligt så det var riktigt kul.

När vi körde dit så missade jag ett fartgupp, det var inte högt men bilen hoppade till lite.
-Fan säger jag till Dennis, det där såg jag inte
Då skriker Rasmus från baksätet lite smått oroligt
-Vem dödade vi??

Vi garvade jag och Dennis och innan vi fick Rasmus att fatta att ingen dog utan det var bara en "buckla" i vägen som Anka brukar kalla dom :)

CU

Helgen

Jaa vad ska man säga om den!!? Började jobba mitt mastodont pass på fredag, 8.30-20.30 men det e helt lungt. Jag byter arbetställe mitt i allt så det känns inte så jobbigt som det låter. Lördagen sen förflöt i all sköns ro fram till c 16, då ringer min son och säger att han varit med i en olycka på isen, han hade slagit i huvudet. Han hade varit avsvimmad ett tag och hade minnesluckor. Han kom in till stan och vi åkte till akuten. Högt blodtryck, ojämna pupiller och en enorm huvudvärk. Läkaren konstaterade att han nog varit medvetslös en stund och i och med att han var så extremt ljus känslig så skickade dom han vidare till sunderbyn för datortomografi, de var orolig att hjärnan sväller.

Jag kunde inte åka med i och med att jag faktiskt jobbade och det var bara 1 personal kvar på bygget och vi har fullt just nu. Sen jobbade Danne morgon idag och det hade varit svårt med barnvakt kl 07 om vi blivit kvar i sunderbyn. Nå jag kom till jobbet där det verkligen var högtryck. Slutade kl 22, Dennis messde strax efter att allt var ok, röntgen hade inte visat nått så han var på väg hem, skööööönt.

Sen var natten som sig bör i detta hus. Vi gick och la oss efter 01, vid 02 kom Jonte och Madde hem, steg upp och pratade med dom en stund, tillbaka till sängen, låg och vred mig ett tag men John Blund infann sig. Vid 04 väckte Rasmus mig, han behövde spy. Somnade om igen. Vaknade ett tag därefter att Savannah kom ner hoppandes från sin säng (överst i våningsängen) hon landade på mitt ansikte. Gjorde plats för henne i sängen som inte dög så speciellt länge för då väckte hon mig för att tala om att hon går i sin egen! Jaha sen var det Dannes tur att stiga upp eller jag väcker honom för han sover hårdare än Greve Dracula i dagsljus!! Somande om för 1000 ende gången kändes det som. Då sov jag väl den längsta sammanhängande snutten under denna natt/morgon. Det tog ända fram till halv 9 innan Rasmus började ropa -Mamma jag är färdig, då hade han stigit upp och varit och bajsat! 

Så gissa om jag var seg i dag. Började jobba vid 13, vilket bara var en frid i hjärnan. Det är lugnare på jobbet än på hemma fronten när man har småbarn, ja och stora barn och en massa djur :)

Ikväll fick jag en så frän vits av Linda på sms, den förgyllde min sega hjärna och kropp så jag tom orkade blogga.

Mannen till läkaren
-Jag kan inte hålla den upprest under samlaget.
-Du kan prova binda en glasspinne på under sidan och stötta den så läkaren.
Senare när han ska älska så gör mannen som läkaren sagt och stoppar in den.
-Titta säger den ena äggstocken till den andra, Nu kommer den jäveln in på bår också!

Nä mina vänner nu väntar bastun, sen ska jag slöa framför tv:n och när jag känner mig som en valiumtablett... jag sa när jag känner mig, inte när jag känner av.... så ska jag hasa mig till sängen.
            


Natti natti

Ronja Rövardotter

Jag tjatar om detta väder, igår fick vi lite snö faktiskt. Det var rätt hård blåst med lite snö som virvlade runt i någon timme. Jag håller väl med alla som nu gillar detta vita h-vete som kommer ner från skyn att det blir väl lite ljusare och finare ute. Idag har vi 2 plus grader och den lilla snö som kom är på väg bort, hehe.

Men till orsaken till min rubrik. Jag fick höra en liten historia av Linda idag som jag skrattade gott åt.
Det är så att Linda och Tommy håller på att renovera hemma. Levi (som är lite tunnhårig), Lindas pappa var där och kollade vad de behöver och så. Linda hade även sin kompis Maria där och hennes dotter Tilde som älskar Ronja Rövardotter filmen. Tilde var jätte blyg för Levi och vågade inte gå från rum till rum utan Maria fick hämta henne. Till slut sa Maria -Inte behöver du vara rädd för Emils morfar, han är snäll.
-Jo säger Tilde, jag är rädd för den där skallerumpan!!!

  
Hon blandade ihop Skalle Pär och Rumpnissarna :D

CU

Hur funkar tiden?

Vad jag märkt mer och mer på Rasmus är att han pratar om dagar, månader, veckor, timmar, imorgon, igår och om tex 2 dagar och har inte en blekaste aning om vad han pratar om. Kanske de inte vet det i den åldern ännu. Men jag tycker att han borde ha ett hum om att om två dagar är det lördag och så.

Nu har jag börjat kryssa i almonackan med honom. Vi ska på IKEA nästa vecka och då har vi skrivit in det på rätt dag och sedan ska han ha en liten fest för sina kompisar den 1/2 och det är också inskrivet. Sedan kryssar vi varje morgon för att han ska se att dagarna krymper. Men där blev det också lite fel idag. Igår märkte jag att vi glömt att kryssa de tre tidigare dagarna, förklarade det för honom och att han får göra tre kryss. Idag när han skulle kryssa så skulle han göra tre igen. Danne och han hade en dispyt om det och Rasmus kom farande till mig och var alldlens förtvivlad -Visst mamma får jag göra tre kryss. Nä sa jag, vi gör ju bara ett varje dag men då kom jag på att han fick göra tre igår. Han fick det förklarat återigen varför och då förstod han, ett kryss är en dag.

Han räknar, om så och så många dagar då ska vi fara på IKEA, han kan inte riktigt förstå hur länge det är dit tidsmässigt men han ser iallfall att dagarna krymper och han kan se att det närmar sig. Det blir inte så diffust då.

På julafton skulle jag jobba och jag visste att han kommer vara i högvarv här hemma. Vilket barn är inte det då det är julafton, alla har svårt att vänta på tomten. Men för honom blir det ännu underligare när han inte riktigt kan förstå sin dag utan att se den. Det har jag märkt på hans ständiga frågor när det gäller tid.

På mornarna innan han ska till skolan kan det låta så här:
-Äta välling nu mamma?
-Jo svara jag och sen klä på dig.
-Klä på nu mamma? frågar han när vällingen där drucken och han tittat tv en stund.
- Jo du kan klä på dig nu, svarar jag och sen borsta tänderna
-Borsta tänderna nu mamma frågar han när han svammlat runt med kläderna ett tag. Vänt dom rätt väg efter att ha oftast sattit kalsongerna bak och fram osv
-Jo, nu borstar vi tänderna och tvättar händer och ansikte.
Efter tänderna kan det bli en lång lek med tvålen om jag inte säger nu räcker det sätt bort tvålen och skölj.
-Klä på nu mamma (ytterkläderna)
Här beror det på hur snabb vi varit så antingen klär vi på eller så tittar han tv en liten stund. Men här slutar oftast frågorna fram till att vi tar fram overallen
-Fara skolan nu mamma
-Jo nu ska du till skolan.
Alla frågorna måste ju bero på att han inte greppar tid riktigt och detta gör honom ett hum om hur han ligger till på mornarna och när det börjar bli dags för att åka iväg till skolan.

Tillbaka till julafton. Till hans språkstörning tillhör även att ha dåligt närminne. Funderade hur jag skulle underlätta för Danne med alla frågor, allt tjatande, springande, hoppande osv. Han och Rasmus kan vara på kollisionskurs mellan varven. Och i samma veva hur ska jag underlätta för Rasmus så han slipper fråga hela tiden pga att han inte minns vad Danne svarat och kanske inte förstår hur det blir tidsmässigt iallafall och frågar därför gång på gång för att försäkra sig om att han är på rätt spår. Så jag tog till lite från jobbet. Jag ritade ett schema med honom kvällen innan. Precis vad som kommer att hända fram till att vi skulle åka till Annika, det såg ut ungefärligt så här

Soffan och vällingen (japp han dricker välling ännu)
Öppna ett paket
Titta tv
Bada
Fika
Klä på
Pappa packar bilen
Hämta Dennis
Hämta mamma
Åka till Annika
Lasta in julklapparna under granen
Titta Kalle Anka
Äta
Tomten kommer

Sen kryssade han för vad han gjort, han tog med sig schemat till Annika. Visserligen glömde han bort det när vi kom dit men hela förmiddagen hade han klarat utan 1000 frågor och förstått ungefärligt tiden som är kvar till tomten. Så det funkade faktiskt jätte bra på honom. Han var stolt över det och var noga med att kryssa för när det var gjort.

Tid kan vara verkligt krångligt ibland.

CU

Cirkulerande mail

Jag bestämde mig för ett tag sen att inte vidarebefodra en massa mail som kommer utan de jag tycker är bra sätter jag ut på bloggen istället. Här kommer ett från Nina :)

Ett stort tack till  ALLA  som skickat mig cirkulerande e-mails under
året...

Jag måste sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang
urin i klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina
kuvert.

Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk
flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1 387 258:e
gången.

Inte har det kommit några pengar från Nigera banken som ville dela 7
miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen
släkting till en kund som dött.

Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214
änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.  

Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar om jag
sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter

Jag dricker inte Coca Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten
med det.  Jag kan inte längre köpa bensin utan att prata med någon som kan vakta
bilen medan jag går in på macken och betalar, så att inte någon
seriemördare kryper in i baksätet.

Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig
med parfymprover och sedan råna mig.  

Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett
nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica,
Uganda, Singapore eller Uzbekistan ..

Ett speciellt Tack till dig som skickade mailet om den afrikanska
spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen,
eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i
rumpan dör jag direkt.  OCH du tack för dina goda råd...

Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på
parkeringsplatsen, eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i
buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt...

Å du....

OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de
närmsta 70 minuterna kommer en skata med smittsam diarré landa på
ditt huvud och du blir aldrig frisk igen...
Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes,
före detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.By the way... En sydamerikansk forskare har efter långa studier
upptäckt att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid
läser mail med handen på musen...

Å du försök inte att skylla ifrån dig...
Det är för sent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     


CU

Team Wells

Alltså jag fattar inte att dom åkte ut!! Jag tyckte att Magnus var svagast idag. Kollade upp hur aftonbladets läsare tyckte och över 70% tyckte att fel kör åkte ut. Nästan 42% tyckte att Team Wells var bäst (de hade flest röster) och minst röster hade Magnus!! Men var fan var alla de röstarna då? De röstade inte i programmet iallafall. Nä nu ska jag inte titta på det programmet nått mer!

Tempen i Happis bara stiger, just nu 0.4?? Tidigare ikväll var det -1,4

Knasigt

Detta väder blir man inte klok på numer. Imorse när jag steg upp var det 19.4 minus grader nu ikväll är det -3.3!!!
 
Från att ha haft -19 grader och säkert några grader till under nätterna de sista dagarna till detta..... jaaha ja man undrar hur det är fatt med kära moder jord egentligen??Googlade lite på växthuseffekt

Under 1900-talet har något mycket anmärkningsvärt inträffat. Jordens medeltemperatur har stigit med nästan en grad. Det låter inte mycket, men i klimatologiska sammanhang är varje tiondels grad betydelsefull. Och de flesta klimatforskare är ense om att den ökade medeltemperaturen under 1900-talet beror på en ökad växthus­effekt, som i sin tur beror på våra egna utsläpp av koldioxid, genom förbränning av kol, olja och bensin.

Datorberäknade klimatförändringsscenarier är naturligtvis mycket osäkra, men resultaten av dem är hittills ändå ganska samstämmiga. Nästan alla visar på en kommande temperaturhöjning. Beroende på hur mycket utsläpp man räknar med under de närmaste hundra åren, beräknas jordens medeltemperatur stiga med 2-6 grader fram till år 2100. Det betyder att många ekosystem kan förändras. Växter och djur kanske flyttar eller dör ut.
Om beräkningarna stämmer kan man börja odla vin i Skåne, och det kommer att växa skogar på kalfjällen i norr. Frankrike skulle kunna bli en dammig öken. I andra delar av världen kan miljarder människor bli lidande av torka eller översvämningar.
De flesta är ense om att användningen av fossila bränslen måste begränsas för att undvika dramatiska klimatförändringar som kan få stora konsekvenser. Eftersom klimatförändringar är ett globalt problem, måste vi samarbeta internationellt för att lösa problemen.

Ganska otorligt egentligen. Tänk om det blir en sådna höjning av temperaturen, vilken katastrof det skulle bli. Växt och djurlivet skulle helt förändras. Det skulle till komma nytt, andra dör ut. Hur skulle det se ut här uppe då?? Huvva

Fundersamt ikväll :s

Marie har fått en flicka

Marie och Christian fick en flicka i morse strax efter 05. Fan nu hittar jag inte mobben men jag tror hon vägde 3930 g och var 50.5 cm lång.

Här kommer hon, lilla Nova Cecilia


Marie skrev att hon är en kopia av Linus. Men jag tycker att Linus är och var som nyfödd lik Christian. Och jag tycker att hon är otroligt lik Marie.

Grattis och kramar till er båda eller till er alla 4

CU

Förbannade vinter hellvete!!

Alltså det är allmänt känt att jag avskyr vintern och dagens bravader gör inte saken bättre!!!! Det är så att vi har vår bil på verkstad. Någon gled in med den i gatustenarna, hehe. Nämner inga namn men säger bara vilken tur att det inte var jag. Nå till historien. Vi har då lånat systers lill bil, en toyota starlet. Den står avställd i vanliga fall. Igår när vi var iväg med den så slutade radion att funka och all belysning började lysa svagt. Danne kollade den när jag kom hem men inget verkade vara fel. Den startade som den skulle och allt var som vanligt. Idag var vi och hämtade ungarna på dagis och skulle sen och handla och vad händer, bilen var helt död!! Och fan vad sur jag blev, jag avskyr kallgrader, jag frös, ungarna tjatade, Danne står och vädrar med dörren öppen till bilen stup i kvarten!!! Jag vet inte hur många gånger jag sa- Måste du stå med dörren öppen!!! Jag menar det var väl nog kallt i bilfan som det var. Jag klev ut ringde lillsyster som skulle komma. Är det nått jag hatar så är det när bilarna krånglar. Jag blir fullständigt rabiat. Det får mig att bete mig väldigt otrevligt, hysteriskt och dumt.


 Hade så jävla lust att spraka till den förbannade bilen. Men det  är ju inte min så jag gav fan i det. Men jag hade en inre bild av  John Cleese i "Falwty Towers" där går han lös på sin mini bil i några scener.


Lillsyster kom med startkablar så vi fick igång den ialf men den laddar inte, alla lampor är som sterinljus. Nå hon körde mig till affären så jag fick handlat ialf.

Nu är jag lugnare om än fortfarande irriterad men det känns bättre när allt är gjort och jag har fått skriva av mig lite :)

CU

En mammablogg award

Fick en jätte fin utmärkelse av Pia, det var jätte kul. Blev faktiskt lite stolt :)

Det är var motiveringen

"Motiveringen lyder:
Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!"Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!"

Visst var det fint :) Jag i min tur nominerar

Eira
Fia
Anka
Mari
Åsa

Ha det gott

Glader idag :)

Idag har jag äntligen fått igång min dator!!!! Danne var så snäll och var och köpte mig en ny strömkabel, tack min underbara älskling, jag är såååå nöjd så. Alltså en orginal kabel kostar 1600 spänn till min dator. Alltså det e ju hutlöst. Hur tusan kan man ta det för en kabel?? Hittade en universal som passade, inte för att den var billig den heller, 500 spänn kostade den med. Men vad gör min gubbe inte för mig va. Allt för att jag ska få igång min egen dator..... eller var det kanske det att han vill ha sin ifred, hehe. Nä det tror vi inte va, han ville förgylla min dag, det ror jag.

Savannah den lilla primadonnan, hon hittade Lindas smink här om dagen. Hon älskar sånt, så Linda lovade att gå igenom sitt och ge till henne. Sagt och gjort igår kom Linda. Hon fick en liten sån där snaisig shoppingpåse, ni vet en sån alla kändisar har. Den var liten och svart och hade rätt långa bärband. Där i hade Linda lastat in smink. Det var ögonskuggor, läppglans, cremer, mascara, nagel lack, läpp pennor, eyeliners. Ja allt för en hel sminkning. Hon var så nöjd med sin påse. Hon sminkade så det stod härliga till, sen skruvade hon igen allt och la ner det i påsen igen. Och så gick hon omkring här hemma, speglade sig och bättrade på. Sen hängde hon påsen på axeln, helnäck för övrigt förutom trosor :)

De var och badade igår innan läggdags och gissa om jag blev lite små chockad när jag skulle lägga mig och tittar på henne, hon såg ut som hon kom direkt hem från en halloweenfest!! Håret stod ju åt alla håll eftersom hon la sig med blött hår och sen hade damen tjuvsminkat. Hon var helt svart runt ögonen, ner på kinderna och tom på magen. Men vad kunde jag annat göra än att beundra henne och små le. Ni vet hon såg ut precis så man gör när man tagit sig en redig fest, varit gråtmilda Gunilla under kvällen och skitit i att tvätta av sig :)

När jag kom hem ikväll så ringde Minna, de var på bastugränd. De ska ju flytta dit nu. Kvistade över dit för att se deras planer på hur det ska bli. Blev erbjuden en hylla, en sån där rums avdelare. Men den var så stor, hittade en sån här istället


Saken som ser ut som en gaffel!! Varenda jul tänker jag - Fan nu har jag glömt att köpa en sån i år igen och en vanlig bordsgaffel åker fram. Men sen blir det inte under året att man investerar i en sån. Och nu har jag fått en.:) En Atlantic chef ännu, precis de knivarna har jag själv. Så det var en lyckad kväll, tackar Minna.

Det ska bli så kul när de flyttar tillbaka hit. Då bor vi jätte nära varann. Vi har som tappat lite kontakten de sista åren men nu jäklar Minna nu slipper du inte mig. Garvade åt henne för ett par år sedan. De bodde under sommaren på bastugränd. Sen ringer hon en morgon och frågar om jag har mjölk. Jovisst säger jag kom över. Och vem kommer i vit turban (virad handduk på skallen) och morgonrock längs gatorna :) Hon såg så frän ut :) Så det blir morgonrocks rally i kvarteret här.

Sen en sista sak. Min kära vän Anka har fyllt år igår. Och vet ni vad jag gjort? Jag har inte grattat henne på rätt dag. Men hon har ju varit så upptagen, har bara främmande och främmande när man ringer *hör hur jag surar Anka* och så ringde jag sent igår. Och då säger hon när men nu får jag en rökfrämmande. Och jag som skulle sjunga då men kom av mig och sen glömde jag ju :( Och det värsta är ändå att jag inte fått MARENGTÅRTA!!!! vet ni hur god den är. Hon har SLÄNGT bort sista biten!!!! Alltså om du nu surar för det så kunde du ju åteminstone tryckt ner den i brevlådan till mig :)

Men här få du lite plåster på såren


Med en enkel tulipan på bemärkelsedan
jag har den äran, jag har den äran
att gratulera :)

Grattis Anka

African Greys

Danne umgås med sina kära Grå jakosar :)


Moa på huvudet, Barbro längst fram på bild 1 och Hubert på andra axeln på mitten bilden. Ni ser på bilden längst ner hur nöjd Danne är med sina beundrare.

När man tittar noga på dessa bilder så ser man  att grå jakon mörknar ju äldre den blir. Moa är yngst, sen kommer Hubbe och Barbro är klart mörkast och äldsten i gänget.

Men nu till varför jag inte gillar dom!!


Så här kan det se ut när Hubbe tagit ett liiitet smakprov. Som ni ser så är det ett redig jack i fingertoppen, enligt Danne själv var den ju nästan av :)
Jag tycker de är så falska. Jag gillar inte dom och de gillar inte mig så det är ömsesidigt :)
Nä tacka vet jag aror!!

CU


Exotiskt nyår

Jag jobbade fram till 21 på nyårs aftonen. Men Annika och Tomas med barn kom i sedvanlig ordning hit på middag. När jag kom hem fikade vi lite, umgicks och hade det trevligt. Har nog bloggat om nyår fast utan bilder tidigare. När vi varit och smällt våra raketer blev vi ju hemma. Annika och Tomas for till stranden och kollade när sverige sköt sitt fyrverkeri. Vi firar ju två nyår på "Gränsen" först har Finland sitt uppskjut kl 23 och sen vi då 24. Det är oftast jätte mycket folk i farten. Vi har öltält och uppträdanden på gränsen under kvällen. Nu är det flera år sedan jag varit där men det är kul sägs det.

     
Så hrä såg våra rakter ut. Det blir lite tävling i det med, vi måste ju bara vara bättre än finnarna. Och i år tror jag vi var det.
Dessa blider är fotade med min lilla digital kamera och det är ju ändå rätt så bra. Utomhus bilder tar den bra.


Här började grande finale komma, den sista stora hann jag inte med. Trodde det var över, för denna small som tusan, rutorna skakade. Men då kom verkligen the big bang men då var kameran avstängd :(


Danne häller upp skumpan (pommacen) vid vår bardisk


SKÅÅÅÅÅLLLL mamma och Gott Nytt år....


Ungarna tyckte verkligen det var speciellt med att skåla in året vid bardisken. Det var rätt mysigt tyckte jag med.
Nyårs afton var trevlig på alla sätt och fram för allt nyktert :)

Någon som har blommor som knoppas?

Det har nämligen jag!! Eller hade ialf dagen innan nyårsafton! Det var stormvarning här uppe så jag gick ut för att säkra lösa grejor osv. Hittade då blommor jag glömt ut sen sommaren och gissa om jag var förvånad över att de knoppas i slutet av December. Och sen dessa bilder är tagna har det blivit fler knoppar.


Trodde först att plantan var frusen men sen såg jag att den har färska blommor och knoppar på väg. Vet inte om det syns men här är bildbevis. Ni ser att halva har dött men den andra halva frodas :)


När bild på knoppen.

Vad händer med vårt klimat. När jag var liten var det vinter!! Januari gick väl nästan aldrig över -20 oftare betydligt under ialf. Vi hade en köldgräns på -37 i skolan. Var det så kallt behövde man alltså inte gå till skolan. Och det hände alltid några gånger per vinter att vi stannade hemma. Jag har en bild på mig från 1972, den är tagen i maj och jag leker i snödrivan hemma på gården. Och den var stor! Tänk nu för tiden går vi i shorts i maj mellan varven.

Det har verkligen förändrats vårt klimat. Inte mig emot, jag hatar vinter. Men man undrar ju hur detta kommer att påverka oss i framtiden. Tänk vad mycket som kommer att förändras, inte bara växter och sånt men även djurlivet. Det kommer att tillkomma djur vi inte haft och vissa arter kan dö ut. I södra sverige överlever svarta änkan nu för tiden. Det har den inte gjort tidigare. Men nu har man hittat massor. Då menar jag SPINDELN Svarta Änkan :) inga damer som går och tar ihjäl sina män.

Mina julgrupper

Lovade Pia att fota mina julgrupper. Det gjorde jag även om det tog lite tid att få in dom här :)

     
En rosa grupp och en blå och närbilder på min tomte ljusstake. Hoppade över ljus först i ordet ljusstake men insåg när jag läste det att det helt plötsligt fick en helt annan mening än vad jag tänkt, hehe


Systrarna Singstar

Jag hade ju tjatat till mig Abba singstar av Jonte och Dennis i julklapp. Det är ju skit kul, vi sjöng utav bara den några kvällar hemma hos oss medans Bejan var här. Det var verkligen roligt, det blev tom en liten diskussion om hur vi skulle sjunga. Skulle segraren i varje duell möta nästa eller? Nä tyckte jag och Bejan, då får ju Pian och Annika sjunga hela tiden :( De är nämligen bättre att sjunga än oss.... men bara liiiiite :) nå vi enades om att turvisas så jag och Bejan inte skulle få sittsår. Det är ju lite annorlunda än vanlig karaoke, man får ju poäng:)

           
Pian och Annika                   Annika och Bejan                 Jag och Bejan

Allvarlig koncentration, kolla tonerna, pricka in dom, håll ut och glöm inte att humma och aaaaaaa där det ska göras! Det räknas med :)

Sen kom julen

Att klä julgranen är något som Rasmus verkligen ser fram emot. Han tjatade redan i början av december. Vi brukar inte klä förän dagen innan julafton men i år gav jag mig. Danne och ungarna fixade den medans jag jobbade en kväll

           
Den blev jätte fin :)

På själva julafton var vi hos min syster som brukligt är, nyår firar vi alltid hos oss. Medans vi väntar på att få börja äta ser det ut så här.


Alexander, Dennis, Jonathan, Lasse, Annika och Alva


Alf, Rasmus, Alle, Alva, Dennis och Jonathan


Savannah tyckte pappren från choklad askarna var väldigt roliga att prassla runt med.


Bejan och Savannah. Traditions enligt, Kalle i bakgrunden. Den missar vi inte någon gång!!

Efter maten kom den efterlängtade figuren, TOMTEN

     

   

Avslutar julafton med en bild på min syster Bejan som bor i Stockholm. Hon har inte varit hemma en jul på säkert 10 år, tycker att hon ser ut att tänka tillbaka på sina egna barndoms jular. Den blev så fridfull på nått vis mitt i kaoset av julklappar, tomtar och barn.

Äntligen lite tid över till bloggen

Jag har jobbat hela julen och nyårs helgen med. Danne jobbar ju på samma jobb som jag och vi går nästan helt tvärt emot varann så för det första känns det som om man jobbar dubbelt så mycket. Man får inte så mycket ledighet heller hemma för då jobbar ju han. Sen när man har två småttingar och ont om ork så får de komma först, städning och annat tjafs får komma därefter. Ja och sen är det alla djuren som oxå måste ha sitt. Som just nu, har en hel del att pyssla med idag så då har jag som vanligt Tintin med mig här vid datorn för att hon ska hinna få lite sällskap och vara med sin älskade matte ett tag. Ikväll innan läggdags för gojorna så planerar jag att umgås med Ellen. Hon är så stor och inte lika säker på att hålla i sig som Tinitin. Så när jag är med Ellen så är det lite lugnare aktiviteter.

Har ju var it lite dålig på att slänga in bilder så nu tar vi det. Här kommer några från Rasmus julfest. Var så förbannad på kameran. Vi har ju två digital kameror och jag glömde förstås att ta med den bättre. Den lilla vi har är så dålig att fokusera i mörker oavsett vad man har för inställning. Men men man ser ju att vi var där ialf :)


Lucia tåget.


Systers flicka Alva till höger om Lucian.

           
Rasmus längst fram med rutig skjorta.

Sen var det fika och lotter efteråt. Det var vår första julfest på Grankulleskolan. Jätte trevligt hade vi. Lotteri dragningen blev riktigt spännande, jag och Maria Boman hade tävling till slut :)


Lite djurgrejs till salu

Är det någon som behöver? Vi håller på att rensa bort lite överflödigt grejs. Vi har bla denna, ett sk Guppyhotell, ett litet akvarium helt enkeltDet har filter, pump och doppvärmare gömt i bakgrunden så inget sådan behövs köpas till och är på drygt 30 liter. Så det är bara att köpa lite fisk och köra igång det :) Vi tänkte ta 600 för det.

Moas gamla papegoj bur är också till salu


 
Princess heter den och finns på djurpalatset.se

Pris

4.600 Kr, inkl. moms, exkl. frakt
 

Tillbehör

  • 3 Svängdörrar med 3 st. rostfria skålar

  • 3 sittpinnar totalt

  • 'Lekutrymmet' på taket, 2 rostfria skålar & böjda stegar med en sittpinne 

  • Buren står på hjul

  • Utdragbar botten som underlättar rengöringen

  • 'Gojaproof' lås

  • Extra dörrsäkring

  • Sarg (skräpuppsamlare) nedtill runt om buren 

  • En färg Antik Silver 

  • Det finns buröverdrag att köpa till

Yttermått

H175 x B114 x D89 cm

Boyta

H x B91 x D66 cm

Gallervidd

20 mm

Vikt

60 Kg

Frakt

560 Kr

Det är bara Moa som suttit i den. Vi har gjort om den lite efter behov. Skålarna upp till är borttagna men en ny pinne ska vi sätta dit. Det är bara ett himla skvättande runt med frön när de sitter där uppe. Sen har vi gjort om plåten som sitter på taket. Det blev för det första väldigt mörkt inne i buren när den var där. Sen så har denna bur inget helt plåtbotten utan ett galler (så bilden stämmer inte, det sitter ett galler där den utdragbara plåten är och en plåt under det???) Det upplevde jag som irriterande då det skvätte frön och bajor överallt. Så jag tog övre plåten modelerade lite i den så passade den som botten inne i buren. Mycket bättre :) Plåtarna på sidorna tog vi aldrig med för skulle tro att de inte funkar till det som är ämnat utan bara är i vägen. Pinnar får man skaffa själv, vi har haft grenar i den. Det är roligare för fågeln, de har nått att tugga på. Sen ser det ju lite bättre, roligare och naturligtare ut med riktiga grenar. Buren är använd ca 3 år. Tänkte mig 1700 för den.

Snodde uppgifterna från djurpalatset så frakt står oxå med, hehe. Skulle tro att det blir dyrare att skicka den än så där, för den är tung!

Så vet ni någon som kan ha intresse för lite djurprylar så hör av er.

CU

RSS 2.0