Varmt idag

20 grader men molnigt. Det spelar som inte så jätte stor roll att det är mulet bara det är varmt. Idag tänkte vi fara på tivoli med ungarna.


Dom har ett i torneå varje sommar, tänk att Happis ordnar inte ens det nått mer. Vi har IKEA och en massa andra affärer och framstår som väldigt driftiga i tidningarna. Men vad vår kommun glömt bort är att man måste ha något att göra oxå, nått annat än shoppa. Man skäms när turisterna frågar om matställen eller ute ställen och vi har inga. Jo pizzerier och grillar i massor, tror att lilla happis har runt 10 stycken sådana. Men jag menar om man vill gå ut och äta lite fint så finns Cape East som skinnar dig på alt du har men sen finns inget annat. Att gå ut och ta en öl är i princip omöjligt. Gulasch baronen har öppet ibland men stänger 22 en vanlig vardag kväll och tom på helgerna. Nu har dom väl haft öppet till 01.

För barn finns inget att göra här, vi har ingen ordentlig lekpark, i stranden finns en liten. Det fixas aldrig tivolin hit, inga marknader längre. Kommunen är så dålig på att ställa upp, annonserar dåligt om marknader, platsen för marknaden blir alt sämre för varje år så knallarna vill inte hit. Dom sa sist att de hade blivit väldigt illa emottagna.


Bilden är från 1800 tals marknaden som var i samband med Krigs operan som för övrigt oxå var så dåligt annonserad så jag visste inte ens om att det varit. Många jag pratat med hade som jag missat att vi haft en sån marknad i Happis. Var skit sur när jag märkte det, för jag hade velat gå på det.

Vi har inget för turisterna att göra. Det ordnas sällan musik evenemang och ordnas det så är det i torneå. Hela stadskärnan är död. Detta är en mycket vanlig syn när du är på torget, en bil och inte så mycket mer!


Vårt torg är fyrkantigt. Tänk och stänga av det helt under sommaren, ordna dit lite glass/dricka barer,kör in sand, hyr ut solstolar, sätt in lite lek åt barnen, ordna sandslotts tävlingar. Det står en grill mitt på torget, de skulle få sälja mer. Stadshotellet står oxå där, de kunde ha uteservering. Det finns en liten kur för underhållning. Det är många som inte har råd att åka bort på semester, då skule vi ha vårt eget torg. Plus att turisterna oxå har något att vara på. Ordna in barnpassning, det finns mycket arbetslösa ungdomar, ge dom ett jobb på torget, lovar att de jobben skulle sökas av många.

De som behöver komma till en affär (inte många som ligger på torget) kommer dit ändå för det finns vägar som går runt själva torget och de behöver inte stängas. Bara själva fyrkanten. Kommungubbarna kommer till sina jobb ändå men måste kanske parkera nån annan stans, för kommunparkeringen kunde gått och väl ge plats åt uteservering, en friställd dusch hörna, skuggplatser för de som vill ha det. Parkeringar finns på baksidan av kommunhuset. Tänk vilken fart vi skulle få på stadskärnan!!!! alla klagar nu på att det är dött. Då skulle det vara allt annat än dött. Och detta är ju saker som inte behöver kosta så mycket. Sand finns att ta i naturen, små kiosker, stolar och annat har kommunen redan. Lokala förmågor skulle kunna få chansen att visa upp sig och underhålla. Billigt alternativ till MYCKET göra tycker jag :)

Nä nu ska jag ringa Petra och kolla upp om vi kan gå på tivolit idag istället för i morgon, de har lovar mer SOL så det blir Playa Kirves som Anette döpte det till isåfall :)

Kommentarer
Postat av: frida

Hej vännen:)Hur är läget?:)Har massor med skor till salu, men vet inte vad du har för storlek? Är i alla fall mellan 39-41:) Så om du är intresserad eller vet nån som är de be dom kolla in min blogg:)Pusss

2009-07-10 @ 11:22:17
URL: http://shooooo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0