Att vara mobbad

Jag läser just nu John Ajvide Lindqvist bok "Låt den rätte komma in" Den handlar till stor del om en liten pojke Oskar som blir mobbad i skolan. Det här är vad han tänker efter att ha blivit piskad av sina 3 plågoandar, han har bla fått kinden uppslagen.

"Oskar. Den där i spegeln. Vem är det? Det händer honom en massa saker. Dåliga saker. Bra saker. Konstiga saker. Men vem är han? Jonny tittar på honom och ser grisen som ska ha spö. Mamma tittar och ser lilla hjärtat som inget ont får hända."

En gripande tanke eller hur. Jag tyckte det var hemskt att läsa. Oskar är kär i Eli, grannflickan som nyligen flyttat in. Så här går hans tankar om henne.

"Vad skulle han säga till Eli, om Eli kom ikväll? Vad han skulle säga till henne berodde på vad han var för henne. Eli var ny för honom och han hade alltså chansen att vara någon annan, säga något annat än vad han sa till andra.
Hur gör man egentligen? För att få någon att tycka om en?"


Tänk hur många barn som har det så här, som inte vågar berätta vare sig hemma eller i skolan. Och även om de berättar så får de sällan hjälp.
Tänk om det vore dina barn?

CU


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag håller fullständigt med dig. Det är förjävligt att det ska vara på det viset. Det är många som lever i tystnad. Jag hade den turen att jag kunde prata med mamma. När man varit med om det några gånger under livet så får man en helt annan förståelse för dem som själva går igenom det. Sedan finns det dem som aldrig varit med om det och som inte kan relatera till mobbning. Finns för mycket av mobbning idag, få dem som lever i tystnad att prata och dem som mobbar att bli tysta.

2009-03-03 @ 12:36:30
Postat av: kollega M

men visst är boken helt suveränt bra!

var tvungen att sträckläsa ut den,sen kom en sån tomhetskänsla när den var utläst,

2009-03-03 @ 13:37:13
Postat av: Pia

Ja, det gäller att vara uppmärksam och inte bara på sina egna barn utan andras barn oxå! Det finns många föräldrar som ger sina barn värdelösa värderingar och som nog inte ens borde fått barn överhuvudtaget.. Det känns som om många lider stor brist på empati! Och empati, inte medlidande, är något som jag tycker är oerhört viktigt!Kram på dig!

2009-03-03 @ 21:39:37
URL: http://anjocapi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0